Film & Valpen….

Hej,

Månadens sista dagar och det är ju i princip alltid väldigt lugnt i butiken då men det kan variera en del. I går var det mer att betrakta som lugnt men inte heller så lite så att tiden gick så där himla långsamt som den kan göra. Tog Treans buss på hemvägen som stannar lite längre fram så passade på att gå in på SuperSol och handla några smågrejer. Fortfarande inga plastpåsar och nu låg det handdukar (?) på den hyllan där de brukar ha plastpåsar. Just igår råkade det stå en personalen strax intill så passade på att fråga. Plastpåsar kommer inte längre att finnas i sortimentet av miljöskäl.. Ja, då förstår jag varför hyllan gapat tom i nästan fyra månader.

Jag skrev ju förra veckan att det var prio att köpa ordentliga ”walking shoes” och jag hade tänkt göra det när jag är i stan på läkarbesöket på torsdag. Men jag hade tur så jag slipper det.. Igår när jag jobbade så kom det in en donation som bl.a. innehöll ett par Nikeskor som passade perfekt. Prislappen satt inte kvar men de ser och verkar helt nya, så nu har jag ett perfekta ”walking shoes” som kostade 10 euro.


Jag är tacksam över att jag inte ska jobba idag eller har något annat som jag måste iväg på. Jag behöver inte ens gå till SuperSol. Hade middagen med Lotta och Christian varit ikväll hade det fungerat för det skulle ha givit mig energi men det är bättre att den är imorgon. Jag behöver dagar när jag kan känna att det är helt okej att ligga som en ihopkrupen boll hela dagen. Det är inte alls säkert att jag gör det men jag måste få känna att jag kan göra det om jag vill.Jag tyckte ju igår att jag ändå hade haft en rätt så bra dag. Ni kan inte ana hur många gånger jag använde överstrykningspennan på min To Do lista. Precis.. Jag är där igen – med mina listor vilket iofs är okej men det är mindre bra att köra på i ett så högt tempo så att jag trycker bort precis allt. Jag menar inte att jag tycker att jag ”borde” sitta eller bestämma tid för när jag ska känna, släppa fram känslor eller hur jag ska uttrycka mig. Men, att bara fokusera på listor och prestation ger ingenting annat än en jobbig ”baksmälla” dagen efter. Med de sagt – idag är det inte en bra dag.

Men alla dagar vare sig kan eller definitivt inte är bra dagar men ett ord saknades här och det är balans. Det är ingen som helst idé att köra på som jag gjorde igår för att sedan må så mycket dagen efter. Det är ju inte av trötthet eller att jag gjorde för mycket som jag mår som jag gör i idag ska jag tillägga.

Listan finns där idag också men jag gör bara precis det jag känner för och så mycket som jag känner att jag orkar. Jag fick en fråga om jag ville följa med till flodvandringen vid Benahavis idag. Har aldrig varit där, gärna velat följa med och om jag inte varit så ”osmart” igår så hade jag gjort det. Jag hade kanske kunnat ta mig i kragen och följt med mem nu var det några nya personer som skulle vara med och det var det som gjorde att jag valde att inte göra det. Med ta mig i kragen menar jag inget annat än att det varit avledande men jag kan inte leda bort alla känslor hela tiden och flodvandringen i Benahavis finns ju faktiskt kvar.Jag förstår ju (och vi förstod ju även tillsammans) det opraktiska i att ha ytterligare en hund men när bilderna på de små valparna dyker upp i Instagram flödet så…. Tänk att få sticka ner näsan i pälsen på den här underbara lilla valpen och njuta. Men med tanke på precis varenda omständighet så skulle det både vara opraktiskt och egoistiskt. Tintin och Karisma behöver hela min uppmärksamhet nu, inte dela den med någon ny liten hundvalp. Men oavsett så är den väldigt söt.Varför sätter jag mig inte på balkongen och lyssnar på Jonas Karlssons Sommarprogram. Varför är wienerkorv eller Bullens pilsnerkorv det enda jag känner för att äta. Varför känner jag mig trött i hela kroppen. Varför ber jag inte om hjälp att köpa mer av de där korvarna eftersom det ju gick så bra att äta dem. Varför känner jag helt enkelt inte för någonting idag? Svaret är enklare än frågorna. Jag är låg och har därför ingen kraft och heller ingen lust. Jag är ledsen och behöver få vara det. Det är inte svårare än så och det bara att göra det bästa det går av dagen och hoppas på en bättre dag i morgon. Det är ingen idé att göra det större än det är, det här är bara en av många liknande dagar som kommer att komma framöver. Om och om igen.

