Strömstedt & CArola….Blev hyfsat tidig bedtime igår också men somnade ändå lite för sent..

Lyssnar nu på den svenska boken ”Tills döden skiljer oss åt” som jag tycker verkar riktigt bra, för sin genre.

När det är något ”lite större” som är aktuellt i boken så kommer det info från butikschefen på WhatsApp.. Hon är ju inte så organiserad och ofta så övertydlig att hon blir otydlig. Hon skickar ut den här informationen till sin lista med alla volontärer ✅ Steg två.. De flesta bekräftar att de fått informationen ✅ Eftersom hon inte alltid är så tydlig är det någon/några som ställer någon fråga ✅ Butikschefen svarar ✅ Personen/personerna som ställt frågan tackar för svaret ✅

Fattar ni hur många meddelanden det blir på en dag när det är en allmän information som ska ut 😄 Det plingade till i telefonen många gånger igår..


Jobbade vidare med att bland annat ta fram en Google Analytics rapport och en massa annat idag. Känns så bra att ha sidan uppe även om vi säkert kommer att hitta lite ”skavanker” som vi får rätta till.. Har du inte hunnit kolla sidan kan du klicka på länken så kommer du till den Det är den gröna texten – hem du ska trycka på..

Hem


Det är den gröna texten – hem du ska trycka på..


Sᴛʀᴏ̈ᴍsᴛᴇᴅᴛ….Ikväll börjar Tillsammans med Strömstedts som krockar med Wahlgrens värld.. Strömstedts träffar tydligen Lotta Engberg och Soldoktorn men det kan man ju se i efterhand på T4 Play om man skulle vilja. Jenny Strömstedt har btw klippt av sig håret.. Så fin frisyr om man lägger ner tiden som krävs för att få den så här..

Jag har funderat en hel del på att klippa ordentligt men hamnar i ett vägskäl.. T tycker inte att det är en så där himla bra idé och han har rätt för det är en rätt stor risk.. Risk för att mitt hår inte växer och blir det då inte bra så blir det lite jobbigt. Jag börjar med att ta ”hårmedicinen” som jag åt förut och tar det därifrån..
Det kan nog bli lite intressant på lördag ändå.. Till vänster = Charlotte Perrelli. Till höger = Charlotte Perrellis avklippta hår.. igår kväll. Min tips är nu att Charlotte är en av dem som går direkt till final.. Återkommer om resten 😄


Eɴ ɪɴᴛᴇ sᴀ̊ ʟʏᴄᴋᴀᴅ ғɪsᴋ….Om fisken inte är klar så hjälper det om det i övrigt är gott. Amanda, i rött åkte ut.. Lite trist för hon hade en lite rolig personlighet.. Hon var ju i elimineringen med den där killen och Diana, i blått. Hade hon åkt ut hade det varit klart tristare för hon har alltid helt underbara kommentarer ✨ Nu är det åtta av tretton kvar så ett gäng onsdagskvällar kvar..

Får som alltid lite inspiration av att titta på programmet. Inte så att jag tar vidare något recept eller liknande utan det är mer övergripande inspiration och lite tips så där i största allmänhet ✨


Iᴛᴀʟɪᴇɴsᴋ ᴍᴀᴛʟᴀɢɴɪɴɢ….Det är ingen hemlighet att jag, och många andra, tycker att det italienska köket är det bästa 🍝

Nu har koket.se tillsammans med Zetas tagit fram en kurs i italiensk matlagning.. Kursen är gratis – hur omfattande den är och/eller hur bra den är har jag ingen koll på eftersom den är helt ny.. Ska hursomhelst kolla in den. Italiensk mat är ju ofta lätt – kräver en del ingredienser för att få till de rätta smakerna men är inte svårt att laga..

Det finns ju så mycket som så himla lätt men ändå så otroligt gott i all sin enkelhet.. Bruschetta är ett exempel på det – tror att jag ska fixa några som en för- sidorätt ikväll..


Fʟᴇʀ ғᴏ̈ʀsᴏ̈ᴋ….Försökte ju ge mig det där med att baka.. Började med scones och slutade med scones.. dom blev allt annat än goda och påminde nog lite om trolldeg. Men det är ju såå gott med frallor så jag kan ju inte ge upp efter ett försök med scones.. Det godaste är ju luftiga frallor med vallmofrön men jag kan börja med det lite lättare.

