Hells Angels & Fint väder….

Hej,

Mina öronsnäckor har slutat funka och eftersom jag köper kopior hos Kinesen så köpte jag två.. Det jag inte tänkte på var att Mr Kines alltid hjäper mig.. Hur svårt kan det vara att få ett par öronsnäckor att funka med en iPhone.. tydligen väldigt svårt om man heter Eva.. Får ta med mig dem till Mr Kines när jag ska till stan på provtagning mm imorgon.

Kan ju inte somna utan att lyssna så jag fick lyssna via högtalarfunktionen.. Har inte fortsatt med Ärren bär jag med stolthet men det ska jag göra. Var ”tvungen” att sluta efter typ fem minuter för jag tyckte att uppläsaren lät som om hon beskrev en vanlig dag i livet när hon i själva verket beskrev den där dramatiska tiden när Emma skulle få ut sina sex barn ur ett brinnande hus.

Jag menar inte att uppläsaren ska låta överdrivet dramatisk men det kan heller inte vara utan en viss intensitet i rösten. Strunt samma, jag provar igen när jag har öronsnäckorna fixade..Jag såg btw att en av de fyra strandrestaurangerna fortfarande har öppet nu på helgerna. Satt lite folk där igår eftermiddag – har aldrig varit där själv.. vet inte riktigt varför. Dom två nedanför mig är ju stängda nu.. och öppnar någon gång i mars igen..Fick ett ”ryck” och kollade lite på den där jag aldrig varit på.. God mat, paella, bläckfisk mm och lagom ruffig.. Får nog testa vid tillfälle ✨Älskar att bo så att det tar en-fyra minuter att nå fyra strandrestauranger plus en strandbar.. Inte för att jag kommer att sitta där från morgon till kväll men de finns och det innebär en alldeles lagom livlighet här ✨ Önskar, önskar, önskar att Thomas också varit här ❤️Jag hoppas att kransen ligger kvar vid Minnesstenen och att grankvistarna sitter kvar så att bilden på Tintin och Karisma fortfarande är där. Jag skulle givetvis kunna be någon åka dit för att kolla men jag bestämmer istället att det ligger kvar på precis samma sätt som jag lämnade det ❤️

Den här veckan kommer det att ha gått sju månader – jag tycker att tiden gått så fort. Det känns inte som om jag varit utan honom i sju månader men nästa dag eller vecka kan ”sega” sig fram och kännas som en evighet. Jag har aldrig varit med om att tidsperspektiv pendlar så mycket tidigare. Att det ofta kan kännas som om tiden har gått snabbt beror på att det hänt så mycket och varit så mycket kring allt. Nu går jag ju på sätt och vis in i en ny fas genom att det är ett nytt år och jag har bott in mig i den nya lägenheten. Nu är det ”det nya livet” som ska utkristallisera sig – step by step.

Det är tur att jag inte är en person som har svårt för att vara ensam, då hade allt varit mycket mycket jobbigare. Men hundarna gör mycket för att det inte ska kännas ensamt och hur banalt det än må låta så ser tv:n till så att det inte är tyst och blir på så sätt ett sällskap även om jag inte tittar. Men nu börjar ju som sagt säsongspremiär efter säsongspremiär så det kommer att bli mer tv-tittande.


Apropå tv så är det Sveriges mästerkock både onsdag och torsdag den här veckan också.. Sedan är det nog tävlingsstart på riktigt och program bara på onsdagar.

Helt otippat så har jag för första gången sedan programmet en gång way back börjat titta på Farmen. Jag kommer inte att följa det ”slaviskt” men när jag är hemma och inte har något bättre för mig kommer jag nog att titta. Men vi får se..Såå fint väder idag och det blev en riktigt skön morgonpromenad.. Ser lite udda ut att gå med mössa och jag har den knappast för att jag fryser 😄 Det är rätt skönt att ha den när man är nere på stranden och om jag inte har mössa får jag sätta upp det så det knappt ser ut som om jag har något hår 😊 Det är ändå lite lycka att kunna ha utsläppt hår även om det kräver en mössa 😊

Det ligger väldigt mycket i det som Esther sa när vi gick in i den mörkare hösten – du kommer att påverkas av mörkret. Om det är mulna dagar och mörka kvällar är det mycket större risk att hamna i en låg sinnesstämning än om det är sol och klarblå himmel.. Att kvällarna är mörka är ju som det är men med tv, levande ljus och Doggisarna intill i soffan så kan jag ofta glömma att det är mörkt..Upptäcker och ser nya saker varje dag.. Insåg idag att jag inte bor alltför långt ifrån Hells Angels Marbella.. Udda val av location ur flera perspektiv för polisstationen ligger strax intill.. men å andra sidan så sker väl inte deras brottslighet i deras egna lokaler. Vore ju lite för enkelt för polisen då – oavsett var de höll till. 

Har ingen aning om hur många medlemmar det är i just Hells Angels Marbella och känner noll obehag av att de håller till i närheten. De är knappast intresserade av mig och jag bor inte tillräckligt nära för att hamna i någon eventuell ”skotteld” – antar att de också är med och konkurrerar i drog-businessen..Satte igång med admin jobbet direkt när jag kom in så jag kan sätta ✅ på det som jag planerat att göra idag enligt To Do listan. Hade en del annat jobb att ta itu med också så det har jag också kunnat sätta ✅ på. En bra start på veckan med andra ord. Det kan verka hur löjligt som helst men det finns något symboliskt eller kanske snarare psykologiskt i att veckan börjar bra. Då blir resten av nästan alltid bättre än om måndagen startat mindre bra. 

