Pussel & Vattendelare….Satt uppe en stund igår efter Mello och skrev blogginlägget- började sedan rensa bilder så nu kan jag sätta ✅ på det..

Vaknade definitivt inte till vare sig någon sol som strilade in genom spetsgardinen eller något fågelkvitter. Det räckte med att snabbt titta ut genom fönstret för att inse det skulle vara ett allt annat än ”kul” väder idag..

Tycker nog inte att gårdagens deltävling var speciellt stark.. Sådär vid första lyssningen tyckte jag att The Mamas var bäst men efter ett par lyssningar kommer jag säkerligen tycka Eric Saade. Känns som om det är en låt som behöver några lyssningar för att helt rätt komma till sin rätt..


Aɴᴅʀᴀ ᴄʜᴀɴsᴇɴ….
Lördag är lika med två saker.. Andra chansen med Shirley Clamp och Christer Björkman som programledare och ett behov av revansch för mig 😄 Startduellerna är spikade så jag börjar med att tippa dem idag;

  • Alvaro Estrella mot Lillasyster = Lillasyster.
  • Frida Green mot Paul Rey = Paul Rey.
  • Eva Rydberg & Ewa Roos mot Clara Klingenström = Clara Klingenström.
  • Klara Hammarström mot Efraim Leo = Klara Hammarström.

Den duell jag tycker är svårast är den sista.. men det spelar egentligen inte så stor roll för om de inte vänder på det på något sätt i duellvända nummer två så kommer det att vara följande bidrag som går vidare till final;

Paul Rey och Clara Klingenström

Jag spelar aldrig men måste kolla den här kombon.. Men vad är det egentligen som gäller när det kommer till oddsen? Är det oddset när man spelar som gäller eller det slutliga oddset? Helt avgörande.. tbc


Tᴏʀʀᴇᴍᴏʟɪɴᴏs ʙᴀᴄᴋ ᴛʜᴇɴ….


Kommer ni ihåg att jag skrev om att jag åkte på en utflykt med en dansk änka när vi var på Costa del Sol 1976.. Att jag tyckte att det var sååå stort, modernt och med höga byggnader.. Att jag trodde att min minnesbild måste vara helt fel.. men så dök det här gamla vykortet upp: Västra Torremolinos i början på 60-talet.. så min minnesbild kanske inte är helt tokig ändå..


ᴀɴᴅᴀʟᴜsɪᴇɴs ᴅᴀɢ….Andalusiens dag men det enda sättet vi märker det på är inlägg från spanska kompisar på Instagram typ.. Det har btw inte pratats något om Ferian som ju är under en vecka i början på juni – antar att man håller på beslutet så länge som möjligt.. Eller så har jag missat någon information..


Bᴜsʏ ᴅᴀʏs….Åklagaren har nu fått Trumps alla deklarationer och material och kan sätta igång att utreda ordentligt. En utredning som inte går går på en handvändning direkt.. antar att det är en halv skog i form av papper. Dom är ju inte bara ute efter att se om Trump betalat för lite skatt och i så fall om det han gjort är brottsligt.. dom har även lite annat på To Do listan;

  • Allt började med att man började nysta i om Trump ersatt sin personliga Michael Cohen advokat för att denne i sin tur köpt Stormy Daniels tystnad, något som skulle strida mot kampanjfinansieringslagar.


  • Nu ska man utreda om Trump försökt manipulera tillgångar för att på så sätt kunna uppta lån och kunna behålla lån. Om så är fallet skulle det vara bankbedrägeri, försäkringsbedrägeri och skattebedrägeri.
  • Samtidigt som han blåst upp värdet på sina tillgångar enligt ovan misstänker man att han inte varit konsekvent utan att han har deklarerat ett lägre värde för att komma undan skatt.
  • Det vill säga att tillgångarna är värda mycket när det är hans till fördel men värda mindre när det passar honom..


  • Man vill också utreda hur hans skulder ser ut.. En form av ”lägga pussel”…. Det ryktas om en skuld på 300 miljoner dollar till Deutsche Bank. Det är väl inte det som skulle vara särskilt känsligt utan det som skulle vara det är om det visar sig att det ligger något i att Trump har skulder till utländska som ryska oligarker eller Kreml.. Men det är än så länge bara spekulationer.

