Solnedgången & Kylen….

Hej,

Det blev verkligen sent igår innan jag somnade – vissa kvällar bara flyger iväg. Fastnar i något och vips så har det gått några timmar. Jag kan inte gå och lägga mig och somna rakt upp och ner utan måste alltid lyssna lite på något först.

Jag gick upp strax efter åtta men som tur var så var hundarna morgontrötta så de sov vidare bredvid mig i soffan. Fick med andra ord en bra start och behövde inte gå ut med dem utan att jag hunnit ”vakna” ordentligt.

En gång nu sedan jag flyttade hit var jag så otroligt trött och hade inte heller ställt något alarm = sov typ till tio. Vaknade av ett litet krafsande på sängen och nedanför mig satt dom, hundarna som nu behövde gå ut. Då hade de antagligen varit uppe ett tag och låtit mig sova tills det var helt nödvändigt för dem att gå ut.Jag har en fungerande kyl och jag vet hur man ställer in den temperatur man vill ha! Sprang på Joaquin och kom på att det inte var han som var här utan det var Antonio.. Till mitt försvar ska jag säga att de är väldigt lika 😊 Nu ska kylen fyllas upp – blir storhandling imorgon.

Tänkte på det där med kylen.. att den är färdig för pension men det är som tur är inte spis/ugn, tvätt- och diskmaskinen.

Det innebär att det blir Pannkakor med hallon och grädde idag. Då blir hundarna lite extra glada idag – de älskar pannkakor och kommer att få smaka lite eftersom det är feria.

Det är ju tisdag = jobb i butiken. Precis som på Nationaldagen helt oklart om vi ska ha öppet eller inte. Skickade ju en fråga om det igår kväll men Margot verkar inte vara tillbaka från semestern för hon har vare sig svarat eller läst meddelandet. Ringt till butiken men inget svar så det verkar som om förmiddagspasset valt att hålla stängt. Har lovat ”Lola från Wales” besked klockan 13.00 så det blev en stängd butik och en ledig eftermiddag/kväll.Nej, alla kartonger är inte uppackade men jag har nu 100 procent koll på vad varje låda innehåller. Inte när det gäller papper, fotoalbum och liknande men de är ju sådant som jag successivt kommer att gå igenom. Det kommer att bli många vändor till ”sopstationen”, det finns papper ända från 2002 såg jag någonstans..

Eftersom det inte blev något jobb i butiken idag så körde jag en genomgång av ett antal lådor. Lådorna är tömda och sorterade, ingen större idé att göra halva jobbet med lådorna för det blir bara ännu mer ostrukturerat då. Hittade två favorit klänningar – en röd Lacoste piké klänning som jag alltid tyckt så mycket om. Direkt till tvätten med andra ord. Den andra är en ”gå ut på middag klänning” som jag också alltid gillat.

I morgon vid fem kommer Daisy och hjälper mig och när vi kört ett par timmar så vågar jag nog tro att allt står som det ska i förrådsrummet. I början möttes man mer eller mindre av en grön ”vägg” när man öppnade dörren till det rummet (gröna flyttlådor). Det stod också ett gäng flyttlådor i gästrummet men efter i morgon ska det inte stå en enda kvar. Då kan jag göra ordning där och bädda med de där fina överkasten jag köpte i somras.Inget regn i sikte – högsommarvärme på väg. Det är en av dagens rubriker i Svenska Magasinet. Det kan bli ända upp till 30 grader på torsdag. Idag på eftermiddagen när jag jag och hundarna var ute så var det en del som badade i de rätt så stora vågorna. Barnen hade hur kul som helst men det stod såklart föräldrar intill på stranden för det kan vara rätt så strömt ibland.Det är Micke Bindefeld’s PR-byrå som sköter all PR kring Blondinbellas bok. Det är ju 30 intervjuer inför boken som planerats och de flesta (eller alla) är nog säkert genomförda nu. Igår var det intervju och fotografering för ett magasin som heter Nuda. Jag känner inte till det men det kommer inte mer än en gång per år (tror jag att det var) Strunt samma – poängen är att Bindefeld & Co verkligen har fått henne att gå utanför sin ”comfort zone”.Jag vet inte om jag tänkte fel när jag köpte nya läsglasögon senast eller om jag helt enkelt behöver gå upp i styrka. Oavsett vilket så måste jag upp ett halvt hack, tycker faktiskt att jag ser sämre på nära håll så det är nog inte så att jag tänkte fel.

