Första advent & Daim….

Hej,

Det var 11 grader igår vid 22.30 och då är det kallt.. eller allt är ju relativt men det känns verkligen kallt. Så inte ute så länge med andra ord.. men blev pigg såklart..Började med det där som jag haft så blandade känslor inför – eller rättare sagt om jag skulle tycka att det var för jobbigt.. Fotoboken. Ja, det är jobbigt. Bitvis väldigt jobbigt. Men jag gör det av en speciell anledning så därför vill jag fortsätta och se till att bli klar. Hade det varit så att jag bara tänkt på det där med att vi skulle ha en fotobok varje år hade jag väntat lite.

Nu tyckte ju inte Thomas så där jättemycket om att bli fotograferad och jag har ju heller inte varit så bra på att komma ihåg att ta bilder.. Men det är nu en blandning av lite olika bilder.. Måste byta ut några då de indikerar på kvalitet 6/10 och jag vill inte att det ska bli vare sig ojämnt eller bilder med för dålig kvalitet. Vill inte stressa vidare utan nu är planen att byta ut de cirka åtta korten som inte är bra nog under nästa vecka och sedan beställa. Då blir det nog en fin bok ❤️

Blev då givetvis ingen tidig bedtime men det är helt okej. Trots att det var jobbigt med fotoboken så var det fint och jag kände mig starkare efteråt.

Det var fest nere på den ena av strandrestaurangerna igår. Det brukar ju vara knäpptyst efter 22 eller 23 nu under lågsäsongen men igår höll de på väldigt mycket längre. Inte för att det störde mig – så högljudda och/eller stökiga var de absolut inte.


TÄNK nu på det här! Nuförtiden är väl mossan sådan att den inte kan börja brinna (om man nu köper sådan vill säga) men det finns ju annat som kan börja brinna. Minns att mina svärföräldrars grannar glömde det första adventsljuset när de åkte iväg hemifrån och det blev riktigt jobbigt.

Thomas kollade alltid tända ljus ungefär fem gånger innan vi åkte, spisen och ugnen minst en gång. Inget tvångsmässigt eller så utan han var bara så otroligt rädd för att vi skulle ha glömt och att det skulle innebära något hemskt med/för hundarna. Dom var verkligen hans allt. Speciellt Karisma – de hade ett alldeles särskilt starkt band ❤️Jag har utvecklat ett nytt beroende sedan jag köpte den där ”tax free” påsen på flyget.. På tillbakaresan köpte jag två nya påsar.. Inte en enda liten bit kvar. Tur att de inte har Daim i butikerna här 😊 Jo, dom har ju förstås det i de två svenska butikerna men så beroende har jag inte blivit att jag ”tvingar” Pappa att vi ska åka dit eller krånglar mig dit med buss.

Jag får helt enkelt klara mig till jag flyger till Stockholm igen om några veckor.. Hette det inte Dajm med j förr i tiden?

Det är inte ofta jag får den här typen av beroende – senast var för några år sedan och då var det Västerbottenost. Åt hur mycket som helst och när jag vaknade på nätterna var jag ”tvungen” att gå upp och göra två knäckebrödsmackor med Västerbottenost.. Normalt? Knappast. Fick två ostar som påskägg det året 😊

Hursomhelst så varade det beroendet ett bra tag så nu tycker jag inte att det är så gott längre och skulle inte välja Västerbottenost när jag köper ost..Veckans To Do lista är klar och på den finns en hel del jobb så jag har bestämt mig för att inte gå på marknaden i morgon. Jag planerar in det nästa måndag istället. Det är ju ändå inget jag direkt behöver köpa men jag skulle vilja kolla på det där jultyget..

Några mer julgrejer som tomtar eller så behöver jag absolut inte. Köpte ju förresten värmeljus i Svenska butiken för ett tag sedan eftersom de är så mycket bättre än spanska.. Det gäller definitivt inte alla värmeljus – de jag köpte brinner ut på en kvart eller två. Överdriver nu men bra är dom inte.. Jag får ju för vissa saker ibland – som det där med att jag måste ha Wettex trasor tex – har envist köpt sådana i Svenska butiken under alla år. Fullständigt onödigt – finns trasor som är bättre och väldigt mycket billigare. Men.. även jag lär mig än 😊Gick upp lite senare än idag än vanliga dagar så vid kvart i nio satt jag i soffan med värmeelementet som värmde upp både mig och det morgonkalla vardagsrummet.

Hoppades på att hundarna skulle vara lite extra morgonpigga så att jag både skulle kunna se Weeping Willows och Emilia de Porets modeinslag med temat Julfest. Mellan just de två inslagen var det något om löpning och träningsövningar- blev nästan trött bara av se det.. Hur mycket jag än börjat gilla att gå mycket så är jag väldigt säker på att det inte kommer att övergå till att gilla löpning. Men ”värst” är nog ändå styrketräning.. men det borde jag faktiskt göra som en hjälp till bättre hållning.. Försöker tänka på det men det är inte helt..Fick höra både Weeping Willows jullåt och modeinslaget.. Vi ”ska” tydligen ha glitter och paljetter nu över jul och på julfester.. Jag tror att Emilia de Poret fick kritik för att hon tidigare bara hade kläder som rätt få av tittarna hade möjlighet att köpa för nu är det mycket uppblandat med allt från Lindex till riktigt dyrt. Men man kan ju få inspiration även från det som är riktigt dyrt.

