Björn & Björn….


Känner av att jag inte är hundra på topp – blev lite tröttare än normalt på eftermiddagen. Tycker ändå att vi hann med det vi behövde inför mötet imorgon. Nu får vi bara hoppas att det inte blivit sämre imorgon för då får vi ställa in, vill ju inte komma och smitta någon.

Gjorde en ”byteshandel” med T så jag tog kökstjänsten idag också. Men det var bara avkopplande att i lugn och ro stå och fixa i köket. Gjorde ingen avancerad middag utan det blev lite pasta. En pastarätt som jag faktiskt aldrig ätit men hört väldigt mycket om är Penne alla vodka. Det är nog inte någon jättestor skillnad mot ”arrabiata” varianten bortsett från vodkan då såklart. Måste hursomhelst sätta upp på veckomenyn någon vecka.


Eɴ ᴇғᴛᴇʀᴍɪᴅᴅᴀɢ ɪ ᴘᴀʀɪs….Jag var inte helt ute och cyklade när det gällde att T ville se Prix de Amerique 😃 Vann gjorde Björn Goop som ju utan tvekan är Sveriges bäste travkusk och som ofta anlitas för att köra den här typen av lopp. Jag tror att hästen som vann är italienare..

Han är väldigt trevlig Björn Goop btw.. Har träffat honom några gånger via T som ju haft en hel del travhästar, bland annat i träning hos Björn Goop.


Bᴇʜᴏ̈ᴠᴇʀ ɪɴᴛᴇ….Jag behöver inte äta upp min hatt.. Det är inte Johan Rheborg som blir nya ICA Stig.. Hade rätt om Björn Kjellman och lite rätt att Stig skulle bytas ut mot en kvinna.. Kompletteras med en kvinna blev det, Susanne Reuter. Nog om det.


Bʟᴏᴄᴋᴀᴅ….Det är inte bara Trump som blir blockad på Twitter.. Det har även det VOX det spanska partier på ultrahögern blivit.. De har nu i samband med det katalanska valet spridit information som anses vara ”antimuslimskt”..


Kʟᴜᴠᴇɴ…..I morgon är det februari.. Lite kluven till det.. Å ena sidan är det en månad närmare riktig vår och sommaren å andra sidan så går tiden så fort..

Inser att det inte är någon idé att vara kluven för jag kan inte göra något åt det.. Jo, det kan ju faktisk – vara glad över att det snart över sommar & se till att göra det bästa av tiden som går. Det är ju inte svårare än så..

Jag har inte någon åldersnoja men kan tycka att tiden går lite för fort. Jag undrar varför det är så att man upplever att tiden går snabbare ju äldre man blir.. Det är ju inte så att den känslan avstannar – iallafall är det inte så jag uppfattat det av äldre. Det vore ju mer logiskt om den upplevda tiden gick långsammare ju mindre man hade att göra.. Tänker på och drar alla pensionärer över en kam.. vilket man aldrig ska göra..

Jag tror att det senaste året totalt avviker från känslan av att tiden går fortare. Det måste ha varit (och är) hur jobbigt som helst för alla 70-plussare som varit så isolerade. Då går tiden inte fort.. Alla signaler om vaccinet visar ju på att det verkar fungera så förhoppningsvis har situationen förändrats för oss alla snart ✨


Cɪᴛʀᴏɴᴇʀ….Det finns saker som vi alltid har i kylskåpet och en av dem är citroner. De är helt klart underskattade och vi använder till en rad massa rätter, dressingar, i juicer mm. Sedan är jag väl kanske lite ensam om att äta dem som de är.. Ska inte påstå att jag går och tar en citron när jag blir sugen på frukt men äter i princip alltid när vi ska ha det i någon form till maten 🍋Det här är btw ett bra förhållningssätt.. Inte alltid helt enkelt men då kan man ju tänka på..Fᴏ̈ʀʙᴇʀᴇᴅᴇʟsᴇʀ….Om någon nu skulle känna en allt för stor saknad – beställ glittriga glasögon och någon ”ful” boa för 150 kronor, bänka dig i soffan och utbrist ”Nu kör vi”.. Kanske kan vara kul för barnfamiljer att köra lite extra glam men jag avstår 😃Om pappan i familjen vill gå ”all in” i familje-eventet så passar ju den här silvriga och glittriga kavajen för sisådär 400 kronor perfekt. Eller..


sᴀ̊ ʟᴀ̊ɴɢᴛ….


Från Johanna Toftbys Instagram

Så långt ifrån glittriga kavajer och boor man kan komma..Johanna Toftby är i Sälen.. Inte hennes hus utan några vänners – visst vill man bara kliva rakt in i bilden.. Så otroligt vackert och det ser minst sagt mysigt ut att sitta där inne i stugvärmen ✨

Jag följer ju av naturliga skäl mestadels svenskar på Instagram och hela flödet är fullt av vintriga och vackra snöbilder. När det är vinter så är det bättre med snö än det där dassiga grå vädret tycker jag, och det gör nog de flesta. Nu ikväll skiljer det 29 grader mellan Marbella och Stockholm.. Solen går ner senare och senare och det går rätt snabbt nu – ungefär vid 19-tiden är det nu.


Bᴏᴏᴋs….Boken som jag lyssnar på nu verkar bra. Den av den finske författaren alltså och som utspelar sig i Helsingfors. Än så länge är den inte så där bra så att man bara inte kan sluta lyssna.. vilket iofs är bra för nattsömnens skull.Apropå böcker så håller ju Blondinbella på med sitt bokprojekt.. Hon skriver tydligen rakt upp och ner utan kronologisk ordning för att sedan ha möte en gång i veckan med den tjej/författare som hjälper henne att få ihop det. Boken ska komma i höst och kommer garanterat inte kunna hålla mig från att lyssna 😊


Från Bokstavligt målats Instagram

Nu tar jag efter dem på bilden en stund innan det är dags för bedtime efter en bra vecka ✨

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.