De här frallorna ska vara superenkla att göra enligt Lindas Bakskola vilket då rimligen innebär ”Mer än svåra” för mig.. Vi ska ju ha en helt arbetsfri helg och då passar det ju extra bra med lång frukost – frallor och smoothies. Det får vi satsa på ✨


Tɪᴋ ᴛᴏᴋ ᴘᴀsᴛᴀ….


Sorry – dålig bild….

Apropå mat och på Följa John.. Ett recept har dykt upp på Tik Tok och nu är det överallt.. Oklart om det är för att det är sååå gott eller om det är för att det sååå lätt men antagligen en kombination;

  • Lägg ett gäng körsbärstomater i en ugnsfast form
  • Lägg en bit fetaost i mitten
  • Ringla över olivolja, grovsalt och lite basilikablad
  • In i ugnen tills fetaosten smält ordentligt – häll över pasta och blanda

Det är säkert gott men frågan är om det är så himla gott så att en spridning känns nödvändig eller om det är en del Följa John faktor i det..


Mɪɴɪ ᴘʀᴏᴊᴇᴋᴛ….Dags för ett nytt ”mini-projekt”.. Vi har jättebra krokar etc i badrummet intill sovrummet men inte så bra för kläder (om man ska ha samma nästa dag eller vill hänga fram i ”förtid”).. Vi har ett utrymme mellan badrummet och sovrummet och nu ska en tavla flyttas och snygga krokar upp.

Till skillnad från soffkuddar till terrassmöblerna som vi kommer att få leta lite efter så är det här väldigt enkelt. Rätt nära oss finns en butik med allt från brödrostar, fritöser, färg, beslag, krokar, spikar osv osv. Fina grejer har de också så det gäller bara att planera in det på To Do listan..


ɴᴜ….Nu när hemsidan är uppe är det dags att konkretisera planen för ”marknadsåtgärder”. De större dragen som ”försäljningskanaler”, primär målgrupp och en del annat har vi klart. Nu är det alltså dags att ta det vidare i olika taktiska åtgärder.

Det här är en otrolig rolig del av jobbet och i mångt och mycket ”min bakgård” 😊 Det är inte direkt en marknadsplan med en budget à la Coca-Cola vi har att röra oss med men utan aktiviteter lär det inte ramla ner några kunder från himlen.


Fᴏ̈ʀsᴛ ᴜᴛ….Ryktet stämde – första deltagaren i årets säsong av Let’s Dance är Carola ✨

Det måste vara världens bästa år för alla som castar deltagare till olika program. Dels beroende på att artister mfl inte har något annat att göra och dels för att många av dem behöver få in pengar..

Skriverierna om Janne Josefsson håller i sig.. Om Hanna Hedlund också.. läste oxå om den där Susanne som har något program i SVT.. tbc


Eɴ ʟᴀ̊ᴀ̊ᴀ̊ɴɢsᴀᴍ ᴋᴜʟᴛᴜʀ….Jag ger mig ut på isen igen.. med en reservation som jag återkommer till..

Idag har bland annat museer på det positiva beskedet att de får öppna för besökare igen.. Givetvis med vissa restriktioner men uppfattade inte vilka.. Det jag däremot uppfattade var att personen som intervjuades såg mycket positivt på beslutet och nu skulle de, om allt gick bra, öppna för allmänheten igen om två till tre veckor.

Trodde först att jag hört fel.. Två till tre veckor? Är inte det väldigt långsamt??


Annorlunda tavla – Julius Exner

Jag vet att inte alla museer är statliga museer men av de stora är det väldigt många som är det. Jag är rätt säker på att de inte har sagt upp personal vidtagit några ”drastiska” åtgärder. Det har säkert varit ”same same but different” – där different är att dörrarna är låsta. Allt annat är lika.

Vad är det då som gör att det behövs flera veckor att öppna igen.. En ”privat” bransch hade aldrig tagit så lång tid på sig. Nu kommer jag till min reservation.. Om de tömt museerna på konst eller flyttat verken från sina ordinarie platser..


Dᴇᴛ ᴅᴀ̈ʀ ᴍᴇᴅ ᴊᴇᴀɴs….I helgen ska jag fortsätta ”Projekt Garderob”. Inte för sortera bort utan för att sortera undan..Ska gå igenom och prova alla byxor.. Det har ju varit en tid med låg midja och där bakfickorna hamnar långt ner = inte snyggt.

Jag har några sådana som jag helt enkelt ska ska sortera undan. Dom kan ju få ligga i en grön flyttlåda om jag nu mot förmodan skulle tycka att det blir snyggt igen.. och det gör jag väl om det blir modernt igen 😄


Nu jobba vidare – hörs sen ✨


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.