Otippat & Kålrabbi….
Wahlgrens Värld var ju från Marbella igår men inte så mycket miljöer och trist väder.. Tror btw att Pernilla gjorde klokt i att göra en liten check innan hon bestämde om hon skulle överraska Bianca och hennes två kompisar som var där.. hade nog inte landat helt positivt om hon dykt upp vid ytterdörren..

Efter programmet tog vi en kort kvällspromenad med doggisarna och gick sedan och la oss rätt tidigt.. Upptäckte att det kommit en ny P3 Dokumentär men blev snabbt ”besviken” när jag upptäckte att det var en repris av en jag redan hört.. De kör repriser ibland för att de fått bättre ljudkvalitet – annars är det ju ingen mening eftersom alla ligger kvar i deras ”bibliotek”.

Fᴏ̈ʀᴠᴀ̈ɴᴛɴɪɴɢᴀʀ….Baserat på lite olika undersökningar, sökningar på nätet etc så räknar man med – eller kanske snarare hoppas man på att det ska landa 2,3 miljoner turister på Malaga flygplats till och med juli.. Om den siffran skulle infrias så skulle det innebära en ökning på 224 procent jämfört med 2020 ✨


Lɪᴛᴇ ᴏᴛɪᴘᴘᴀᴛ….Elsa Billgren kommer ju med sin bok Elsas Husdröm med undertexten: En sommar, en sorg & tusen loppisar. Elsa har ju sin alldeles egna och konsekventa stil som är romantisk utan att vara gullig.. När jag läste om boken så tänkte jag att en väldigt stor del av upplevelsen är miljöerna och bilderna så blev väldigt förvånad när jag såg att den kommer på BookBeat.. Ännu mer förvånad att den kommer som ljudbok också – ska bli jätteintressant att höra hur känslorna kan förmedlas den vägen utan att se bilder.. Fantasi och egen känsla kommer definitivt att behövas..

Jᴜʀɪᴅɪsᴋᴛ ғᴏ̈ʀᴛʏᴅʟɪɢᴀɴᴅᴇ….Det finns en podd som heter Skyldig? där man utifrån ett juridiskt perspektiv tar upp olika aktuella brott. Man förklarar t ex varför någon ansågs skyldig och fälldes eller inte och liknande frågeställningar.

I gårdagens avsnitt tog man upp ”Ebba Bush affären” som ju har två dimensioner. Dels själva fastighetsfrågan och sedan anmälan om förtal. Det inlägget (som hon ju bara måste ha skrivit i affekt eller åtminstone inte tänkt två gånger innan hon la upp har fått väldigt många att höja på ögonbrynen. Det juridiska ombudets persons och historik har ju knappast med sakfrågan att göra.

Hursomhelst så finns det en inte helt osannolik risk att det blir rättegång och att med tanke på att det var uppenbart vem personen var utan att han namngavs och den stora spridningen att böter och villkorlig dom kan bli påföljden. Om det skulle bli det senare finns det väl ingen möjlighet att vara kvar som partiledare.. Hoppas för hennes skull att det inte blir något åtal för hur korkat inlägget än var så var mediabevakningen ensidig..


Hᴏ̈ɢsᴛ ᴛᴠᴇᴋsᴀᴍ….Nog för att det ofta är gott med sk cross-over mat och kombinationer som man inte alls trodde skulle funka.. Ett exempel på det var t ex Aylas inslag av vanilj till skaldjur i finalen av Sveriges mästerkock.. Låter inte som något man skulle komma att tänka på först av allt men det var hursomhelst väldigt uppskattat..

Jag gillar pizza och jag gillar sashimi men att kombinera dem till en ”sashimi-pizza” skulle säkert funka men vara så mycket godare var och en på sitt håll..Tacos är gott och en bra smörgåstårta är gott men här blir kombinationen ”error” för mig.. Taco-smörgåstårta.. Om det inte är tortillabröd och vanliga taco ingredienser och tårtan bara är formen utan att man verkligen gör det till någon slags blandning så tror jag definitivt inte att det är något jag skulle få för mig att fixa till en fredagskväll.


Kᴀ̊ʟʀᴀʙʙɪ….Brukar väl inte använda kålrabbi i matlagningen var och varannan dag, rättare sagt aldrig. Kanske skulle börja.. de där Ingefärspicklade kålrabbiblommorna som Mästerkocks-vinnaren gjorde verkar riktigt goda och dessutom enkla att göra.. vilket ju är en fördel för mig 😃

Hᴏs ᴍᴀʟᴏᴜ….Idag, fredag, är Charlotte med i Malous program Efter tio.. Jag brukar skriva en del till/för Charlottes företag så jag måste givetvis se det här. Jag vet inte exakt viken tid under programmet det är så tv:n får stå på och jag får vara uppmärksam.

Hoppas att det kommer relativt tidigt i programmet för vi har en del att fixa innan jag ska jobba..Fredag = Masked Singer och det börjar ju redan klockan 20.00 vilket är samtidigt som butiken stänger.. Efter kassarutiner mm är jag hemma cirka 20.30 och det känns tråkigt att börja titta när en halvtimme av programmet gått.. Tror jag kollar på reprisen efter Nyhetsmorgon imorgon istället. Tycker ju programmet är kul så vill nog gärna se hela..

Det kommer nog en liten rapport senare om Charlotte, jobbet och lite annat ✨


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.