Sportlov & Ostbågar….Missade inte Wahlgrens värld igår men det var väl ett lite sisådär avsnitt tycker jag.. Hade ”dealat” med T om han tog alla hundpromenaderna så skulle jag ta hans kökstjänst. Gjorde det enkelt för mig men gott blev det.. lite skivad vitlök, schalottenlök, halva fina cocktailtomater, sparris & vitt vin med tagliatelle..

Passade när jag satt i tv-soffan. T tittade på en serie men jag blir ofokuserad så snabbt så jag passade på att rensa foton och mejl istället.

Lyssnade på P3 Dokumentärs nya avsnitt ”Modellfotografen” om en man som utnyttjade unga tjejers drömmar om att bli fotomodeller..

Vaknade i ett riktigt ihållande regn.. Så grått så att det inte ens var 50 shades of grey utan bara en enda grå och trist syn som mötte en när man tittade ut genom fönstret. Det var som sagt ihållande så det regnade och regnade….


Osᴛʙᴀ̊ɢᴀʀ…..Det blir lite ändrade planer varje dag den här veckan eftersom vi delvis anpassar oss efter vädret. Kändes bättre att byta ärendena till bl.a. Nueva Andalucia till imorgon och jobba på hemma istället.. Läste att det var varning för mycket regn – varningen kom idag och avser idag så väldigt det ger ju väldigt bra planeringshorisont 😃

Ostbågens dag. Extra viktigt att fylla på kontot Allmänbildning..

  • Varje dag produceras 25 000 kilo ostbågar och det säljs över 10 miljoner påsar varje år.
  • Vissa säger ostbågar andra ostkrokar.. Enligt en undersökning är det 60 procent som säger ostbågar..
  • Ostbågen skapades i USA på 1950-talet och kom till Sverige 1968.

Det här kändes väl verkligen viktigt att veta 😃


Sᴘᴏʀᴛʟᴏᴠ….Har inte koll på sportlovsveckorna mer än att de brukar gå från söder till norr.. Har hursomhelst koll på att Stockholm har sportlov nu och att det ser ut att vara hyfsat mycket folk uppe i fjällen.

Huruvida folk klarar av att hålla avstånd eller inte ska jag låta vara osagt – det kan se lite si och så ut med det i mediarapporteringen. Men media är väl i huvudsak inte ute efter att rapportera om att allt fungerar toppen utan passar nog gärna på att ta just den filmsekvens som det är mest folk på till inslaget. Har inget belägg för det.. bara en känsla.

Det är en väldig ”tur” att de omöjliggjort allt festande på krogen i t ex Åre – det hade inte funnits en chans att det hade funkat med avstånd och allt det andra..


Vissa saker har förändrat sig väldigt mycket det senaste året.. Förtroendet för Stefan Löfvens i mätningarna ökade rejält i början på pandemin – sedan kom kritiken och det åkte snabbt ner till den normala nivån.. Anders Tegnell var mer eller mindre ett geni.. Opinionen var till en början tyst för att inte göra politik av en svår situation men det förändrades när Ebba Bush drämde näven i bordet och uttalade att Stefan Löfven med berått mod sett till att smittan fått sådan spridning och att så många inom äldreomsorgen dött på grund av ”flathet” när det gällde svenskar som kom hem från semestrar i Alperna..

Jag kan rada upp så många exempel att det aldrig tar slut men jag kan inte låta bli att undra hur vissa orkar.. Orkar jobba så mycket, orkar bli ifrågasatta var och varannan dag – inte sällan för varför inte det eller det gjordes.. men då ställs frågan när facit finns. Det är ju inte några veckor av väldigt hårt arbete, inte några månader utan det är ju ett år nu och det är nog både en och två som önskar att de hade ett annat jobb.. eller kommer att byta jobb..


Hᴏ̈ɢᴛ ᴏᴄʜ ʟᴀ̊ɢᴛ….Tänkte på det där med att man här ligger efter med mycket som är självklart i t ex Sverige där jag nämnde hemsidor och typ Linas matkasse som två exempel. Ett annat område där det verkligen skiljer sig åt, fast inom Marbella, är restaurangernas förmåga att marknadsföra sig..

Jag förstår givetvis att alla har lite olika förutsättningar både vad gäller kompetens och plånbok.. Tog bara två exempel på mat som inte är typisk Medelhavsmat och som visar på skillnaden.. Nu tillhör väl den nedre bilden de riktigt dåliga men det är mycket vanligare med bilder (och ett par snäpp upp) än vad det är med bra bilder..Man kan ju tycka att det är bättre att låta bli att betala för ett Instagram inlägg med den här bilden för att marknadsföra sin restaurang.. Man får ju inte så stor lust att ta sig dit..


ᴇɴ ᴠɪss ʟɪᴋʜᴇᴛ ɪ ᴏʟɪᴋʜᴇᴛ….Nu är det här från en låst artikel men budskapet är att Trump dumpar Pence och letar efter en ny vicepresidentkandidat.. Att han skulle dumpa Pence är det nog ingen som blir chockad över.. trots hans orubbliga lojalitet.. Men han hindrade inte Biden från att bli formellt utses till president och då hamnar man i svarta boken.. Att kravet var absurt är en annan femma..

Det finns ju den där yngre killen i 40-årsåldern som verkar ungefär lika galen som Trump och som i princip applåderade stormningen – dom två tillsammans och var man inte rädd innan så är det hög att bli det då..

Men vad det i praktiken betyder att han letar efter vicepresidentkandidat återstår att se.. Fastnade i tanken eller jämförelsen mellan Trump/Pence och bilderna ovanför.. Jag är inte något fan av Pence heller men han har iallafall stil något man inte ens med bästa vilja kan säga att Trump har.

Jag läste om hans matvanor – extremt mycket fast food och ofta pizza.. Men att äta en hel pizza med kniv och gaffel är inte hans melodi.. han föredrar att äta osten och det som ligger ovanpå.. Skulle nog inte vilja se honom äta pizza känns det som..


Rᴇsᴛᴇɴ ᴀᴠ ᴅᴀɢᴇɴ….Det är strax dags att ge mig av för att jobba i butiken. Blir det inte uppehåll så lär det bli väldigt lugnt.. Läste btw att vissa kommuner i Andalusien nu får öka restaurangernas öppettider.. men än så länge inte Marbella.. Smittan i Spanien ligger nu på cirka 140/100 000 – det var inte alltför länge sedan den låg på över tusen.. Men nu när det börjar bli ordning på den tredje vågen så kanske det kommer att varnas för en fjärde.. Men förhoppningsvis kommer sommaren som ett avbrott emellan och ännu hoppas.. Att jag har fel..

Kökstjänst för T ikväll och soffhörna för mig – det innebär att vi hörs senare ✨


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.