Apelsinjuice & En Lyckad Soppa….Blir ju nästan nervös att det ska bli en repris på förra årets vår.. med det usla vädret som började där i början på mars.. Nu har vi haft riktigt dåligt väder ett par dagar och i natt när jag vaknade till så öste regnet ner. Inget regn idag men fullständigt igenmulet.

Har jobbat på och satt ✅ mer eller mindre enligt plan – har två mejl att få iväg sedan är det ✅ på allt för idag.. Det är kökstjänsten för mig idag också och det blir schnitzel med stekt potatis & tillbehör..

Börjar varje dag med att pressa ett stort glas apelsinjuice till mig och T – världens bästa (iallafall godaste) start på dagen. Den där ”säcken” med drygt fem kilo för typ 20 kronor har räckt till ett antal riktigt stora glas och är inte slut än. Har aldrig varit med om apelsiner som man får ut så mycket juice av. Vi åker dit i veckan igen och köper en ”säck” till..


ʟɪᴛᴇ ɴᴏ̈ᴊᴅ ᴀ̈ɴᴅᴀ̊….Nu är jag ju nästan lite stolt över mig själv.. soppan blev faktiskt riktigt bra igår.. Inte som på favorit thairestaurangen men klart bra. Nu gränsade den verkligen att vara för stark för mig men den ska ju vara det.. Hursomhelst så tyckte T att den var väldigt god och inte för stark..

Det blev över så att det räcker till en omgång till – den tar vi lite senare i veckan..


Dᴇɴ ᴅᴀ̈ʀ ᴠɪʟʟᴀɴ….Minns ni villan jag skrev om? Den som precis såldes för 400 miljoner kronor.. Hade ingen bild då men det har jag nu.. Arkitekten fick pris för denna 3 000 kvm stora villa med 6 000 kvm tomt.. såldes för 400 miljoner kronor. Obegripligt om ni frågar mig..


Lɪᴛᴇ ʜᴀʟᴠᴛ ғᴇʟ….Hade lite halvt fel om det där med att bidragen inte får spelas efter deltävlingen och Eurovision.. Det första var rätt men det andra fel = Nu när alla fyra deltävlingar är avklarade får alla låtar spelas var och hur mycket som helst ✨

Jag vet att det inte är någon högoddsare men tror nog att Tusse kommer att hoppa på precis samma sätt efter finalen.. Vad tror ni?


Tɪʟʟᴛᴜғsᴀᴅᴇ….Var ju så nöjd med att vi kommit halvvägs med fixandet på balkongen.. Var kan vi lägga till och halvvägs kan vi ta bort..

Det kom ett riktigt skyfall och det blåste typ halv storm så blommorna blev lite tilltufsade.. minst sagt.. Får ge dem lite kärlek och placera dem lite ”längre bak” och köpa några till så blir det bra igen.


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴛɪʟʟᴛᴜғsᴀᴅᴇ….Den beskrivningen stämmer inte direkt in på Trump men vem hade förväntat sig det.. Hoppa över de kommande rubrikerna om ni är trötta på mig och mitt skrivande om Trump – det kommer annat längre ner..”Har ni saknat mig?”

En timme försenad men det verkade ingen bry sig om inledde han med frågan om de saknat honom..

Han förnekar sig heller inte.. Han fortsatte med att tydliggöra att han inte kommer att starta ett nytt parti.. det var enligt honom Fake news.. MEN han kanske bestämmer sig för att slå dom en tredje gång för hade valet gått rätt till så hade han vunnit.

Givetvis radade han upp namnen på de sju som röstat för att han skulle fällas i riksrätten med sammanfattningen: Låt oss göra oss av med dem.

Trump-administrationen har gjort så att det finns ett vaccin som har räddat stora delar av världen. Det här kan väl ändå ingen ens med den bästa vilja tro på..

Apropå Biden så har hans första månad som president varit den sämsta i historien. (What else..) På en månad har man gått från America first till America last..

Biden är, enligt Trump, anti jobb, familj, gränser och energi och nu tillägger han också att han är anti vetenskap.. Trump som bespottat allt vad vetenskap heter så långt man kan minnas anklagar nu Biden för att vara emot vetenskap.. Obegripligt..

Det här med muren mot Mexico.. Biden har orsakat en svallvåg och det har kommit in tiotusentals kriminella personer – raka motsatsen till hur det var innan Biden tillträdde.. Det kommer att komma hundratusentals kanske till och med miljontals mexikaner varav många är kriminella..Vi gjorde ett bättre val det andra än det första. Vilken vanära för vårt land. Vi vann med stor marginal”

En triumferande president kommer återvända till Vita huset. Och jag undrar över vem det kommer att vara”

Donald Trump, 1 mars 2021

Lɪᴛᴇ ᴛɪʟʟ….Det har ju varit Trump fritt så länge så får passa på att skriva lite nu 😊 Det kommer dröja ett tag innan något händer när det gäller åklagarkammarens arbete på Manhattan. Rykten lär väl sippra ut men mängden dokument att gå igenom gör att det kommer att ta oceaner av tid för åklagaren att få en vettig överblick..

