Mitch & Instagram….När jag vaknat och gjort mig iordning gick jag ner och satte mig i soffhörnan. Solen glittrade och den värmer alltid så skönt där i soffhörnan just på morgonen. Blåsten som kom igår har stannat kvar och igår var den sådär så att den ”tjöt” ni vet. Men jag skulle absolut inte kalla det för oväder – det blåste bara mycket. 

För varje dag som går så känner man att våren kommer närmare. Jag hoppas verkligen att vi inte får samma bakslag som förra året.. Då när det blev Lock Down var det som om vädret följde efter och vi hade den sämsta våren på decennier. Mycket kallare än normalt och det har aldrig regnat så mycket i en aprilmånad som förra året. Det där med regnet säger inte lite eftersom april är årets regnmånad.. vattenreservoarerna ska fyllas på inför sommaren. 

Ut fick man inte gå, mer än 100 meter med hundarna och på terrassen ville man inte vara – en väldigt instängd vår med andra ord. Kan väl inte bli mycket sämre.. Iallafall inte när det gäller yttre omständigheter.. att bli smittad själv eller så är givetvis mycket värre. 

Bortsett ifrån att trädgårdsmästaren tvärsöver älskar att köra med sin lövblåsare så finns det väl ingen årstid som man uppskattar ljuden mer. Fågelkvitter tänker jag på.. På morgonen och sedan när kvällen börjar – det finaste ljud som finns iallafall här och nu ✨ Fast det To Do….

Veckans lista är rätt så ”framtung” – dvs mest att göra direkt nu i början på den. Skulle vilja lägga allt jobb åt sidan hela helgen inklusive fredag.. fast fredag jobbar jag ju i butiken så lördag och söndag helt lediga allts

Vädret i helgen ska rätt bra men det är ju inte direkt alltid de har rätt 😃 Oavsett om de har det eller inte så står Handelsträdgården på agendan – penséerna ni vet. Dessutom lite allmänt fix på terrassen och ner med den ena fåtöljen till balkongen. Då kommer vi att ha perfekt ”space” – är allergisk mot trånga ytor. Det är inte trångt nu men jag vill ha det lite öppnare. Om det blir soligt och “vårigt” väder tar vi med oss hundarna och iväg med  Silverpilen på någon utflykt. Välbehövlig frisk luft, skärmfri tid och total lycka för doggisarna ✨

Jag läste lite mer om Mitch McDonnel’s tal i senaten och sällar (säger man så..) mig  till dem som anser att han genom det är typ är Washingtons smartaste politiker. Han riskerade inte att splittra partiet men visade med all önskvärd tydlighet hur han såg på Trump. Både strategiskt och taktiskt – love it ✨

Tvättmaskinen går, jag har tagit en liten paus i soffhörnan. Tänkte på det där med ”givna” platser.. Jag hamnade i soffhörnan från första början och nu är det alltid jag som sitter där. Lite orättvist iofs eftersom det är bekvämast men jag klagar inte 😊

Det är ju precis samma sak vid matbordet, konferensrummet eller precis vad som helst.. Vi människor är helt enkelt vanedjur..

Vi är inte bara vanedjur utan dessutom flockdjur som är väldigt bra på ”Följa John” Det går väl iofs väldigt långt bak i tiden och mode är ju ett exempel på det men det är mer påtagligt nu genom sociala medier. Alla ska ut i naturen – grilla korv och lägga upp det på Instagram 

Alla börjar plötsligt vinterbada och lägger upp det på Instagram 

Det är hela tiden något eller några sådana grejer som är aktuella. Det där med att människor är ute i naturen och grillar korv har ju alltid funnits och att det är fler nu är ju bara positivt. Men vissa kanske bara var ute i en timme en gång 😃

Nu är det Clubhouse som jag tycker är en jättebra plattform om den används  rätt. Bra samtal, bra föreläsningar och så vidare men det finns ju den där baksidan som det alltid gör och nu har det varit en sådan grej som Clubhouse inte är till för.. 

Någon startade ett forum som hette något i stil med ”Vi som vill prata om Margot Dietz förlovning”. Margot = en av Sveriges största influensers som precis förlovat sig efter det att de bara varit tillsammans en kort tid. 

Man kan ju tycka vad man vill om ämnet men problemet blir ju att det sitter en massa människor och både tycker och vet – helt utan någon som helst källfakta. Det kan ju vara harmlöst och gulligt eller så kan det vara precis tvärtom vilket det utvecklades till här. En tjej som hade varit tillsammans med den här killen som Margot nu förlovat sig med var en av deltagarna i samtalet. Hon hade allt annat än fördelaktiga saker att säga om honom.. Var de sanna eller inte – ingen aning, och de hade ingen annan i forumet heller. Men han deltog ju inte så de blev sanna. Detsamma gällde information om deras förlovning. 

Att Margot sedan anslöt till gruppsamtalet för att försöka ge sin bild av det hela var och blev helt ointressant..

Just den här situationen är ett exempel på precis hur många som helst som kommer att komma.. Allt försvinner ju direkt om inte den som startade gruppen (kanske kan någon annan göra det också) börjar spela in.. Om inte det blir någon inspelning kan ju vem som helst säga vad som helst om vem som helst.. Med tillräckligt många som deltar i gruppen blir det väldigt lätt en sanning som får fötter. Tur att man är ointressant 😃

Projektet nu

Det är verkligen bra med de här ”små” projekten – vissa små som ska fixas under veckan och andra som inte är stora men inte nödvändigtvis behöver fixas i sin helhet den veckan. Har man inte planerat in dem så blir de inte av på samma sätt.. 

Det som gäller nu är ju terrass och balkong.. Vissa saker är ju superenkla som att städa iordning, ställa rätt möbler och köpa penséer men jag rusar ju inte med något tidtagarur för att hitta rätt kuddar.. Jag köper ju inte kuddar bara för att bli klar, även om jag gillar att sätta ✅ på grejer. Det viktiga är att ha det på listan och börja kolla.. Kanske en sväng till marknaden nästa lördag blir en perfekt start.. 

Balkongen blir klar så snart vi fått ner den där fåtöljen – kuddar och annat är bra som det är.. Kanske några penséer där också för den riktiga vårkänslan..

Strul med wi-fi (igen..) så därför lite konstigt inlägg 😊.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.