Tippningen & Isbjörnen….

Lååång tv-kväll igår eftersom Eurovision höll på i fyra timmar.. Tex-Mex is for sharing var ju budskapet i en reklamfilm för ett tag sedan – couldn’t agree more.. Kändes konstigt och var inte alls så ”gott” som det brukar vara när man äter det tillsammans så det blir ingen repris utan sällskap..

Inte för att det var så svårt 😃 men satte placering ett till fyra men bommade Serbien som kom femma..tack vare otroligt många tittarröster. Som jag skrev igår så hade Thomas verkligen gillat och ”plockat” den ❤️ Han var alltid bättre än mig på att tippa Eurovision och jag bättre på svenska Mello..

Storbritannien fick verkligen revansch och Spanien oxå – näst flest av tittarrösterna. Spanien hade så otroligt varierande poäng, typ åtta tolvor och sedan en drös riktigt låga poäng till skillnad från Storbritannien och Sverige som var lite mer jämna.. Hade inte Spanien fått så mycket usla poäng av jurygrupperna så hade det blivit en andraplacering.. men oavsett så kommer det att vara stort att hon kom trea.. Spanien har ju haft bottenplaceringar i hur många år som helst.. för att inte prata om Storbritannien 😃Sverige ska vara supernöjda med resultatet tycker jag – fick i princip samma poäng som Storbritannien av tittarna.. 19 miljoner ”streams” har Hold me closer haft hittills – tillhör definitivt en av de mest ”streamade” ✨

Bedtime direkt efter men det blev ändå lite podd i öronsnäckorna för jag kan inte somna utan att börja lyssna på något.. sedan kan jag ibland somna efter typ gem minuter..


Sommar & Bad.. Bilden intill är från Venedig så jag misstänker att den här är tagen på vår husvagnssemester i Italien..

Bilden är talande även om det inte är så tydligt.. Jag i vattnet och min syster i vattenbrynet 😃 Vi är verkligen olika på den punkten – jag, fisken i vattnet och hon inte alls..

Min moster och morbror åkte med oss kusiner till badplatsen när jag var hos Mormor i Rånäs.. Dom kunde bli lite lätt trötta på mig eftersom de typ aldrig fick vila en sekund utan konstant hålla koll på mig som då inte kunde simma..

Jag minns inte det här själv utan det är min morbror som berättat (ett antal gånger under åren 😃).. Vid ett tillfälle tryckte han ner mitt huvud under vattnet så att jag kanske skulle vilja ta en badpaus.. Det låter ju fruktansvärt men det var det såklart inte för han släppte ju snabbt och jag for upp och ropade ”en gång till” 😃 Så mycket för den pausen 😃Det var tydligen vårmarknad i Gamla stan igår.. En ”parad” med utklädda figurer, oklart hur många men klart är att det dök upp en isbjörn.. Känns så där rätt i den miljön 😃Flamenco parad var det också igår.. Klänningarna är typiska för Marbella/Andalusien med mycket rött, vitt, svart och prickigt..

Apropå Marbella..Marbella – The new Los Angeles in Spain.. Ja, varför inte.. eller.. Det är inte Marbella stad som står bakom det här utan något företag som söker personal.. Har för mig att det var något telemarketing företag vilket verkar troligt eftersom de är ute efter att locka unga människor..När jag hade sett Robinson häromdagen fortsatte jag att ha Fyran på och det absolut värsta program jag sett (iallafall bland de värsta) började. Sveriges värsta bilförare.. Har aldrig sett det och såg typ en kvart nu – jag må vara en dötrist tant utan humor men vad är nöjet med det programmet?

Under den kvart jag tittade kändes allt bara ”uppgjort” – dvs att deltagarna körde så dåligt de bara kunde för INGEN med körkort kan vara så usla som de var.. Det enda som det fanns en millimeter trovärdighet med var den 82–åriga farmodern.. Kommer zappa vidare snabbt nästa vecka när det dyker upp..

Upp strax före åtta – blev ju sen bedtime pga Eurovision och eftersom det var spännande var jag inte dödstrött när det var slut så lyssnade en stund innan jag somnade.. Man förstod ju att Cornelia inte skulle vinna men hon kunde ju komma tvåa..

Karisma skulle prompt hem när vi varit ute i drygt 10 minuter vilket är extremt ovanligt.. Vände och gick hem – orolig för att hon inte mådde bra. Gjorde iordning deras frukost direkt när vi kom hem och hon åt precis som vanligt, stannade kvar i köket vilket är hennes tecken på att hon tycker att jag varit snål.. Det sägs ju att hundar (djur överhuvudtaget) inte äter om de inte mår bra så jag hoppas att hon ville hem för att hon var hungrig. Kommer hålla noggrann koll på henne..

Söndagar är ju ”rutindagen” så lite städning, byte av lakan mm står på To Do listan..

