En fransk bistro & Swisch….


Kökstjänst för mig igår också – byte idag. Fick till det riktigt bra med schnitzlar & ugnsrostad potatis ✨ Låter lite skrytsamt kanske men vi måste komma ihåg utgångspunkten 😃

Känner mig riktigt nöjd med gårdagen – fick mycket gjort och det blev en hel del ✅ på To Do listan. Fortsätter idag och så är vi riktigt bra förberedda inför morgondagens möte..

Känner mig lite förkyld.. absolut inte på något Corona-liknande sätt med feber, hosta eller så utan bara lite lätt förkyld. Får se till att få i mig c-vitaminer och sömn.. Jag minns när vi skulle åka på bröllopsresa.. Jag var hur förkyld som helst och hade nog feber oxå om jag inte minns fel. Vi var i stugan i Forsvik, T jobbade och svärföräldrarna var där. Det var jättefint väder och jag packade ihop täcke, kuddar mm och la mig i skuggan och sov.. hela dagen.. Gick rakt in och sov vidare för att sedan vakna mer eller mindre helt frisk.

På samma sätt som sömn hjälper en att bli frisk så hjälper den en att inte bli sjuk:Sov ordentligt 😃

Tänkte på den där Paris resan som jag vann. Vi var en mindre liten grupp på kanske åtta-tio personer som åkte.. Vi var vinnarna i den tävlingen jag vann och de andra tror jag hade tävlat på något annat sätt och så var det en ”reseledare” från ATG.. Det var i januari och det var verkligen januari på riktigt.. Tur att jag varit i Paris på våren för det är verkligen något helt annat..Vi bodde på ett litet och otroligt charmigt hotell i Montmartre och eftersom det var en weekend inriktad på trav så höll vi oss i Montmartre när vi inte var ute på någon travgrej. Jag tror resan var fredag morgon till måndag morgon så det var ingen lång vistelse.

På söndagskvällen var det ingen gemensam middag så vi gick ut letade efter en restaurang på måfå. Hittade en helt underbar kvartersbistro som kändes äkta fransk bistro in i minsta detalj.. Det är en sådan där matupplevelse som jag verkligen bär med mig – så genuint och så gott ✨


Dᴏɴᴛ sᴛᴏᴘ ᴛʜᴇ ᴍᴜsɪᴄ….En gala utan publik blir aldrig detsamma. Lite som Zlatan tydligen sa när han tog emot guldbollen – han tillägnade den till ”den tolfte spelaren på planen” – fansen. Hursomhelst så var det några riktigt bra framträdanden ✨Det jag inte förstod överhuvudtaget var varför de inte uppmanade människor att swisha pengar utan hänvisade till hemsidan. Det måste vara för att det var någon ”regel” som satte stopp för det. Swish låg ju nere tidigare under dagen men var ju uppe igen när galan sändes..

En hänvisning till Don’t stop the music behöver man inte vara raketforskare för att förstå hur mycket som kommer upp på en sådan sökning.

Det som var ett väldigt bra initiativ kommer tyvärr nog inte att generera så himla mycket i bidrag..


Nᴀ̈sᴛᴀɴ ᴀ̊ᴛᴛɪᴏ ᴘʀᴏᴄᴇɴᴛ….Jag vet inte hur det ser ut i Sverige på helårsbasis men vet att det var väldigt tufft för hotellen även där i början på pandemin.

Här är 2020 ingenting annat än en total katastrof. Hotellvistelserna minskade med 77 procent och antalet hotellnätter med 71 procent. Det innebär att det förlorades 16 miljoner hotellnätter bara här på Costa del Sol jämfört med 2019 (!).

Ett ”normalt” år bor 113 000 svenska turister på hotell här men förra året var det bara 25 000 – inte konstigt att branschen går på knäna.


ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ ɴᴜ….Gunnel som har Gunnels Fashion på framsidan av En Sueco – får plocka upp ex när jag har möjlighet.. Bild två är tyvärr en rätt vanlig syn nuförtiden…. Två väldigt olika saker i en värld som inte är den brukar och ska.. Då är det ändå tur att det finns blommiga klänningar och rosa flärd ✨


ᴛᴏʀʀᴇᴍᴏʟɪɴᴏs ᴅᴀ̊….När jag såg den här bilden – ett vykort från Torremolinos så trodde jag att det var från typ 60-talet.. Men då var ju inte charter direkt utbrett och vykortet är från 80-talet. Såg det verkligen ut så här när jag började åka på charterresor? Uppenbarligen – men jag ”luras” av färgen på vykortet, helt klart.