Då kommer jag behöva plocka fram både gamla minnen, nya minnen och få energi i nuet.. Till exempel middagen med Christina och hennes man nyligen 💕Sverigeresan är inte precis runt hörnet men det är heller inte alltför lång tid kvar innan jag ska åka. Det är en resa som jag har väldigt blandande känslor inför vilket inte är så konstigt. Jag hade ju från början tänkt att stanna längre än det nu blir för att träffa kompisar och så men så kände jag att det nog inte är bästa tillfället att träffa dem. Inför dagen så kommer jag känner en oro och en sorg, den behöver jag känna och inte trycka bort. Efteråt flyger jag ju tillbaka väldigt snabbt tillsammans med Pappa. Men jag kommer ju att vara rätt så länge i Sverige över jul och nyår och då passar det bättre. Dessutom blir det nog ytterligare en Sverige resa till under hösten. Tid att träffa vänner kommer det med andra ord att finnas ändå.Eftersom mitt mående går lite upp och ner så är det ju de där långa promenaderna jag hade innan jag hämtade hem hundarna den absolut bästa medicinen. De mitt på dagen, längs strandpromenaden så att jag samtidigt fick sol på mig den bästa medicinen. Det är ju så varmt nu så att det är omöjligt att gå ut med hundarna på dagarna mer än max 10 minuter så det blir morgon och kväll. Saknar dagarnas promenader lite. Kan ju iofs ta dem också vilket jag gör vissa dagar och det är då jag kommer upp i så där himla många steg.

Men, det jag också behöver komma igång med är Thomas grejer, då tänker jag i huvudsak på kläder. Ha inte så bråttom säger en del men samtidigt är det lite jobbigt att gå in i vårt kombinerade gäst- och arbetsrum och se hans kläder varje dag. Det gör att jag undviker att gå in – men jag måste för det finns annat där som jag behöver. Jag vill heller inte bara ”slänga” ner allt i gröna flyttlådor och ställa i förrådet för det finns ju mycket fint som kan komma till nytta för andra. Jag ska gå igenom och se vad som är fint och rätt storlek för olika familjemedlemmar, ge lite till trädgårdsmästaren här och skänka till butiken. Trädgårdsmästaren har även vänner som drabbats hårt av Corona så han blev glad och säger att det verkligen kommer att komma till nytta. Sedan visste jag precis vilka som var hans favoritkläder och dom kommer jag att spara till mig själv. Inte så att de kommer att hänga framme just nu, men jag vill behålla dem som minnen.

Jag har bokat två resor hem och en tillbaka så att jag ska kunna ta med lite fint hem.


Fina underbara Sabine 💕

Ibland måste man bara sätta sig själv i fokus och på det sättet gör man det väldigt många gånger bättre även för andra. I det här speciella fallet handlar det om att få mig ”på banan” och ta mig igenom den tuffa uppgiften med Thomas grejer. Jag har därför gjort en deal med Sabine på hundhotellet. Tintin och Karisma får vara där i tre dagar eftersom jag haft dem där 2,5 precis, kommer att ha dem ytterligare drygt en vecka nu i augusti och två veckor över jul. Hon skulle ändå ner till Marbella imorgon så då hämtar hon upp dem också.

Jag kan då gå bort jobbiga känslor med många steg och sol och ”vitamin sea” på dagarna och ta itu med kläderna på kvällarna. Jag vill inte att de ska se det och jag vill inte att de är ensamma många timmar på dagarna så det här blir väldigt bra. För mig och för dom.

När jag ändå var igång och ju faktiskt insett att det inte är farligt att be om hjälp så har jag gjort det även när det gäller Svenska butiken. I morgon efter det att jag lämnat hundarna får jag hjälp med att åka dit och då ska jag köpa både wienerkorv och ett gäng konservburkar med Bullens pilsnerkorv (dom har ju en superlång hållbarhetstid). Då har jag alltid det hemma och kan lätt få i mig något snabbt. Inte bara mozzarella och provoleta utan nu även korv. Det är inget vidare varierande matutbud jag håller mig till men vad som helst är bättre än ingen mat.


Jag läste att det varit tråkigheter här igen med svenskar inblandade.. Den här gången gällde ett gäng svenskar i 25-årsåldern som hyrt en lyxvilla här där de hade fest i förrgår. Av oklar anledning urartade festen och det blev slagsmål med krossade glasflaskor och annat som tillhyggen. En kille i 30-årsåldern fördes med livshotande skador till sjukhuset i Malaga (det är inte fastställt att han är svensk) och de två andra killarna har anhållits misstänkta för mordförsök. Det här hände en dryg kilometer från där jag bor. Varför kan människor inte bara åka på semester och uppföra sig som folk? Jag kan inte låta bli att ogilla de hör yngre människorna som kommer hit, hyr lyxvillor och beter sig på snobbiga tråkiga sätt. Nu menar jag rent generellt inte den här riktigt tråkiga händelsen.Jag har ju länge tänkt se Helena Bergströms senaste film Dancing Queens men det blev aldrig av att Thomas och jag gjorde det för var det något han inte var så var det att vara förtjust paret Nutley/Bergströms filmer. Nu ger jag den iallafall en chans så får vi se vad jag tycker. Marie Göranzon är med och henne tycker jag väldigt mycket om. Både som skådespelare och i den där paneldebatt hon är med i Malous ”Efter tio”..

Jag hoppas att den kan få mig i ett bättre mood och att jag vaknar i ett bra mood i morgon – eller iallafall bättre än idag. Sedan har jag ju middagen med Lotta och Christian – den kommer att göra mig så gott ✨

Kram

En reaktion på ”Film & Valpen….”

  1. Hej Eva , helt rätt beslut av dig att vänta med att träffa vänner när du kommer till Sverige . Umgås med din och Thomas familj ni behöver varandra i denna stund vi finns här och vi ses längre fram käraste Eva kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.