Jag tänkte på ett par saker..

Trump hintade ju inte bara en gång utan flera gånger om att han kan komma att ställa upp i nästa presidentval men även om han har både ett enormt stort ego och lika lite självinsikt så är jag tveksam.. Varför?

 • Han slits mellan revansch och risk.. Han förlorade ju i sin egen värld inte valet så det skulle snarare vara att bevisa att den här förlusten var pga valfusk och för att vara den ende presidenten som blivit vald två gånger med ett mellanrum emellan. Det här måste han ställa mot risken att förlora vilket skulle göra honom till presidentkandidaten som förlorade två av tre..

 • Genom att bara hinta, om än rätt så tydligt, så stänger han dörren för alla andra i partiet. Den dörren kommer han att hålla stängd så länge det går – även om han själv vet att han inte kommer att ställa upp. Det blir väl i samband med mellanårsvalet som han måste bli tydlig.
 • Om han då meddelar att han inte kommer att ställa upp har han genom att stänga ute möjligheterna för andra skaffat sig bra möjligheter att lansera ”sin” kandidat som kan vara dottern Ivanka eller sonen Donald Trump Jr. Den senare är nog lite mer trolig – tror att Ivankas aktiekurs sjunkit lite hos honom och att han inser att det skulle vara svårare att få acceptans för henne som kandidat. Han borde inse att båda är rätt ”dåliga” alternativ så han kan också lansera en republikansk kandidat som går i hans ledband.. Hursomhelst så vill han ha full koll på vem som är republikanernas kandidat.. och att hen förstår att Trump ska ha en hel del att säga till om..
 • Trump bad ju deltagarna på konventet att gå in på hans hemsida och skänka pengar så att det arbete och den resa de börjat kan fortsätta. Det har han personligen inte gjort tidigare.. Det samlades ju in väldigt mycket pengar för att han skulle kunna driva de rättsliga processerna om valfusket.. I det finstilta stod det ju att dessa medel kunde användas av Trump även för andra ändamål som t ex att avlöna sin personal etc etc. Om jag skulle skänka pengar nu – till den fortsatta resan så skulle jag läsa det finstilta med förstoringsglas.. Jag tror inte att jag är helt ute och cyklar om jag säger att Trump ser de här pengarna som tillgängliga för advokatkostnader etc nu i samband med ett eventuellt åtal på Manhattan.. Om han inte hintar att han kan komma ställa upp i valet finns det vare sig anledning eller intresse att stötta honom ekonomiskt..

Tʜᴇ ᴛʀᴜᴍᴘ ғᴀᴍɪʟʏ….

Jag vet att ni vet och att jag är så långt ifrån ensam man kan komma men.. Hur kan det vara möjligt att människor helt okritiskt sväljer allt han säger? Lögn efter lögn efter lögn – det tycks inte spela någon som helst roll att han blir motbevisad om och om och om igen.. Det enda som verkar fastna är Trumps sanning.

Han använder ofta enkla grejer som i delstat x och y fanns det många fler röster än det finns invånare. Många fler! Har vi inte ett problem då?

Jo, vi har ett problem och det är att det inte är sant och problem nummer två är att det är så lätt att förstå det där med fler röster.. inga krångliga grafer eller så utan väldigt enkelt och snart väldigt sant.. Street smart är han definitivt herr Trump..


När de landade i Florida dagen då han lämnade posten som president.. Älskar Melanias klänning btw..

Han passade på att ta kål på alla skilsmässorykten som florerar genom att benämna Melania som ”The Next First Lady” – har det inte blivit någon skilsmässa innan lär det definitivt bli det då med tanke på hur mycket hon sägs ha hatat att vara presidentfru.. Läste btw att hennes föräldrar nu bor permanent i någon slags gästhus/del hos dem..


sᴛʀᴜᴍᴘᴏʀ, ғᴏ̈ᴛᴛᴇʀ & ᴛᴀ̊ʀ….Behöver lite nya strumpor.. När jag köper strumpor så gör jag det på Calzedonia.. inte för att jag köper strumpor var och varannan dag men när jag gör det så gör jag det där.. Nu har de fått in alla knalliga vårfärger som ju gör en jätteglad.. Inte just att de kommit in utan färgerna 😊 Eftersom jag använder sneakers så mycket så behöver jag ju strumpor även under vår och sommar – nej.. inte när jag går till stranden eller poolen. Överst på ”att hitta listan” i år är bra sandaler att gå till stranden, poolen etc i – kan ju låta superlätt om man bor i en stad som den här.. Men det spelar ingen roll vilken stad man bor i för mina ”stackars” fötter..

