Ribero & Mont Blanc….Jag kommer inte att öppna en pizzeria och konkurrera med dem som öppnat den ”svenska” pizzerian.. Inte än iallafall.. Men pizzorna blev faktiskt bättre än jag förväntat mig.. Den första var väl lite sisådär men den andra var absolut helt okej..

Idag var det läkarbesök för mig – inte av någon speciell anledning utan har ju avstämningar med jämna mellanrum. Det går längre och längre tid mellan besöken vilket ju såklart är positivt och allt var bra idag också. Passade på att väga mig – stabilt..Hon älskar pennor (min läkare alltså) och det är vare sig billiga BIC-pennor eller exklusiva varianter utan pennor man blir glad av som är hennes grej.. Den här tar nog ”gladhets-priset” (hittills).. Hela blomman gungade när hon skrev och jag blev nog lite avundsjuk 😄

Apropå pennor så finns det som sagt både billiga och dyra varianter. Jag tycker att det är viktigt att ha en okej penna när jag skriver.. om det inte bara är inköpslistan för då funkar det med vad som helst så länge det har bläck.. Men jag köper inte dyra pennor för jag.. just det – råkar lägga dem ifrån mig både här och där..Men även om jag inte köper dyra pennor så äger jag en – en som i min värld är väldigt dyr.. En Mont Blanc – jag vet inte exakt vad den kostar men det är nog iallafall runt 3 000 kronor (!)

Så hur kommer det sig att jag äger en Mont Blanc penna? Under min tid på Coca-Cola kom det en kille från Coca-Cola i Egypten som skulle bo och jobba i Sverige i cirka två år. Han hade en egyptisk pappa och en svensk mamma så han pratade perfekt svenska. Det är ju en del som skiljer sig mellan Egypten och Sverige så då och då kunde någon kulturkrock uppstå.. Det var inte så ofta och hade ingenting att göra med någon skev kvinnobild eller så.

När de cirka två åren gått och han skulle flytta vidare i Coca-Cola systemet kom han in till mig hans sista arbetsdag och sa att han ville ge mig en liten present.. Den ”lilla” presenten var en Mont Blanc penna som låg i ett stilfullt etui och med mitt namn diskret ingraverat.

En otrolig fin gest och present – visste nog inte riktigt vad jag skulle säga. Har jag förlagt den? Nix, för av rädsla att göra just det så ligger det fint i sitt stilfulla etui ✨ Det är nog hög tid att våga börja använda den.. Eller hur?


Fᴏ̈ʀʟᴀ̈ɴɢᴅᴀ Rᴇsᴛʀɪᴋᴛɪᴏɴᴇʀ….Vi, inklusive alla andra på Costa del Sol, hoppades att de tuffa restriktioner som gäller nu (allt måste stänga 18.00) skulle hävas nu till helgen.. Smittan är ju nere på under 500 på alla orter utmed kusten. Men så blir det inte – det förlängs till minst den fjärde mars..

De flesta har ju sluppit perimeter-karantänen men inte Marbella och Estepona. Om de håller fast vid det som gällt tidigare så ska vi slippa den från helgen.. Vi får se.. Perimeter-karantän = förbjudet att korsa kommungränsen.


Tᴀ̈ɴᴋᴇʀ ᴏᴍ….Det är rimligt att anta att Trump planerat för ett ”statement” framträdande på söndag. Men de senaste dagarna har det ju kommit två nya ”saker” som gör att han kanske tänker om lite. Med betoning på ”kanske”.

Det första med Högsta domstolens beslut gällande hans deklarationer kan han säkert sortera in under häxjakt och att de slösar bort sin tid.. De kommer inte att hitta något. Det kommer att ta tid att gå igenom och innan man vet om det kommer att leda till något åtal. Dokumenten blir ju inte offentliga utan det är ju bara åklagarmyndigheten som får dem. Det här kommer med all sannolikhet förstärka splittringen inom partiet och Trump ser det säkert som viktigt att säkerställa sin position. Vad jag försöker säga är att Högsta domstolens beslut inte ändrar det han planerat att säga eller inte säga på söndag.Det andra är att USA nu passerat 500 000 döda i covid-19. Det är i sig ingen nyhet men det blir påtagligt, man passerar en icke greppbar gräns. Även om Trump konsekvent, genom att kalla Corona för ”The China Virus” försöker skylla på Kina så är det tack vare hans ledarskap, eller snarare brist på ledarskap som USA har drabbats så hårt. Det här är på riktigt, det här är människor rädda för. Då vill man kanske i första hand inte ha en ledare som fortsätter tjata om valfusk och man vill framförallt inte ha en ledare som till och med på ett valmöte utlovade att när vi vunnit valet så pratar vi aldrig mer om Corona.. Just den här milstolpen kan i kombination med Trumps uppenbara brist på insikt och åtgärder under sin tid som president försvaga hans position bland de republikanska gräsrötterna som de själva så ofta refererar till.Som sagt – det blir intressant på söndag och jag kommer säkert att ha ändrat uppfattning om vad jag tror att han kommer att säga (och förmedla) flera gånger innan dess 😄


I sɪᴛᴛ sᴀᴍᴍᴀɴʜᴀɴɢ….För att relatera de 500 071 som mist livet i covid-19 i USA så är det fler liv än förlorades under Första världskriget, Andra världskriget och Vietnamkriget tillsammans.

