Nalle Puh & Fixandet….

Hej,

Tänkte på det där med proverna.. Det finns ju massor av saker som man kan oroa sig för när det gäller resultaten men det jag tror kommer visa sig är en för hög ”sockernivå”. Det är iofs inte bra men så länge den är rimligt ”för hög” så kan ju genom mitt egna beteende förbättra det. Ingen idé att spekulera i vare sig det ena eller det andra. Inte oroa mig för vad som kan vara i onödan. Men jag kommer nog att tänka en del på det innan jag fått svaren – det är lättare att se och ta ut risker på förhand efter det som hänt.

Jag fattar ingenting – när jag ska logga in på bloggen via wifi så kommer jag ingen vart, Det bara snurrar och snurrar. Sedan försöker jag göra samma sak utan wifi och kan logga in och komma in direkt. Jag har startat om wifi boxen men det hjälper inte.. Det är ju inget stort problem men det är ju högst märkligt. Får ringa Loopia imorgon och höra om det finns något knep.Testade att lyssna på boken med 1,5 hastighet igår. Kan väl inte påstå att jag skulle göra det om det inte var en bok som jag känner att jag ”måste” vara klar med en given dag. Jag hade hoppats att jag åtminstone skulle lära mig en hel del om Spaniens historia (främst tiden under inbördeskriget och Franco regimen) eftersom det i övrigt inte är min typ av bok men tycker inte att det är så mycket av det. Jag vet ärligt talat inte riktigt vad boken ”är” eller hur jag ska säga..

Ska inte säga att det var en bra upplevelse med 1,5 men kör det ikväll också för då kan jag

Bortsett från någon podd dokumentär så tycker jag att det var länge sedan jag lyckades hitta någon bra bok att lyssna på. Läste ju ett antal kapitel av Blondinbellas bok häromdagen och den har blivit snäppet ”bättre”. Med det menar jag att det inte är rena faktafel och att hon nu skriver att det var via hennes pappas flickvän hon tillfälligt fick bo i en en etta på Kammakargatan – storyn tidigare har varit att hon typ blev utslängd och fick ordna lägenhet själv.. Hon var 15 år då.. Nog om det.

Undra btw vad det skulle säga om jag föreslog den boken i bokklubben.. Hade iallafall varit lite roligt att se minerna och hur de artigt skulle ta sig ur det 😃Missade att det var Nalle Puh dagen häromdagen.. Den första boken kom ut redan 1926 och handlade om Nalle Puh och hans kompisar i Sjumilaskogen. Författaren A A Milne hittade på sagor om sonen Christofer Robins tygdjur och så föddes Nalle Puh – en snäll och ointelligent björn. Oceaner ifrån dagens alla karaktärer i spel etc..Originaldjuren ✨ Någongång på 60-talet såldes rättigheterna till Walt Disney och sedan dess har det blivit filmer och massor av merchandise.. Disneyfiering alltså 😃

Jag har inga egna Nalle Puh minnen eller några minnen av att jag läst Nalle Puh böcker överhuvudtaget.. Det var Pippi Långstrump 24/7 typ tills jag blev lite äldre och det kom in andra böcker i bilden som t ex Kitty böckerna. Men eftersom jag läste hur mycket som helst så var det såklart böcker mellan Pippi och Kitty men inga som gjort så där bestående intryck..Troligtvis kommer man inte få skjuta fyrverkerier eller allt som kan räknas in i det som har ljud i Màlaga längre. Det har varit någon omröstning som ”vanns” av förbuds-sidan men jag vet inte om det räcker med en omröstning och när det i så fall börjar gälla.. I omröstningen blev det åtta mot sju..

