Marocko & Hjärtekrossad….

Robinson, middag, lite telefon och en del fixande i största allmänhet. En helt vanlig onsdagskväll med andra ord.. Bedtime strax efter tolv och podd i öronsnäckorna.. Engelsmännen verkar ha åkt hem – eller åtminstone lämnat vår urbanisation..

Godkänt om än inte något imponerande resultat igår ✅ Tuggummin alltså..Uppe strax efter åtta efter en bra nattsömn och utan att ha det minsta ont 😃

Får lägga om rutinen så att det blir Doggisarnas frukost innan vi går ut för nu ville Karisma hem igen så att vi bara var ute 15-20 minuter. Det är ju på ”morgonpromenaden” vi måste vara ute längst nu.. eller sent på kvällen..


Snygga glasögon 😂

Ja, jag skrev att jag skulle ta en liten paus från barndomsbilder och det gör jag delvis med de här.. Man kan väl inte säga annat än att jag ”bjuder” på mig själv med de här bilderna..

Året är 1976 och vi är på semester.. En veckas bussresa med x antal stopp i Marocko och sedan en vecka på Costa del Sol.. dock inte här..

Det är väl bara på den nedersta bilden.. i mitt rätta element som jag ser bekväm ut.. Lite väl stel på bild två kanske 😄 Söt kan ingen anklaga mig för att jag var i den här åldern så det får räcka med bilder från den här ”tidsepoken” 😄


Snygg matchning av klädsel 😀

Det finns några saker som jag verkligen minns från veckan i Marocko;

  • Första natten bodde vi på ett hotell i Ceuta (tror jag) och servitören hade aldrig sett någon med blont hår. Han kom in med dessert efter dessert.. efter dessert 😀
  • Det var en otrolig upplevelse att se Jemaa El Fna, det stora torget i Marrakech.. Ormtjusare med sina flöjter etc – allt var en helt ny värld..
  • När vi skulle gå runt i medinan i Marrakech så hade vi en lokal guide för reseledaren sa att om man inte hade det och kom bort i medinan så hittade man aldrig ut 😱 Liiite läskigt tyckte jag ändå att det var 😊
  • Det här vet jag inte om det är sant eller om jag drömt det men jag har ett minne av att det var någon som ville byta mig mot ett antal kameler…. Om det var så får jag tacka Pappa för att han avstod även om det kanske var lockande 😄
  • Det var ett ungt gift par med som hade massor av kläder med sig i sina resväskor som de gav bort till människor när vi gjorde olika stopp under bussresan..Hursomhelst så var det en väldig upplevelse att som 11-12 åring på den tiden uppleva Marocko.. Sov nog förvisso mest i bussen har jag hört 😊

Utflykten till Alhambra i den lilla Fiaten med svarta plastsäten i hur många graders värme som helst var Mamma och jag inte glada över.. Har för mig att jag fick lägga mig på en bänk i skuggan 😊

Har inget som helst minne av att jag red på någon kamel.. Det vet jag däremot att jag gjorde på Kanarieöarna många många år senare och att jag då var paniskt rädd hela tiden 😄Hade av någon anledning Femman på ikväll och det var Sommaren med släkten – dom har ”hyrt” in sig några gånger för inspelning i Bullerbyn och ikväll var det en simtävling som de hade spelat in där 😀

Dom hyr inte in sig i något av husen utan har vid de tillfällen de gjort det bara hållit till vid stranden. Nu pratade jag i telefon så jag uppmärksammade inte direkt att de var i Bullerbyn.. fick ta två rätt intetsägande bilder med min iPad.. Vårt hus ligger strax intill på vänster sida av bilderna..Så här ser Bullerbyn ut från ovan.. Det är fem hus och vare sig stranden eller vårt hus syns på den här bilden – ligger längst ner bakom träden..Brukar inte tycka att något är så där tråkigt på riktigt när det är ett tv-program och inte någon man känner men.. Jag tycker på riktigt synd om Ellinor från förra säsongens Bonde söker fru..

Först blev hon bortvald i slutvalet men bonden ångrade sig och ringde henne efter en tid. Hon funderade, träffade honom och bestämde sig för att ge det en chans.. Hon gick ”all in” – flyttade till gården och var precis hur kär som helst..

Nu har hon blivit ”bortvald” igen och är enligt Instagram både chockad och helt hjärtekrossad. Hon verkar på riktigt vara en väldigt fin och äkta tjej så jag tycker verkligen synd om henne.. 💔

Veckostädning med paus för soltid på terrassen på To Do listan idag.. Har några ärenden som jag behöver fixa men dom tar jag imorgon innan jag börjar jobba..

Funderar på om jag ska ta mig till stranden på lördag eller söndag.. låta mina vita ben lysa upp lite tänkte jag 😄 Det är ju bara att ta solstolen i handen och gå ner en timme eller två.. är ju på plats i solstolen på typ två-tre minuter så det är knappast omständigt att ta sig dit. Då blir det invigning av solstolen för hittills har jag suttit i en ”vanlig” stol på terrassen eftersom jag bara suttit 30-45 minuter..

Får bli Hemma SPA ikväll eller imorgon innan jag visar upp mig på stranden..Ikväll är det Grammisgalan på Sjuan. Kommer med all sannolikhet inte att kolla även om jag kanske borde för när det kommer till musik och svenska artister så har jag helt tappat greppet och känner mig ungefär som en 98-årig tant..

