Nutella & Facket….Jag har hamnat i ett hopplöst läge.. nu överdriver jag verkligen för det är ett i-landsproblem.. Jag hittar bara inte rätt när det gäller vad jag ska ha i öronsnäckorna.. Boken om mordet på Caroline Stenvall fick mig inte alls fast och dessutom var den manlige uppläsaren alldeles för teatralisk.. Den finska boken får mig inte fast alls sedan kan New York Times och vilka det nu var tycka vad de vill. Harvar vidare med någon podd varje kväll så länge..

Det blev lite soppigt med sömnen igår igen och då var det bra med poddar.. Lyssnade på P3 Dokumentär och IT-bubblan som var intressant.. Sedan valde jag SL och muthärvan som jag visste skulle vara sisådär intressant och det hade jag rätt i så resultatet blev att jag somnade någonstans i mitten..Jag läste en artikel på Sydkusten.. typ vår lilla mini DN.. Ju längre pandemin pågår desto mindre oroar sig människor. Med tredje vågen kom en slags likgiltighet- den är inte kopplad till nonchalans utan är en Det är helt enkelt en försvarsmekanism.. Efter en hyfsat bra sommar så kom ju andra vågen och med den en del ilska och frustration och nu alltså likgiltighet i den tredje..

De som har gjort försiktighetsåtgärderna till en vana istället för ett tvång, upplever mindre frustration.. och det har ju vi gjort ✨


ᴅᴇᴛ ᴅᴀ̈ʀ ᴍᴇᴅ ɴᴜᴛᴇʟʟᴀ….Idag är det Nutella-dagen, den femte februari.. Kommer inte äta någon, vare sig idag eller imorgon. När jag var yngre kunde jag möjligen köpa en sådan där pytteliten förpackning som det inte var speciellt många gram i.. Har alltid tyckt att Nutella varit för sött och nu mer än någonsin.

Det är med andra ord helt ofattbart för mig hur man bre på rikligt med Nutella på frukostmackan.. Man måste ju få en sockerchock.. och man det är ju inte direkt nyttigt. Men jag ska inte sitta här med pekpinnar det är kanske bättre att äta Nutellamackor än att inte äta alls.. Men nu gör jag ju det.. fortfarande, flera dagar senare 😃Har då av självklara skäl inte heller lockats av tanken på att ta en pizza som dessert – Nutellapizza med jordgubbar verkar populärt.. i Sverige. Här har jag aldrig sett det.. Just den här pizzan på bilden kommer från 450 gradi på Lidingö som det gamla fotbollsproffset Jesper Blomqvist är delägare i..

The Family….Man har ju kunnat streama Wahlgrens Värld i två veckor nu, förutsatt att man har Femmans streamingstjänst vilket vi inte har.. Men om jag inte missminner mig så börjar den nya säsongen på vanliga Kanal Fem nu på torsdag. Förra säsongen såg jag bara typ ett avsnitt för jag glömde bort det hela tiden men det är ju ändå rätt kul så den här säsongen får jag se till att komma ihåg..

Såg någon trailer fladdra förbi och jag tyckte att jag hörde att Benjamin Ingrossos program börjar nu i slutet på februari..


Det är väl lite tur att det går en del matprogram nu eftersom restaurangerna stänger 20.00.. Hörde att det förlängdes ytterligare så jag kan bara föreställa mig de upprörda reaktionerna.. Men de får trots allt ha öppet..Apropå mat.. Jag kommer alltid vara tacksam över att vi inte hade gäster den där gången jag gjorde kronärtskockor.. Men en jordärtskockssoppa borde jag väl kunna få till kan jag tycka.. Det är väldigt gott och jag hittade ett recept på Tidningen Buffet som inte verkade svårt. Verka och vara är ju inte alltid samma sak men skam den som ger sig när det gäller ”kockor” så jag gör ett försök någon kväll ✨

En gäst….Här är en av kvällens gäster.. Var ju lite tveksam efter att ha läst hennes bok.. Tyckte då att det förvisso var en rätt bra balans i berättelsen och att hon tog på sig ansvaret för sina val men kanske inte riktigt förstod och/eller på riktgt bad dem om ursäkt som hon grundlurat och skadat. Kanske ändrar jag uppfattning i morgon.


