SAS & Treårsjubileum….

Det blev ingen power nap igår.. var inte trött överhuvudtaget. Kan ju ofta vara så efter en natt med för lite sömn att tröttheten kommer dag två och sedan hade jag ju inte heller tagit någon Esther tablett som gör mig trött.. Fixade och grejade lite hemma istället innan jag tog bussen till stan..


Först av allt så hoppas jag att ni alla haft en trevlig Midsommarafton – det ser ut så på Instagram och Facebook 🍓

Med det underbara vädret jag både läst och hört om fanns ju alla förutsättningar för att iallafall vädermässigt ha en sådan där ”Midsommaraftons dröm” som man bara kan ha i Sverige 🇸🇪

Började ångra att jag inte åkt nu istället för om sisådär två veckor men vi får hoppas på att det blir en riktigt fin juli också ☀️

Gjorde ni något lite extra ”trevligt” mot någon annan igår? Jag gjorde det och la upp några inlägg på sisådär sex-sju personers FB sida – så att även andra kan se att någon tänkt på dem.. Det var helt olika typer av budskap och hälsningar och jag hoppas att dom iallafall sett det 😊

Ylva som jag känt sedan jag var 16.. bara en äkta vän förlåter sängincidenten i Rimini för sisådär 37 år sedan. Undviker detaljer om ”fel” person läser men det har ingenting att göra med vad det kan låta som 😃 Titti – som jag tappade kontakten med under säkert 25 år men hittat igen via Facebook, Bengt att han ska köra försiktigt genom Europa – några exempel 😊

Jag tror att det här är Midsommarafton 2015 🍓 Vi firade tillsammans med kollegorna på mäklarfirman och deras familjer..

En jättetrevlig kväll 🍓 Tyvärr har jag inte kvar bilden på jordgubbstårtan som jag gjorde för den gick till historien som.. den fulaste ever eftersom jag gjorde den efter liiite för mycket cava.. Eller var det kanske helt enkelt för mycket cava 😃

Lite midsommar klädd med ljusblå klänning med små blommor och ett väldigt likt diadem..

Fick gjort de ärenden jag skulle fixa innan jobbet.. Det var upp och ner hela passet – och nu har vi helt otippat sålt exakt på euron lika mycket tre fredagar i rad.

Första dagen Midsommarafton 2019 🌻

Hade treårsjubileum som volontär i butiken igår.. Jag började på Midsommarafton 2019 🌻

Lyckades rekrytera Christina på hösten så hon har också samma jubileum snart. Det gjorde all skillnad i världen för mig att få henne som kollega i butiken – vi trivs så himla bra tillsammans 💕

Om ni undrar över varför jag typ alltid har en solros med när jag skriver om Cudeca så är det för att det är Cudecas symbol 🌻

Har som ni ser en hatt på.. då var det ju så att jag inte alls kände mig komfortabel utan hatt när jag var ute. Kunde ju inte jobba med hatt så jag hade nog någon fusktofs som jag väl med halvlyckat resultat fick till det ”okej” med..

Gjorde några fynd som jag ska prova och om de passar åker de in i tvättmaskinen.. Har ju en förkärlek för enkla klänningar – och prickigt 😊 Den här som är blå har jag inte provat än så vi får se om den funkar. Har en svart med lite större prickar – jag tror att den hängt med i 10 år.. Köpt på HM och använd såå många gånger så ppa (pris per användning) är nog typ två kronor 😃

Blev två små enkla fynd till men de glömde jag fota så de är i tvättmaskinen just nu. Det blev tre in och fyra ut ✅ Väskan är en perfekt ”handväska” t ex nu när jag ska flyga.. Ett gäng fack så lätt att hålla reda på grejerna och lagom stor när man ska gå på stan.. Den ser större ut än den är här på bilden. Gillar egentligen inte när det syns stora ”loggor/namn” men nu var det det och det är ju bara på axelbandet så det kan jag klara..

