Tomater & Glassväder….Vilket väder vi har! T-shirt och glassväder minst sagt.. Hann inte med att sola något idag och det kommer jag inte göra imorgon.. Det får bli en lunch-solning på fredag och sedan i helgen..

Jag hade ju som jag skrev om fått en utväxt.. och var hur lycklig som helst över den men inte så lycklig att jag vill se den varje dag 😄 Tonade därför håret igår.. det var ett bra tag sedan sist.. Gör det själv för nuförtiden har de så bra produkter att köpa.. Det är ju heller inte som tidigare då jag var blond och gjorde slingor med olaplex – det hade jag inte givit mig på hemma..Sent omsider kommer det information om ett ordentligt stöd till turistsektorn i Andalusien.. Det är hundra miljoner euro som kommer att fördelas till resebyråer, hotell, restauranger mm – oklart hur det kommer att fördelas..


Tᴏᴍᴀᴛᴇʀ….Igår när vi var hos grönsakshandlaren köpte vi bara den vita sparrisen.. Ska bland annat göra en riktigt god tomatsallad med lite asiatisk touch och ha till grillat kött ✨Blanda ett par olika tomater.. ser ni de riktigt vinröda i mitten högst upp? Det finns verkligen både många sorter och många goda tomater.. Tomaterna på SuperSol går inte att jämföra.. och det är ingen eller marginell prisskillnad.. När jag jobbar på fredag ska jag passa på att gå förbi grönsakshandlaren och köpa helgens grönsaker.. Han åker och handlar direkt från odlarna typ varje dag..

Ikväll blir det ju den vita sparrisen men det är ju inte en hel middag så jag gör en lite mindre portion risotto med skogschampinjoner som varmrätt..


ʜᴏʏ….Veckans tvättdag.. hinner kanske inte allt pga torkbegränsningen.. men nu har vi precis kommit in i tiden där tvätten kan torkas ute.. Soltorkad tvätt är väl den absolut bästa..

Imorgon har vi ett möte och då passar vi på att åka till Nueva Andalusia.. måste köpa mer av min nya last.. Sesam och havssalt knäcket och kolla om de har frysta räkor..

Dags också för en ordentlig manikyr och pedikyr.. Kan väl inte påstå att naglarna är starka och fina men bättre och de växer.. Step by step..


Fᴏ̈ʀsᴘᴀɴsᴋᴀᴅ….Läste en fråga på Svenskar i Marbella där en person hade planer på att starta upp en verksamhet och undrade vad som saknades i Marbella.. Det vanligaste svaret var ett svenskt café/bageri.. Det skulle nog kunna fungera rätt så bra med tanke på hur mycket svenskar som bor här men det skulle helt och hållet bero på var det låg..

Finns bara ett område som det skulle funka i.. Nueva Andalucia så klart.. Någon hade skrivit att de som bodde i Marbella stad var ”för-spanskade” ungefär som om det vore lite läskigt sådär.. Väldigt tacksam över att vi inte bor i Nueva Andalucia utan i princip i stan.. Har ingen som helst lust att känna mig som en person man bara flyttat klimatmässigt men fullt ut leva som om jag bodde kvar på Värmdö.. Visst klimatet är fantastiskt och en avgörande anledning till att människor flyttar hit men jag ser verkligen helheten som berikande ✨

Hursomhelst förutom café/bageri vad saknade folk? En Sibylla, svensk kebab (?), korvkiosk med alla sorters korv som den vid Östermalmstorg, en bowlinghall (man har inte orkat titta utanför Nueva Andalucia gränsen för att upptäcka att det finns en mitt i stan, ett hund SPA där man kan lämna in hunden medans man går och shoppar…. typ så..

Den där svenska pizzerian som alla var så exalterade över att den skulle öppna för att äta svensk kebabpizza (!) har haft stängt typ de senaste fem månaderna.. Tror att det är en hel del som vill ha en massa olika svenska grejer men bara ibland.. ”Kebabpizza är det ju knappast någon som äter var och varannan dag..


