Tess, Annie, Ebba & The Mamas….Torsdag och den bokade dagen för doggisarnas SPA-besök ✨ Det tar lite drygt två timmar – vi hinner förvisso hem emellan men vi brukar alltid passa på att göra lite ärenden. Idag blev det ett besök hos Kinesen som har allt man behöver för att laga bra kinesisk och thai mat. De allra flesta kinabutikerna har typ allt utom mat.. de har däremot allt man behöver och inte visste att man behövde av allt annat än mat. Hyllmeter efter hyllmeter med precis allt.. Jag skulle inte vilja vara den som ansvarade för den årliga inventeringen vid årsbokslutet.. om de nu gör någon vill säga 😄Vi hann inte bara med kinesen utan tog en sväng förbi bl.a. handelsträdgården också. Hade ju planerat att köpa lite penséer men det kändes för sent så det blev nära härligt gula lite större blommor och några riktigt fina röda pelargoner istället. Så nu ska balkongen göras fin ✨Passade på att köpa lite grönsaker hos paret mitt emot hundarnas lilla SPA.. Bara måste lista det;

 • En ”säck” med fem kilo apelsiner
 • Drygt ett kilo citroner
 • Ett kilo lök
 • Tre bakpotatisar

Det kostade 5,80 (!) dvs under 60 kronor.. Älskar prisnivån på frukt och grönt här.. Dessutom är t ex citronerna så goda – det känns som om handlaren varit uppe och köpt dem direkt av någon lokal odlare. Det är ännu bättre än de låga priserna ✨

Krokar till hallen för att hänga upp hundkopplen, spik till krokarna där uppe mm. En väldigt effektiv dag helt enkelt ✨


Uᴘᴅᴀᴛᴇ….Förra året den 8 mars på Internationella kvinnodagen var det en ”demonstration” i Madrid med 120 000 deltagare. Den anses vara en stor anledning till den snabba smittspridningen – många av deltagarna jobbade t ex inom vård och äldreboenden som tog med sig smittan dit osv.

Jag trodde att de skulle sätta någon form av förbud mot demonstrationer i år men det har de inte gjort. De har däremot begränsat det till max 500 deltagare men Madrids borgmästare ber ändå människor att låta bli att demonstrera så att man undviker risk för smitta..Den spanska polisen, som vaccineras nu, vill inte bli vaccinerade med Astra Zenekas vaccin så de ”kräver” att vaccineringen ska avbrytas. Anledningen är inrapporterade biverkningar som influensasymtom, huvudvärk eller hög feber.

Bakom förbundet som bett regeringen om tillåtelse att få sluta vaccinera står 100 000 lokala och regionala poliser.. och man hänvisar till Frankrike där man slutat vaccinera vårdpersonal och människor i riskgrupper med Astra Zenekas vaccin.


Oᴜᴛsɪᴅᴇ….Utmed strandpromenaden finns det ett par gym – dvs i sanden. Jag skulle nog inte känna mig särskilt bekväm med att träna sådär öppet, intill människor som flanerar på strandpromenaden eller sitter och äter på chiringuiton intill.. Men jag hade å andra sidan inte känt mig särskilt bekväm tillsammans med gym-maskiner någonstans..

Då föredrar jag gymnastiken som också sker utomhus under i princip hela året.. Under sommarhalvåret finns det mycket att välja bland – gymnastik, boot camps, yoga mm ✨


Lᴀ̈ᴛᴛᴀsᴛ ᴍᴇɴ sᴠᴀ̊ʀᴀsᴛ….Jag har varit tvärsäker på finalisterna i de tre första deltävlingarna men nu när jag egentligen kanske borde vara säkrast så är jag inte det. Det här är de fyra som tar sig vidare;

 • Eric Saade – går till final
 • The Mamas – troligtvis till final
 • Tess Merkel – kan gå till final men är The Mamas för populära i stugorna.. Troligtvis.. Andra chansen med andra ord.
 • Sannex – Andra chansen

Jag står verkligen i valet och kvalet.. Av dom fyra är det egentligen bara Sannex till Andra chansen som jag känner mig helt säker på..Landar nog i att Eric Saade går till final. Men jag är inte helt hundra på att The Mamas går direkt till final.. Känner på mig att Tess Merkel har en riktigt bra låt.. Men The Mamas tar finalplatsen även om låten egentligen inte är bättre för att de går hem i ”stugorna” eller har vi hört för mycket The Mamas i Mello..

