Element & Potatischips….

Hej,

Efter middagen och Bonde söker fru fixade jag lite så att jag skulle kunna sätta ✅ på allt på dagens lista. Tittade inte så himla noga på bönderna – det känns inte som om man kommer att läsa om några bröllop eller så från den här säsongen. Med det sagt så är det inte direkt ”sprakande” romanser i luften.

När allt var ✅ så var tanken soffan och min iPad med veckans sista avsnitt av Bachelorette.. Men är uppenbarligen inte fullkomligt ”hooked” för jag bestämde mig för att vänta tills i morgon kväll med att se det 😊

Ingen av oss hade någon vidare lust att vara ute igår kväll. Blev därför bara lite drygt 5 000 steg igår men det tar jag igen i helgen. Det är ju heller ingen katastrof om jag inte når upp till de 8 000 stegen om dagen – det är ju ”bara” hälsoeffekten jag är ute efter.Det kommer nya rön mest hela tiden verkar det som.. 10 000 steg om dagen har väl varit den ”sanning” som fastnat men nu säger forskare att man ”bör” komma upp mot 15 000 steg det bästa ”skyddet”. Om man jobbar heltid och har familj – när tusan ska man hinna med 15 000 steg? Det är ju nästan en mil (!)

Jag väljer att förhålla mig till de 8 000 stegen som då ska göra så att kroppen mår bra. Jag vågar inte ens säga hur många steg det var i genomsnitt då när vi körde bil till allt. Men då hade jag iofs aldrig mobilen med när jag var ute med hundarna och det var mest Thomas som var ute med dem.

Läste lite slarvigt någonstans att om man har ett stillasittande jobb och inte rör på sig på minst de här nivåerna så är det som att röka ett paket cigaretter om dagen. Nu finns det ju andra sätt att vara aktiv på än att just gå och det räknas förstås men tycker att det låter helt orimligt ändå. Men jag är ju ingen forskare..


Inte riktigt vad man vill läsa.. iallafall inte förknippas med 😊

Apropå att inte vara någon forskare så var jag min egen optiker nu när jag beställde linser häromveckan. Beställde linser för tre månader av min vanliga styrka och för tre månader av ett snäpp starkare. Behövde ju byta nu trots att det inte gått en månad och det tror jag beror på att ögonen vant sig lite vid dagslinserna som ju är så mycket tunnare.

Har ju hursomhelst upplevt att jag ser lite sämre så igår när jag skulle byta satte jag i den nya starkare sorten.. Det känns sååå mycket bättre, dels ser jag bättre med dem och så är de tunnare = bekvämare. Måste komma ihåg att köpa linsvätska så att jag kan ta ut dem och låta ögat vila och sätta in dem igen när jag känner att det funkar. Onödigt att kassera dem för tidigt menar jag.. Ska fortsätta känna efter så att om de känns lika bra beställa igen så att jag kan få dem när jag är i Sverige över jul.


Apropå motion och hälsa.. Hälsa är ju definitivt inte bara en fråga om fysisk hälsa utan i allra högsta grad även den psykiska hälsan. Har ju tidigare skrivit om Anders Hansens nya bok ”Depphjärnan – Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra”. Jag har inte kommit igång med den ännu och jag vet som sagt på förhand att det är en bok som jag kommer att parallell lyssna på. Men för er som ändå tycker att det är lite intressant med slutsatserna men inte har någon lust att läsa boken så kommer de helt enkelt här:Bläddra….

Det är såklart inte jag som gjort sammanställningen eftersom jag ju inte läst boken utan det är författaren Sofie Sarenbrandt som gjort det.

Ingenting av det är egentligen någon raketforskning men människor är ofta inställda på att allt ska vara bra/kul hela tiden och har svårt att ta motgångar. Det tror jag ökar i takt med att ”vi” generellt sett får det bättre och att det är ännu starkare i yngre åldrar.. Ni ska få reflektera själva (om ni nu känner för det) men jag bara måste skriva några rader om ensamheten. Det är givetvis den ofrivilliga ensamheten som menas och då menar jag inte att man känner sig ensam en kväll eller så. Det har gjorts en hel del undersökningar om det här och det är förvånansvärt många som säger sig vara/känner sig ensamma. Då kommer man in på något som är lite extra intressant.. Vad är egentligen att vara ensam.Det finns säkert människor som har massor av bekanta och har ett stort socialt liv men som ändå känner sig ensamma. Ensamhet är nog väldigt ofta en känsla av att känna sig ensam snarare än att vara det.. tror jag, men jag kommer säkert att lära mig mer när jag lyssnar på boken..Apropå ensam.. skriver ju. ibland om min ovana att vara så mycket ensam och att jag ibland tycker att det är så tråkigt. De där känslorna av ensamhet är inte den typen som är farlig som ett halvt paket cigaretter och även om jag saknar vardagsgemenskapen så känner jag mig inte som en ensam människa. Inte helt lätt att förklara.. Känner att det finns någon att vända mig till om jag behöver stöd och hjälp, känner att det finns ett socialt nätverk även om det kan bli lite större, känner att det sakta blir lättare med vardagsensamheten hemma.. Fick en fråga tidigare i veckan om att fika i stan i eftermiddag men eftersom vi ju planerat La Cãnada mm så tackade jag nej – ikväll kommer vardagsensamheten vara helt okej..Lite extra viktigt var det nog för Magdalena Andersson igår att ha den viktigaste personen man kan ha i sitt liv – sin partner. Han är säkert viktig för henne alla dagar men det finns i allas liv dagar då den personen är extra betydelsefull och igår var garanterat en sådan dag för henne.

