Första advent & Julpimp….

Såg på Facebook att jag fått en tips av Mia angående Karismas mage.. Kollade i frysen för jag hade ett svagt minne av att jag hade torsk där och det hade jag så nu kan jag följa rådet direkt idag. Tack Mia ❤️

Vi hade bestämt oss för att äta på Ancora.. det var ett bra tag sedan sist för det har ju inte gått så bra de senaste gångerna vi försökt.. De hade ju stängt av ”familjeskäl” stod på en lapp på dörren när vi kom.. men igår funkade det iallafall..Vi satt ute fast inne (tältväggar och värmare så bilderna fick lite konstig ”ton”.. Det blev som tänkt fisk.. delade på en gambas pil-pil till förrätt och sedan grillad sjötunga med grillade grönsaker – sååå gott ✨ Avslutade med det vi ”alltid” gör – deras hemmagjorda passionsfrukts mousse som är galet god.. Kan säga att jag minst sagt var proppmätt – åt inte riktigt upp alla grillade grönsaker men det var mycket mat.. Kändes som att det skulle vara lagom att äta igen på tisdag 😄

Gambas pil-pil är jättegott och en riktig favorit men kan variera väldigt mycket från ställe till ställe och här är den riktigt god..

Hemma precis när Biancas talkshow började klockan tio så hade den på men Tintin behövde ut så det blev kvällspromenad mitt i.. Det jag såg var mest ”hysteriskt”.. Nästa helg är tydligen den sista men det kommer säkert en säsong till..

Repris av Wahlgrens värld som jag kollade på med 1,5 öga.. Vet att jag skrev om det här häromdagen men hur mycket grejer kan en människa ha och inte kunna skiljas ifrån? Hon måste vara min totala motsats.. jag är nästan för ”bra” åt andra hållet..

Hennes nya kärlek måste typ ha ett ton av tålamod – men hon är nog rätt rolig så att det väger upp för den totala röran omkring henne..

Bianca hade varit hos någon läkare där de tagit blodprov för att kunna upptäcka latenta sjukdomar och om det fanns några risker för sjukdomar. Enligt läkarens utlåtande hade hon stor risk för att vara/bli bipolär och schizofren.. och det kom han fram till genom ett blodprov (!?) Nu är jag ju ingen utbildad läkare men jag tror ändå att jag skulle vara en bättre läkare än honom..

Lite soffhäng med några ”brev” och lite bloggande.. Poddar i öronsnäckorna vid bedtime.

Vaknade kl 06.10 och då visade Karisma att hon ville ut. Dom har olika sätt att kommunicera på.. Tintin skäller och Karisma krafsar på ytterdörren. Repris på ut i pyjamas, keps och täckjacka – det var kallt ute..Vi var ute i 45 minuter och kom upp i 2 700 steg men jag är inte helt säker på varför hon ville ut..

Vi såg till en enda människa – en man som uppenbarligen gillar att ge sig ut och jogga vid sextiden på söndagsmorgnar.. Lite skillnad mot en annan granne här.. Han bor här med sin fru, ett barn och en rätt stor hund.. Jag har aldrig sett skymten av henne (vad jag vet), den stackars hunden verkar få alldeles för korta promenader och jag tror inte att jag gick förbi strandrestaurangen här nedanför en enda gång i somras utan att han var där med en öl i handen. Mötte honom en söndagsförmiddag häromveckan och han var inte på väg ut för att jogga.. han såg ut som om festat en vecka i sträck utan att sova emellan..

Idag ska det pimpas och ikväll ska det tändas levande ljus.. Har ingen sådan där traditionell med fyra ljus men det behöver man ju inte ha för att ha första advent.. Förra året hade jag ett ”countdown” ljus från 1-24 som skulle brinna lite varje dag fram till julafton. Köpte det i min favorit ljusbutik Granit men tänkte inte alls på det när jag köpte ljus nu senast.. Lika bra det för jag tror att jag glömde tända det var och varannan dag förra året..

Har drabbats av en total minnesförlust.. Ska uppdatera några grejer på startsidan och jag kommer inte stället där man kan redigera.. Startsidan och några andra sidor är ju inte WordPress som är det jag kan.. Har givit upp och mejlat och frågat vad jag gör för ”fel”..

Ska handtvätta den där svarta toppen från Armani Exchange som Christina fyndade men jag pga storleken fick ärva direkt.. Vill inte riskera att förstöra den genom att tvätta den i maskin även om jag skulle köra på handtvättsprogrammet för den har massa detaljer. Fyndade ju en tunika från Mango som hade detaljer och den lyckades jag förstöra i första tvätten.. Men det var så lite så jag tror att sömmerskan fixar det på några minuter.. när hon ändå lagar dragkedjan på dunjackan tänker jag.

