Fel Ute Ett & Fel Ute Två….En liten resumé och lite annat från soffhörnan innan det är dags för bedtime ✨


sᴀ̊ ғᴇʟ ᴜᴛᴇ ᴅᴇʟ ᴇᴛᴛ….Det här är kvällens skräll.. med undantag för lite överdrifter här och där så blev det bra med Pernilla Wahlgren och Per Andersson.. Nu till något jag aldrig trodde att jag skulle skriva, erkänna eller vad som helst; Per Andersson gjorde inte ett alls ett helt tramsigt programledarjobb.. Han var bitvis till och med riktigt bra.. Hade det inte spelats över vid några tillfälle så hade han fått betyget – riktigt bra.

Jag tycker att han stod för den bättre insatsen av dom två.. eller hade jag så lågt ställda förväntningar så att bara för att det inte var buskis från början till slut så övervärderar jag hans insats?

Oavsett – ska inte klaga på honom på ett tag..Efter förra veckans mellanakt av minst sagt standard karaktär så var kvällens verkligen inte det.. Måste säga att jag tycker att det var riktigt uppfriskande – Bitvis tramsigt men uppfriskande..


sᴀ̊ ғᴇʟ ᴜᴛᴇ ᴅᴇʟ ᴛᴠᴀ̊….Apropå skräll.. jag har väl sällan varit så fel ute i Mello-sammanhang.. Nu har jag väl en viss ursäkt i att jag tippar flera dagar innan själva Mello är.. men ändå..

Om vi börjar med det första bidraget Tess Merkel (fd Alcazar) som jag ju trodde kunde vara en riktigt bra låt och nå minst Andra chansen.. Kanske till och med gå direkt final… Det råder till att börja med ingen tvekan om vem det var som kunde sjunga i Alcazar och det var inte Tess Merkel. Hon kunde ju överhuvudtaget inte sjunga.. Har jobbat med henne i Wallmans sammanhang men då var hennes ”uppgift” inte att sjunga utan att tillsammans med några andra skapa shower till Golden Hits..

Nu har det iofs inte något med bidraget eller tävlingen att göra men jag måste få det ” systemet”.. Så mycket botox så det var skrämmande.. Ser man inte själv att det ser läskigt ut?Som väntat och tittat gick The Mamas direkt till final och jag tycker nog att deras låt var bättre än vad jag förväntat mig. Men de kommer inte att vinna finalen.. Dels är låten inte tillräckligt bra och sedan tror jag nog att man rent generellt vill ha något nytt..Den här Clara från Gotland (Klingenström?) visste jag inte ens vem det var före ikväll – tycker att det var en förvånansvärt bra låt. Oklart varför det skulle vara förvånansvärt men kanske för att jag aldrig hört talas om henne.. Men hon är kanske välkänd i Sverige?

Hennes klänning var btw second hand och kostade 40 kronor.. jämfört med Charlotte Perrellis med ett ordinarie pris på 30 000 kronor.. Ni behöver inte fråga vilket alternativ jag tycker är vettigast..

Apropå second hand så sa hon (Clara) tydligen också att hon hade en baddräkt under som hon trodde att hon också köpt på second hand.. Där går min gräns.. Skulle aldrig köpa badkläder i butiken om det inte var helt nytt och prislappen satt kvar. Det är samma sak med myskläder..Var ju inne ett tag på att Eric Saade inte skulle direkt till final om Tess Merkels bidrag var riktigt något i stil med Alcazar discopop.. Nu var det ju vare sig det eller bra.. (När hennes bidrag började trodde jag först att det var fel på ljudet men hennes sång var tyvärr inte starkare än så). Hursomhelst så var det ingen tvekan om att han skulle gå till final när man hört alla bidragen.

Tycker däremot inte att låten var det bästa jag hört så jag tror inte att den har någon chans att vinna finalen. Inte bästa låten men snyggast klädsel i Mello..Jag bjuder mer än gärna på att jag hade tokfel i att Sannex skulle gå till Andra chansen för något ”billigare” var det nog länge sedan jag hörde.. Hade blivit väldigt ”besviken” på svenska folket om vi har så dålig smak att vi röstat fram dem..