Den där Hannes….Nu är jag tillbaka i Helsingborg och den där unga killen Hannes.. Nu skulle det här inte passa in hos oss eftersom vi inte bor i en svensk sekelskifteslägenhet.. men fint kan man ju tycka att det är ✨


Ingen tvekan… alls….

Det råder ingen tvekan om att vi kommer att de rosa överallt.. Inte ljusrosa utan den starkare varianten som är så snygg.. Jag ska kasta mig ut på terrassen typ på tisdag när det ska bli sol och bra väder igen. Stark rosa och blek utan glow är definitivt ingen succé..Nu är det inte tavlorna som är i fokus här, även om de säkert är fina de också.. Det är kjolen och färgen på kjolen.. Exakt den ton av rosa som jag tycker är finast. Så var det med det..

Countdown….

Det är bara dagar kvar nu tills det är dags för start av riksrätten.. Samma dag kommer det nya beskedet om det fortsatt kommer att vara Lock Down (vi får vara ute så inte full Lock Down).

Jag tror som sagt att de släpper på det här med Lock Down och att riksrätten iallafall är lite intressant.. Vad vill jag ha sagt med det? Att ni slipper läsa om den rätta rosa tonen 😄 och lite annat av den karaktären..

Men låt bli att skriva då är en rimlig kommentar men då säger jag istället ”låt bli att läs då” 😊 för skrivandet är för mig avkoppling…

Vi fortsätter väl på ämnet ointressant information.. Ungefär en vecka innan nyårsafton tog jag ju med mig saxen och en plastpåse på vår doggie-walk.. Klippte lite fräckt av några rankor med murgröna i villakvarteret intill oss. Nej, det märktes inte.. Definitivt inte. Det har nu gått drygt fem veckor och det ser ut som om jag var i villakvarteret typ igår.. Samma sak med dem jag har på nattduksborden- bästa finaste inredningstipset när det kommer till grönt ✨


Iɴɢᴀ ᴏsᴄᴀʀssᴛᴀᴛʏᴇᴛᴛᴇʀ – ᴇʟʟᴇʀ ғᴏ̈ʀᴍᴀ̊ɢᴀ ᴀᴛᴛ ᴛᴀ ᴋʀɪᴛɪᴋ….


Fyra sekunder i Ensam Hemma 2 – ett krav från hans sida att han skulle få vara med eftersom scenen spelades in i Trump Tower….

Det är inte många externa organisationer och intressenter som vill kännas vid Trump.. Efter Kapitoleum gick det som en snabb löpeld.. Sponsorer till Republikanerna och bara är två exempel på det. Men det stannar inte där..

Trump är tydligen medlem i fackförbundet för skådespelare, programledare, journalister och andra som jobbar inom film, radio och tv. Om det inte vore för att det är ett krav att vara medlem i facket om man verksam inom branschen hade Trump garanterat inte varit det. Varför han är verksam i branschen? Hela hans presidentskap har varit en såpa 😄


Gabrielle Carteris

Trump blev direkt efter stormningen kallad till en disciplinkommitté – de anklagar honom inte bara för stormningen utan för all desinformation med syfte att misskreditera journalister etc. Nu har Trump svarat att han hoppar av organisationen som han varit medlem i sedan typ 1990 och sä här skrev han bland annat;

”Jag skriver till dig idag med anledning av den så kallade disciplinära kommitténs möte med syfte att återta mitt fackliga medlemsskap. Vem bryr sig!