Ni hör ju hur rörigt.. Egentligen vill jag säga Eric Saade & Tess Merkel till final. The Mamas & Sannex till Andra chansen. Men jag fegar ur.. tror jag..Jaha, då är det dags för Pernilla Wahlgren och Per Andersson.. Vad jag tycker om Per Andersson har väl knappast undgått någon som läser bloggen.. Undrar med andra ord hur jag ska ”stå ut” på lördag. Jag kan riktigt se det framför mig – hur han blir så exalterad att det fullkomligt slår över.. Att han nästan försöker göra det till sin show.. Förutfattad mening och jag hoppas att jag har fel..


Lᴀ̈ᴍɴᴀʀ ᴅᴇᴛ ᴛɪʟʟ Gʀᴇᴛᴀ….Längs gatorna i Sevilla står 48 000 apelsinträd resulterar i 5,7 miljoner kilo överblivna apelsiner varje vinter. Frukt som inte används på något vettigt sätt så nu kommer det kommunala vattenbolaget köra ett pilotprojekt som kommer att ta tillvara på metanet från 35 ton apelsiner och skapa energi till en av Sevillas vattenreningsanläggningar..

Hur bra det här är och vilka egentliga effekter det kan få överlämnar jag till typ Greta att svara på.. Själv nöjer jag mig med att förstå att det är bra ✨


Parkskötarna längst ner i bilden ✨

Så här såg det ut på ett ställe i Malaga i typ februari förra året. Parkskötare gick och räfsade apelsiner med kratta på samma sätt som man gör med löven i trädgården..


Nʏᴛᴛ ɪ ᴏ̈ʀᴏɴsɴᴀ̈ᴄᴋᴏʀɴᴀ….Lyssnade klart på del ett i serien om polisen Erika som jobbar på avdelningen för grova brott i Göteborg. Det var så att man behövde lyssna på del ett för att få bakgrunden.. trodde jag men det var nog inte så. Av oklar anledning var jag helt säker på att del två skulle vara riktigt bra men den har inte riktigt fångat mig. Inte dålig men heller ingen ”bladvändare”.. Lagt den åt sidan så får jag se om jag tar fram den igen.

Gillar ju dokumentärer och hittade den här.. Killen som med stora drömmar åker till USA men blir knarkkurir och hamnar i Sydamerikanskt fängelse. Har aldrig hört talas om den här killen eller hans berättelse men delar ska tydligen utspela sig på Costa del Sol vilket gör den lite ”rolig” att lyssna på.

Rolig enbart i perspektivet att jag kanske känner till miljöer etc för i övrigt är en sådan här bok aldrig rolig att lyssna på. Intressant absolut men inte rolig.


Aɴɴᴏʀʟᴜɴᴅᴀ ᴀɴɴɪᴇ….
Såg såklart Sveriges mästerkock igår. Det var kanske inte helt rättvist när det gäller vem som åkte ut men de bedömde ju teknik så Alexandar åkte ut på att han sa att han presenterade en choklad- och kaffe sufflé.. väldigt god men det var tekniskt sett inte en sufflé. Stackars Reza var millimeter från tårarna – det enda han någonsin bakat tidigare var kladdkaka.. Men han var lite smart och gjorde det bästa av just det och det räddade honom kvar.. tror nog också att hans känslor spelade in plus det faktum att han inte ”gav upp” utan verkligen försökte göra det bästa av det han kunde. Börjar gilla honom så bra att det inte var han som åkte ut..