Ibland överväger jag alternativet med operationen men jag har ju tagit reda på en del.. och ärligt talat så skrämmer det mig rejält. Det är inte bara det att det att det är flera månaders konvalescens – det hade jag definitivt stått ut med. Det är flera månaders konvalescens med enorm smärta så man måste äta starka värktabletter för att stå ut. Madeleine som jag känner gjorde ju operationen och hon säger så här i efterhand och med perspektiv att om hon hade vetat hur jobbigt det var så hade hon inte gjort det.

Det finns ju olika ingrepp att göra men mitt ”fel” tillhör inte något som är lite lättare avhjälpt.. tyvärr.. Orättvist att det mest är kvinnor som drabbas.. men en anledning är att man gått för mycket i lite för smala och högklackade skor och det är det ju inte alltför vanligt att män gör 😄


Tʜᴇ ɪɴᴛᴇʀᴠɪᴇᴡ ᴏғ ᴛʜᴇ ʏᴇᴀʀ….Var du tyst eller blev du tystad?”

Oprah Winfrey till MeghanMan kan inte annat än säga att Oprah Winfrey fått till ”Årets intervju” bara genom att få till en intervju.. En lång intervju dessutom. Om den sedan är öppen, ärlig och bjuder på några slängar kritik mot kungahuset så är det full pott för henne.. Läste att Oprah sagt att detta är hennes bästa intervju någonsin och det antyder väl att de inte bara artigt och politiskt korrekt skummat på ytan.. Trailern rullar tydligen i USA och tittarsiffrorna kommer att slå i taket – garanterat..

Ja, jag erkänner.. jag skulle vilja se intervjun. Oklart om och i sådana fall när den kommer att sändas i svensk tv..


Bᴏʀᴅsʀᴇsᴇʀᴠᴀᴛɪᴏɴ….Jag erkänner direkt att jag inte sett någon presskonferens eller läst något för att fullt ut förstå det här.. men.. Jag förstår att om restaurangen inte har en egen ingång så får man bara sitta en person vid varje bord ✅ Det är t ex restauranger i gallerior och liknande ✅

Vad jag inte förstår är.. varför skulle det vara värre att sitta två stycken vid ett sådant restaurangbord än det skulle vara att gå två, tre personer i butiken som ligger strax intill?

Varför skulle det vara värre att sitta två personer vid ett sådant restaurangbord än ett på Mc Donalds eller var som helst.Jag har försökt att tänka till men kommer inte på logiken (har inte försökt googla på det – såg bara det här och blev konfunderad..)


Hᴀ̈ʀ ᴊᴏʙʙᴀʀ ᴊᴀɢ….Det här är Avenida del Mar – den stora gågatan, boulevarden eller vad man ska kalla den.. Bilfri och med ”marmor” istället för asfalt.. Salvador Dali statyer hela vägen från början till slut..

Det är här jag jobbar – det är alltså här butiken ligger.. Om ni ser glasfasaden ungefär i mitten av bilden på höger sida – mitt emot ”boulevarden” ligger butiken.. Precis strax innan strandpromenaden tar vid.. och det är där T och doggisarna går innan de hämtar mig på fredagskvällarna.. Tintin är för söt för så fort han ser butiken så tappar han intresset för allt annat och ska bara till butiken.. Karisma är som vanligt och alltid lite coolare..


Här är Margot, vår butikschef och hon ser väldigt mycket ”lugnare” ut än normalt 😃 Vår irländske kollega Patrick skojar alltid med henne varje gång han kommer och hon är där; Hallå Margot – stressa nu inte upp dig igen..

Som ni kan se i skyltfönstret så är det inte några murriga gamla slitna kläder vi säljer – just nu är det iofs inte skyltat med vitt men blir snart.. Vi kommer att ha full rea den här eller nästa vecka för att göra plats för vår och sommarkläder..

Man kan ju tycka att det är ett lite väl exklusivt läge för en välgörenhetsbutik.. Exklusivt läge är ju normalt sett synonymt med hög dyra.. Men i det här fallet så hade damen som äger fastigheten hyrt ut lokalen till några italienare som det bara var en massa strul med så de åkte ut med huvudet före. Hon ville ha lugn och ro och genom att hyra ut till Cudeca så skulle hon dessutom bidra till välgörenhet.. Det kan också ha varit så att någon släkting till damen fått hjälp av Cudeca men det är jag lite osäker på.. Oavsett så är det fint av henne att hyra ut lokalen så förmånligt ✨


Mᴀ̊ɴᴅᴀɢ ʜᴇʟᴀ ᴠᴇᴄᴋᴀɴ….Kommer ni ihåg den klassiska filmen Måndag hela veckan? När man genomförde ett antal intervjuer med yngre personer så var det en som sammanfattade livet med restriktionerna som; det är som om det är måndag varje dag.. Det är en inte helt dålig beskrivning..