We often hear people described as ordinary Americans. There’s no such thing. There’s nothing ordinary about them. The people we lost were extraordinary”

Joe Biden, 22 February

Nᴀ̊ɢᴏᴛ ʙᴀɴᴀʟᴛ….För att inte bli helt depp av 500 000 döda i USA, över 12 000 i Sverige och nya mutationer får jag omgående tänka på något banalt.. Som den här ”slinkiga måste ha” kjolen från HM.. En syrenfärgad lila eller en guldaktigt beige.. Sommaren är ju runt hörnet så pastellfärgen kanske och det skulle ju t.o.m. nästan vara så att jag gick utanför min ”comfort zone” med något lila eller iallafall nästan lila..Apropå att orange att Mindset Marbellas accentfärg.. Kanske skulle slå till på ytterligare ett par jeans ✨


Aʀᴄᴏs ᴅᴇ ʟᴀ ғʀᴏɴᴛᴇʀᴀ….Har upptäckt att det finns ett ställe drygt 15 mil härifrån, inåt land, som verkligen verkar mysigt. Det ligger i Arcos de la Frontera och är ett annorlunda ”hotell”. Stort grönområde med utsikt över Andalusiens dalar där man antingen bor i en liten huvudbyggnad, i tält eller i ”Gypsy vans” som finns i två storlekar. Arcos de la Frontera är en sådan där vit by som man ofta hittar i Andalusien och den här sägs vara en av de finare ✨Hur härligt ser det inte ut att checka in i sin alldeles egna ”Gypsy van”? Det är inte utedass direkt.. alla faciliteter finns som toalett, dusch etc. Frukost får man också – i övrigt är det oklart om de har någon typ av restaurang. Det här är såklart inte ett ställe som är öppet året runt utan vill man åka dit får man göra det från april till oktober.. Inte överst på min Bucket List men kanske hade varit kul att åka dit någongång..


Oᴘᴇʀᴀᴛɪᴏɴ ᴄᴀsɪɴᴏ….Tänkte på det där med Operation Casino, såg ju den andra delen.. Jag trodde att själva upplägget var att det gjordes en överenskommelse om att person X skulle ta ett lån, skicka pengarna till ”huvudmannen” för att sedan anmäla man blivit ID-kapad. Man fick för det här en ersättning som var baserad på vilket belopp man lånat och skickat vidare. Man har också blivit lovad att de ska stå för allt om banken skulle ställa krav.. men det kommer såklart inte att hända för det har det aldrig gjort osv. Ja, ni fattar.

Så kanske det varit i vissa fall men i väldigt många fall har man lämnat ifrån sig den fysiska bankdosan etc. Det innebär att det tagits lån som de inte har någon som helst koll på.. När de, som de kommit överens om, anmäler dosan stulen/borttappad så har det tagits lån som de inte har koll på. Det finns tydligen dom som i dag står med skulder på över en miljon kronor, räntor som tickar och har fällts för det här.Det var nästan uppbyggt som en säljorganisation.. Där det rekryterades nya ”låntagare” och för det fick man en bonus.. Var man riktigt duktig kunde man få komma ner till Franska rivieran för en festhelg, fixade man en ny låntagare innan helgen fick man en iPhone av senaste modell osv.

Det ska bli intressant att se nästa avsnitt som jag är det sista. Det som ändå är tragiskt är att det nu sitter närmare hundra personer med stora skulder för upptagna lån som de själva fick en väldigt liten del av. Oskyldiga? Absolut inte. Förda bakom ljuset? Absolut. Nu i tredje delen hoppas jag att de går lite mer på djupet. Nu är det relativt mycket repetition eller hur jag ska uttrycka mig.


Äʟsᴋᴀʀ sᴏʟsᴋᴇɴsʜɪsᴛᴏʀɪᴇʀ….Jag älskar ju solskenshistorier, allra mest de som inkluderar djur så självklart älskar jag den här även om det finns ett styng av sorg i den också.

Hunden Ribero som är drygt två år bodde med sin husse i byn Guaro som ligger cirka fem mil från Malaga.. Hans husse gick bort för cirka två månader sedan och han blev hemlös – han höll sig hela tiden i närheten av sitt gamla hem och en person satte hela tiden ut mat till honom. Men som alla andra hemlösa hundar så blev han omhändertagen och placerades på ett hundhärbärge i Malaga stad.

Där ville Ribero inte vara.. Två dagar efter det att han lämnats in rymde han genom att hoppa över ett stängsel på nästan två meter. Ribero hade bara ett mål i sikte och det var att ta sig tillbaka till sin hemby..


Elva dagar senare dök han upp utanför sitt gamla hus efter att ha promenerat de fem milen hem vilket även inneburit att han korsat stora vägar. Nu har man bytt strategi.. Han ska få vara kvar i sin by, personen som tidigare gav honom mat kommer att fortsätta att göra det och man letar efter efter en familj med en stor inhägnad gård där han kan vara tillsammans med andra hundar och få bo utomhus..

Han är väl inte någon riktig ”kelgris” just nu – han har blivit lite skygg av sina äventyr. Hunden på bilden är inte Ribero men det kan vi väl bestämma att det är 🥰


Det blir lite tv ikväll – Sveriges mästerkock. Jag har kökstjänsten och slänger ihop något vardags-enkelt. Borde väl göra som alla andra – TikTok pastan. Snabbt och vardags-enkelt.. nej, det hoppar jag över.

Antingen hörs vi senare med lite Mello-tips eller så hörs vi i morgon ✨


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.