Nu var det kanske inte riktigt ”mitt” tema idag. Dels är det inga julfester inplanerade – de flesta åker hem och jag har ingen som helst lust att gå på något av de svenska julborden.. Det var väl inte heller mitt tema när det gällde allt glitter och alla paljetter. Det absolut sista ni skulle se mig i är de glittriga stövlarna i silver.. (röd pil).. Troligen inte heller i klänningen Emilia hade på sig (grön pil) men är inte programledaren Jenny Alversjö ofta väldigt tråkigt klädd? Det är ju ett morgonprogram en ledig helgsöndag och då kan jag tycka att blå kostym är trist.. Är väl fast i ett varumärkestänkande att allt ska hänga ihop. Men samtidigt måste hon ju känna sig 100% bekväm i sin klädsel och det där och de andra lite ”tråkiga” kläder hon brukar ha är väl ”hon”. Men det här är inget jag går och tänker på , jag lovar 😊Den röda tröjan är det liiiite glittertrådar och var med i inslaget – finns på Lindex och jag tycker den är fin.. Såg även på Lindex sida den här röda klänningen som jag gillar men på vintern gillar jag långärmat mer för det här är en klänning som blir finast utan något över..

Men nu behöver jag ju inget rött till julafton eftersom jag är rätt säker på att den röda jag tog med från butiken i fredags kommer att passa när jag provar den på rätt sätt. Sedan är det ju inte lag på att ha rött på sig på julafton men jag har alltid tyckt om det..Blev btw lite halvt kär i en outfit som dök i Instagramflödet under Black Week rea.. När reapriset för kjolen var sisådär 5 250 kronor tittade jag inte vidare 😊Direkt efter modeinslaget gick vi ut.. Det framgår inte riktigt på bilderna kanske men det var fiskare efter fiskare efter fiskare längs en lång sträcka av stranden. En och en med ganska långt mellanrum och vad vissa hade i alla väskor etc de hade med sig är oklart för mig 😊Inte bara jag som fotograferade.. Det ser säkert ut så här varje gång/år när de har en sådan här tävling men jag har aldrig sett det förut. Hundarna var ju t.o.m. så snälla så att jag fick ta ett gäng bilder 😊Omvänd vs rättvänd selfie – tränar aktivt 😊 Det har ju sedan tidigare funnits fotbollsmål på stranden och nu har de kompletterat med ”Beach Tennis”.. Det är högst oklart hur bollen ska kunna studsa så det är kanske badminton som kommer att spelas där.. Men då kan man undra varför de kallar det tennis.. Såg ju någon ny variant av tennis på vandringen i tisdags och Beach tennis är kanske också något nytt som jag helt missat. Kommer väl att se hur det går till någon dag när vi är ute..Måndagen den 6 december är det första träffen i Bokklubben för att prata om Londonflickan som vi läser nu. Det framgår inte på hemsidan hur mycket man ska eller borde ha läst innan.. Det blir ju lite märkligt om alla läst lite hipp som haver och svårt att ha någon bra diskussion om man läst helt olika mycket. Får mejla och kolla om de bestämde något på det senaste mötet som jag ju inte var med på.