Jag måste ändå säga att hon hanterade kaoset igår på ett väldigt proffsigt sätt. Hon höll huvudet kallt och var rak & tydlig. Tror dock inte att hon riktigt kände det hon sa om vare sig Centerns eller Miljöpartiets agerande. Men det är en annan historia och det kallas politik..

Hon får se det positiva – hon blir historisk två gånger ✨Det är säkert ”inget fel” på boken (Londonflickan) som ”Bokklubben” valt men det är inte en bok jag skulle kommit på att lyssna på själv. Men det är ju å ena sidan lite av poängen – att jag ska bredda mitt lyssnande. Har lyssnat en halv timme av de totala nio timmarna. Har satt upp 30:minuter per dag på To Do listan..

Om jag hade fått önska så hade jag nog tyckt att ”Fråga aldrig om Marianne” hade varit en bra alternativ. Det är den ”sanna” berättelsen om författarens mormors syster som planerat att ta livet av parets dotter och sig själv som hämnd för att hon skulle bli övergiven. Hon misslyckades delvis, det vill säga att hon själv överlevde men den 16-17 åriga dottern dog. Det är Caroline Neurath som skrivit den – hon har ju tidigare skrivit böcker om t ex HQ bank och den typen av böcker så det här är en helt ny genre för henne.Apropå läsning.. köpte för första gången på evigheter Svensk Damtidning nu när jag flög hem förra veckan. Fullständigt oklart varför – på flyget bläddrade jag snabbt igen inom typ fem sidor och sedan den kom har den legat orörd på soffbordet. Den får ingå i helgens soffhäng men den lär inte ta så lång tid att läsa 😄

Kom på att jag ju skrivit om min älskade elefantlampa såå många gånger och att jag ska ta ett foto och visa den. Det har dröjt ändå tills nu när jag ju faktiskt blivit klart bättre på att fotografera.

Nu tog jag den här bilden sent igår så lampan. kommer inte helt till sin rätt och i normala fall står inte båda elefanterna tillsammans.. Det gör de bara nu när jag har julpynt lite överallt.. Men jag hoppas att de kan ge oss dubbel tur nu. där de står – det känns som om vi förtjänar det.Riktigt nöjd med det värmeelement vi hittade idag ✨ Vitt, smidigt och man kan lyfta det i ett ”osynligt” handtag. När jag inte använder det ställer jag superlätt in det mot väggen bredvid soffan och det kommer typ inte synas alls. Någon mobil blev det inte – tycker inte att jag hittade någon vettig till ett bra pris..,

Vi åkte ju även upp till Svenska butiken -,fick åka till båda eftersom gräddfilen var slut i den ”vanliga” butiken. Utan gräddfil = ingen Thomas skaldjurssås.. Gick snabbt in till Fransyskan – köpte en sååå fin hortensia snittblomma och tre rosa hyacinter.. eller rättare sagt så ska de bli rosa..Marbella stad har avsatt 10 miljoner kronor för att laga och snygga till stränderna som ju blev rejält skadade på sina ställen under det som benämns som ”stormen”. Eftersom fredag eftermiddag när jag landade var typ värst så var det väl dubbel storm och när jag tänker efter är jag kanske då värd dubbla presenter för att jag stod ut och klarade landningen 😊

Stränderna ska vara helt perfekta till påsk – så är det varje år men i år var stormen och all blåst som varit nog ett par snäpp värre än normalt.I år är ju påsken i mitten på april och med lite normaltur så kan vädret vara jättefint ☀️ Det kommer ju dessutom väldigt mycket folk hit – både sådana som har boende här och en massa turister..

Påsken är heller ingen högtid som känns viktig för mig.. Det är i och för trevligt i umgås med familjen perspektivet men i övrigt ser jag inte påsken som viktig. Blir kvar här och gör lite annat roligt än att äta påskbuffé.. Går heller aldrig ”all in” på påskdekorationer – snittblommor och kanske lite nytt till terrassen får räcka..Köper typ aldrig snacks men köpte en påse chips i lördags.. Så ikväll blev det både det och veckans sista avsnitt av Bachelorette.

Innan hade vi varit ute och det regnade på tvären ikväll igen. Man vill bara in lika snabbt som man kom ut. Det är iofs bättre att regnet kommer sent på kvällarna och/eller nätterna. Kollade tiodagars prognosen och det är ☀️ och 🌤 varje dag och 16-18 grader.

Värmeelementet gjorde all skillnad i världen – elementet rätt nära, fjärrkontroll på soffbordet och det blev varmt såå snabbt. Behövde bara ha det på en kort stund vid typ två eller tre tillfällen. Tror att det här är årets bästa köp.. kanske inte det roligaste men det bästa 😊

Kram

2 reaktioner på ”Element & Potatischips….”

  1. Det är så spännande att följa Pejas val i bonde söker fru hon den brunhåriga tjejen är lite knepig vi på jobbet kallar henne för koka kanin tjejen efter filmen ”farlig förbindelse ”

    1. Det är verkligen ”kaninkokerska” varning på henne.. Att efter en vecka säga Jag älskar dig är inte normalt.. Såg du när hon berättade att hon köpt badbyxor till honom.. som man också kunde ha som shorts och hon hade själv likadana… Scary är hon men de andra är väl lite för tråkiga.. Men jag tror förnuftet vinner och att hon skickas hem..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.