Jag har ju ett rätt litet ansikte (tror jag iallafall 😊) så jag kan inte ha vilken typ av bågar som helst. Med de större som är modernt nu skulle det nog se ut som glasögonen tog över hela ansiktet. Vi får se vad jag hittar – eftersom jag till 98 procent använder dem hemma och om jag inte ser vad det står på en prislapp typ så köper jag inga dyra bågar hos optikern. Det skulle bli en rätt dyr kostnad på årsbasis för det händer ju inte alltför sällan att jag råkar sätta mig på dem, tappar dem i golvet eller så blir de skadade när de ligger i handväskan.Jag var bara tvungen.. Den kommer förvisso inte från den hibiskus som Thomas absolut ville rädda och som efter lång väntan plötsligt började blomma men det kan jag tänka att den gör. Bröt av en stjälk vid vägkanten när doggisarna och jag var ute i morse så nu är Thomas lite extra mycket med oss ❤️The other evening – den här bilden lyckades jag iallafall hyfsat med trots att hundarna var med. Kan bero på att de ligger och tar igen sig på trädäcket och inte på att jag lyckades balansera bättre än vanligt 😊

En lite sliten träveranda utan fönster och en solnedgång – så enkelt och så fint.När till och med jag inser att man inte ska klicka på länken i bio.. Gjorde ju ett stort misstag för någon vecka sedan, litade lite på det eftersom det kom via en på Cudeca (butiken) och El Corte Ingles (vilket det såklart inte gjorde). Fick ett gäng erbjudanden om typ sms lån och annat innan jag lyckats blocka klart alla nummer.Eftersom det inte blev något jobb i butiken så kunde jag jobba på med annat så jag åker antagligen till La Canada imorgon. Kollar på Primark och ”storhandlar” på Al Campo. Behöver också nylonstrumpor eftersom jag omöjligt kan gå barfota i skor. Det är ju inte direkt snyggt med vanliga strumpor i loafers, ballerinaskor etc.

Man kan tydligen beställa och få det levererat hem från Al Campo också (lite större sortiment än Gorillas 😃). Men om man ska ha sina varor samma dag kostar det 100 kronor annars 70 kronor – en taxi hem kostar sju-åtta euros och då föredrar jag att handla själv så att jag ser vad jag köper.

Apropå loafers – kommer ni ihåg när vissa gick med typ vita tubsockor i loafers (då pratar jag inte om tjejer 😃). Med risk för att trampa någon på tårna men hur fult är det inte med den kombinationen?Kvällspromenad med hundarna i vattenbrynet när rejäla vågor rullade in och en fullmåne som lös upp halva himlen. Något bad ville de inte ta men det fick de när de kom hem istället. Nu ligger de här helt utslagna och luktar gott 🐶

Kollar med ett halvt öga på ett danskt program som heter Buying Blind, har sett det en gång tidigare och det kan vara lite kul att se. Det går ut på att par som ska köpa hus får ange total budget och några få kriterier. Dom går sedan kort igenom lite övergripande vad de gillar och inte gillar och så ett besök i deras nuvarande hem. Sedan lämnar de över ansvaret/uppdraget att köpa ett hus till programmets team på typ tre personer.

Ska se till att det blir bedtime i tid och inte låta tiden flyga iväg.

Ska försöka komma ihåg att fotografera imorgon uppe på La Canada – inte för att själva köpcentret är något att se för det är alldeles för stelt i designen för min smak.

Apropå smak.. Hallonen smakade precis som de svenska vildvuxna och var otroligt goda till pannkakorna.

Kram

2 reaktioner på ”Solnedgången & Kylen….”

  1. Så skönt att sitta på den träverandan, med sand och hav samt solnedgång. När jag ser bilden hör jag vågorna och känner den mjuka värmen av den nedåtgående solen.
    En välkommen kontrast mot kvällen här med småregn och rusk.
    Kram

    1. Ja, det vilade ett otroligt lugn och var för att använda ett lite ”slitet” ord lite magi över det. Det var helt tyst – det enda som hördes var vågorna. Oavsett väder och vind så hör jag dem från lägenheten – sakta rullande in eller brusande vågor. Vad duktig du är med ditt nya hus – älskar att du inte köper en inredningstidning och ser hur ”det ska se ut” utan helt och hållet sätter din prägel på det och gör det till ditt hem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.