Dålig fantasi….Istället för att fastna i tv-soffan och slötitta på något program som jag egentligen var rätt ointresserad av gick jag upp och körde ett Hemma-SPA.. Från topp till tå så nu är jag ”proppade” för den nya månaden. Gott gjorde det på mer än ett sätt – känner inte av någon förkylning idag ✨

Om ni undrar vad den där byteshandeln var för att jag lagade middagen igår så var det för att jag ska få göra den där salladen nu i veckan .. Skämt åsido, om jag skulle beskriva den så skulle han nog rynka på näsan – nu kommer han att bli serverad den och förhoppningsvis gilla den. Det förutsätter dock två saker;

  • Att jag lyckas bättre än vad jag gjorde med mina kronärtskockor som vi fick slänga..
  • Att jag lyckas bättre än vad jag lyckades med när jag skulle göra tomat och fetaost paj som blev en tomat och fetaost sallad..

Mina två absoluta bottennapp i min matkarriär 😄

Funderar på att göra ett recept från en ”gammal” Sveriges mästerkock vinnare – Jennie Walde’n. Hon vann någon av de första säsongerna och lagar mycket svensk-koreanskt fusion.

Rätten jag eventuellt ska ge mig på är Tonkatsu men det förutsätter att jag får tag på spetskål.. Hursomhelst så tar det (iallafall mig 😊) lite tid att laga så det får bli till helgen..


ᴀᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʜᴇʟɢᴇɴ….Det är ju Mello-premiär på lördag.. Kollade snabbt startlistan och konstaterade två saker;

  • Jag vet inte ens vilka alla deltagare är..
  • Danny Sacucedo och Arvingarna kommer att gå vidare till final..

Om jag oftast har fel när jag tippar olika saker så brukar jag oftare ha rätt än fel när det gäller just Mello.. Kanske beror på att jag utifrån mig själv har en hyfsat bra bild på vad som gillas i allmänhet.

Men nu har jag ju såklart inte hört låtarna så det finns en möjlighet att jag ändrar mig när jag hört bidragen..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ sᴄʜʟᴀɢᴇʀ….Charlotte Perrelli är ju med i någon av deltävlingarna.. Senast hon var med hade hon bytt genre – lite djupare sådär.. Svartklädd, avskalat, lugn låt på svenska.. Ja, allt man inte förknippar henne med. Det gick inte otippat inte hem och hon kom sist i sin deltävling. Övertygad om att hon nu kommer satsa på ”säkra kort” och det extra allt.. och hon kommer inte komma sist..

Såg ju inte Stjärnorna på Slottet men läste att de bland annat varit hemma hos henne och att hon i trädgården körde ett litet framträdande med några musiker. Han som ”recenserade” kunde inte bestämma sig för om det var för mycket ”show off” eller om det visade vem hon faktiskt är.,


Det var nog tur att hon inte tog med dem till huset i Marbella 😃😃

Kanske är hon tillräckligt ödmjuk för att komma undan med det för det är en väldigt tunn skiljelinje mellan ”show off” och okej att i en trädgård till ett herrgårdsliknande hus i Djursholm köra ett framträdande ackompanjerad av några musiker.. Fast hon gör ju som hon vill – hon bestämmer såklart vilken bild av sig själv hon vill förmedla..


Hᴏʏ – ɪᴅᴀɢ….Bra möte idag och vi hann med allt som var planerat inklusive några bildbyten. Har bytt bilder både här och där ett antal gånger men är det ✅ Det är ju inte så att man inte kan ändra sedan utan det kommer vi såklart att göra både när vi hittar/tar bra bilder och när vi ”uppdatera” sidan..

När vi körde den lite mindre vägen hem till Emilie och Marcus såg jag rosa-blommande träd, oklart om det var körsbärsträd men det var väldigt likt. Vilka vårkänslor man får ✨


Vanilj & blåbärsyoghurt med skivade jordgubbar i ✨

När vi åkte hem från mötet i Estepona åkte vi upp till Svenska butiken. Behövde en grej till salladen och köpte också en Valio Vaniljyoughurt med blåbär – galet god är den.. Brukar ibland passa på att köpa lite snittblommor av fransyskan när vi ändå är i Nueva Andalusia men hon får ju inte ha öppet nu. Köpte ju en ”vårig” bukett i början på förra veckan och den ser ut som om jag köpte den typ så vi hade definitivt inte behövt köpa någon ny.. Älskar att köpa blommor där ✨

Körde en maskin tvätt, badade doggisarna och lite småfix när vi kom hem. Tar en skärmpaus i kväll efter dagens möte och skriver en artikel istället. Förvisso skärmtid det också men på ett annat sätt..


