Lättnad & Räkor….
Igår hände något som aldrig hänt mig förut och som jag verkligen hoppas aldrig händer igen.. När jag sätter på Karisma hennes koppel lyssnar jag alltid efter ”klicket” så att jag ska vara säker på att kopplet sitter fast ordentligt.. Jag är säker på att jag gjorde på samma sätt som jag alltid gör när jag sätter på henne kopplet..men av oklart anledning lossnade det.

När vi kom ut ur hissen, gått igenom entrén, öppnat entrédörren och kommit ut så hade både Tintin och Karisma lika ”bråttom” som vanligt eftersom de älskar att gå ut. På mindre en sekund upptäcker jag att Karisma är framför mig och Tintin och jag har ett tomt koppel i den ena handen.

Nu är det ju så att Karisma är världens mest nyfikna hund och hon har vid något tillfälle rymt så att ha henne lös är allt annat än bra. Hon satte som vanligt fart mot den stora grinden – jag sa högt till med väldigt bestämd röst att hon skulle komma tillbaka. Jag tror inte att jag riktigt förstått det än men hon vände på ”klacken” kom tillbaka till mig och satte sig ner så att jag skulle sätta på henne kopplet igen.. Sååå lättad jag blev, var och är..Hon är ju totalt orädd och rymde en gång när T och en granne med sina barn var hemma hos oss – barnen öppnade dörren och hundarna såg direkt chansen till lite äventyr. Tintin vände efter 100 meter – han är bara tuff mot andra hundar i övrigt är han en liten söt fegis 😃 Karisma däremot hade inte en tanke på att vända och när en bil fick syn på henne på skogsvägen flera hundra meter tvärs över tomten och stannade hoppade hon glatt in i bilen.. Hon älskar bilar nästan lika mycket som hon älskar att åka bil. Hon kan sitta på trottoaren och följa bil efter bil med blicken hur länge som helst..

Jag kommer hursomhelst att dubbel- och trippelkolla kopplet ett bra tag framöver..

Det har ju varit liiite störningar med tv-sändningarna – främst har det gällt TV4 så TV-Ola var ju här och förberedde någon uppdatering (fråga mig inte vad..) och från och med idag är det uppdaterat. Det ser lite annorlunda ut när man navigerar men det verkar lättare.. inte alltid det blir lättare när tekniken utvecklas om man heter Eva P och inte har teknisk kompetens som bästa gren 😊


I ᴏ̈ʀᴏɴsɴᴀ̈ᴄᴋᴏʀɴᴀ….Nytt avsnitt av P3 ID kom igår.. Den här gången om Rupert Murdoch så den lyssnade jag på.. men somnade någon gång under andra halvan så lyssnar klart ikväll..

Fortfarande ”irriterad” på Expressen låste Spotify podden om Konst pyramidspelet.. Har ju inte Spotify så kan inte lyssna den vägen..Apropå Murdoch så äger ju han Fox News och där börjar nu Trumps svärdotter.. Hon ska vara en fast medlem i panelen under morgonprogrammet om jag fattade det rätt.. De politiska planerna har hon inte lagt på hyllan för det men har heller inte bestämt sig..Men ingen tvekan när det gäller svärfar – han kör på i samma stil.. Vägrar inse förlusten, ljuger som vanligt och Biden misslyckas med allt.. ungefär så.

Han skulle lyckönska ett bröllopspar som gifte sig på Mar a Lago.. Han lyckades få med att brudparet var otroligt vackra och att han önskade dem lycka till när han tog tillfället i akt att hålla ett litet tal på volley..Bʀᴀ ɪᴅᴇ’….En sådan här borde vi ha för den lilla odling vi ska ha på balkongen. Blir ju så mycket lättare att sköta och då växer det & frodas bättre. Det måste ju gå att hitta på Handelsträdgården, Leroy Merlin, Al Campo eller Carrefours trädgårdsavdelning. Men det får vänta lite, först ska vi se till att de växter vi köpt stabiliserats. Den svåraste är hortensian, men det visste redan när vi köpte den men än så länge mår den lika bra som de andra ✨
Då har Pappa fått sin första vaccinationsspruta och likaså T’s föräldrar. Nu kan de sakta börja återgå till ett mer eller mindre normalt liv. Efterlängtat det kan jag garantera ✨

Pappas flyg hit är bokat så han kommer i mitten av april – om vi åker till Sverige är vi tillbaka då..

Det känns verkligen skönt att föräldrarna blir vaccinerade och det gör ju att Pappa kan komma hit och känna sig så trygg det bara går.

Tyvärr stiger smittan här, inte på något dramatiskt sätt utan sakta men den stiger och det varnas för att vi är på väg in i en fjärde våg. Med tanke på att det kommer in massor av människor från alla möjliga länder nu är det väl inte helt orimligt att vara lite rädd för att smittan ökar ännu mer efter påsk. Den gjorde ju det efter jul och då blev det tuffare restriktioner igen..