Det är kanske lätt att inte tycka att minsta synd om ungdomar.. de har ju all tid i världen – fast senare. Men det är ju att förenkla allt väldigt mycket och dessutom på ett felaktigt sätt. Det är med all sannolikhet svårare att tillgodogöra sig kunskaper när man pluggar hemifrån.. det roliga skol/studentlivet kan man ju inte kompensera för senare och tillfällen som examen etc som är en viktig del in i ”vuxenlivet” blir allt annat än som det brukar.. men studentflaken är nog varenda människa glad för att slippa – utom dom som står på flaket 😄

Ska vare sig generalisera eller vara fördomsfull men det är kanske lite vanligare att ungdomar tror att de inte kan bli smittade så de kan köra lite fredag & lördag också..

Vad ville jag egentligen ha sagt med det här.. jo att ”det är som att det är måndag hela veckan” är en bra beskrivning oavsett om man 20, 40, 60, 80 eller 100 år..


Bɪʟʟɪᴏɴs….

Sett tips om en serie ”Billions” som tydligen ska vara ”sjukt bra” slut citat.. Oklart om den finns på Netflix – ska kolla upp det och om den gör det kolla på ett avsnitt för att se om den är så sjukt bra som det påstås.

Man behöver inte vara raketforskare för att räkna ut att människor generellt tillbringat mycket mer tid med Netflix eller liknande än normalt. Jag tillhör inte en av dem. Kollade lite på någon serie i julas men ingenting sedan dess. Det är inte så många serier som fångar mig så att jag tycker att det är tillräckligt intressant att se säsong efter säsong. Gillar egentligen kortare serier bättre – en säsong eller möjligen två med typ åtta avsnitt.

Jag fastnar definitivt inte heller så att jag sträcktittar… Lika lite som jag vara fast i ett mysdress-träsk vill jag vara fast i ett Netflix-träsk.. ännu mindre till och med. T och jag blir alltid lite oense vid de tillfällen vi ser någon serie.. Han vill alltid se ett avsnitt till 😄


Fʟᴏᴡᴇʀs….När man kommer på att man måste ha något man inte ens visste fanns.. Pom Pom Ranunkler ✨ De här med långa stjälkar skulle bli så otroligt fina i glasvasen på golvet.. Tänk om Fransyskan har sådana.. eller kan beställa hem.. Jag är kär..


Aᴠᴅᴇʟɴɪɴɢᴇɴ ᴋᴀ̈ɴᴅɪssᴋᴠᴀʟʟᴇʀ….Bianca Ingrosso och pojkvännen har gjort slut.. oklart för vilken gång i ordningen.. Deras förhållande har minst sagt varit likt en berg och dalbana men de är ju så unga och har varit ett par till och från i sisådär sex-sju år eller så..

Ikväll blir det soff-häng med ”Benjamins” kl 20.00 – rädd för attbdet blir en överdos av Per Andersson.. det återstår att se.

Vi hörs senare ✨


2 reaktioner på ”Apelsinjuice & En Lyckad Soppa….”

 1. Dyra villor…
  2008 var jag på semester mellan Estepona och Marbella med familjen . Vi hyrde en jättefin bungalow i en gated community med i första hand utländska ägare som inte var permanentboende. Det var ganska öde då det var försäsong.
  Vi var ute och gick mycket på vägar närmast havet (stranden fungerade inte med rullstol).
  Vilka villor vi såg! Det syntes att ägarna hade använt arkitekter till allt inkl möblemangen på terasserna. Vi såg annonser hos fastighetsmäklare på villor för €4M vilket då kändes som helt otroliga priser. Men det mest imponerande var de schäferhundar som vi såg vid några av husen. STORA, fantastiskt vackra och helt tysta. Tror att de låg i samma relativa prisklasser för hundar som villorna gjorde. De bara tittade på oss när vi gick förbi på gatan utanför staketet. Det staketet hade jag inte velat försöka klättra över…

  1. Ja, det finns mycket helt otroliga hus här – tycker tyvärr att de nya som byggs många gånger är ”könslösa”. Helt raka linjer och avsaknad av karaktär.. Men de villorna byggs i Nueva Andalucia och liknande områden. Här där vi bor tror jag att de i villakvarteret rivit ett hus och på den tomten fått in två hus som är likadana i övrigt är det helt olika hus.

   Apropå hundarna – väldigt imponerande att ha vakthundar som inte skäller. Vi har lyckats med att få Tintin och Karisma att inte skälla men det är inte så svårt eftersom de inte har vaktinstinkter. Det är väl Tintin som är en bichon maltes som nog hade skällt en del men man säger ju att man blir som man umgås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.