Teskedsgumman & Tornadon….

Apropå spellista med jullåtar.. fick en igår av en kompis – 65 timmar lång (!) Så nu behöver jag inte lägga mer tid på att utöka den jag började på igår. Tack Pia ❤️ Då kan jag börja på en ”schlager lista” istället 😊

Fixade middagen och kollade sedan på Robinson – nu har de stängt det där Gränslandet så det blir slutspurt nu.. Jag är så trött på att om och om och om igen höra deltagaren Sofia inför varje öråd säga att ”det ser mörkt ut” och liknande.. Nu slipper jag det eftersom hon blev utröstad.. Men det är nog sista veckan och då blir det kanske lite spännande för första gången den här säsongen..

Ut med Doggisarna vid elvatiden.. de ”vanliga” 750 stegen – riktigt kyligt med 12 grader.. Låter ju inte direkt kyligt om man är van vid svensk temperatur men eftersom jag bor precis vid vattnet tycker jag att det blir lite extra kyligt.. Men det kan vara ren inbillning – det är säkert varmare i vattnet än i luften nu.. eller så har vi passerat det stadiet.

Hyfsad bedtime med poddar i öronsnäckorna – en ny säsong av ”Jakten på mördaren” har kommit.. iallafall fyra avsnitt och det är möjligt att det kommer fler eller så blir det en ny säsong efter årsskiftet. Avsnitten är ungefär en halvtimme långa och tar upp både svenska och utländska fall. Lyssningsvärd podd är det hursomhelst..

Ny vecka och det är från den här veckan jag har sagt att jag ska påbörja neddragningen av nikotintuggummin. Inte någon drastisk sådan men en start och det ska jag ge mig på och förhoppningsvis också klara. Nu i början lär det inte vara så svårt eftersom jag som sagt idisslat som en ko ett tag nu..

Iväg till stan vid tio – hade ställt fram den stora kassen med dunjackan så att jag inte skulle glömma den igen (har gjort det ett par gånger)

Klippning först – gillar verkligen Ia (frisören).. supertrevlig och jätteduktig. Kändes sååå skönt att få håret klippt – det var ju med mig som med hundarna.. borde varit gjort för ett gäng veckor sedan. Tog upp det här med helluggen igen och nu körde vi på det.. har ju knappast någon tjock härlig lugg men ett försök var det värt.. se längre ner..

Eftersom det är ”Internationella Volontärdagen” så bjöd ju Cudeca på fika mellan 10-12 i butiken. Svängde förbi men kastade mig inte över den traditionella spanska kakan eller de ljumna kaffet i muggarna som stått ett bra tag 😄 Hjälpte däremot Margot att ”montera ihop” den nya telefonen för tro det eller ej så är hon mer oteknisk än mig..

Vidare till sömmerskan med hålet i väggen.. Hon kan ju inte ett enda ord engelska men att visa dragkedjan var ju inte direkt komplicerat.. Hon kollade och konstaterade att den behövde bytas.. Hon sa något som jag inte var helt säker på vad hon menade med och jag frågade en kvinna som precis kommit om hon kunde engelska.. Hon kunde inte heller ett ord.. Men kände mig 99% säker på att sömmerskan ville ha ett okej bl.a på att dragkedjan inte skulle se exakt likadan ut.. Hursomhelst så pratade vi om tunikan och jag sa att det var inte värt att betala mycket för att få den fixad etc. Nu till poängen 😊 Jag fick beröm av den andra kvinnan för att mitt spanska uttal var så bra.. Hon ville kanske bara vara snäll och uppmuntrande men det spelar ingen roll för jag blev iallafall lite glad 😊

Vidare till djuraffären för att köpa rengöring till Karismas öron.. Kommer att bli siamesiska tvillinghundar här ikväll för om jag gör rent Karismas öron så ska jag göra samma sak med Tintin… även om han egentligen inte alls gillar det.. Köpte en ”stor” flaska – ska bli bättre på att ha det som regelbunden rutin..

Hittade min julklapp 😄 Visar vid annat tillfälle.. Kommer dock inte slå in och öppna på julafton för det är ingen bra idé vilket ni kommer att förstå..

In på Primor för att köpa den där ”bäst i test” foundation i budgetklassen. Tyckte att jag hade koll på vilken det var men när jag stod där bland alla varianter insåg jag att det hade jag inte.. Får googla igen och fota av så att det blir rätt när jag går dit igen vid tillfälle.

