Klippningen & Hemgiften….

Men hur ”charmigt” var det inte när den svenske blyga killen skulle träffa sin flickväns föräldrar för första gången innan förlovningen.. Han skulle ha med sig en hemgift enligt tradition och kom förutom ett kuvert med pengar med en ko i ett rep 😃 Han var inte bekväm med någonting i den situationen kan man säga utan att överdriva.. Lite humor hade han ändå.. ”är inte det här kärlek så vet jag inte vad det är” sa han på vägen med den lite bångstyriga kon som han typ var livrädd för 😃

Hursomhelst så verkar han vara en väldigt fin person men blyg – så han såg inte riktigt fram emot förlovningsfesten med 200 gäster heller.. Den får man nog se i nästa program. Pratar såklart om Älskar, Älskar inte 💚

Bra bedtime och podd i öronsnäckorna..Upp strax efter sju.. bra nattsömn förutom att jag blev väckt strax efter två av att en engelsk kille ”flippade” och gapade och skrek på sina kompisar som verkade göra allt för att få tyst på honom.. Arg var han minst sagt.. Dom var på en terrass så det hördes verkligen men dom lyckades få in honom, stänga dörren och dessutom tyst på honom rätt snabbt. Det hördes iallafall inget efter det att de fått in honom från terrassen.. Trodde inte att det skulle vara den ”typen” av hyresgäster här så jag hoppas att det var ett undantag.. Tog hursomhelst en liten stund innan jag somnade om..Högst oklart.. vad den här fiskebåten håller på med.. Det är inte en båt som är på väg in efter att ha varit ute och fiskat för dom lägger knappast till vid strandkanten.. de brukar heller inte åka sakta fram och tillbaka.. Det har heller inte varit sådant väder så att något fiskenät eller så ”slitit” sig.. Dom verkade få upp något men vände på båten och sedan fortsatte de på samma sätt igen.

Tänkte på gårdagen när de verkade letas i sanden känns som om de här också letade efter något.. Dom hade någon röd klädsel med gula inslag som får en att tänka på någon form av räddningstjänst.. Hoppas att det är narkotika och inte något hemskt.. narkotika är iofs också hemskt.. men ni förstår vad jag menar..Får bli några barndomsbilder dag också 😊 Året är 1969 och jag är fem år.. På den övre bilden är jag i Rånäs och i bakgrunden ser man Ackes stuga. Acke var Mormors bror och bodde året runt i det röda huset med kattlucka och lagade mat på vedspisen.. Det var där vi tittade på tv på kvällarna.. en batteridriven liten sak med svartvit bild 😄 Mormor fick alltid möta mig när jag skulle gå hem för jag var så rädd för fladdermöss..Acke hade två saker som vi kusiner älskade – flakmoppen och brunnen som han brukade fira ner läskflaskor i som vi fick ”fiska” upp ibland = total lycka.. Favoriterna att få upp var i första hand hallonsoda och i andra hand fruktsoda..

Var vi befinner oss på den nedre bilden har jag ingen aning om.. men glad är jag iallafall 😄


Bussen till stan och började med mötet hos Esther.. Sedan snabbt in på Carrefour för att se om de fått in jordnötter.. är typ beroende 😊 Mercadona har de bästa och de är dessutom så salta så att man inte kan äta för många.. vill ju inte riskera att äta mig mätt på jordnötter menar jag.. Carrefours är de ”farligaste” så begränsade mitt inköp liiite 😊

På vägen till hårsalongen som ligger i/vid hamnen inne i Marbella gick jag in på Tramas och kollade lite snabbt.. Dom bygger ju upp sin ”heminredningsdel” nu och det är verkligen fina och prisvärda grejer..

Upptäckte en ny butik – Candyland ✨ Dom hade massor med lösviktsgodis varav en hel del var svenskt.. fanns även Kexchoklad, Marabou mjölkchoklad och lite annat svenskt.. Ägarinnan är från Rumänien och där har hon ett antal godisbutiker – det här är hennes första utomlands. Hoppas verkligen att det kommer att gå bra för henne – hon var så gullig 💕

Det var frisören Ingela också – gillade henne verkligen och det är ingen tvekan om att jag kommer att fortsätta gå till henne.. Jag är riktigt nöjd med håret och det brukar jag inte säga så ofta 😊

Jag gjorde ju slingor senast och nu ser man en utväxt – HURRA! Jag är ju typ den enda som blir glad över en sådan sak men det innebär ju att håret växer.. Det bästa av allt är att det i princip växer normalt nu och att det är friskt och fint hår som växer ut 😃 Ja, det var frisören som sa det.. 😄

Innan jag tog bussen hem gick jag in på SuperCore för att köpa champinjoner och lite annat.. hittade otippat nog en liten flaska brandy (till matlagning, tror inte att den är toppen att dricka..).Har nu ordentligt börjat planera för att byta min IPhone.. Två saker kommer jag att prioritera = bra kamera och mobilskal.. Kan ju göra vad jag kan för att undvika den typen av skador som jag har på min nuvarande..

