Klädprovning & Återvinning….

Hej,

Nu har det kommit lite nya avsnitt av några favorit Poddar så det blir inget boklyssnande vid bedtime. Jag förstår fortfarande inte hur den lilla doftflaskan jag fick av Ylva kan ha sådan effekt. Förutom den helt underbara doften så somnar jag och sover såå behagligt. Mitt tips till alla.. KÖP om ni vill ha en riktigt bra nattsömn och en kudde som luktar ljuvligt varje kväll..

Det var ju ”sista” fredagen som jag jobbade med Christina till i mitten på januari. De åker ju alltid hem längre perioder eftersom de har både barn och barn-barn.. Jag har ju fått tillbaka intresset för kläder men det är bara när vi jobbar tillsammans.. Hade lite tur igår och hittade faktiskt några snygga plagg.. En röd ”tröja” från Ralph Lauren till julafton, en tunn dun/täckväst i beige som kommer att vara superfin till svart och så en typisk ”Eva” tunika i blått med enstaka lite färgstarka blommor på.. Jag vet inte om tunika är rätt ord.. Hade jag varit 25 hade jag kunnat ha den som klänning nu passar den perfekt till smala byxor av något slag. Har fortfarande hur mycket som helst på pluskontot., Köpte för några få euros några små söta julgrejer – bland annat en till Pappa som är gjord av den där typ Samhall organisationen. Cudeca stödjer dem genom att köpa in grejer från dem och säljer i sin tur i butikerna. Allt är handgjort och huruvida det är fina grejer eller inte skiftar verkligen, Den här till Pappa är supersöt.. Det är en jätteliten grej men vill inte skriva vad eftersom han nog läser 😊Idag ska jag hursomhelst prova kläderna.. Jag gör ju aldrig det i butiken eftersom jag tycker om att prova i lugn och ro.. Dun/täckvästen provade jag så den vet jag blir perfekt både när jag går ut med hundarna, är på vandring eller går på stan. Till på fredag ska jag packa ihop lite mer som jag vet att jag aldrig använder och ta med till butiken.

Nu passar det ju mig extra bra med tanke på jobbet i butiken men även om man bortser helt ifrån det så gillar jag verkligen återvinning. Oavsett om det gäller kläder, möbler eller annat. Det finns rätt så mycket man kan göra själv med saker som man kanske brukar slänga i soporna..Enkla konservburkar kan bli små eller lite större ”krukor” och gärna i lite olika glada färger..

Sofi Fahrman och hennes syster Frida startade för något år sedan Seaquelle som tillverkar ”Beachwear” där man återvunnit material från havet. Exakt hur mycket av produkterna som består av återvunnet material ska jag låta vara osagt.. Kan vara 100 procent, 75 procent – ingen riktig koll mer än att det är mycket för det är också ”under” det som de lanserade varumärket och konstant kommunicerar om..På vägen till Mercadona gick jag in på ”Kina-varuhuset” för att kolla om de hade några julkort. Dom hade precis hur mycket julgrejer som helst – frågade två olika personer om de hade julkort. Absolut sa dom och förklarade lite halvt otydligt var jag kunde hitta dem.. No wonder att jag inte hittade dem första gången – dom hade tre stycken olika fyrpack. Det ena fulare än det andra.. Så mörka och dystra med kyrkliga motiv – inga julkort idag heller alltså.

Ja, jag inser att jag tillhör ett utdöende släkte.. Har man inte barn och skickar fotojulkort så skickar man julhälsningar på olika sociala medier.. Men Ofi Plus har säkert julkort så jag får väl fixa det på torsdag när jag varit hos Esther..

Veckohandlade till hela veckan utom tisdag då Pappa och jag efter promenaden ska äta Thomas Gambas cocktail. Vill ha färska gambas och inte köpa för att frysa in.. Dillen blir också lite trött kanske så jag handlar på måndag eller kanske på tisdag förmiddag. Om jag bestämmer mig för att gå på marknaden på måndag så handlar jag då men tror att jag tar marknaden nästa måndag istället. Får se hur jag ligger till To Do och planeringsmässigt helt enkelt.Den här helgen, dvs i morgon, ska jag förutom att göra den vanliga To Do listan för veckan även göra en planering i ett lite större perspektiv. Det innebär inte att jag ska ha svar på allt jag funderar över utan det innebär att jag ska försöka få fram fas ett av hur processen ska se ut. Processen för hur jag ska komma fram till svaren alltså. Det kan kanske låta krångligt eller för den delen självklart men jag har ju till stora delar ett vitt papper framför mig och hur jag ska ta mig an det där vita pappret är väl det jag menar.Allting tar sig väl uttryck i det här.. Jag kanske är för nära det som hänt fortfarande så att jag kommer att ändra, justera och finslipa många gånger. Det är nog fullständigt normalt och dessutom bra för man ska alltid, oavsett situation i livet, stanna upp med jämna mellanrum och ställa sig själv ett antal frågor.