Var hemma vid nio – tog en sväng med Doggisarna längs strandpromenaden. Det var fest på en av restaurangerna – tror att det var en födelsedagsfest.. Det var nog runt 75-80 personer och alla utom en var helt klädda i vitt och en var klädd i en jättefin helgrön klänning 💚

Klockan var runt halv tio och de stod ute på terrassen och i sanden – inne i restaurangen var alla bord uppdukade så de skulle väl äta middag vid tio typ.. Själv blev det lite soffhäng med två lurviga kompisar tätt intill ❤️

Apropå middagstider så berättade Marta att hon hört att man åt middag så tidigt i Sverige och andra länder. De hade haft en klasskompis vars familj åt middag vid sju/halv åtta – ingen tyckte att dom var riktigt kloka 😃 Hemma hos Marta äter dom aldrig middag före 21 oftast närmare 22..Hon berättade också att en av Marbellas radiostationer hade ringt hennes pojkvän idag.. Han är tillsammans med en annan kille de två som fått högst slutbetyg i kommunen (typ gymnasiets sista år). Han är väldigt gullig och uppenbarligen duktig/smart.. Marta däremot är väldigt gulligt men inte så jättesmart.. Gör ofta lite fel i kassan etc.. Men hon är smart på andra sätt.. och som sagt väldigt gullig 💕

Apropå sommarkläder.. Såg att Camilla Thulin har startat sin sommarrea med 30 procent rabatt.. Skulle antagligen kunna köpa halva kollektionen – älskar hennes kläder 💕

Tänk när jag fick komma till hennes ateljé och köpa kläder från hennes ”provkollektion” för tygpriset ✨ Det blev en hel del shoppat då kan jag lova..

Provkollektion = den hon använt för att visa upp säsongens plagg..


Ett litet tips på något enkelt som blir jättefint med några minuters extra jobb.. Hittade det på influencern och mäklaren Bisses Instsgram..

Väldigt självförklarande i bildspelet men man behöver: Ruccola, apelsin, burrata eller mozzarella, serranoskinka (eller parma), pinjenötter, olivolja och några hallon.. Blir ju jättefint – eller hur?

Ja, jag ser att det är pistagenötter eller något annat men jag tror att rostade pinjenötter är godare 😊

Uppe vid halv nio (! sovmorgon 😄).. Blir varmt tidigt så vi var ute ungefär 35 minuter – om det är sol finns det ju inte skugga någonstans här (om man inte ställer sig mot restaurangvägg och det är nog inte helt uppskattat)..

Strand volleybollturnering den här lördagen också. Räknade till sex ”banor” och det är verkligen seriöst med domare och ett litet arrangörstält där de ropar ut vilka lag som vinner, ska spela nästa match etc.. Lite publik också men det är nog mest de närmaste kompisarna och familjen typ..

Ska iväg in till stan en kort sväng på förmiddagen – bland annat till grönsakshandlaren och så behöver jag köpa lite dricka. Insett att jag tyvärr måste köpa ett paket nikotintuggumin till.. den lilla förpackningen med 30 tuggummin. Jag trodde att jag skulle behöva göra det men hade hoppats att inte behöva. Tanken är ju sista tuggummit ut när vi landat på Arlanda. Är ju lite flygrädd så tror att jag kommer behöva dem då men jag kan kanske utmana mig själv – beror på hur det går nu nästa vecka..

Blir ju min midsommarmiddag ikväll – måste få tag på dill vilket inte alltid är helt enkelt. De enda som alltid har dill är Mercadona och dit hade jag inte tänkt ta mig imorgon.. Ligger ju inte alls på vägen till stan så det blir en rejäl omväg på hemvägen om jag inte får tag på det i stan..Apropå flygrädd.. Nej, jag har inte någon detaljerad insyn i SAS men så här i ett utifrån perspektiv så känns det som det här tjafset nu med hot om både strejk och lock out blir slutet för SAS..

Det har varit tillräckligt struligt under en längre tid med inställda flyg, ändrade flygtider och precis allt möjligt. Dessutom var det all problematik där folk fick vänta i evigheter på att få sina pengar tillbaka under Corona.

Om nu människor inte kommer iväg på sina planerade resor, inte får pengarna tillbaka direkt så att de kan köpa nya biljetter utan blir stående med en semester som tyvärr inte blev av så kommer tålamodet och förtroendet för SAS var helt borta.