Imorgon är det dagen för ärenden och på onsdag är det jobbdag igen. Behövde ju inte veckohandla i helgen eftersom jag hade en del i frysen utöver det jag handlade förra lördagen. Blir nog på torsdag eller lördag den här veckan – kommer ju att handla lite i Svenska butiken i morgon också. 

Finns en stor risk att det inte blir några vårblommor från Fransyskan. Hennes butik är ju väldigt liten så hon kan inte hålla något stort lager och brukar främst köpa in till helger och till beställningar. En tisdag i januari blir nog en väldig ”klämdag” men då väntar jag. Köper inga blommor jag inte egentligen vill ha ”bara för att”.. Plockade med mig några små gula blommor igår när vi var ute men det är nästan alltid så att den typen av blommor slokar efter en kvart.. och det gjorde dom. Man hade önskat att man hade kunnat plocka in bougainvillea eller vit oleander men det går inte.. Den första slokar och dör bums och den andra är väldigt giftig. Jag får alltid hålla järnkoll för precis intill den där strandbaren finns en stor vit oleander och området kring den är väldigt intressant för Doggisarna.. 

Apropå Svenska butiken så var det ett bra tag sedan jag var där – nog två månader sedan sist. Är knappast en av deras bättre kunder 😊 Det finns vissa saker som jag ”måste” köpa där som t ex cognacsmedvurst (prickig korv..), wienerkorvar, lingonsylt, grovmalen svartpeppar och några andra grejer. Inbillade ju mig hur länge som helst att jag måste köpa ”Wettex disktrasor” vilket var helt idiotiskt men man lär sig.. Stearinljusen är också bättre än de vanliga spanska men i den ”nya” franska butiken i La Cãnada har jättefina och bra ljus. 

 Skulle behöva åka till Cãnada vid tillfälle för jag vill komma på en lösning för mina ”affirmationskort”.. Ska jag ha dem i en tavla, ”uppnålade” på någon form av anslagstavla eller hängande med klädnypor på en lina.. Ingen aning men jag är rätt säker på att det första med tavlan går bort.. känns lite stelt och statiskt.. Jag tog faktiskt en lässtund i soffan idag – hade ju tänkt så mycket på hur mysigt det skulle bli att krypa upp i soffan, dricka te och läsa Blondinbellas bok.. som bok nummer ett ✨ Det har inte blivit något av med det – högst oklart varför. Men idag blev det hursomhelst det – fick ju även en bok i julklapp som jag ska sätta igång med att läsa när Blondinbellas är utläst. En helt annan genre är inte en överdrift 😄

Jag läste hennes blogg för de olika dagarna i helgen, läser inte alltid varje dag även om hon skriver varje dag. En sak som jag tänkte på är att hennes barn måste leva två helt olika liv.. Ett som vi ”vanlisar” skulle betrakta som ett riktigt bra normalt liv och ett som säkert är bra ur vissa perspektiv men nog ändå måste betraktas som lite ”världsfrånvänt”..

Jag vet förvisso inte men hennes fd man har ju också en ny partner och de har fått ett gemensamt barn. Jag har liite svårt att tänka mig att veckorna hos dem ser likadana ut som dem hos Blondinbella.. Äter hemma gör man antingen på tacos-fredagar eller möjligen om man är sponsrad av Hello Fresh annars är det väl ute fem av de sju dagarna.. Olika frukostgrejer köps in för någon vill ha tryffelsalami och hushållsost och den andra något annat.. Utflykter oftast både lördag och söndagar som inte sällan avslutas med att dottern vill ha nya byxor eller något annat så igår blev det tre par.. Inte ett lov utan en spännande resa osv.. Visst barnen har väl någon liten ”slot” då och då att pyssla och/eller träffa någon kompis också.. 

Men det måste ju vara väldigt olika liv de lever. Nu har de ju gjort det så länge så de år antagligen helt vana och funderar inte så mycket på det. Men jag tror inte att man är ett lyckligare barn för att man går på restaurang fem dagar av sju, får välja precis vad man vill äta och får precis det man vill ha.. Jag har förvisso inga barn men tror att det räcker med sunt förnuft för att förstå i det här fallet 😄Jag vet att jag tjatar om mat och skrivit om att jag efter typ årtionden plötsligt blivit sugen på ”plankstek”. Men det är med plankstek som med tacos – man ställer sig inte och gör en plankstek till sig själv. Här har man ju heller inte så himla ofta middagar hemma utan man träffas ute på restaurang.

Bjuder hem Pappa så får vi se om han kan tänkas vara sugen på plankstek den här eller nästa lördag ✨
Älskar när någon restaurerar ett riktigt gammalt objekt som en lada, gammal verkstad eller vad det nu kan vara och behåller patina så att det blir både sååå fint och mysigt ✨

Om man skulle få välja precis vad som helst när det gäller vad man vill göra så skulle inredningsprojekt vara mitt förstahandsval alla dagar i veckan. Helst en mix av få en tråkig 50/60/70-tals lägenhet till något helt annat till det totala renoveringsobjektet.. om jag slapp hantverket förstås. För allas bästa 😊

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.