Har kollat i vinterlådan och det är långt ifrån allt jag vill plocka fram men kom på att jag har en sådan där mjuk förvaringsgrej under sängen i gästrummet som också innehåller vinterkläder.. Kan då sortera så att det blir vinterkläder i det ena och sommarkläder i den andra..

Sista söndagen i månaden = invägning för familjen och jag gissade på att vi alla skulle ha gått upp.. Nu har ju Doggisarna väldigt mycket extra päls men det väger knappast så mycket..Robinson kväll – nu är det nio stycken kvar men det kan ju åka ut fler än en per vecka så det går inte att räkna ut när det är final. Har för mig att det brukar vara så i slutet att det någon/några gånger deltagare som kommer sist i en tävling åker ut.. Time will tell när det är final..


Jag fattar inte varifrån personen (inbillar mig att det är en hon) som ligger bakom Instsgram kontot ”Bokstavligt målat” får allt ifrån.. Minst sagt kreativ med ord ✨Zappade mellan kanalerna och på Femman var det ”Herre på täppan” som enligt trailern ska vara Sveriges största kändistävling. Om jag fattade det rätt så var dom 40 från början och så gäller det att inte komma sist i tävlingarna. Kommer man sist så åker man ut.. Nu är det 22 kvar och jag vet inte om det är så att alla kändisar slagits ut för jag kan inte påstå att jag skulle kalla de 22 för kändisar.. Hur många som helst som jag inte har en aning om vilka det är.. Säkert kul att vara med men inget jag kommer att titta på..

Då är alla tomtar, kottar och vad det är på plats – ska ”känna in” om de står på rätt plats till imorgon.

Har kvar någon grangirlang och belysning som jag inte riktigt bestämt var jag ska sedan är det ✅ på julpimpet.. Lite hyanciter och kanske en julstjärna till också kom jag på..

Precis vid busshållplatsen jag tar bussen hem ifrån ligger en riktigt stor Kinabutik och igår när jag väntade på bussen höll de på att ta in sina plastgranar. Kan säga att för att ha någon av de granarna här hemma skulle jag ha betalt.. mycket betalt.. Ordet plastgran fick en helt ny innebörd – de var helt enkelt hemska och absolut värst var en vit gran.

Nuförtiden finns det ju riktigt fina ”plastgranar” och det gör det här också.. Leroy Merlin har ett gäng olika i olika storlekar som jag absolut skulle kunna tänka mig men eftersom jag inte är hemma över jul och nyår blir gran överkurs till och med för mig..

Lång och lugn Doggie walk – gick förbi strandrestaurangen vid exakt samma tid som förra söndagen.. Det var 19 grader då och det var 19 grader nu.. Bild ett i motljus och den andra från andra hållet på restaurangen.. Livemusik den här söndagen också så mycket folk både ute och inne ✨

Det har som mest varit 23 grader idag enligt min väder app.. Med start på torsdag så ska det med Marbella mått mätt bli riktigt ”soppigt” väder.. 14-15 grader och risk för regn var och varannan dag.. Dom här promenaderna som vi hade nu på eftermiddagen är ju underbara så det kommer bli stor skillnad när vädret svänger..

Var ju så mätt igår så jag trodde att jag skulle bli hungrig igen tidigast på tisdag men så är det ju såklart inte.. Ingen tidskrävande kökstjänst utan gör bara något enkelt..

Har ✅ på veckans To Do’s – kanske lite mer fix med kläderna men i det stora hela är det klart. Handtvättade ju toppen men vågade inte vrida ur för mycket så att jag skulle kunna skada detaljerna så den var blöt när jag hängde ut den på terrassen. Kollade efter två timmar för att se om det skulle finnas någon chans att jag skulle kunna ta in den och torka den inne över natten.. då var den redan helt torr.. Riktigt varmt i solen på terrassen idag ☀️

Månadens vägning av hela familjen gjord och jag hade fel.. Det var bara jag som gått upp.. Doggisarna hade gått ner 0,3 kilo båda två..

Nästa vecka går vi in i december. Det har varit ett speciellt år. December är alltid en speciell månad och nästa vecka är väldigt viktig och speciell. Kan inte gå på det närmare men det är som sagt en väldigt viktig vecka jag har framför mig.Den här bilden är från bussen på väg till Arlanda.. Tycker att man kan jämföra bilden med ”en bild säger mer än tusen ord” – det är så mycket tankar i mitt huvud.. Jag vet det så jag kan se att det är det men det men det innebär ju inte att ni gör det..

Har även en del annat fix som hundarnas SPA och en hel del annat.. Imorgon är det däremot inget ”out of home” utan kommer bara att vara hemma och fixa..

Som sagt.. många tankar och en viktig vecka..

Vi hörs imorgon!

2 reaktioner på ”Första advent & Julpimp….”

    1. Tack Sanna Ja, jag behöver verkligen det men frisören är skeptisk eftersom håret är så tunt men nu kör vi på din och min linje Hellugg nästa gång jag klipper mig nu nästa vecka
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.