Såg sedan 10-15 minuter av Renés brygga.. Uppfattade tre saker;

 • Att David Hellenius i hemlighet fick bo varannan vecka i källaren det första året han och Renée Nyberg var tillsammans. Hon ville inte presentera honom för barnen för tidigt ✨
 • De kom in på sociala medier och både Camilla Läckberg och Annie Lööf beskrev hur det är kvinnor i 50-årsåldern som är den kategori som står för ”påhopp”, kritik etc. Annie Lööfs tes kring det var att dessa kvinnor nog blir lite provocerade av att; de är unga, bra jobb och jobbar mycket och har dessutom barn. Det tror jag stämmer helt.
 • Det tredje var att jag blev helt förvånad över Annie Lööfs kläder – jättefina. Hon brukar ju normalt klä sig i både tråkiga kläder vilket iofs delvis hänger ihop med jobbet men också väldigt tråkiga färger. Här var det både fina kläder och fina färger. Nu hörde jag tyvärr inte den korta pratstunden med henne (som är en del av varje program) för då hade jag säkert också få en förstärkt bild av henne också – inte bara kläderna 😊

Oᴍ ᴊᴀɢ ᴋᴀɴ ᴠᴀʀᴀ….Jag är en rätt så envis person.. iallafall skulle T, Pappa, min syster och ett gäng andra säga att det är så.. Men jag hamnar ju helt i skuggan av Ebba Bush.. Det verkar som om att oavsett vad som än händer så fortsätter hon ”kampen”..

Men det här en soppa där den stackars gamle mannen utnyttjas av andra intressenter och frågan Ebba Bush har dvs om de verkligen agerar i hans intresse är högst relevant. Nu har hon ju blivit polisanmäld för förtal för det inlägg hon gjort på sociala medier..Jag har inga juridiska kunskaper men jag kan iallafall konstatera att hon i den text hon skrivit om det juridiska ombudet minst sagt hänger ut honom. Vem han är, även om hon inte namnger honom, råder det ju inga tvivel om eftersom han flitigt uttalat sig i media. Ombudet har anlitats av någon kvinnlig granne som agerat lite suspekt i andra sammanhang och definitivt i det här..

I korthet skriver hon att han inte är advokat utan jurist.. Att han blivit dömd till fängelse i hovrätten för sexuella övergrepp mot minderårig. Han har engagerat sig i flera fall med misstänkta våldtäktsmän och även i fallet kring Julian Assange. Han nolltaxerade senaste beskattningsåret.. typ så.. Det är säkert så att allt är korrekt och det visar kanske att det inte är världens mest seriösa ”advokat” men han är anlitad av en person så han driver inte det här i egen sak och det här har heller inte med själva köpets vara eller icke vara att göra..

Om man bara sätter sig i det här på ytan så räcker det för att förstå att Ebba Bush har rätt till 100 procent. Att den stackars 81-mannen utan tvekan blir manipulerad, utnyttjad av den här kvinnan som anlitat ombudet.. Att inga försök att sitta ner för att lösa situationen tillmötesgåtts och ingen handpenning är återbetald. Men hur rätt det än är så kostar det och det kan komma att kosta ännu mer..


ᴅᴇᴛ sᴛᴏʀᴀ ʀᴀsᴇᴛ….Det må vara hänt att Ebba har rätt och att medias rapportering varit lite väl ensidig – det oundvikliga förtroende raset har nu blivit verklighet.. Hon har tappat mer än 10 procent och det är nu 22 procent istället för som tidigare 32-34 procent som uppger att de har högt eller mycket högt förtroende för henne. Det har aldrig tidigare varit något ras i den här storleken sedan man började mäta.. Rätt eller inte – för högt spelar hon.. tycker iallafall jag..

Vi hörs imorgon!
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.