Kᴏɴsᴘɪʀᴀᴛɪᴏɴs-ᴅʀɪᴏᴛᴛɴɪɴɢᴇɴ….Det här är republikanen Marjorie Taylor Greens – en person republikanerna vill utesluta ur partiet pga hennes galna konspirationsteorier och agerande. Att Barack Obama i hemlighet är muslim, att paret Clinton utfört mord är några exempel och givetvis var det valfusk.

Trump hjälper verkligen (inte såklart) republikanerna på vägen om hennes twitter-inlägg nu stämmer.. Hon beskriver att hon idag (igår) haft ett ”GREAT” samtal med Trump.. som stödjer henne och hon kommer för evigt att stötta honom..

En person som framför teorier om att skogsbränderna i Kalifornien startade på grund av laserstrålar från rymden -/ man nog inte förvänta sig mer än att de två passar ihop.. riktigt bra..


Oᴋʟᴀʀᴛ….Oklart varför fem av Trumps advokater lämnat bara en dryg vecka innan riksrättsprocessen börjar.. En av anledningarna kan vara att de var för många och det blev för många kockar en annan och mer trolig anledning är att de inte gör/tycker som Trump.

Tydligen också oklart varför Melania inte synts till överhuvudtaget sedan hon klev av det där planet i Florida.. tbcDemokraterna kämpar på med sina förberedelser och ska bygga på känslor..Enligt Nancy Pelosi ska man ha en så kort process som möjligt – förhoppningsvis en vecka istället för som förra gången två veckor. Det här är väl ungefär det enda som Biden och Trump har gemensamt.. Båda vill ha det avklarat och ingen tror att han blir fälld.

Kommer såklart att hålla mig uppdaterad men det är tyvärr inte särskilt spännande- skulle bli väldigt förvånad om han blir fälld..

Apropå förvånad.. idag ska tydligen nya ICA Stig ”avslöjas” fick en ingivelse att de tänkt nytt.. Får vi presentera ICA Stina typ men håller nog ända på Björn Kjellman.. Nej, jag går inte omkring och funderar på det här hela dagarna 😄


Fᴏ̈ʀʟᴀ̈ɴɢɴɪɴɢ….Det regionala styret i Andalusien har beslutat att förlänga restriktionerna till åtminstone 15 februari. Det innebär inte att butiker och restauranger måste ha stängt men det innebär att det fortfarande är utegångsförbud mellan 22.00-07.00. Det som avgör om restauranger och butiker får ha öppet är smittoläget i respektive kommun och jag tror som sagt att vi understiger 1 000 nu och därför kommer det att öppnas upp i mitten på veckan.


Nᴀ̈ʀ ᴅᴇᴛ….När det börjar bli lite mindre smitta och lite mindre restriktioner så ska vi definitivt åka till Wild Café & Restaurante i Estepona. Jag visste inte att det fanns förrän jag såg ett sponsrat inlägg i mitt IG flöde.

Det verkar vara ett lite eco & romantiskt hippie ställe, eller hur jag nu ska förklara det, som ligger lite ute på landet. Ska kolla med dem vi ska till i Estepona på måndag om de känner till det..


ʜᴀᴘᴘʏ ʜᴇᴀʟᴛʜʏ ᴘʟᴀᴄᴇ….Påstår inte att den är ”heltäckande” och vet inte vilken källa det är men jag påstår att jag trivs med att jag trivs att bo här ✨


ʀᴏ̈ᴅʙᴇᴛᴏʀ….Söndag = To Do lista & matplanering.. Hittat ett recept på en slags varm sallad med bland annat rödbetor i.. Högst osäkert om jag får med T på den.. eller så ”smyger” jag in den 😊

I veckan trycker vi ju på knappen också och det känns jättebra. Det kanske låter som om jag tror att det är som att slå upp dörrarna till en ny butik – att det mer eller mindre automatiskt kommer massor av kunder. Det tror jag inte – men med sidan uppe kan vi börja jobba på riktigt och fullt ut med företaget ✨Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.