Presenter & En Äggkopp….

Hej,

Jag fortsatte en stund igår med att gå igenom Thomas saker. Det gick mycket bättre, inte lätt men bättre. Det får bli så att jag tar ett par steg i taget med att göra det. Jag har därför gjort upp med Sabine att hon kommer med hundarna på tisdag istället för idag. Det känns väldigt bra, även om jag såklart saknar. Men det praktiska och mitt egna behov av vila, egentid etc väger tyngre nu de här dagarna.

Fortsätter att lyssna på boken om Hagen-fallet. Den började bättre än den fortsatt men håller fortfarande måttet så jag fortsätter så länge den känns tillräckligt bra och intressant.

Inatt var det en sådan där natt igen när jag vaknade många gånger och sov oroligt. Kände mig dessutom mosig i huvudet eftersom jag stängde av luftkonditioneringen när jag kylt ner och det funkar bara inte nu i juli och augusti. Oavsett om man har päls eller inte.. Får svälja att det kommer att bli en väldigt hög elräkning- el är mycket dyrare här rent generellt och i år är det klart dyrare än förra året.Idag konfirmeras Maja, Thomas yngsta systers dotter. Det hade varit fint att vara där men det blir antingen ett resande fram och tillbaka eller en för lång vistelse i Sverige, så jag får ”uppvakta” på distans.

Det hade varit fint att vara där för Majas skull men det hade också varit jobbigt. Det hade varit första gången jag träffade Thomas familj och det hade givetvis framkallat massor av känslor. Nu hade jag kunnat ”lägga band” på mig själv och inte låta mina känslor ta överhanden men det här är ju Majas dag. Inte en dag där olika släktingar ska känna att de måste vara på något speciellt sätt mot just mig. Nu hade jag ju ändå av praktiska skäl inte kunnat vara med så det är ingen uppoffring från min sida. Fina Maja, jag hoppas att de får en bra dag och att regnet det varnades för håller sig borta.

Det är ju ingen mening med att tänka på hur det varit om det nu inte är som det är men om man ändå gör det så hade Thomas och jag åkt till Sverige för att vara med på Majas konfirmation och fem dagar senare varit med och firat Pappas 80-årsdag. Nu blir det ingenting med det utan en Sverige resa jag gjort jag vad som helst för att slippa. Anledningen till resan.Jag började dagen med ett lite mer fixande med Thomas saker. Jag passar på att göra en del med mina egna också, det känns mindre ”hårt” på det sättet. Sedan hade jag planerat att ta en paus och ge mig ut på en lång promenad. Men det händer något när jag håller på och går igenom, sorterar och packar. Bortsett ifrån den känslomässiga delen mår jag också fysiskt dåligt. Precis på samma sätt som i fredags.

Det är väl inte så konstigt egentligen att det känns i hela kroppen och på alla möjliga sätt. Det blir ju så väldigt starkt ”på riktigt” även om jag blandar in sorterande av egna kläder och annat så kan jag ju inte lura mig själv. Hur gärna jag än vill.

Jag insåg att vi inte har någon stor resväska utan bara en som av modell något snäpp större än en kabinväska och en i samma storlek som vi lånat av Pappa tidigare. Jag måste med andra ord ge mig ut och köpa en stor ”vanlig” resväska för det måste man ju ha och jag kommer ju även behöva den när jag åker till Sverige över jul/nyår. Den väskan vi har nu har handtaget dessutom blivit skadat på så att det inte går att rulla den och jag kan inte åka med två väskor varav den ena inte går att rulla, så oavsett hade jag behövt köpa en ny resväska.

Jag kanske ska köpa någon färgglad väska, både för att muntra upp mig lite och för att de är lättare att hitta på bandet. Jag ska inte dra hela historien om när vi reste senast och jag var så säker på att någon förväxlat sin väska med min. Så säker att jag inte ens ansåg att det var någon idé att öppna väskan och kolla. Thomas var inte lika säker och hann stoppa mig innan jag hunnit mer än några steg mot disken för att anmäla felet.. Han öppnade lite och drog upp en bit av en arm av en av mina blusar.. Ja, envisheten som sagt.

Men jag behövde komma ut, både för att få lite frisk luft och för att handla dryck. Jag gick åt ”fel” håll, dvs mot Puerto Banus för att gå förbi tobaksaffären för att se om de hade något snus. Fick ju några dosor nyligen men flera av dem var ju de tobaksfria och nu har jag lärt mig lite om dem. De har olika styrka som anges med ”ifyllda runda runda ringar”. Två är lagom för mig, annars blir jag lite yr. Den variant av mint jag fick känns som om den ska bränna sönder läppen och lakritsen är också tre… De övriga dosorna av vanligt snus är inte slut men jag ligger gärna steget före nu med tanke på hur det blev sist.Det ser inte så tråkigt ut att gå ner och lägga sig i ett av båsen på stranden och få massage. Det skulle jag behöva, jag känner att kroppen är väldigt spänd. Det är dock väldigt viktigt att välja rätt ställe om man ska ta en massage. Jag ska inte med säkerhet säga att det är så men det finns nog dom som har en lite hemmasnickrad utbildning och en sådan massage kan göra långt mer skada än nytta.Jag tror att jag ska vara så där ”trygghetssökande” och lite ””knasig” och spela Bingolotto på min iPad ikväll igen. Jag fick ordning på tv:n i morse. Nu är det bara min telefon som inte vill koppla upp mot wi-fin (?). Har inte bestämt mig hur jag gör, beror väl lite också på hur långt jag kommit med ”det andra”.

