Black Friday & Den Första Kyssen…

Hej,

Vilken skillnad… Gick som vanligt upp vid kvart över åtta och normalt har jag snabbt fått sätta på mig typ varma myskläder innan jag satt mig i soffan och där adderat till en filt.. Sedan satt på tv:n och Nyhetsmorgon. Imorse gick jag upp, tog fjärrkontrollen och tryckte igång värmeelementet som snabbt gav mig värme i soffan. Riktigt äkta vardagslyx ✨

Blev så där igen.. Alldeles för sen bedtime. Jag fattar inte vart kvällarna tar vägen, framförallt inte igår då det vare sig var något program som Bonde söker fru eller att jag stod och lagade mat någon längre stund. Hade tänkt göra fiskgratäng men hade glömt att tina torsken så det blev det absolut lättaste lättaste.. Spaghetti med Findus köttfärssås 😊 Egentligen är den allt annat än som en god köttfärssås ska vara men för mig är den ändå god på grund av alla minnen..

Thomas och jag åt det då och då alldeles precis i början när vi träffades och så hade vi med sådana på vår första bilsemester i Europa. Vi bodde ju på hotell ibland och i tält ibland så när vi tältade lagade vi ibland mat med hjälp av Triangaköket Thomas precis fått i födelsedagspresent av mina föräldrar.

Har btw hittat vitaminerna – har för mig att man skulle ta en varje morgon och kväll.. Gör hursomhelst det för det är nog ingen större risk att få för mycket vitaminer..Jag har blivit riktigt bra på att upprätthålla de ”rutiner” jag bestämmer mig för.. Har t ex inte slarvat en enda morgon eller kväll med ”hudvårdsritualen” – huden känns och verkar må så mycket bättre. Behöver definitivt en ögonkräm för nattcrèmen funkar inte för nära ögonen. Sedan skulle det inte skada med ett ”Retinol serum”,heller. Kör med LÓREAL’s produkter – vet egentligen inte om de är bra nog men har börjat testa dem eftersom de har ett brett utbud och väldigt bra priser. Tidigare hattade jag lite med olika märken och väldigt olika priser nu har jag tänkt testa att köra en serie rakt igenom.Det är klart att jag gärna velat köra en serie från SkinCeutical.. men då hade jag nog fått lägga mer än boendekostnaden för en månad för produkterna 😊


Stegen når jag inte riktigt varje dag men jag kommer i ett helt okej genomsnitt varje vecka. Jag slarvar aldrig med middagen längre även om jag totalt sett äter lite för lite på en dag. Har däremot fallit tillbaka lite i Coca-Cola konsumtionen – ”förstörde” det lite när jag var i Sverige. Tillbaka till mer vatten får gälla nu.. och te….

Håller mitt 30 minuter om dagen lyssnande på boken men det är ju helt nytt och inget att ”skryta” om. Kan väl säga att den är ”trevlig” än så länge så får vi se om den utvecklas till något mer. Ingen aning btw varför jag plötsligt blivit alldeles kär i tecknade bilder – ni får ha överseende 😊

Har inte läst något mer av Blondinbellas bok.. Det är som om det bara ska vara soffhörnan, te och tända ljus innan det är dags för det.. lussekatterna också kanske 😊 Såg förresten av en händelse den här tekoppen och det är något sådant jag tänker mig där koppen är den nedre delen av te-kannan..Det blir ju kallt te väldigt snabbt är det säkert någon ”praktiker” som tänker – gör mig inte ett dugg. Lite ljummet te är nog det godaste ✨Var tog november vägen? Tiden går så otroligt fort och det är bara cirka tre veckor kvar till jag åker till Sverige igen. Jag har bott i lägenheten i två månader men känner mig så ”hemma” i den så ur det perspektivet känns det som om jag bott här mycket längre..

Har ju fixat och grejat en hel del här och planen var ju att åka till IKEA och köpa lite grejer men eftersom Pappa åker hem runt första veckan i december och både han och jag har en del annat på ”agendan” så tyckte jag att vi lika gärna kan ta det när han är tillbaka i mitten på januari. Utöver IKEA så är det bara några små grejer kvar sedan är det ✅ på typ allt.. utom målningen av väggarna då förstås.

