Svarta katter & Blodprovet….

Hej,

Tyckte att det var rätt trist igår, det där programmet om att lämna ifrån sig ansvaret för sitt nya hus och dessutom var det inte textat. Man förstår väl iofs det allra mesta ändå men det var som sagt inte ett speciellt kul par vilket gör stora delar av programmet. Såg med andra ord med ungefär 10 procents uppmärksamhet.

Blev bedtime vid elva och lite lyssning så jag somnade i okej tid. Har fått riktigt bra ordning på mig själv och ”jag ska bara”. Det går att lära gamla hundar sitta.. Hudvårdsrutiner ✅ Vitaminer ✅ och lite annat som jag föresatt mig men snart kommer den största utmaningen.. Snusandet..Det kommer att bli svårt.. Jättesvårt men det är jag inställd på men det är lätt att vara det ända till nikotin beroendet gör sig gällande på riktigt. Men jag har ju en riktig morot som verkligen kommer att att ge den där extra styrkan, det där extra peppet- det är jag säker på.

Har jag väl passerat den där sista veckan i april så kommer jag ju att ha hållit upp i minst 2,5 månad och att börja igen efter det vore ju direkt korkat..Det blev en tidigare morgon än normalt eftersom jag både skulle till Esther och sedan till provtagningen. Min nya vana trogen ville jag vara ute i god tid om Esther satt upptagen länge så att jag skulle missa provtagningen. Det är inte direkt de mest flexibla och trevliga ”damerna” som jobbar där har jag märkt. Resultatet blev hursomhelst att jag kom drygt 20 minuter för tidigt och dom låg efter i schemat..

Det var mycket folk, vet inte om det beror på PCR och antigentester eller varför det plötsligt var så folk. Brukar gå förbi där ibland och har aldrig sett ”kö” på gatan tidigare.

Hann ju nästan bli lite nervös för det där blodprovet. Var med om ett ”mardrömsliknande” blodprov för ett gäng år sedan. Dom var två och jag vet att det är svårt att hitta bra ”vener” på mig men så svårt är det inte så att det behöver resultera i ett gäng stora blåmärken på båda underarmarna. Men det gjorde det i vilket fall som helst då.

Borde man inte likt barn få välja en liten present när man är klar – som man kan få bestämma själv 😃 Jag är nämligen lite kär i det här hårspännet med Lilla My 😊

Fick bli en liten present till mig själv istället – några få enkla snittblommor som jag ska sätta ner tillsammans med murgröna i en vas.. så som jag visade igår.Var förbi Kinabutiken efter provtagningen ✅ Sedan förbi den där lilla blomsteraffären på vägen hem och när jag går på den sidan av vägen hem passerar jag bl.a. en stor grönsakshandlare mm så nu kan jag vara hemma hela dagen imorgon och få jobb gjort ✨

Inte min Kinabutik men gick förbi den här butiken / framgår kanske inte så bra men jag har aldrig sett ett liknande skyltfönster. Ena sidan om entrén meter efter meter hylla på hylla med sprit på den andra sidan lika många meter och hyllor med vin.. Gick inte att se in i butiken.. Kan inte ens gissa hur många flaskor det var och jag behöver inte gissa på att det här måste vara rena rama drömbutiken för unga turistkillar.. Ja, min förutfattade mening är att de köper mer sprit i butikerna..

Nu ska jag inte skämta om tester och hårspännen för jag såg två svarta katter gå tvärs över vägen vid två tillfällen på hemvägen.. Har bestämt mig för att inte ta ut att det betyder något negativt med provsvaren utan istället vara japanska till nästa onsdag.Apropå det där med att klä sig lite olika här.. Inte bara jag som har mössa lite till och från även om jag mest har det för blåsten vid havet. Har väl aldrig varit en möss-person tidigare men nu gillar jag ha det..

Hur varma är inte de där skorna? Hon tycker uppenbarligen att det är väldigt kallt och det var inte direkt varmt i morse men sedan när jag gick hem vid 11.30 tiden var det 12 grader.. Eftermiddagen runt 14 grader och en hel del sol ☀️Passade på att ta några kort nu när jag inte hade med mig Doggisarna som tycker att det är mer än tråkigt att stanna för att jag ska fotografera.

Sådana här staplade stenar ser man lite överallt.. vid havet, i skogen mm. Jag har faktiskt ingen aning om de betyder något så om någon vet.. pls enlightening me 💡Dom håller ju på och snyggar till området från stan och närheten av mig. Det ska vara klart i mars så det är lite för tidigt för att se hur det kommer att bli (de började i slutet på 2021).

