Fixande & Benalmadena….Det känns verkligen som vår nu – solen skiner, fåglarna kvittrar och det räcker med en tunn kofta om det inte är blåsigt.. Med undantag för lördag ska de kommande tio dagarna se ut ungefär så ✨

Har inte fått helt klart för oss exakt vad det var som saknades på tax office så vi åker dit imorgon istället. Blev Benalmádena idag och check och fotografering av lägenheten.. Orterna här ligger ju som ett pärlband från Málaga till Manilva.. Den lägenheten vi ska till ligger precis på gränsen mellan Fuengirola och Benalmádena och då menar jag verkligen på gränsen. Det är med andra ord lite mindre än halvvägs till Málaga – dvs cirka tre mil.

Det där med att det område de bor i är så på gränsen – båda kommunerna gjorde anspråk på området, i huvudsak för att det ligger ett väldigt attraktivt bostadskomplex ovanför det vi ska till idag. El Higerohn med massa bostäder och ett hotell.. Fuengirolas borgmästare drog det längsta strået..

Orterna 

Den första orten väster om Málaga är Torremolinos som var den allra första turistorten här. Vi har valt att inte jobba med Torremolinos nu för det finns bara en nybyggnation och den ligger på ett sätt så att när planen flyger in från havet blir det mer än okej störande tycker vi. Det kanske inte alla tycker men det finns så mycket annat att sälja så vi hoppar iallafall över Torremolinos fram till dess att de fått det fint i stadskärnan. Det arbetet pågår nu men har av oklar anledning blivit stoppat.


Mᴀ̈sᴛᴇʀᴋᴏᴄᴋᴀʀ….Att Reza åkte ut igår var väl knappast någon högoddsare.. Han har ju minst sagt legat löst till nästan ända från starten men haft typ nio liv..

Fem kvar och jag tycker inte att det är samma höga nivå som det varit tidigare.. Nu kanske jag mest kommer ihåg och jämför med förra året när det var Decenniets mästerkock och den jämförelsen är knappast rättvis. Oavsett nivån så är den högre än min och programmet är kul att se på..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴅᴇᴄᴇɴɴɪᴇᴛs ᴍᴀ̈sᴛᴇʀᴋᴏᴄᴋ….Kommer ni ihåg Klara som gick till final i förra året av just Decenniets mästerkock? Hon ansvarade ju för köket på något mindre äldreboende (eller liknande) och lagade all mat från grunden till dem.. Men nu är det slut med det;


Lite tråkig logga tycker jag….

Hon växte ju upp, under stora delar iallafall, i något Sydamerikanskt land och älskar av naturliga skäl den typen av mat. Jag tror att det var Mexico hon växte upp eller iallafall ett land med mat som påminner väldigt mycket om just det mexikanska köket.

Bild Nu förverkligar hon sin dröm och öppnar en egen restaurang; Tres – A Mexican Love Affair i Hammarby Sjöstad. Med tanke på hennes bakgrund och känslan man fick av henne under programmet så tror jag inte att det kommer att vara någon fancy och dyr restaurang.. Min gissning är uppgraderat, gott & prisvärt 🌶


ᴀᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴛᴠ….Säsongspremiär för Karl Fredrik.. såg en stund av det. Det 800 år gamla olivträdet var otroligt häftigt och är det någonstans förutom i Medelhavsländer som det passar så är det just på Österlen ✨

Den stackars sambon hade sett på Facebook att olivträdet var beställt.. Det kan verkligen inte vara lätt att leva med Karl Fredrik.. något behov av att få som man vill är nog ingen egenskap man bör ha.. Men de har säkert kul ihop iallafall..

Det där olivträdet som Karl-Fredrik fick levererat igår kom från Murcia som ligger cirka 45 mil härifrån upp mot Valencia. Spanien är världens största producent av olivolja btw. Jag undrar vad trädet kostade – det var ju inte direkt litet och 800 år gammalt. Nog för att olivträd är billigare att köpa här men det måste ha kostat en förmögenhet och dessutom var det ju en lång transport.. Vi får hoppas att han får bra betalt för att göra programmet och att försäljningen skjutit mer än i höjden för han verkar inte särskilt bra på att hålla i pengarna 😄 Skulle inte bli förvånad om han knappt gjorde någon vinst..

