Tacksamhetsburken & Tekannan….

Hej,

Blev en kort utgång med Doggisarna igår vid halv elva – passade på att klippa av några ”slingor” murgröna till vasen på soffbordet. Nu har både hortensian och hyacinterna definitivt gjort sitt, till skillnad från julstjärnan som fortfarande inte tappat ett enda blad..

När vi kom blev det ett ordentligt Hemma SPA med skrubb från topp till tå, naglarna fixade inkl tårna, ansiktsmask etc så nu är jag helt i kapp och redo för de dagliga rutinerna ✅

Sedan bedtime i nästan okej tid.. men det är ju jullov 😃 Det var så mysigt att ha Doggisarna intill mig igen – det var verkligen kärleks-bombning igår ❤️

Karismas små snarkningar – allt som vanligt. Två gånger fick jag gå upp och lyfta upp dem.. Jag måste skaffa en sådan där trappa så att de kan gå upp själva.. Kommer antagligen bli galet jobbigt till sommaren annars..Att smittofrekvensen är hög är allt annat än en överdrift.. Nu ligger den på 2 295 per hundratusen – uppenbart är det att det är något som inte funkar med QR-koden för hälsokontrollen och huruvida man har vaccinationspass eller inte.. Verkar som om de typ förutsätter att man har ett vaccinationspass när man kommer från Sverige och har en QR-kod från hälsokontrollen. Jag har ju inte påstått att jag har något vaccinationspass utan angav test som ”bevis”.. Men men..En sak som jag undrar lite över.. Är det bara jag som upplever att det bara ökar och ökar med sponsrade inlägg och förslag på personer att följa? Det är ju typ mer sådant än inlägg av personer man (iallafall jag) följer.. Det är väl iofs bara att scrolla förbi men kan inte låta bli att undra och tycka att det är lite tröttsamt..

Det är kanske så att jag inte satt mig in i det ordentligt så de där föreslagna inläggen kommer efter de man följer och annonser lite hipp som happ. Men eftersom jag aldrig scrollar igenom ordentligt så kommer det inlägg jag inte sett även bland/efter de där föreslagna inläggen. Strunt samma..

Det kanske mest irriterande är att om någon lagt in tex fyra bilder i ett inlägg så kommer det där inlägget tillbaka typ fyra gånger.. Over & Out – Instagram är helt frivilligt 😃Det är knappast vare sig förvånande eller någon överraskning att jag älskar Marbella. Jag är långt ifrån ensam – för typ varje vecka ökar antalet svenskar som gör det.

Nu under Nyårshelgen har Carola varit här (hon var här i november också) och hon har haft det så bra och träffat så mycket trevliga människor så hon måste nypa sig själv i armen (typ citat från hennes Instagram).

Alex och Amanda Schulman med barnen har också varit här över nyår (igen.. tror dom var här på höstlovet också)..
Så vad är det som gör att ”alla” älskar Marbella? Fick faktiskt frågan från en läsare som varit här och som blivit lite besviken..

Jag bara måste försöka lista några gissningar som givetvis inkluderar en rad fördomar och förutfattade meningar 😊

 • Börjar med det praktiska – lätt att ta sig hit.
 • Ej att förglömma – det bästa vädret i Europa om man ser till helåret.
 • Man kan leva ett aktivt liv med padel, golf, vandring mm mm.
 • Den lite ”lyxiga” prägeln som Marbella har.
 • Många åker hit för att de känner någon som har boende här så de kommer snabbt in i en härlig gemenskap. Allt är kul med långa och många LUS, drinkar och middagar (LUS = Lunch utan slut).
 • Många bra och ”sociala” restauranger, strandrestauranger och nattliv.
 • Padel och alla härliga luncher på stranden.
 • Det finns några riktigt bra hotell som man ”ska” bo på.. förutsatt att plånboken åtminstone är halvtjock..
 • ”Alla” är här och alla trivs och älskar Marbella så det är klart att man gör det då..

Det finns mycket som är jättebra och jag tror att de som kommer hit och blir så ”förälskade” främst blir det av två saker: Vädret och det sociala livet. Det senare förutsätter att man vill hänga med alla svenskar vilket de gör (nu menar jag en viss kategori människor, finns massor av sätt att umgås förutom ”svenskgängen” i Nueva Andalucia 😃Marbellas ”Grand Hotel” är Marbella Club.. Anrikt och femstjärnigt men kanske lite ”tråkigare” än några av de andra femstjärniga hotellen. Vill du åka hit en vecka i juli och bo i de ”billigaste” dubbelrummen så får du betala 80 000 kronor.. frukost ingår inte.. Vill du lyxa till det och bo i junior svit kostar det 20 000 kronor till.. Ska tillägga att det bor väldigt mycket svenskar på det här hotellet..


Nu får jag det kanske nästan att låta som om jag inte älskar Marbella själv men det vet ju som sagt alla att gör man inte riktigt av samma anledningar som ovan. Iallafall inte alla av dem 😊Det här är lite mer jag.. Jag vill hellre ta mig fram till målet för de gula skyltarna än att hitta till Chanel, Bottega Veneta eller någon av lyxbutikerna..

Lever ju dessutom ett 365 dagar per år liv här och då kan man heller inte ha de där långa luncherna, middagar på restaurang och socialt häng med vin & drinkar varje dag..Det växer förvisso massor av apelsiner på apelsinträden och det finns såklart också att köpa i butik men det är liite tid kvar till den där riktiga högsäsongen när man köper säckvis av apelsiner som är just för juice och som är så himla billiga.