Hur de kommer att göra här vet jag inte – det är ju fiskarnas små bodar och de behöver ju både dom och möjligheten att köra till dem. Det är inte där de förvarar fisken såklart men de har precis hur mycket annat som helst där inne… nät, verktyg mm. Det är så vanligt att de lyfter ut bord och stolar och så sitter hela familjer på gatan och fikar eller äter lunch – även om det inte den vackraste miljön så är det charmigt.

Jag skulle gissa på att fiskebodarna kommer att stå kvar som de är men snyggas till. Det stora kyl och fryslagret mittemot, intill själva hamnen, har redan snyggats till. Med frys menas nog att fisken läggs på isbäddar och inte att den frys ner i traditionell mening. Så måste det vara..Bilden visar några få radhus som sett sina bästa dagar men de är inga ”vrak” Tror att det pågår renovering av åtminstone ett av dem.. Varje bostad har två våningar med uteplats nere och terrass på övre våningen och sedan har de vad jag tror är en stor gemensam gräsmatta framför husen.

Dom ligger inte många meter ifrån en lugn del av strandpromenaden = känslan av närheten till havet och vågornas ljud när du kommer in mot stenarna. Precis, stenarna för det är ingen strand nedanför så utsikten blir inte ”störd” av massa parasoller etc. När de själva vill gå till stranden går de typ 150-200 meter åt höjer eller vänster.. Tar max 10 minuter att gå in till stan. Drömobjektet att sätta igång att renovera ✨Jag tillhör inte en av dem som har full koll på Björn Natthiko – jag känner till det jag fångat upp när han i olika sammanhang kommit på tal. Jag kände till att han tröttnade på sitt liv i näringslivet, tydligen var han finanschef på AGA i Spanien. Han levde som buddistmunk i 17 år, hade det året han sommarpratade det mest uppskattade programmet. Han har skrivit en väldigt uppskattad bok ”Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddistmunk” som är utgiven på flera språk. Bara i Sverige hade den i september förra året sålt 200 000 exemplar.

Det låter ju som ett rätt bra liv men han hade ju drabbats av ALS så livet var svårt både för honom och hans anhöriga. Jag kände till att det är en oerhört svår sjukdom men min kunskap var ändå förhållandevis begränsad. Jag vill alltid försöka lära mig lite när det dyker upp något – inte på något djupare plan men åtminstone ha en viss kunskap. Jag behöver inte gå igenom det jag läste på men jag konstaterar att det är för väl att sjukdomen inte är mer utbredd än att det uppskattningsvis är 220 personer som drabbas varje år.

Även om det givetvis på alla sätt är tragiskt så kändes ändå hans val av avslut både fint och kärleksfullt för både honom och hans närmaste.


Idag är det onsdag och jag har redan min lapp med vad jag är tacksam över den här veckan klar. Nej, det hänger inte ihop med Björn Natthiko Lindblom, ALS eller något sådant för jag är mest tacksam över att jag får vara frisk varje vecka så de här små lapparna ska vara någon speciell händelse, känsla eller liknande. Jag är hursomhelst tacksam över att den här veckans lapp är klar och för vad det står på den ✨

Det kommer att komma veckor då jag kommer att ha svårt att hitta något att vara tacksam över men det är inte så att det är någon tävling mot en själv att man ska vara så tacksam hela tiden.Men en sådan vecka finns det alltid något.. Kanske var det en väldigt härlig långpromenad i solen, kanske blev någon maträtt jag lagade extra god, kanske har det varit bra väder några dagar, kanske någon hörde av sig som jag inte pratat med på länge, eller var den där knäckebrödsmackan med prickig korv jag längtar efter otroligt god.. Det finns alltid något att vara tacksam för – hur litet det än är så var det ju ändå något positivt. 

Vissa saker är man ju tacksam för varje vecka och varje dag men det är en slags övergripande separata lappar för annars tänker man inte till den där veckan man tycker att det mesta varit grått och deppigt och tar till någon av dem. 