Som sagt inte insatt men man (läs jag) får uppfattningen att SAS piloter (och kabinpersonal för den delen) inte riktigt vill acceptera att omvärlden förändrats. Att lågprisflyget förvandlade en hel bransch ”över en natt”.. Då måste man anpassa sig eller så är konsekvensen att man inte överlever.. Det är inte för inte som Charles Darwin sa något i stil med;

”Det är inte de starkaste som överlever, inte heller de mest intelligenta utan de som anpassar sig bäst till förändring”

Jag tycker så himla synd om de ungdomar som jobbat extra hela året för att kunna åka på den där kompisresan eller familjen som ska iväg på en välbehövlig semester tillsammans.. Följer Swedavias instruktioner men missar ändå planet och får inte en krona av resekostnaden tillbaka..

Det hände när Kattis och dom åkte ner i tisdags.. En person som hade hunnit checka in sitt bagage men inte hunnit igenom säkerhetskontrollen. Då lyfte de helt enkelt ut hans bagage och han fick stanna kvar.. Jag trodde att de väntade lite när bagaget är incheckat men det gör dom inte pga ”slot tider” (eller vad det heter).. Hur lång tid tar det inte att hitta den personens bagage tänker man (läs iallafall jag) men de har ett system som gör att det tar max 10 minuter att hitta och få ut det) (Kattis har ju jobbat i resebranschen hela sitt liv..)

På väg till bussen och stan.. Midsommarklänningen fick åka på idag också 💙

Bild två är en reklamskylt för någon Gin som jag tyckte var så fin – tyvärr är det en stolpe som skuggar mitt i bilden..

Var ett par fransmän och deras dotter som väl var typ 25 år som stod vid busshållplatsen.. deras tanke var att få tag på en taxi som skulle ta dem till busstationen. Men det är en huvudväg så det är knappast någon taxi som stannar där.. Försökte hjälpa dem och förklara.. men ni vet hur fransmän är.. pratar man inte franska så får det vara. Om halva Europa missar flyget pga köer på flygplatsen så kommer dom göra det för att de vägrade fatta det omöjliga i att en taxi stannar på en huvudväg..

Köpte nikotintuggummin (ett litet paket) men i enlighet med mina instruktioner vägrade han först låta mig köpa 😃

Har varit lite osäker på om jag får plats med allt i resväskan eftersom jag ska vara borta nästan två veckor och dessutom har en hel del systerfynd ❤️ Istället för att betala tänkte jag kolla efter en bra kabinväska som jag ju får ta med mig och dessutom kan ha användning för många gånger.. Kollade bara idag för jag tycker att jag borde kunna få ner allt i resväskan.. utan att Pappa får hjälpa mig som när jag åkte tillbaka till Marbella.. Då fick vi kämpa för att få igen väskan 😃

Christina bor precis intill och jag skulle lämna två grejer från butiken till henne.. Hon bjöd upp mig så vi satt på deras terrass och fikade – jättetrevligt. Nu glömde jag såklart ta kort men de har en jättefin lägenhet med tre terrasser – två med havsutsikt och en med bergsutsikt.. Beroende på vilken terrass de är på så har de sol från morgon till kväll.. De bor dessutom högst upp så de har noll insyn och ser ut över Marbella på alla sätt – som sagt en jättefin lägenhet..

Hos grönsakshandlare nummer tre fick jag tag på dill.. och en rödlök som jag behövde.. Det och lite Coca-Cola innan jag tog bussen hem igen 🍓Idag är det premiär för Sommar i P1.. Ska försöka mig på förra årets rutin med att lyssna samtidigt som jag solar på terrassen.. Tanken är då att lyssna oavsett vem det är med ett ”mindset” att alltid lär man sig något och det händer inte alltför sällan att man blir positivt överraskad av någon man knappt kände till.. Men – alla har inte förmågan att berätta så det kan bli hur tråkigt som helst att lyssna oavsett vad som egentligen berättas..

Först ut är Pär Lernström från TV4 – missade det eftersom jag var i stan. Får det bra betyg så lyssnar jag i efterhand. Imorgon är det Lena Philipsson och då ska jag lyssna för det är hög tid att ta lite soltid på terrassen eller stranden ☀️

Vi hörs imorgon!

2 reaktioner på ”SAS & Treårsjubileum….”

  1. Wow ytterligare en hatt snyggt !! Är det på second hand du hittar alla hattar ? Du passar väldigt bra i hattar .

    1. Hej, det är lite olika.. Det finns ju jättemycket hattar här pga solen och värmen. En del köpta i vanliga enkla butiker och en hel del från butiken jag volontärjobbar i.. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.