Har ingen lust att lägga typ 13 000:- för den nyaste modellen även om den kanske har bäst kamera. Har läst på lite och tycker att IPhone 11 verkar ha några bra alternativ.. Ska också jämföra att köpa ny eller genom Swappie som jag vet att en del varit nöjda med.. Gillar ju dessutom som bekant återvinning 😃

Det blev en väldigt kort vår i år – nu är det sommar och tiden när man i princip inte behöver titta på väderprognosen. Tittade gjorde jag iofs igår och då visade den för de kommande 10 dagarna ☀️ och 24-27 grader 😄

Varför är alltid sommarkläder de finaste.. iallafall blir man gladast av dem. Kanske hänger ihop med att det är mer färg och mer variation.. Kepsarna byts ut till sol/stråhattar när man vill ha något på huvudet (kunde ha varit jämt efter dagens klippning 😄)..

Kanske blir det årets första besök på stranden i helgen..

Men även om jag älskar sommaren här så kan man inte komma ifrån att svensk sommar är fantastisk.. Den är till och med bättre när man har vädret på sin sida.

Kan t ex verkligen sakna syrener, ängsblommorna, grilla och äta middag i trädgården, stanna bilen och plocka lupiner vid vägkanten och ljuset.. de låååånga ljusa kvällarna 🇸🇪 Ser verkligen fram emot att uppleva lite svensk sommar i år och hoppas att det blir riktigt fint juliväder ☀️Häromdagen var det dags för det årliga eventet där ett gäng Michelin kockar lagar mat tillsammans med barn.. Varje år går överskottet till något bra och i år hade man kanske trott att det skulle vara Ukraina men det var till organisationen för barn med Downs syndrom. Det är antagligen alltid riktat till barn och det är kanske alltid också nationellt….Apropå Spanien.. Många tycks tro att Spanien ligger lite efter med mesta.. utom motorvägar som alla vet är finansierade med EU-pengar.. Håller med om Spanien (iallafall här) ligger hopplöst efter med hemsidor men inom många områden ligger det långt före..

Spanien har t ex en klart högre andel kvinnor på höga chefspositioner än Sverige 👏 Nu kommer man som första land i Europa införa upp till tre dagars betald ledighet för kvinnor som har problem med värk etc vid sin mens.. Det räcker såklart inte med lite lättare obehag utan det krävs lite mer än så men det sägs att det är cirka en tredjedel av alla kvinnor som har stora problem och tydligen ligger Europa långt efter stora delar av övriga världen när det gäller ledighet på det här sättet.. Själv har jag tacksamt nog inte tillhört den där tredjedelen..

Ute med Doggisarna mellan sex och halv sju. 23 grader och sol så jag ville inte vara ute längre..

Jag kan inte påminna mig om att jag sett änder här i Marbella förut.. men dom finns uppenbarligen. Såg dom intill en träbro – det går en slag ”vattenfåra under men det är mest lerigt nu..

Den lilla grön/vita byggnaden är en grillplatsen för en av strandrestaurangerna en bit bort.. Själva huvudbyggnaden och ”grill-huset” har dom målat och fixat med inför säsongen så det har blivit fint tycker jag.. Men högst oklart varför de väljer att hänga en ful växt i plast som sticker ut på ”grill-huset” – verkligen inte snyggt..

Idag blev det ingen soltid på terrassen så det ska det bli imorgon – ska ju vara hemma och förhoppningsvis ta emot Pappas bord.. Men jag tror inte på det förrän de står utanför dörren 😃 Det har gått lite troll i leveransen men det är inga problem för jag har ju inga fasta tider att passa någon annanstans (utom på fredagar förstås..)

Har laddat upp med vanliga tuggummin så imorgon blir det skärpning. Punkt.

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.