Pʟᴏ̈ᴛsʟɪɢᴛ ʜᴀ̈ɴᴅᴇʀ ᴅᴇᴛ….Ibland.. med betoning på ibland.. kommer inte ens ihåg när det var senast så blir jag sugen på en Big Mac.. Tror att det blir en perfekt lunch imorgon efter mötet och före det att vi åker till Nueva Andalucia..Men det här ju det som är gott.. Tänkte göra en riktigt god avokado sallad med rökt laxt någon dag.. eller kanske passar det bättre med gravad lax som fått ligga i en limemarinad en stund när jag tänker efter.. Det är ju så himla härligt nu med vår, försommar och sommar när det både finns extra mycket bra grönsaker och det är godare att äta den här typen av mat nu ✨ Visste ni förresten att spanjorerna är fullkomligt galna i lax.. alka varianter och rökt och gravad är för dem en riktig delikatess som ”alla” har på julbordet.. Det finns många olika varianter av rökt och gravad lax i alla matbutiker.. i lite olika prisklasser.


Lɪᴛᴇ ᴛʀᴀ̊ᴋɪɢᴛ ᴀ̈ɴᴅᴀ̊….Det där programmet Återskaparna med Erik Haag och Lotta Lundgren går de tydligen allt annat än bra för.. Första programmet hade 800 000 tittare det andra 400 000.. Panik i korridorerna och byte av programtid så ett skifte med Karl Fredrik på Eklaholm..

Tiden som sådan är väl okej men tråkigt att det då krockar med SVTs trädgårdsprogram- Trädgårdsdrömmar eller vad det nu heter.. Jag behöver ju all kunskap och inspiration man kan få 😃Finns det någon annan än Karl Fredrik som skulle få för sig att klä den lövade midsommarstången med bara inköpta rosor och lejongap? Nej, troligen inte.. jag vågar nog inte ens tänka på vad den där midsommarstången kostade. Att gå ”all in” fick plötsligt ett nytt ansikte..

Apropå rosor.. såg sååå fina när vi var i Handelsträdgården sist.. Blir nog en klätterros men väntar tills vi vet om vi åker till Sverige eller inte. Smittoläget här är ju väldigt mycket lägre och karantänen man måste sitta i när man kommer till Sverige gör ju som sagt att det blir en lång Sverigevistelse om vi åker..


Lɪᴛᴇ ᴀɴɴᴀᴛ….Kommer ni ihåg sådana mjuka ”chokladbollar” eller det var ju inte riktigt choklad utan snarare O’boy och havre bollar skulle jag tro.. Jag tyckte att de var sååå goda förr i tiden men nu är det ju hundra år sedan jag åt någon.. Kan köpa någon delicato boll när vi är i Svenska butiken och behöver få upp blodsockret men det är inte ofta.

T och jag var under en period typ beroende av Delicato bollar.. Vi köpte hem sådana där sex-pack och de gick åt som smör i solsken typ.. Men som med nästan allt annat här i världen kommer man till en punkt när man förätit sig.. Känner mig rätt säker på att jag aldrig skulle kunna föräta mig på skaldjur.. om jag inte åt det till frukost, lunch och middag varje dag eller så..


Från Andrea Brodins Instagram

Fint med de här blusarna med stora kragar ✨ Men ”finblusar” med långa ärmar står inte överst på listan nu.. Det gör däremot blommiga sommarklänningar.. Gjorde ett galet bra fynd i fredags när jag jobbade i butiken.. Helt ny klänning med etiketten kvar för 8 euro.. Ska försöka komma ihåg att fotografera och visa ✨

Tidig bedtime idag och någon podd i öronsnäckorna.. Lyssnar vidare på Carin Hjulströms bok men inte varje kväll utan varvar med poddar..


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.