Trump har inte betalat någon statlig inkomstskatt på 18 år på grund av stora ekonomiska förlusterBara några timmar kvar till Trump håller sitt tal.. Han förväntas inte att tillkännage någon kandidatur.. Han förväntas hänga ut de som gått emot honom inom partiet och självklart kritisera Biden. Personligen undrar jag hur många gånger han kommer att få in ”valfusk” i talet.. tbc

Mike Pence kommer btw inte att vara där.. ett statement? Är inte tillräckligt insatt för att veta hur pass viktig roll den här konferensen har.. Men oavsett och med tanke på hur deras samarbete slutade och att Pence tidigare signalerat att han vill/kommer kandidera till presidentposten 2024 så kan jag inte göra annat än att dra slutsatsen att det är ett statement..


Dᴇɴ ᴅᴀ̈ʀ sᴏᴘᴘᴀɴ….Hattar med maten.. men det är jag glad över idag.. Det blev inte av Tom Yang Kung igår utan det blir ikväll istället vilket passar extra bra med tanke på vädret.. men det är inte därför som jag är glad över bytet utan det är för att det är så gott ✨

Vädret här är riktigt ”soppigt” idag.. helt igenmulet och kalla vindar. Det är bara 13 grader och i Stockholm är det tydligen åtta grader och sol idag vilket innebär att det känns varmare i Stockholm..


Sɪsᴛᴀ ᴛᴊᴀᴛᴇᴛ….Jag ska försöka släppa det.. för det är i det enskilda perspektivet helt ointressant men inte i det större.. Det gäller Tess i Mello igår kväll och hennes helt orörliga ansikte som är ett resultat av all botox. Helt omöjligt att utläsa, på annat sätt än ögonen, om personen är glad, arg, rädd, ledsen etc. Skrev ju igår att det ser läskigt ut vilket jag tycker men det jag tycker är ännu läskigare är att det finns en sådan önskan om evig ungdom.. Den satt ju inte Tess hemma och kom på själv utan det är vår samtid som är sådan. För vissa är den önskan starkare än andra och då kan resultatet bli att botox blir något man gör med jämna mellanrum hela tiden.

Det här handlar inte om Tess Merkel eller att hon skulle vara helt unik.. det handlar om fenomenet.. som man förvisso kan ta till olika nivåer.. Såg dessutom en annan bild på henne idag där det inte såg ut att vara fullt så mycket botox..Bara som ett litet förtydligande – tycker inte att det är något som helst fel med botox, fillers, ögonlockslyft eller vad det nu kan vara om det får en att må bättre.. Det jag inte kunde släppa var den totala orörligheten i ansiktet beroende på att det var så galet mycket botox.. Nog om det.. det är nu ute ”ur systemet” 😄När jag ändå är i farten och tjatar så kan jag väl lika gärna ta en vända med naglarna. Rena rama katastrofen.. Den där No Bite som T köpte för den verkar inte stärka naglarna överhuvudtaget. Måste köpa originale och hårtabletterna nästa vecka. Det tillsammans ska väl ge hår och naglar det behov av vitaminer som behövs..ᴊᴇᴀɴs + ᴊᴇᴀɴs….Jag har alltid tänkt, trott, tyckt eller vad det nu är att jeans som både underdel och överdel inte passar så bra eller är särskilt snyggt. Men jag har kanske haft fel.. jag börjar iallafall att tycka det. Men jag skulle nog välja två olika nyanser som på den första bilden och inte i exakt samma blekning.. Om jag nu skulle välja vill säga – men jag har ju jeans och jag har en jeansskjorta så varför inte..

Tillhör du dem som säger jeans eller dem som säger denim? Det sista ska ju sägas som ”dennimm” typ, eller hur jag ska beskriva det. Det rätta är väl att säga denim för det är ju det som är tyget och jeans är det som är plagget.. Med andra ord denim-jeans.. denim-skjorta. Nej.. jag fortsätter som jag alltid gjort med att kalla det för jeans..


Vᴀᴛᴛᴇɴᴅᴇʟᴀʀᴇ….


Aftonbladet Nöje….

Jag vet att jag tjatar om Mello.. lätt hänt när inget är öppet efter 18.00 😄 Gårdagens programledarskap verkar verkligen vara en vattendelare.. Såg på Feminas Instagram inlägg och kommentarerna där att det antingen hyllades totalt eller dissades totalt.. Inte några ”det var väl okej” där inte.. De som hyllade tyckte att det var uppfriskande och det som dissade tyckte inte oväntat att det var flamsigt och tramsigt.. Man förstod nog på förhand att det skulle bli delade meningar..