Tror att jag ska och köra ett ”hundbad” också, om Karisma är sitt vanliga jag annars får det bli imorgon.. Äskar när de är nybadade och pälsen luktar så där schampoo-gott 💕Morgonen började sorgligt.. Jag är ju så mycket mer känslig nuförtiden och framförallt när det gäller djur, hundar i synnerhet. Såg när jag scrollade igenom Instagram flödet att hunden Secret somnat in bara fem dagar den planerade transplantationen skulle göras 😥 Det var flickans pappa som skrev inlägget eftersom hon givetvis är fullständigt förkrossad. Secret blev bara fem år men som pappan skrev så har han haft ett fantastiskt liv och somna in med sin bästa kompis (flickan) vid sin sida.

Jag kan inte ens tänka tanken på att något skulle hända Tintin och/eller Karisma.. Typiskt att hon skulle ”uppträda” konstigt just idag. Måste gå över till något banalt för att inte fastna i för oroliga och sorgsna tankar..

Nyhetsmorgon på som vanligt – hur underbar är inte ”Tant Maj-Lis” med sina krukväxter.. Så otroligt passionerad och det hon inte vet om krukväxter behöver man nog inte veta.. Jag har ingen aning om hur gammal hon är men det är något fint ”tant” över henne..

Missade ju Let’s Dance igår så tittade på reprisen som ju var direkt efter Nyhetsmorgon.. Marie Mandelmann åkte ut så nästa vecka är det alltså Eric eller Filip som kommer att vinna finalen ✨

Tycker att Marie Mandelmann är modig och cool men tycker också att den koreografi hon får dansa till är sååå mycket lättare än de andras.. Man tar ju förvisso hänsyn till ”resan” också men hon är väl ändå inte en finalist så det här var rättvist.. Hon har verkligen överlevt på grund av tittarröster..

Veckoplanering ✅ Middagsplanering ✅

Imorgon ska dom komma med Pappas bord och det hoppas jag att dom gör.. Har ingen lust att åka dit en gång till och fråga var de tagit vägen.. Men den här gången dubbelkollade han mitt telefonnummer typ tre gånger. Jag får ha telefonen under uppsikt hela tiden om jag fortfarande inte lyckats få den att ”ringa”..

Tisdag är det Esther, klippning och så ska jag handla några få grejer så är veckans middagar ✅

Sedan är det inga ”out of home” grejer planerade förrän på fredag när jag ska jobba.. Blir ingen marknad imorgon pga leveransen och även om de kommer mellan 10-12 som de trodde så blir det för stressigt.. Hela marknaden är nerplockad klockan 14.00 och vissa börjar plocka ner i god tid innan. Får bli marknad nästa måndag istället vilket är helt okej för det är inget viktigt jag ska dit för..Nu är det bara en dryg månad kvar tills den svenska färskpotatisen kommer till de svenska butikerna här.. Brukar komma i början av midsommarveckan – Christina och jag har redan planerat inköpsrunda.. Ska definitivt till den nya ”svenska” butiken också för att köpa varmrökt lax..

Hur gott med svensk varmrökt lax, svensk färskpotatis och någon hemmagjord örtsås till.. Längtar redan 🇸🇪

Apropå Sverige.. då har Socialdemokraternas verkställande utskott sina diskussioner i NATO-frågan och ska komma med ett uttalande klockan 18 som sedan ska det presenteras för partistyrelsen.. Skulle bli mycket förvånad om man inte kommer att bestämma sig för att ett NATO medlemsskap nog är rätt bra ändå..

Peter Hultqvist… han var ju minst sagt tydlig med att det inte skulle lämnas in någon NATO ansökan så länge han var försvarsminister. Så hette det även efter den ryska invasionen – det var tom ”korkat” att ge sig in i NATO under ”brinnande” krig.. Men det tycks han ha glömt – är han inte lite självgod och ”felfri” den mannen..

Finns inga som ”osynligt” kan vända på en femöring som politiker så länge de inte heter Nooshi Dadgostar eller är språkrör i Miljöpartiet.. Då kör man som bekant ända in i kaklet..

Apropå Dadgostar – om hon till och från är ute och cyklar så är hon det verkligen i frågan om NATO..

Vad håller Turkiet på med? Vad är det som de vill uppnå med det här motståndet att acceptera Sverige och Finland som medlemmar? Det räcker ju med att de håller fast vid sitt nej för att ansökan inte ska godkännas..

Det är tydligen ett extrainsatt program klockan åtta ikväll på Fyran.. om Sverige och beslutet om NATO.. Borde kanske se men det beror på hur länge vi kan vara ute på eftermiddagen.. troligen bara kort och då vill jag gå lite längre i kväll.. typ mellan åtta och nio. Innan det blivit mörkt och innan Robinson börjar.. Det borde vara ett gäng veckor kvar av Robinson eftersom det är så många deltagare kvar men dom kan ju twista till det lite hur som helst så man vet ju inte..

Det här har faktiskt varit den svåraste veckan att komma på något att skriva på min ”extra tacksam för” lapp.. Jag trodde att jag visste vad det skulle bli men så blev det inte som det såg ut/verkade som.. Väntar tills ikväll med att skriva den för det är klart att det finns något men inte något som är så där givet som det varit de flesta andra veckor..Doggisarna ville ut vid halv fem.. kunde bara vara ute i 20 minuter för det var helt enkelt för varmt.. Får gå ut igen vid åtta och ta den längre promenaden då..

Tittade på Gränslandet på TV4 Play så att jag hänger med i kvällens Robinson..

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.