Har också en idé om att använda en byrå som står i förrådsrummet till att ha skrivaren och några ”fack” att lägga papper i på. Lådorna tänkte jag använda till kontorsmaterial så att man slipper se det men lätt kommer åt det. Nu står skrivaren i ett skåp under tv:n så det blir hur krångligt som helst om jag ska skriva ut något. Än är det inte så funktionellt i förrådsrummet men tids nog kommer det att bli det – inte den yta i lägenheten som jag prioriterar.På fredagar blir ju eftermiddagen kort och eftersom jag ska vara borta ett antal timmar så får jag gå ut med Doggisarna så nära inpå att jag själv måste ge mig iväg. Blir vanligtvis inte någon längre promenad..

Kompenserade för det på morgonpromenaden- solen strålade och det var en fullkomligt klarblå himmel. Vi var ute i över en timme och jag fick t.o.m. ta några bilder..,Tar ju aldrig selfies – får börja träna mer på det för det kan ju vara lite roligt att blanda upp med det. Idag hade jag väl iofs brutit mot allt vad ”Operation snygga till Eva” heter och gått ut osminkad och någon halvdan tofs. Inget bra tillfälle för en selfie 😊Hela stranden som normalt sett har ljus mjuk sand har sett ut såhär (och mycket värre) efter det att stormen dragit in över Marbella. Skrev ju igår om att Marbella stad nu avsätter 10 miljoner kronor för att städa upp och snygga till. Man har även bett regeringen om extra pengar.. återstår att se om de också tycker att det är en bra idé.. Det behövs som det gör varje år påfyllnad av massor av ny sand..

Skrev ju också att jag väntade på att se att de satte igång och det gjorde jag i morse. Nu är inte stränderna här bland dem som blivit värst åtgångna så det borde gå hyfsat snabbt att få ordning på dem tänker jag..Vet inte om de vinklar programmet så att det ska vara mer eller mindre solklart vilka två det är som inte kommer att någon ros de gånger det är ”roscermoni”. Deltagarna är såklart supernervösa men de flesta verkar vara säkra på att få stanna kvar.. inget större fel på självförtroendet hos sisådär 80 procent av deltagarna.

Men det är klart.. hon har energi som ett kraftverk och är alltid supergullig mot varenda kille så det är nog inte helt lätt att läsa av henne eftersom de inte ser henne med de andra..Vi hade ju bestämt att vi från och med 2020 skulle göra en fotobok varje år. Böcker vi skulle kunna ha och titta tillbaka på de olika åren senare – när vi satt på ”hemmet” som vi brukade säga..

Nu blev det ingen fotobok 2020 eftersom året blev som det blev med Corona. Det var Lock Down, restriktioner och ett Marbella som inte alls var sig likt under hela året. Så vi sa att vi kör igång nästa år istället..

Det kommer heller aldrig bli några fotoböcker som vi gemensamt kan titta i – vare sig nu eller när vi sitter på ”hemmet”. Men det måste ju inte innebära att jag överger tanken om att ha en bok för varje år. Jag har funderat på om jag vill, kan och orkar göra en bok för i år. Har inte kommit fram till något beslut ännu men det lutar åt att jag ska försöka. Jag vill ha en bok som innehåller bilder på och med Thomas och då känns det på något sätt ”konstigt” att ha det i en bok om 2022. Eller så gör det inte det för att han alltid finns med.. Men på ett annat sätt och i ett annat perspektiv. Jag ska nog sätta mig ner i helgen eller i nästa vecka och göra ett försök. Tänk om mina bilder skulle försvinna av någon anledning då skulle jag ju verkligen ångra att jag inte gjorde 2021 års bok ❤️Ni vet det där med ”Dagens Dag” – är ju i alltid lite typer och lite olika många varje dag. Brukar spreta lite hit och dit men brukar inte vara direkt motsägelsefulla.. förutom i dag då.. Idag är det t ex Black Friday, E-handelns Dag och Köpfria dagen (?)