Visste inte att Torremolinos hade ett förbud under nyår nu så där var det alltså inga fyrverkerier. Det var nog alla hundar, ekorrar mfl sååå tacksamma för..Före och efter.. En väldigt fin renovering av ett hus i Nueva Andalucia. Man har tagit hand om husets ursprung och inte gjort det för modernt.,Klagar ju ofta på att allt blir fyrkantiga lådor eller åtminstone stela och helt utan någon egen karaktär. Det finns massor av hus i andalusisk stil – jag kan kanske få det att låta som hela Marbella består av kritvita lådor 😊

Det här är Ida Wargs hus men det är inte dom som renoverat huset.Köpte ju två snittblommor och en lila/rosa kvist igår – den blomsteraffären är ett gäng snäpp bättre än den som jag handlat i några gånger tidigare (i stan).

Nu är det en ”skum” bild för det har hunnit bli mörkt ute men den lyser verkligen upp matbordet. Större sortiment än Fransyskan hade hon, lättare eftersom hon ligger i stan och det var riktigt bra priser här också. Nu återstår att se hur länge de håller..

Skrev ju häromdagen att den absolut bästa medicinen när man inte mår bra är att gå.. oavsett var egentligen men för mig kommer längst havet högst och sedan på sådana där vägar där det växer gräs i mitten och man känner att det är svensk sommar. Men ibland känner jag inte för att gå – tycker inte att det är den bästa medicinen den dagen. Idag var en sådan dag.

Jag ska inte säga att jag har mått dåligt men heller inte varit på topp. Det har känts lite ensamt och trist så vad är då bästa medicinen om jag inte har lust att gå? Jo, ✅✅✅✅✅ Jag har varit så otroligt effektiv idag och fått massor av saker gjorda. Då håller jag mig både sysselsatt och kan känna mig nöjd efter varje ✅ på listan.

En dag som den här är inte jobb det bästa utan det ska vara fix och så ändrar jag helt enkelt om i planeringen. Jag vet att jag är väldigt privilegierad som kan göra så.Fick lite lust att göra om köksgolvet men tror inte att mitt resultat skulle bli lika fint 😊 Det skulle garanterat vara väldigt mycket klokare att åka till Leroy Merlin och köpa det färdigt och lägga in..

Men det är definitivt inte prio utan det är att komma igång med målningen som jag tjatat om ett tag nu. Har förvisso sagt att jag skulle ta tag i det nu efter årsskiftet.. Har börjat titta lite smått på färgkartor och sovrummet kommer att bli det första rummet jag ger mig på.

Det finns en stor färgaffär runt hörnet vid Mercadona så jag får gå dit och fixa några mini burkar med färg och provmåla. Jag vill ju ha ett väldigt stillsamt sovrum så jag vill ha någon ljus sandfärgad beige. Har något liknande idag men brytningen är liiite mot gult och det vill jag inte ha men det är viktigt att behålla ”värmen”.

Man kan ju undra varför jag ska måla om när jag har nästan den färg jag vill ha men det är ”slitet” eller hur jag ska säga så en ommålning behövs definitivt.

Erkänner att jag känner en viss ”oro” för hur jag ska klara det. Det är ju inte direkt några perfekta väggar som ”bara” ska målas om. Det måste spacklas på ett gäng ställen och det är en lång spricka på ett ställe.. Jag är iallafall tacksam över att tak och lister är i perfekt skick och behöver absolut inte målas om..

Imorgon ska jag ta Dramaten med mig och bege mig till Mercadona. Inköpslistan och matplaneringen för hela nästa vecka är klar.

På ditvägen ska jag gå in på Kinavaruhuset och se om de har någon bra förpackning med A4 plastfickor. Om inte så smiter jag från butiken en stund och går till Ofiplus som ju har allt i kontorsväg. Håller på och organiserar allt administrativt och jobb så då behöver jag plastfickor för lite olika grejer.

Sedan är det ju jobb på eftermiddagen som vanligt. Ska gå till grönsakshandlaren innan – köpte ju sparris och potatis förra fredagen. Potatisen låg i en låda och var precis hur jordig som helt och den godaste potatisen jag ätit på evigheter ✨

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.