Jag undrar om det verkligen är värt ett besök – jag får inte riktigt den känslan när jag ser programmet. Det finns många jättebra handelsträdgårdar på Österlen och jag kan inte riktigt förstå storheten i den här.. eller så har jag fel i det.. 


Sɪsᴛᴀ ᴛᴏᴘᴘ ғʏʀᴀ….Även om jag inte har kollat några odds eller hur mycket det streamats på Spotify så har jag en stark känsla av att jag knappast valt ut topp fyra som avviker från vad andra tippar och tror.. Men jag får ju ändå förhålla mig till vad jag tror.. Eftersom jag inte har någon Eva Rydberg och Ewa Roos feeling den här gången blir det trista tips..

  • Tusse
  • Eric Saade
  • Clara Klingenström
  • Dotter

= Topp fyra..

Vinnare kommer imorgon, så att jag har en dag på mig att ändra mig..) och där är ju tipset 50/50 mellan Tusse och Eric Saade. Jag har ju bara hört bidragen två gånger och tycker nog att de satt sig ungefär lika mycket i huvudet..


Pᴀ̊sᴋᴇɴ & sᴠᴇʀɪɢᴇ….
Det har fortfarande inte kommit någon information om vad som kommer att gälla över påsken mer än:

Ingen fri rörlighet inom regionerna i Spanien (jag tror att det är spikat).

I hemmen får bara de som bor där permanent vistas där.. Dvs inga nattgäster och inga gäster på påskmiddag – oavsett om man är släkt eller vänner..

För att komma in i landet krävs ett test som är max 72 timmar gammalt (det har iofs inte konfirmerats men skulle bli väldigt förvånad om de tog bort det kravet).

Min gissning är att de öppnar upp butiker och restauranger till 22.00 igen – behåller utegångsförbudet 22.00-06.00.. och hoppas på en begränsad smittspridning. Det är exakt så de gjorde under jul/nyårshelgerna och resultatet blev att vi hade en smittspridning på ända upp till 1 200/100 000 invånare. Men den regionala presidenten kommer att få det väldigt svårt att stå emot kraven från de olika orterna som är beroende av turistintäkter nu så mellanvägen blir det nog igen..

Det är ju så att varje regional president beslutar vad som gäller för den regionen så det kan skilja sig en hel del mellan Andalusien, Katalonien och Madrid och de andra regionerna.Om det är några nationella beslut så är det alltid Madrids president som sätter sig på tvären.. alltid.

Det är några veckor till påsk så det kan ju fortfarande hända saker..


Rɪᴄʜᴀʀᴅ, ᴍᴀʟʟᴏʀᴄᴀ & ʜᴏᴛᴇʟʟᴇᴛ….Richard Branson har tidigare haft ett litet lyxigt hotell men sålde det för några år sedan och köpte ”fincan” på bilden med planen att ha ett lyxigt boutique hotell (vilket då krävde utbyggnad). Det har han inte fått så han har hyrt ut det som hotellrum med tre villor (undrar vad de kostar per natt 😃).Nu har han hursomhelst fått igenom sina planer och det lilla boutique hotellet kommer alltså bli verklighet..
Aᴛ ʜᴏᴍᴇ….Vill inte ha veckostädningen på lördag för det är heldag Mello med handling, god middag och prepp för Mello så jag städade uppe idag och tar nere i morgon. Ledig helg med andra ord men har lite jobbfix som jag tar på söndag em/kväll. Om prognosen stämmer och solen skiner blir det en tur med Silverpilen och doggisarna ✨ 

Ska göra om på soffbordet.. bort med ljus och dit med små vaser med en liten snittblomma i varje . Snittblommorna jag köpte i lördags behöver jag inte byta ut – har snittat om och bytt vatten så nu står de minst en vecka till. Hursomhelst så kommer det att bli såå fint på soffbordet. 


Middagen “avklarad” och på plats i soffhörnan – redo för Wahlgrens Värld och rensning av bilder.. Blir tidig bedtime ikväll också för vi har en hel del att göra imorgon..


2 reaktioner på ”Fixande & Benalmadena….”

  1. Synd att jag inte spelar i samma division som Richard Branson. Fantastiskt fina bilder på hotellet/villorna vad det nu är just nu. Pool, hav och grönska, inte brunt. Så fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.