Det kommer jag också behöva göra som en del av det normala livet – nu handlar det om att hitta vägen till det normala livet. Eller iallafall det första normala livet.

Om man bara ser frågorna så här enkelt uttryckt så känns det ju inte så svåra att svara på. Det är dom nödvändigtvis inte heller men utan att begränsa sig själv för mycket så måste man också väga in vilka förutsättningar som finns för att lyckas med det man vill göra och det man vill uppnå. En slags ”Reality check” helt enkelt. Men lika viktigt som det är att göra den är det att inte bara se problem och utmaningar. Dom kommer att finnas där och då får man jobba på en plan hur man övervinner dem.

Om man nu som jag har en helt ny livssituation så är det nog lite viktigare med det där med realism. Man är nog inte fullt lika stark att hantera motgång efter motgång efter motgång. Man måste känna att man lyckas med det man tar sig för så att det finns en grund att stå på för att kunna hantera motgångarna. För sådana kommer – ibland små och ibland lite större för det är ingen som har en räkmacka att surfa på..Har även tagit itu med veckostädningen idag så nu är det både städat och julpyntat 😊 I min värld där jag typ aldrig lyckas hålla reda på dagar, datum och veckor så skulle det ju vara första advent imorgon. Sedan fick jag för mig att det var nästa söndag för att idag inse att det ju faktiskt är i morgon.

Köpte isoleringstejp när vi var och köpte värmeelementet så tänkte ge mig på att täta glipan i terrassdörren också. Sådant som trots allt är förhoppningsvis enkelt kan jag vara helt usel på. Kan bli både snett och vint så att glipan inte blir helt täckt och så får jag komplettera med mer =’resultatet blir fult. Men jag inte bestämma mig för det innan jag provat.Apropå ”Operation snygga till Eva” och inte gå ut och se ut hur som helst” Det är här Jessica Lasses, hon har podden Mitt i livet ihop med Malin Gramer och bodde tidigare här under cirka ett år. Hon har mycket humor och bjuder väldigt mycket sig själv.. Men även om jag inte alltid har ”snyggat” till mig under morgonpromenaden så tror jag nog inte att jag kommer slänga på mig en dunkappa över morgonrocken och ge mig ut. Men det är klart – har ju inga morgonpigga hundar 😃Har ju köpt mat så att jag fram till nästa helg – det är ju så himla tråkigt på tv på lördagskvällarna så jag tror att jag kommer ägna lite tid i köket. Har inte riktigt bestämt mig men jag tror att det blir Burgundisk gryta – ska fundera en liten stund och sedan sätta igång med vad det nu blir. Blir spansk middag idag – dvs rätt sent för den där riktiga hungern har inte kommit ännu.

Dagen har bara försvunnit med Kinabutiken, Mercadona och städande så måste sitta en stund innan det är dags att sätta igång igen..Just det.. har ju provat kläderna från igår också.. Nu provade jag lite slarvigt och hade en tunn tröja under när jag provade. Det ska jag ju inte ha sedan när jag har t ex den blå med blommor.. ska prova den igen utan någon tröja under och detsamma gäller den röda. Men de övriga plaggen var perfekta ✨

Även om jag har ett stort pluskonto så kör jag i nästan alltid ”en in och en ut” principen så det blir paus nu ett tag.. dessutom i avvaktan på Christina..Både vill och inte vill se serien om Knutby. Den har ju fått väldigt bra recensioner men samtidigt är man ju lite trött på Knutby om man nu får uttrycka sig så. Kom hursomhelst inte igång ikväll heller som jag tänkt. Blev istället Så mycket bättre med ett öga och ett öra..Ikväll ska jag tvinga mig till en tidig bedtime.. Det ska inte vara så varmt imorgon men klarblå himmel hela dagen och då är det riktigt skönt..
Vi brukar ha hyfsat lika rutiner när det gäller promenaderna.. Inte när de är långa respektive kortare för det styrs ju av vad jag har att göra olika dagar.. Men idag har det verkligen inte varit som vanligt men får ta sista promenaden senast vid 22.30 ändå. Vaknar till när jag går ut med dem den där sista vändan eftersom det är så ”kallt”….Scrollade igen Instagram och såg att Blondinbella och pojkvännen är på 80-talsfest ✨Tror att hon haft Sandy i Grease framför sig när hon fixade till sig.. eller hon och hon – hjälp har hon givetvis haft 😄Imorgon är det inte dags för mycket mig att tända mitt ljus som jag först tänkte – det är ju ett julljus från 1-24 december. Man kommer ju knappt att hinna ha det tänt innan det är dags att blåsa ut det igen så bryr mig nog inte så mycket om det..

Det andra ljuset tycker jag däremot är både bättre och finare ✨Nu vi ut i mörkret en vända – önskar er alla en riktigt fin första advent 🕯

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.