Sᴜᴄᴄᴇ’….Man kan verkligen säga att premiären Masked Singer var en succé – över två miljoner tittare vilket tydligen är galet bra.. Programmet hade t.o.m. fler tittare än SVT’s Bäst i test så glädjen är total på Fyran..

Om de kommer ha två miljoner tittare på fredag eller inte har jag ingen aning om men de flesta som såg premiären kommer säkert att se det igen – jag kommer definitivt att göra det ✨


Nᴜᴇᴠᴀ ᴀɴᴅᴀʟᴜᴄɪᴀ….Var som planerat i Svenska butiken och handlade det vi ska ha till påsken så nu är sillen och skagenröran säkrad.. Köpte också dill för den dillen är väldigt mycket bättre än den som normalt säljs här.. Ni vet den mörkgröna som man köper i plastfolie – mycket mer smak än de lite glesare ljusgröna..

Deppigt i form av i-landsproblem är att sesam & havssalt knäcket inte kommit in.. Ingen som hade koll på när det skulle komma in jobbade i butiken när vi var där.. Men oavsett.. åker inte hela vägen dit för bara ett knäckebröd..Var givetvis hos Fransyskan som faktiskt hade påskliljor- har aldrig sett det här tidigare. Köpte inte många utan satsar på att ha några olika vaser.. en bukett i rosa med vide och körsbärskvistar till och gula tulpaner i minivaserna på soffbordet.. 12 Euro (!!) Fattar inte hur hon kan ha så låga priser.. Ja, jag tjatar 😊


Eʟ ᴄʜᴏʀʀᴏ sᴊᴏ̈ᴀʀɴᴀ….Ungefär åtta mil härifrån och 291 meter över havet ligger orten El Chorro.. som knappast faller in under benämningen större ort.. Det bor bara 245 personer här men det är väldigt många som kommer dit. De stora anledningarna till att åka dit är de fina sjöarna som ligger runt orten och den vackra kuperade marken..

Vi har inte varit där.. Får sätta upp på listan men vi har många andra platser att åka till innan vi tar Silverpilen till El Chorro..


Bᴇɴᴀʜᴀᴠɪs….


https://www.instagram.com/reel/CM9_2eKKAxy/?igshid=15wwzacfx1tym

På lite närmare håll, i Benahavis finns områden med grottor, vattenfall och nästan som små laguner – man kan inte riktigt förstå att det är här i Marbella.. Kvaliteten på filmen är inte något att skriva hem om.. det som är längst bort i bild är ett vattenfall, hursomhelst – klicka på länken för världens kortaste ”film”I Benahavis finns det ett litet litet boutique hotell – visst ser det charmigt ut?

Vi har ju även alla vandringsleder runt omkring La Concha och längs hela bergskedjan utmed kusten så det finns mycket vacker natur utöver det vackraste av allt Medelhavet ❤️

Hᴜʀ ᴍᴀɴ ɢᴏ̈ʀ ᴀᴠ ᴍᴇᴅ 300 000.. Sɴᴀʙʙᴛ….Jag har faktiskt en gemensam nämnare med Paris Hilton och det är att vi tycker om hundar. Oklart hur många hon har.. men det är inte oklart att hon tyckte att det var en bra idé att hennes chihuahua också fick en Hermes Birkin väska när hon köpte en till sig själv.

Hennes kostade 220 000 men den lilla minivarianten till chihuahuan kostade ”bara” 55 000 kronor.. Rena fyndet.. Vad den stackars vita hunden på bilden som inte fick någon väska tycker är oklart men högst troligt bryr den sig inte ett dugg 😃Det finns en sak som skulle kunna göra att jag klarade av ett gäng timmar i Robinson skogarna – kantarellerna.. Det var ju inte lite kantareller de hittade.. Nu finns det ju kantareller på Lidl också när det är säsong för det så min akuta längtan efter kantareller kunde ju stillas i höstas ✨

Matmässigt så föredrar jag kantareller, blåbär och lingon framför kokosnötter men temperaturmässigt kan man nog räkna på ena handens fingrar hur många som skulle föredra det vädret..Älskar Instagramkontot Bokstavligtmalat ✨ Gäddhäng, i synnerhet mitt eget på armarna älskar jag däremot inte riktigt lika mycket 😄

Imorgon blir det handling av resten av maten påskhelgen och en sväng till CASA för gula servetter och minvaser.. Grönsakshandlaren inne vid Avenida del Mar blir det också.. håller tummarna att han har vit sparris, annars kan han kanske ta hem till torsdag.. men kom på att det är helgdag här i Andalusien..


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.