Men än så länge så tycker jag att ingen ens är i närheten av att ”slå” Lena Philipsson – humor men med stil..


ʜᴇʟɢᴅᴀɢ ɪ ᴀɴᴅᴀʟᴜsɪᴇɴ….Det är förvisso helgdag här i morgon men det är det inte i Sverige och eftersom vi ska både till Malaga och Benalmadena på tisdag så jobbar vi på som vanligt imorgon.

Det som bland annat står på agendan är att ta fram ett antal objekt som ska ligga under kategorin ”utvalda bostäder” på hemsidan. Det är ju inte bara att ”kasta” in ett antal objekt man måste ju veta att de är riktigt bra och sedan är det en speciell manuell ”process” för att lägga upp dem.

Vi ska även jobba igenom och följa upp en del saker, ha ett par möten etc så veckan kommer att rulla på i snabb takt ✨
Ibland, med betoning på ibland, när jag tänker efter kanske det händer en gång per år, köper jag prickig korv.. Knäckebrödmackor med prickig korv kan vara hur gott som helst.. När jag var i Sverige näst sista gången så bodde jag hos Pappa och förutom att han behövde stå ut med mig 24/7 åt jag honom ur huset på knäckebröd och prickig korv.. Oklart hur många mackor jag åt varje dag 😄

Igår var det hursomhelst ”ibland” – köpte med andra ord prickig korv. Det var i det stora hela väldigt utplockat vilket det i princip alltid är på lördagar.. Leveransen till dem kommer på söndagar men det tänkte vi inte på när vi åkte dit. Men det var inget vi ”måste” ha och vi handlar väldigt lite där i förhållande till de flesta svenskar, tror jag iallafall..Mars.. Det innebär ett år med Corona på riktigt.. ett år med munskydd varje dag. Ett år där restriktionerna har varierat från total Lock Down till någorlunda ”som vanligt”..

Man ska inte gnälla för det vet vi alla att det inte hjälper men man måste få låta lite gnäll pysa ut då och då för annars tror jag att man blir galen.

Förhållningssättet nu är att det ju trots allt är positivt att butiker och restauranger får ha öppet – även om det bara är till 18.00 så är det ju bättre än förra året när allt var stängt hela tiden.. Det andra och klart viktigare är att vi får vistas ute.. även om vi måste vara hemma mellan klockan 22.00 – 07.00 men det kan man ju leva med. Förra året fick vi ju inte vara ute alls.. en person från varje hushåll fick handla eller gå ut med hunden om man nu hade någon.. Men den hundpromenaden var inte direkt lång.. 100 meter.. så man fick gå 100 meter åt flera håll och flera gånger..


I tio veckor hade vi det så sedan fick vi gå ut en timme per dag – när bestämdes efter ålder.. Vi hade två alternativ.. Tidig morgon eller vid 18.00 tiden (tror jag det var). En radie om en kilometer från bostaden var det område man fick röra sig inom. Den där första promenaden på strandpromenaden – att känna havsluften, höra vågorna, se människor – det var nästan magi ✨

Bortsett ifrån att vi inte fick gå ut så var det uselt var vårväder – det sämsta sedan de började mäta.. Inget terrassliv som kunde kompensera med andra ord..

Jag tycker allt att det är en bedrift att vi klarat det här året så bra.. Vi har aldrig någonsin varit hemma så mycket eller umgåtts med andra så lite. Men det har gått väldigt mycket bättre än man skulle ha föreställt sig om man fått frågan innan Corona – hur man skulle klara en sådan situation..

Nu är man ju väldigt restriktiv med allt och kanske till och med lite försiktiga i överkant – syftet med det är så klart att få bukt på smittspridningen och antalet dödsfall så att vi ska kunna få en så normal sommar som möjligt.. Och det.. det längtar vi efter kan jag lova – men först tar vi en vår som blir den bästa sedan man började mäta. Verkar inte det rättvist 😄Jag har btw köpt en ny mascara nu – det blev inte den jag tänkt men den ”lovar” samma sak.. längd och volym.. Jag är dock inte helt säker på hur det blir med det löftet 😄Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.