Det här med att sitta och spela Bingolotto i soffan en söndagskväll den första dagen i augusti är så långt ifrån hur vi levt. Ännu längre ifrån hur vi planerat att ta igen för den tråkiga Corona sommaren förra året. Vi som skulle vara ute på kvällarna, gå ut och äta middagar, promenera längs strandpromenaden och allt det andra vi pratat om men tyvärr blev det ju inte så.Men mitt i allt så är jag väldigt ”glad” över en sak och det är hur bra vi faktiskt hanterade hela Lock Down perioden och alla olika faser med restriktioner. I tio veckor fick vi inte gå ut genom dörren tillsammans. En person fick åka och handla. En person fick gå 100 meter från entrén med hundarna. I tio veckor. Nej, vi skrattade inte från morgon till kväll men vi klarade den här så himla bra. Så mycket bättre än jag tror att väldigt många andra par gjorde. Dessutom var ugnen trasig under hela den här perioden. Inte för att jag skulle baka från morgon till kväll men det begränsar matlagningen.

Glömmer aldrig när man fick tillgång till den där appen som visade att från och med på lördag får ni vara ute en timme per dag. Förvisso mellan schemalagda tider så att inte alla skulle ge sig ut samtidigt.. men ändå en timmes promenad med hundarna varje dag. Det blev lyx. Sådant man tagit fullständigt för givet i alla tider.

Sedan började nedtrappningen av restriktionerna till det som kom att kallas för ”den nya normaliteten”. Lite bakslag blev det eftersom man höll nattklubbar etc öppet på sommaren men den enorma smittofrekvensen sjönk och sjönk.Det fanns ingen som var så rädd för att bli smittad av Corona som Thomas. Ingen som var så försiktig. Ingen som var så noga med munskydd, avstånd, att tvätta händerna och använda handsprit. Han använde t.o.m. handsprit i ansiktet när vi varit utomhus.

Frågade alltid när vi kom hem om jag kommit ihåg handtvätt och handsprit. Alltid.Jag trivdes bra på marknaden igår, eller rättare sagt det fick mig att må lite bättre att bara gå runt och titta på människor och grejer i de olika stånden. Köpte några små presenter att ha med mig hem till Sverige som jag slagit in idag. Presenter som ett tack för den hjälp och det stöd jag fått nu under den här tiden. Jag vet att jag inte behöver göra det men jag vill.

Det där med att slå in paket är det inte jag som varit bäst på.. Thomas var väldigt duktig på det efter många års träning, hans mamma hade ju en presentaffär under många år.

Jag vet att hat bara ger negativa energier men jag hatar att skriva Thomas var bra på att xxxx. Sedan får det ge hur mycket negativ energi som helst nu. Jag hatar det och vill inte acceptera det.

Det är ju marknad bort mot de spanska kvarteren på måndagar och många säger att den är bättre. Om jag kommit iordning bra här hemma med packningen så tror jag faktiskt att jag tar bussen dit. Inte för att shoppa utan just för att promenera runt och få lite distraktion. Vi får se, antingen gör jag det eller något annat.

Många skulle säkert ha åkt till La Canada men jag gillar inte att gå i stora shoppingcenter där det i princip bara är ”kedje-butiker”. Jag skulle iofs behöva en grej på La Canada men jag tror att jag kan få tag på den här i närheten. Kanske är resväskan bäst att köpa uppe i La Canada också..Har ju ”lovat” att börja äta ägg och även köpt Kalles kaviar.. Det vi däremot sagt precis hur länge som helst är att vi måste komma ihåg att köpa äggkoppar. Högst oklart vart våra tagit vägen men hittat dem har vi inte gjort. Har ju alltid gillat blått och vitt porslin (och i alla möjliga andra sammanhang också) och hittade äggkoppar i keramik på marknaden igår. Då kom jag ju ihåg det, när de var där precis framför mig men så blev jag lite besviken för det fanns bara en blå/vit äggkopp kvar.. Men sedan kom jag på att det spelar ju ingen roll. Det räcker ju med en… Det är ju inte heller så att man har frukostgäster så ofta. Köpte min äggkopp som jag tycker är fin men hade givetvis köpt vilken annan sort som helst för ha äggkoppar för två.. En ”skitsak” som likt många andra påminner mig såå många gånger varje dag.

Det hade ju heller inte varit något problem att ha olika äggkoppar, det är inte det som är poängen utan den där påminnelsen som kommer om och om igen. Nu fick jag ingen lust att köpa någon mer äggkopp men nästa gång jag ser den här sorten kan jag ju köpa tre olika varianter. Men det är också en ”skitsak”.

Det är väldigt mycket som är skitsaker nu men som man kan reta sig på, irritera sig på när man inte har perspektiv. Nu är väl äggkopparna ett väldigt dåligt exempel men det är saker varje dag. Saker som påminner och gör ont eller saker man tidigare irriterat sig på som nu saknar betydelse.Det är nog rätt så många som känner som Alex Schulman uttrycker det i dagens Instastory.. Luften är tung av avsked. Avsked från sommarstället, avsked från semestern. Tänk om det bara vore det avskedet jag hade nu..


Det var som sagt bra att låta hundarna stanna hos Sabine till på tisdag. Ikväll ska jag gå och lägga mig tidigt, gå upp tidigt och fixa massa ärenden. Kanske tar jag den där svängen till marknaden och ser om det kan muntra upp mig lite för jag känner mig väldigt låg nu ikväll.

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.