Leo & Meghans Presidentplaner….Sov lite soppigt i natt så det blev lite boklyssning.. Det var en sådan där natt där man somnar och vaknar om vartannat.. Hursomhelst så är boken slut nu.. den var ju inte så där himla lång.

Precis som planerat åkte vi iväg på ärendena i princip det första vi gjorde.. Veckohandlat så nu behöver vi bara komplettera med lite grönsaker – ska även se om de dyker upp någon vit sparris.. Den grönsakshandlare med det ”bästa” sortimentet ligger nära butiken så jag kollar innan jag börjar jobba på fredag..


Oklart namn på programmet….

Såg Trädgårdsliv igår och det var ungefär som förväntat och lite extra ”SVT-mysigt”.. Det är skönt med program som det inte är fyra-fem avbrott i – ännu ett ålderstecken? 😃

Vad är oddsen btw att Tareq Taylor gjorde pocherade ägg.. och gav ett riktigt bra tips med ättikan.. Biodlingen hoppar jag däremot definitivt över..


Dᴇᴛ sᴀᴋɴᴀᴅᴇ ʙʀᴏ̈ᴅᴇᴛ….Om det är något jag saknar här och som jag tycker är klart bättre i Sverige är bröd.. Nu ska jag väl i ärlighetens namn inte påstå att jag jämför med bageriet för då hittar jag bättre bröd.. men ändå inte lika bra som i Sverige.. Det har kommit några nya bagerier med ett lite bredare och nyttigare utbud så det är kanske dags att utforska dem..Det vita brödet som man har för att rosta är ju inte nyttigt någonstans – det omvandlas ju till socker direkt.. Men om man bortser ifrån det så kan man nog köpa en stor förpackning för en dryg tia på SuperSol och det håller i månader.. Precis – det innehåller sååå mycket konserveringsmedel. Det brödet köper vi med andra ord inte.. Är ju inte den som måste ha bröd hemma och äter smörgåsar varje dag men avsaknaden av vettigt bröd är väl en del av förklaringen.. Köper mitt dagliga bröd när vi ska ha det och har Leksandsknäcket stående i skåpet ✨


Lᴀ̊ᴛ ᴇɴ ɢʀɪs ɪɴ ɪ ᴇʀᴛ ʟɪᴠ….Hur mycket djurvän jag än må vara så har jag trots allt en viss förmåga att skilja på en bra idé och en dålig idé. Till den senare kategorin hör Patricias (på hundhärbärget) inlägg där hon letar efter familjer som vill adoptera… Nej, inte en hund utan en korsning mellan vildsvin och minigris 😱 De ska tydligen vara väldigt intelligenta och gilla att rulla sig i lera.. och flera av de små krabaterna har fått nya hem men det finns några kvar.. Hit flyttar de inte – har inte varit så säker på något i djurväg någonsin tror jag 😄


Mᴀʀʙᴇʟʟᴀ ᴅᴀɪʟʏ ɴᴇᴡs….


Leo Borg – Björn Borgs yngste son..

Den 29 mars börjar en Challengeturnering i tennis här i Marbella.. Jag har idag lärt mig vad en sådan är 😊 Det är en turnering för att ta sig in på ATP-touren Svensk deltagare kommer det att vara – Björn Borgs yngste son Leo har precis fått ett wildcard eftersom han nyligen vann en final i en turnering och tog sig till en final i en annan.. Tredje försöket att ta sig in på ATP-touren blir det nu – de tidigare två har han åkt ut i första omgången.

Turneringen spelas såklart på tennisstadion vid Hotel Puento Romano som inte ligger så långt ifrån oss.. Troligtvis kommer de väl få spela utan publik eller iallafall med minimalt med publik..Ikväll kom informationen om vad som gäller över påsken.. Inga gäster i hemmet.. restaurangerna får ha öppet till 22.30 (äntligen!) och utegångsförbudet gäller från 23.00 istället för 22.00 ✨Tydligen ska det komma en kallfront från Sibirien.. Rött = dagstemperaturen och Blått = nattemperaturen. På sina ställen minusgrader på natten.. Det här kyligare vädret ska gälla mellan typ söndag till tisdag.. Men vi klarar oss bra som det ser ut med 15-16 grader på dagarna och det är knappast någon ”katastrof”..


Hᴀʀ ᴍᴇɢʜᴀɴ ᴛᴀᴘᴘᴀᴛ ᴅᴇᴛ….Det har ju sagts att den intervju som Oprah gjorde med Meghan och Harry hade ett syfte från deras sida.. Det var tänkt som en presentation och ”anställningsintervju” av dem.. Huruvida det stämmer kan vi låta vara osagt men att det kommit ett ”utspel” efter det kan konstateras..

Fox News uppger att Meghan haft möte med Demokrater för att informera om sitt intresse för att bli president. På riktigt? Har hon tappat det helt? Storhetsvansinne – brist på självinsikt fick bums ett nytt ansikte..

Behöver inte gå in på vad Trump tyckte om det här på frågan från Fox News – hans synpunkt på både henne och presidenttanken framkom med all önskvärd tydlighet..


Bᴀ̈sᴛᴀ ᴛᴠ-ᴋᴠᴀ̈ʟʟᴇɴ….Onsdagar är bästa tv-kvällen med både Sveriges Mästerkock och Karl-Fredrik på Eklaholm.. Efter varje program så fortsätter de ju sändningen i Efter stängning i TV4 Play men det har vi aldrig sett.. Oklart varför eftersom jag verkligen tycker att programmet är bra. Man måste ju inte se det direkt efter så att det krockar med Karl-Fredrik programmet.. Tror att jag tittar efter det eller i morgon typ..

Det är ju alltid en utslagningstävling som avgör vem somåker ut och ikväll var råvaran kronärtskockor- vi kan väl utanatt överdriva det minsta konstatera att de lyckades väldigt mycket bättre än mig. Mitt totala misslyckande går typ till historien men fick lite inspiration om vad man kan göra istället för de ”vanliga” sättet.. Kanske samlar mod någongång för kronärtskockor är ju sååå gott..

Sista killen åkte ut så nu är det fyra tjejer i kvartsfinal. jag tror att Christine vinner (hon som gjorde dumplings ikväll om ni såg programmet)..

Apropå mat så gjorde vi det väldigt lätt för oss ikväll.. Mercadona har riktigt bra carpaccio så det blev det tillsammans med riktigt pepprig ruccola, olivolja och massor av citron 🍋Tänk om man hade en handelsträdgård.. men det skulle kanske inte riktigt passa mig när jag tänker efter utan det är nog mest någon romantisk dröm.. Hursomhelst så var det både olivträd och favoriten pioner igår.. älskar pioner och när jag tänker på det skulle jag kanske funka som florist.. det är ju otroligt roligt att sätta ihop buketter ✨Såg en skymt av Carin Hjulström i något program – hon var med eftersom hon kommit ut med en ny bok i sin bokserie.. Har inte lyssnat på någon men nu när jag ändå precis ska byta bok så testar jag den första boken i den här serien..

Ligger fortfarande bra till med punkterna på veckans To Do lista.. Snuset slut i tobaksaffären här och de får inte in igen förrän nästa vecka så vi måste ta en sväng till Nueva Andalucia och då stannar vi till på CASA.. Får se om vi gör det imorgon eller fredag..


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.