Om jag nu är rätt usel på att få till det där med frukostrutiner så är jag inte det när det gäller att pressa det där stora glaset apelsinjuice varje morgon.

Hade ju varit extra charmigt att åka och plocka dem själv och det kan jag kanske göra vid tillfälle. Annars finns det en grönsaksodlare som ligger rätt nära där jag bor så dit tänkte jag be Pappa att vi skulle åka. Det är inte så nära att man går – iallafall inte på hemvägen om man köpt med sig en del grönsaker..Ska ta itu med ”Projekt terrass”.. Det som behöver fixas är att få bort de gröna flyttlådorna och in med dem i förrådsrummet. Det kommer jag behöva hjälp med både för att de är staplade från golv till tak i två staplar och att stå och vingla på en stol för att få ner dem låter typ livsfarligt..

Del två är att ”pimpa” med lite växter och färg. Ormbunken jag köpte i oktober har jag mot alla odds lyckats hålla vid liv så den är fortfarande jättefin – nu in (eller snarare ut) med lite mer färgglada blommor ✨

Ingen panik utan jag kommer att bygga upp terrassen lite långsamt så att jag får med de riktiga vår/sommarblommorna..Det här är väl en ändå en rätt bra idé ✨ Tror jag ska ta och göra det faktiskt.. Dels är det bra att stanna upp och reflektera & sedan är det bra att tänka på att det varje vecka under de allra flesta veckor händer bra saker.

Nu handlar det ju inte om att det ska/måste vara stora grejer som hänt – kan vara hur litet som helst så länge det gjort att man blev lite glad, mådde lite bättre eller vad det nu kan vara. Inga prestationskrav att det måste vara något alldeles jättespeciellt- kan typ vara att man hade ett jättebra telefonsamtal med min syster, den där riktigt långa promenaden i solen var helt fantastisk eller den där fläskfilégryta jag åt var sååå god. Lite vardagssaker varvat med att man är tacksam för det där restaurangbesöket, vandringen etc. Det kommer väl dröja några veckor innan det blir aktuellt med någon lapp om ett restaurangbesök.. Vaccinationspasset ni vet.. Men jag tror att de skulle bortse ifrån det om jag gick till någon av restaurangerna här intill och satt lite för mig själv..

Till helgen plockar jag ju undan julen och jag har en stor ”vas” på fot och den får bli min ”lapp-samlare”..Kom på att det är ju trots allt lite mysigt att ha skidåkning på i bakgrunden men kom såklart på det efter det att tjejerna kört.. Men jag får väl erkänna att jag inte är så insatt numera – vem som är vem etc har jag tappat sedan Charlotte Kallas storhetstid tror jag.. Men det är mysigt att ha det på även om Sverige inte alltid tar topplaceringar i alla discipliner längre.Kollade tv-tablån och undrar hur tråkigt det kan vara. Hur många gånger har de inte sänt Göta kanal? Det var väl t.o.m. rätt nyligen de gjorde det? Det är som om man kastar in de här filmerna och Lasse Åbergs för att fylla ut tablån om och om igen..

Snart börjar Sveriges Mästerkock igen, det är iallafall kul. Farmen och en del annat börjar också men kommer inte att följa slaviskt. Något nytt programformat på Fyran också – har inte riktigt fattat konceptet men verkar vara en huvudperson i varje program och så kommer gäster… Allt ska utgå ifrån en låt eller hur det är.

Såg en trailer och det är ungefär samma människor som man typ alltid ser.. Nu är iofs formatet nytt men när det gäller deltagare får man nog ändå säga att det verkade lite fantasilöst..Var ute med hundarna en timme från halv fyra och framåt. Mer eller mindre fullt på strandrestaurangerna idag också men omvänt – i princip alla satt inne för det blåser ordentligt.. Soligt men blåsigt och 17 grader ☀️

Kom ihåg att ta med mig telefonen för att hålla koll på stegen.. idag var det inte direkt aktuellt med några selfies eller så för håret stod åt precis alla håll. Hade inte varit smart nog att sätta upp det..

Hursomhelst så kom jag då ihåg att fotografera min franska tekanna.. Älskar den servisen, som jag ju fick av Thomas i födelsedagspresent. Hade ju blivit helt kär i den och tyckte att den skulle passa på bra i Granliden (vårt första egna sommarställe). Det gjorde det så det var det porslin vi använde där..

När vi sålde det till ungkarlen Marcus så köpte han det under förutsättning att han fick köpa det som det stod.. Det var okej att vi tog med oss en del grejer med affektionsvärde – den franska servisen var en av de grejerna 💕

Imorgon ska jag ge mig iväg hyfsat tidigt.. Bansken, möte med Esther och lite inköp av middagsmat står på agendan.

Blir med andra ord inte hyfsat tidig bedtime idag utan tidig bedtime. Nu hänga tvätt, plocka undan lite och sedan en kort sväng med Doggisarna.

Vi hörs imorgon!

Kram

2 reaktioner på ”Tacksamhetsburken & Tekannan….”

  1. Visst är den Är lika kär i servisen nu som för 25 år sedan. Ska ta ner den (eller iallafall delar av den hit) och även min Kunglige Dansk (bröllopspresent). Älskar att både byta och äta på olika tallrikar och att blanda tallrikar om jag dukar för fler än bara mig. Thomas ”vann” servisvalet när vi flyttade ner men det har aldrig varit min favorit så jag byter ut nu till Farmors bröllopsservis och de här två.. Hälsningar en servis älskare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.