Samtidigt som jag inte känner till dina insatser är jag väldigt stolt över mina i filmer som ”Ensam hemma 2”, ”Zoolander” och ”Wall Street” och tv-serier som ”Fresh Prince i Bel Air”, ”Saturday Night Life” och självklart en av de största succéerna i tv-historien ”The Apprentice”

Donald Trump, Februari 2021

Han avslutar brevet med att han vill lämna organisationen med den sista meningen. ”You have done nothing for me”Ja, The Apprentice var en succé men inte tv-historiens största.. I övriga grejer har han ”spelat” sig själv och varit med i typ max en minut.. Så han har knappast varit aktuell för några Oscarsnomineringar..


Här är brevet i sin helhet om nu någon känner för att läsa det 😄Ja, han skriver under med President Donald J. Trump vilket är korrekt. Han är president för The Office of Donald J. Trump – måste väl ändå kännas lite skönt för honom att fortfarande vara president 😄

Tilläggas ska att den kvinna han skriver till och som är ordförande för det fackliga förbundet hade huvudrollen i ”Beverly Hills” den absolut största serien som gick under 90-talet.. Hon har dessutom haft ett gäng andra roller efter det.. så att han inte skulle känna till henne är som vanligt ett Trump sätt att försöka trycka ner någon..

You are fired….Försvarstalet hjälpte inte.. Hon förlorar nu sin plats i utbildnings- och budgetkommittérna men blir kvar i representanthuset. Hur demokraterna röstade är inte svårt att lista ut. 230 röster för utröstning och 190 emot., Totalt var det 11 republikaner som ville fälla henne.

Bäst att se upp vad man säger och vad man gillar för inlägg på Facebook..

De där löftena….

Jag läste eller hörde något om en icke vetenskaplig undersökning där de frågat människor om de hållit sina nyårslöften. Det var nog nästan 75 procent.. Jag tror att de ställde frågan tredje veckan i januari.. Det var ändå en rätt hög andel som sa att de fortfarande höll sina löften men ”riktiga” undersökningar visar att det bara är cirka 20 procent som klarar att hålla sitt/sina nyårslöften- men det är såklart på en längre period, hela året.Det har gjorts tester på Stockholms universitet.. Hur väl man lyckas med att hålla löften om man får en tät avstämning, en avstämning med lite mellanrum eller ingen alls.. Ingen nämnvärd skillnad på resultatet vilket är lite förvånande.. Däremot så lyckas de som gör ett slags omvänt löfte klart bättre.. Om målet är att äta mindre godis eller inget alls godis så ska inte det vara målet utan målet ska uttryckas i stil med att man ska äta mycket mer frukt.. Minns inte exakt hur det skulle formuleras, men typ så.

Hur mina har gått.. nästa ämne 😊 Det är väl helt enkelt så att jag om man ska titta strikt på det tillhör dem som inte utan att ljuga kan påstå att jag klarat dem. Men det är mycket bättre än vad det var innan nyår och någonstans är det väl det som är det viktiga. Jag håller på med spanskan, nu kan jag ju tyvärr inte träna i butiken som är den bästa träningen men vi öppnar förhoppningsvis nästa vecka igen. Stegen ligger jag efter med.. men det beror i hög utsträckning på mycket jobb.. Ja, det är en riktigt dålig bortförklaring 😊 Riktigt dålig till och med..


By the way….ICA har ju fått otroligt mycket mediautrymme i samband med den nya ICA Stig – ett utrymme som är värt hur mycket som helst. Allt redaktionellt är ju så mycket mer värt än reklam.. Förutsatt att det är positivt förstås..

Tror dessutom att Susanne Reuter och hennes roll verkligen kommer att göra succé ✨

Nu dags att göra inköpslistan för helgen så att T kan åka och handla.. Jag och doggisarna stannar hemma.. ska jobba vidare för det är ju fredag.. Fredag = mål.. tbc

Hade missat att lägga upp det här inlägget mitt i allt jobb….


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.