Man får gärna komma med förslag på ny bok på mötet och då inser jag samtidigt som jag skriver.. jag behöver inte skicka något mejl för vi ska ha läst klart boken den 6 december. Det innebär att jag måste sätta full fart på lyssnandet. Tror att jag ska föreslå den där boken jag skrev om häromdagen ”Prata aldrig om Marianne”.En sak vet jag iallafall och det är att jag inte kommer att föreslå Blondinbellas bok 😊 Tror intresset för den är rätt begränsad i gruppen.. Hursomhelst så känns det bra att se hur hon rest sig – den där smällen var nog väldigt bra så här i efterhand. Nu har hon iofs lite andra förutsättningar att efter det att hon börjat må bättre snabbt kunna börja göra business och tjäna mycket pengar på det. Men det förutsätter ju att hon tagit sig igenom stålbadet och mår bra annars spelar den gamla plattformen ingen roll. Hon verkar som sagt leva ett mycket sundare och mer balanserat liv men Blondinbella är Blondinbella – det kan man inte glömma 😄Den där grå onsdagen lär väl bli en röd måndag i morgon. Det bli ju å ena sidan bättre att regera med en enpartiregering än att ha med Miljöpartiet men det innebär ju inte att samarbetet totalt blir enklare med Centern och Vänstern.. kanske t.o.m. tvärtom. Sedan är det ju inte heller det bästa att regera med opinionens budget.. Att svensk politik är rörig är det nog ingen som säger emot..Ja, vi fick och får om inget totalt oförutsett händer vår första kvinnliga statsminister. Men har någon tidigare statsminister haft sämre förutsättningar.. Är inte någon ”statsvetare” med massor av kunskap om svensk politik men det känns som om hennes förutsättningar är de sämsta som jag kan komma ihåg. Stefan Löfven har nog klarat sig så bra tack vare sin förhandlingsvana från sin långa fackliga karriär.. Nu har väl Magdalena Andersson förvisso lyckats förhandla sig fram till lösningar med både C och V inför valet av henne men jag tror inte att det är det bästa hon vet/kan. Nu var hon mer eller tvingad för att kunna bli vald – jag tror en tuffare sida kommer att komma fram där hon inte kommer att ha samma ”framgång” som Stefan Löfven. Om man med framgång menar att kunna hålla ihop de röd/gröna utan allt för mycket tjafs utåt.. Fram till Nooshi Dadgostar fick nog för någon månad sedan..Det blev ingen Burgundisk gryta igår.. Kom på att det hade blivit en lite väl spansk middagstid om jag satt igång med den. Så det blir idag istället.. Det enda hemma-fixet jag har idag är att flytta alla ytterplagg till garderoben som jag har i förrådsrummet så att jag får en extra garderob för vanliga kläder i gästrummet. Ska eventuellt fixa lite i det andra badrummet också men det gör jag bara om jag får extra energi – står på listan för nästa vecka. Idag har jag tänkt ha en riktig slappardag för imorgon och stora delar av veckan har jag mycket på agendan. Vilket jag inte klagar på utan precis tvärtom.. Får passa på att ägna tid åt boklyssning – har ju rätt många timmar kvar att lyssna på och har bara en vecka på mig..


Ibland kan jag ha lite svårt att fullt ut fokusera – det är helt kopplat till när något inte fångar mitt intresse eller uppmärksamhet till hundra procent men jag vill ändå se eller lyssna.. Tror att de flesta kan känna igen sig i det.. Har två saker som jag primärt gör när det är så – bloggar lite eller rensar bilder. Mina blogginlägg är aldrig skrivna i ett enda svep. Det kan vara vid många tillfällen per dag som jag skriver och så då under t ex Nyhetsmorgon eller andra program där jag tittar på det som verkar intressant.

Idag är det hög tid att rensa bland mina bilder och det kommer jag att göra när jag lyssnar på boken.. Inte någon vidare bra idé att blogga då tänker jag 😊 även om jag har en hyfsat bra simultanförmåga..

Det som jag däremot aldrig börjat med är att lyssna på böcker när jag städar (är så klumpig med telefonen ibland så den åker i golvet lite då och då.. men det går ju att lösa). Men det jag definitivt kommer att börja med är att lyssna när jag går till och från stan. Det vet jag faktiskt inte varför jag inte börjat med.. Den här fredagen lär det vara en nödvändighet om jag ska bli klar med boken..

Egentligen skulle jag vilja ha trådlösa ”riktiga” hörlurar så att de inte ramlar ut ur öronen stup i kvarten.. Trådlösa små som man stoppar är helt uteslutet för jag skulle ha tappat minst den ena innan jag var i stan.. Hursomhelst så ska jag nog testa och se om jag gillar att lyssna på böcker när jag går och hur bra eller inte bra det funkar med mina vanliga enkla telefonhörlurar.. Säkert tillräckligt bra.. båda ramlar väl inte ut samtidigt iallafall 😊Vi var ute en lång stund vid femtiden – precis intill de här sanddynerna går en lång träbro som leder vidare bortåt tills man kommer till ett ”strandaktivitets-område” eller vad jag ska kalla det. På andra sidan träbron är det bara grönska och en hel del små söta kaniner. Doggisarna är så upptagna av att titta på människor så de har aldrig upptäckt att det finns några kaniner. Dom är galet söta de små kaninerna 😊När ”allt” började återgå till det normala och man trodde att det värsta var över för länge sedan. Nu var det väl inte så att man trodde att det inte fanns några risker vare sig just nu eller framöver. Men det man hör nu är det sista man vill höra. Hoppas att det inte påverkar mina planer för julen..Det här är Maria Sörensson – hon tyckte att det var lite för mycket fokus på unga influensers – att äldre kvinnor också är viktiga och måste våga ta plats. Det är det budskapet hon vill förmedla via sina sociala medier – dags att synliggöra ”ålderismen”.

Det var för fyra år sedan hon började göra intryck med sina inlägg med färgglada outfits på Instagram. Folk blev inspirerade och började våga ha kläder med färg.. Hon är med andra ord en influenser men kallar sig ”oldfluenser” och har under de här åren kommit upp i 10 000 följareAginginstyle heter Instagram kontot och jag håller helt med henne om problemet med ”ålderism” och att man ska klä sig i färg och hur man vill oavsett hur gammal man är ✨

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.