In på SuperCore och köpte två flaskor Coca-Cola.. inte för att jag behövde utan för att bunkra. Behövde också ett paket av Doggisarnas belöningsgodis men det var slut..Bussen hem och en selfie i hissen – som ni ser så är det allt annat än en tjock lugg men helt tokigt blev det väl ändå inte 😊

Två helgdagar den här veckan (imorgon och torsdag).. Innebär i praktiken ingenting mer än att att det mesta är stängt. På torsdag ska jag på styrelsemöte i föreningen – måste ju vara en del av den eftersom jag kommer hantera foton på medlemmar mm.

Nu lös ju belysningen inte när jag var i stan eftersom det inte hunnit bli mörkt men jag ser nog lite på fredag efter jobbet och framför allt på tisdag när vi ska till Gamla stan.

Det är inga bra bilder (IG Reels) men det känns som om man satsar ordentligt mycket mer på julbelysning än vad man normalt gör..

Tidigare i år öppnade det ett nytt litet boutiquehotell i Gamla stan – Fusion heter heter det. Nu öppnar dom tydligen en hyfsat stor restaurang också.. Ser kanske lite kalt ut på bilden men tror att med gäster etc kommer den att kännas riktigt ”trevlig”..

Såg någon ”undersökning” där man skulle svara på vilken julkalender man hade som favorit.. Då dök Teskedsgumman upp – man får väl vara tant som jag för att komma ihåg den men så bra jag tyckte att den var. Den verkar ha gått både i tv och i radio men kom som tv-version först och det var 1967.. Då kan ju inte jag ha tyckt att den var så himla bra.. jag var ju inte direkt gammal då men antingen var jag lite mogen eller lite barnslig för nästa gång den kom var 1976.. Oklart vilket det är och det spelar mindre roll för älskade den gjorde jag, oavsett när..Jag har tjatat om att jag längtar efter Pappas ”Juldagskyckling” ett gäng gånger.. Tänkte att jag ska göra en variant av den i veckan. Nu kan jag inte göra på samma sätt som han gör eftersom jag inte har min Le Creuset gryta här och äter heller inte en hel kyckling själv.. Hade väl iofs kunnat göra en caesarsallad eller så dagen efter men nu kör jag på kycklingfilé istället.. får bara akta mig så att den inte blir torr. Blir iallafall något nytt – har ju haft så himla dålig mat-fantasi ett tag nu.

Den andra bilden är ett tips eftersom det låter så otroligt gott – Créme Brulée smaksatt med salt karamell och toppad med vaniljglass och kolasås. Kommer inte ge mig på att göra det själv men det är ett bra desserttips om man har gäster. Receptet hittar ni i/på Tidningen Hembakat (finns någon länk på deras Instagram).

Nu börjar det skrivas om vårmodet 2023.. tror jag blundar och fortsätter med det ett tag..

Imorgon är det träff med ”Bokklubben” men.. jag har ju kommit typ ett halvt kapitel så det är ju ingen större idé att jag är med.. Har vare sig något att bidra med och det är ju heller inte helt intressant att lyssna på andra som pratar om en bok man inte läst.. Blir hemma och fixar istället helt enkelt..

Kom ett riktigt regn och därefter en tornado (!) och de värsta skadorna var rätt så nära mig.. .. Hörde ett ljud som lät som någon slags utdragen konstig åska och trodde att det var åska..

Blev inte någon längre Doggie walk – ingen var speciellt intresserad.Gick genom garaget hem vilket vi gör bland men idag en lite annan väg.. såg då den här bilen.. Måste ju vara hur gammal som helst och högst märklig registreringsskylt.. kanske från Marocko eller något..

Hörde av Pappa att det ska bli regn på måndag när vi ska till Málaga men vi kan ju hoppas på att prognosen hinner ändras..

Hade inte så mycket To Do’s idag eftersom jag var i stan halva dagen. Tycker att jag travade fram och tillbaka hur mycket som helst men det blev bara 5 824 steg (i stan) – åkte ju buss dit och hem och Doggie walks är inte inkluderade..

Jag har faktiskt varit liite bättre med tuggummina idag.. inte mycket men som jag sagt lite.. Är väldigt nöjd med att jag fått mycket gjort och fick in dunjackan- hämtning på tisdag.. Extra nöjd är jag över att jag hittade en riktigt bra julklapp..

Blir en Robinson och Bachelorette kväll i mysdress och Söder-te = en bra måndagskväll helt enkelt ✨

2 reaktioner på ”Teskedsgumman & Tornadon….”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.