ᴠᴇᴄᴋᴀɴs ʟɪʟʟᴀ ᴘʀᴏᴊᴇᴋᴛ….Förra veckan var det ju ”tvätt & städutrymmet” som var på agendan och ✅ på det. Den här veckan är det lite fix med min arbetsplats- inget avancerat utan få till det så att det blir lite mer effektivt att jobba och lite ”fina” till det lite. Har ju börjat lite men kände mig inte nöjd.. Beror inte på att det är någon stor plats utan tvärtom och det är ju oftast svårare att få till bra. Men det ska nog gå det också..


Iɴsᴛᴀɢʀᴀᴍ ᴛʀᴀɴsʟᴀᴛᴇ….Instagrams översättningsfunktion tillhör knappast någon av de bästa så det blir inte alltid så bra.. Inte något att skämta om egentligen men det sägs ju att man får skämta om allt.. Den översatta texten från borgmästarens inlägg visar att målsättningen är att nå minst 70% avrättningar med den nya vårdcentralen i San Pedro..


ʟɪᴛᴇ ᴅᴇᴘᴘɪɢ ᴋᴀ̈ɴsʟᴀ….


Noellas är den svenska lunchrestaurangen i Nueva Andalusia.. 10 euro för dagens inkl dryck etc. Bra och god husmanskost ✨

Den svenska lunchrestaurangen Noellas i Nueva Andalucía kämpar på i motvinden nu.. Det enda de kan köra är ju Take away och delivery. I dag hade ett Instagram inlägg i med lunchkuponger.. Köp 10 och få en lunch gratis”. Bilden andas inte matlust och glädje direkt men den stämmer nog väldigt väl överens med hur det känns att vara restaurangägare nu.. Extra mycket just nu.

Kom hursomhelst direkt att tänka på de gamla lunchhäftena i en personalmatsalen.. och på rikskupongerna. Finns dom överhuvudtaget kvar – det var väl rätt förmånligt med dem om jag inte minns fel..


Sᴛᴏʀsᴠɪɴᴅᴇʟɴ….Lyssnar ju ofta på P3 Dokumentär.. förutsatt att ämnet intresserar mig såklart. Det finns minst sagt ett stort bibliotek av dokumentärer – 420 stycken. Vissa ligger förvisso dubbelt men det är hur som helst en väldig massa dokumentärer.

Brukar leta efter intressanta dokumentärer och eftersom jag lyssnat på poddar länge har jag hamnat rätt långt ner i listan nu.. Igår hittade jag ”Storsvindeln på Allmänna Arvsfonden”.. visade sig att det var ett insider-jobb även om personen blånekar.. Har inte lyssnat klart men trots att det är fullständigt uppenbart att det är han som ligger bakom så är det nästan så att man börjar tveka. Inte fullt ut men lite.. Han är en person som har en extremt bra förmåga att låta övertygande..


Fᴀᴋᴇ ɴᴇᴡs ᴏʀ ɴᴏᴛ….Det sägs att Trump och de advokater som nu inte ska vara med i teamet som ska representera honom i riksrätten varit överens om att gå skilda vägar ✅ Anledningen till uppbrottet sägs vara att Trump vill använda sig av valfusket i riksrätten. Fake News påstås någon av hans talespersoner ha sagt.. Nu tror till och med jag att talespersonen har rätt – för så jäkla dum kan han väl inte vara så att han bygger sitt försvar uteslutande på det.. Eller..


Iɴᴛᴇ ʙʀᴏᴅʏʀ ᴏᴄʜ ɪɴᴛᴇ sᴘᴇᴛs….Nu står det helt stilla vad man kallar det här.. men ni ser klänningarna på bilderna.. Det verkar komma mycket sådant nu till sommaren.. Eller så har jag bara fått för mig det men oavsett vilket så tycker jag att det är väldigt fint och väldigt somrigt.. Solbränd och i vitt eller för den delen någon pastellfärg.. men enfärgat ljusrosa blir nog för gulligt.


Imorgon är det förutom det vanliga också veterinärbesök på agendan Karisma är alltid supercool och pussar gärna veterinären.. det gör inte Tintin. Han har ingen som helst lust att vara där överhuvudtaget..

Har så dålig fantasi så jag kan inte komma på något namn på det här inlägget.. orkar inte fastna i det så det får bli ”Dålig fantasi”

Ikväll blir det tidig bedtime – Vi hörs i morgon..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.