Aɴᴅʀᴀ ᴄʜᴀɴsᴇɴ ᴏᴄʜ ʀᴇᴠᴀɴsᴄʜᴇɴ….Nästa vecka är det Andra chansen och efter den usla tippningen i deltävling fyra känner jag ett behov av revansch 😃

Om jag tyckte att det var svårt inför deltävling fyra så tycker jag att rond ett i Andra chansen är lätt – mer om det imorgon ✨


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʙᴏᴛᴏx….Det här är yogaläraren Emilia, en av Pernilla Wahlgrens bästa vänner för att sätta in henne i ett sammanhang.. Hon brukar också ha yoga/meditationsklasser utomhus i San Pedro under några veckor på sommaren. Jag följer inte henne men det här inlägget dök upp under ”upptäck” funktionen på Instagram..


Inlägget handlar om att hon efter att under tio års tid pumpat in botox slutat med det och tycker att hon fått tillbaka sitt liv.. När hon slutade tog det tid för kroppen och huden att återhämta sig men hon har vettigt nog kommit fram till att hon vill att ansiktsuttrycken ska synas och att hon vill vara människa.. Finns en och annan som har att lära av det.. även om alla får göra som de själva vill förstås..


ғʟᴏᴡᴇʀs….Här är de gula blommorna som vi nu har fått på plats på balkongen tillsammans med några röda pelargoner.. Vi kommer nog att åka till handelsträdgården och komplettera med någon mer för att få det riktigt bra.. Pelargoner, petunior etc – allt finns att köpa nu och det är ju när det är som tidigast på säsongen de är finast..


Kᴀɴsᴋᴇ ɪɴᴛᴇ ʀɪᴋᴛɪɢᴛ sᴀ̊ ɪʟʟᴀ….Bevingade ord av Maria Montazami som var med i alla säsonger av Svenska Hollywoodfruar.. Jag kan väl inte göra en direkt jämförelse men jag saknar som sagt läppstift väldigt mycket. Kan ju rent teoretiskt, förutom att använda det hemma, ha det under ansiktsmasken.. för känslans skull.. Men det blir ju lite kladdigt och läppstiftet lär inte sitta på plats så länge.

Med andra ord.. inget läppstift men något säger mig att Maria Montazami har hittat en lösning så att hon slipper känna sig ”exposed, rädd och nervös” 😃


Lɪᴛᴇ sᴋᴀᴛᴛ sᴀ̊ ᴅᴀ̈ʀ….Den förre kungen har kommit på att det kan vara en bra idé att iallafall göra lite rätt för sig så han har gjort en liten nätt skatteinbetalning på 4 395 902 euro.. Ja, euro.. typ 450 miljoner kronor alltså..


ᴀᴘʀᴏᴘᴀ̊ sᴋᴀᴛᴛ….Att Donald Trump borde ha betalat mer än de 750 dollar han betalade ett år (som det pratades om under valet) råder det inget tvivel om.. Men det är inte bara skatt som borde ha betalats som åklagaren är ute efter men mer om det i morgon.

Det är ju dags imorgon (läs söndag) för Trumps tal på konferensen.. Det som enligt sonen inte ska vara ett låg-energi tal.. och tydligen har han väldigt mycket stöd från deltagarna så han kan nog bli helt ”carried away” och få riktig feeling.. Ska bli spännande..

Statyn trodde jag först var någon sorts ”nidbild” av Trump men har insett att det är precis tvärtom – en hyllning.. Vi har lite olika smak de republikanska amerikanerna och jag kan jag konstatera 😃


Tᴏᴍᴏʀʀᴏᴡ….Vi får se hur vädret blir imorgon och om det kan bli en söndagspromenad med doggisarna på strandpromenaden.. I övrigt är det väldigt mycket av standardrutinerna för söndagarna som gäller..


Kram från mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.