Att jag inte hänger med beror såklart till stor del på att jag inte bor i Sverige men också på att jag inte har Spotify = lyssnar inte så mycket på musik.. Jag behöver ju ”sällskap” när jag är hemma, är så ovan vid total tystnad så därför står ju tv:n på typ jämt (även om jag nu lärt mig att tycka att det kan vara skönt med total tystnad en stund på kvällen).. När jag kommit över mitt tv-behov är det kanske dags för Spotify..Zappade igenom tv-kanalerna igår och på Femman var det Naked Attraction UK.. Ska inte säga att jag tittade på det men kollade några minuter och jag måste säga att jag är lite förvånad över att man fått deltagare till det svenska programmet.. Inspelningarna pågår och jag tror inte att man får göra några större avvikelser från programformatet.. Time will tell antar jag..

Inte bara Sverige som köpt in tv-formatet.. Italien började köra förra året och Spanien spelar in nu ungefär samtidigt som Sverige.. Om jag är lite förvånad över Sverige så är jag väldigt förvånad över Spanien.. Men som sagt – är ju tant 😊Apropå att gå till stranden.. Det finns ju sååå mycket fina badkläder.. Eftersom jag alltid gillat sol och bad så har jag samlat på mig några under åren så behöver inget nytt på den fronten. Har helt gått över till baddräkt på ”officiella” platser så någon vettig bikini 👙 har jag inte.. Ska kolla lite och se hur ”tanter” i allmänhet är ”klädda” för egentligen är ju bikini bättre.. Inte en världsstor fråga som sagt 😊

Det är verkligen stor spännvidd på vad badkläder kan kosta.. Glömmer aldrig när vi precis kommit hit och jag hittade någon bikini/baddräkt med någo sarong eller så till och gjorde en total tankevurpa.. Istället för att multiplicera med typ 10 så dividerade jag.. Det var REA och GALET billigt tyckte jag.. Men de typ 250 kronorna var ju typ 25 000 kronor för vi var i världens lyxbutik och det var inte rea på det jag valt ut ska jag tillägga..

Nej, jag fullföljde inte köpet 😊 Vi kom som tur var på det innan jag fått fram något kort så jag drog till med en vit lögn och sa att jag glömt kortet.. Har aldrig gått in igen.. inte för att jag skämdes eller så utan för att det där är badkläder för en helt annan liga 😃

Ja, jag vet att jag skrivit om det här förut..Det här har jag också skrivit om förut.. Är ju för ung för att vara en ”heltids-pensionär”.. Thomas och jag hade ju vårt och var helt klara för att starta upp mäklarfirman igen men av naturliga skäl är det inte något jag kan syssla med (körkort..). Att hitta något jobb här är inte helt lätt – mina kunskaper i spanska är lååååångt ifrån tillräckliga och så har jag ju Doggisarna.. Det finns ju annars en del telemarketing företag här där spanska inte krävs men jag skulle definitivt vara den sämsta säljare de haft.. Kan inte tänka mig ett värre jobb än att från morgon till kväll ringa runt och försöka ”kränga” på människor grejer.. Det har helt och hållet med min personlighet att göra.. det passar helt enkelt andra bättre 😊 Hade dessutom garanterat känt mig som Tant Eva, 98 år i sammanhanget..

Har ju gjort lite projekt som t ex att skriva men det har varit begränsat så jag har funderat en del och kommit på ett par olika idéer som jag tittat vidare på.. Någon idé faller platt snabbt, någon annan kommer lite längre och än så länge har jag inte kommit så långt så att jag sjösatt något.. Skrev ju häromdagen att jag fick lite mer energi kring en av idéerna och den håller jag på att kolla vidare på.. Det är definitivt inte frågan om några stora satsningar utan mindre grejer men som kan vara roliga att fylla en del tid med.. vi får se det om det är här är idén jag ”sjösätter”… Tbc helt enkelt ✨

I söndags hade jag ju lite svårt att komma på vad jag skulle skriva på ”extra tacksam för” lappen men det kommer jag inte att ha den här veckan. Det är inte något som hänt mig direkt utan någon annan och jag är väldigt glad och tacksam för det så då är det ju ändå helt rätt sak på lappen för den här veckan ✨

Nu är både dag- och nattcrèmen millimeter ifrån att vara slut så hög tid att köpa nya.. Har ju varit så duktig på att hålla hudvårds rutinerna så vill inte ha något avbrott.. Tänkte testa den där dagcrèmen från L’oreal som de gör tv-reklam för nu.. ni ser ju hur lättpåverkad man är (läs jag 😊).. Finns säkert någon natt-variant som hör ihop med den – får gå till Primor och kolla helt enkelt..Jag har aldrig sett några andra smaker av Red Bull än den där som funnits i hundra år men det gör det tydligen.. Inte här tror jag men såg att det finns i Sverige.. om de bara kör en smak i taget som en limited edition eller så har jag ingen koll på..Är ingen konsument av energi- eller funktionsdrycker men så såg jag en svensk annons för San Pellegrinos läskedrycker och kom ihåg hur himla goda de är.. Ett glas iskall San Pellegrino med blodapelsin eller så är perfekt för terrassen i sommar ✨ Måste ge mig ut och leta..

Check på städning och det andra på dagens To Do lista – nu soffhäng ✨

In till stan för några ärenden innan jag ska låsa upp butiken strax före fem.. Har ju appen som ska visa busstiderna och den är användarvänlig och bussarna kommer i princip alltid i tid.. Men det går fem bussar och appen visar av oklar anledning bara två + plus en som har hållplatsen en bra bit härifrån.. Funkar hursomhelst bra ändå..

Hem efter jobbet och kolla på Masked Singer.. iallafall med ett öga och två öron.. På lördag är det ju Let’s Dance final – blir nog de där rökta räkorna som fick bli kvar i frysen vid valborg och så lite svenskt lösgodis ✨

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.