Skrev ju en del om självförtroende och självkänsla förra veckan. Visst är det så att man utifrån sett tar fullständigt för givet att vissa människor är fulla av både det och det andra? Det går ju så bra för dem, de verkar så duktiga på det de gör och så verkar de dessutom vara så trygga, stabila och roliga. Men det är vad vi kanske ser och tror, vilket inte alls behöver stämma överens med verkligheten.Återkommer till Carina Bergfeldt som jag också skrev om nyligen. Hon är på omslaget på Amelia nu och här visas verkligen skillnaden mellan självförtroendet och självkänslan genom hennes känslor när hon ser tidningen i tidningshyllan. Sedan är det givetvis så att hennes självkänsla byggs upp mer och mer för annars hade hon antagligen inte vågat skriva så ”öppet/naket” om det. Men hon har ju länge pratat om sin dåliga självkänsla, hennes rädsla för att ingen ska vilja stanna kvar med/hos henne. Allt så starkt förankrat på grund av en riktigt vidrig pappa. Hennes sommarprat är ett av de absolut bästa jag lyssnat på (det var några år sedan men det finns fortfarande kvar som podd). Har ni inte lyssnat – just do it!

Hennes självförtroende säger:

Kul – du är programledare för den mest sedda talkshowen på många år. Det är rimligt att de vill ha dig på omslaget inför säsong två.

Hennes självkänsla vill be Amelia redaktionen om ursäkt. De satsar sitt omslag på att någon ska vara intresserad av mig – mig – och jag skäms och undrar om de sitter där på ett personalmöte och ångrar sig. Den där elaka rösten jag hört i mitt huvud i hela mitt liv är i full galopp. ”Det kommer bli deras sämst säljande lösnummer någonsin”.

Jag ska inte skriva ut hela texten men den slutar i positiv anda med att hon köper en tidning och går hem.,

Självförtroende är ju vad du gör och självkänsla vem du är. Det varje barn är med om under sin uppväxt präglar livet så otroligt mycket. Tack Pappa (och Mamma i himlen ❤️) för min så fina och trygga uppväxt. Att jag inte en enda dag eller en enda gång behövde uppleva en känsla av att jag inte dög ❤️Sol och 14 grader – Doggisarna och jag var ute i nästan 1,5 timme så idag blir det många steg ✨ En bit bort ligger det två stycken sådana här små byggnader – har såklart sett dem men inte reflekterat så mycket över vad de är.. Gick ner på strandsidan idag och till framsidan på dem.. Inte oväntat så var det ytterligare en strandbar – lite oklart varför det är två små hus.. Finns inget ”barhäng” på det andra men det kanske är något lager eller så för dom är ju inte direkt stora.

Med tanke på hur många strandrestauranger och små strandbarer det finns här så lär det bli mycket folk i sommar. Men stranden är både lång och djup så jag tror inte att det kommer att bli så där trångt som det är under riktig högsäsong inne i Marbella. Då måste man boka solstolarna dagen innan annars är man typ chanslös att få någon.. Inte alltid och inte överallt..


Det finns vissa saker med Marbella som jag verkligen inte gillar.. En av dem är dom som köper en accessoar i form av en chihuahua.. Man kan gärna ha 10 stycken om man har koll/pli på dem eller åtminstone har dem på äkta accessoar vis i en väska inte springande lösa och reta upp varenda hund som kommer i deras närhet.

Dom är lösa och snabba medans de flesta andra hundar är kopplade och så springer de runt runt och provocerar så mycket de bara kan och orkar med. Idag ruttnade Tintin ut på riktigt när chihuahuan mer eller mindre försökte sig på att bita lite.. Det hade kunnat bli ett riktigt ”hundslagsmål” om jag inte fått med mig Tintin. Ägaren till chihuahuan var typ 50 meter bort först och hennes hund hade noll intresse av att lyssna på eller lyda henne.

Jag ska inte dra alla över en kam – absolut inte för de flesta skaffar sin chihuahua av ”rätt” skäl men är kanske inte alltid så bra på att uppfostra dem.. Men de där accessoar tjejerna – dom borde inte få ha en hund.. Hälsar Tant Surtant.. jag vet..


Saknar den men den passar inte här..

Ett gammalt och mindre smickrande uttryck för när det gäller kvinnor kan ju vara ”kossa”.. Används väl inte direkt nuförtiden men tänkte på det i samband med chihuahuan.. inte hunden då.. och inte hon heller men hon kanske tyckte det om mig. Strunt samma – inte poängen utan det är att jag ju hittade en del bilder häromdagen.. Då hittade jag en bild på ko-tavlan som Thomas och jag köpte på Krabi.. Han var först liiite skeptisk men sedan tyckte han om den lika mycket som mig. Satt på en vit vägg vid matbordet – så fint ✨

Strax ut med Doggisarna och sedan förbereda lite inför morgondagen.. Tidig bedtime tänkte jag – det är ju träff i bokklubben om en vecka.. Ska testa 1,5 hastighet ikväll – kan funka eftersom 1,25 är bättre än 1,0 när det gäller den här uppläsaren..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.