Men det är klart att om kombinationen är att jag ska shoppa idag på Black Friday och det enda som säljs är högklackade skor så går det ju ändå ihop på sitt sätt. Nu ska jag inte uttala mig tvärsäkert eftersom jag bara varit i stan i måndags den här veckan men jag tror att hela grejen med Black Friday och Black Week är väldigt liten jämfört med Sverige.

Nu saknar jag inte Black Friday i perspektivet att gå i butiker men man nog göra riktigt bra fynd i Sverige på,t ex datorer mm om man inte är ute efter det senaste..Det här med krav på Vaccinationspass för allt med över 100 personer är verkligen bra och borde implanterats för länge sedan. Det är ju ett jättebra sätt att få en hel del av de 20 procent som inte vaccinerat sig att göra det. Framförallt i vissa åldersgrupper. Sedan finns det ju dom som av medicinska skäl inte kan vaccinera sig men dem hittar de såklart någon lösning för. De som inte vaccinerar sig av någon slags ideologiska skäl – typ Corona finns inte eller liknande.. får helt enkelt stanna hemma.Gick till stan i lite god för jag tänkte göra några ärenden och hann med de flesta. Kemtvätten behöver jag hämta men hann inte dit bort eftersom det ligger ytterligare lite längre bort. Om jag inte åker till stan innan så tar jag det på torsdag när jag har möte med Esther.

Hade hoppats på att det skulle finnas julkort i butiken – vi brukar sälja det varje år. De är inte de absolut finaste men de är ju för en god sak så jag brukar köpa dem. Inte förra året för då var jag lite kreativ och gjorde egna 😊 I varje julkort var det istället en julgransdekoration och dem hade jag köpt i butiken. I år blir det inga hemmagjorda julkort för det kommer jag inte hinna.. Tänker skicka med årets julkort med Pappa så att han kan posta dem från Sverige istället. Känns av någon anledning lite säkrare så 😃

Vi hade Black Friday i butiken så det var 50% på allt i hela butiken. Hade okej mycket att göra men människor vet inte att det är REA när vi har det förrän de är inne i butiken. När jag gick hemifrån var det så soligt och varmt men så fort solen försvann blev det riktigt kallt så mycket folk ute var det inte..Igår vid sjutiden tändes all julbelysning runt om i Marbella.. Saknar den stora granen längst ner på Avenida del Mar som var omgiven av högtalare som med korta intervaller emellan spelade Mariah CareysGrannarna blev kanske galna.. Det var ju timme ut och timme in – lite märkligt att de inte kunde variera låtarna lite..Har aldrig tagit en spegel selfie så i min foto- och selfie träning fick det bli premiär i butiken ikväll. Den randiga stickade kjolen har verkligen hänt med länge – köpte den när vi bodde på Drottninggatan.. Vissa plagg i garderoben är sådana som den här – man tröttnar aldrig..Martha , vänster, frågade när hon kom om hon kunde få gå ifrån en kvart vid sjutiden. Hon är så kär i en kille ochz har varit det i typ två år men de har aldrig blivit mer än kompisar. Nu hade han hört av sig för han hade något att säga till henne.. Hon var verkligen nervös över vad han skulle säga.. Hon hade skrivit någon form av ”kärleksbrev” till honom.

Hon fullkomligt strålade när hon tillbaka och när jag frågade hur det gått var hennes överlyckliga svar ”two kisses” – äntligen hade han kommit på att han vill vara mer än bara vänner som han velat tidigare.

Coral var så glad för Marthas skull så hon hoppade så högt så att hon nästan slog huvudet i taket.. I två år hon väntar på den där första kyssen ❤️Hade hoppats på att hinna se en hel del av IDOL men det tog lite längre tid att ta mig hem. Satte på tv:n och följde med lite halvt om halvt – hade ju den sista kvällspromenaden också.. om än kort.. Trots att två av tre promenader med Doggisarna så är det ✅ på att passera 8 000 steg idag.

Har nog på reprisen i bakgrunden i morgon.,Men är inte så noga med att se det – ska ta Dramaten med mig och rulla iväg till Mercadona och det vill jag gärna ha gjort vid lunchtid någon gång..

Såg btw att även IDOL har Black Friday med köp två biljetter betala för en.. till finalen i Globen. Får en känsla av att biljettförsäljningen går lite knackigt..

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.