Shamanen & Franco….Dom där utlovade 25 graderna vi skulle få idag hamnade någon annanstans- här har vi haft cirka 20 grader och det är ingenting jag klagar över 😄 Det viktigaste är solen – den gör all skillnad i världen. En gång i tiden så tyckte man att alla äldre var så jobbiga för att de höll på att tjata om vädret hela tiden.. Kan väl inte kategorisera mig som äldre men däremot under kategorin ”tjatar om vädret” 😊

Promenaden med doggisarna vid femtiden var nästan magisk. Solen sken, himlen var klarblå, bouganvillea som blommar överallt och fågelkvitter ✨ En riktigt härlig vårkänsla – nu vill jag att det är så här hela vägen fram till sommaren..

Varför går alltid alla halogenlampor sönder samtidigt? Antagligen för att de en gång i tiden installerades samtidigt och har typ samma livslängd. Inte speciellt svårt.Men ändå ”glömmer” man att byta när den första går sönder.. Nu är hursomhelst alla tre bytta i badrummet..Började ju lyssna på en ny bok igår – Den andra kvinnan. Det funkade i fem minuter.. Katastrofal berättarröst – bara att ge upp. Synd för det verkade ändå vara en rätt bra spänningsthriller. Övergick till podd och lyssnade på en P3 dokumentär. Ikväll blir det samma sak.. om Franco-regimen.

Här finns det ju så himla många ”fiestas” etc så ingen kan hålla reda på dem. De nationella är ju lätt att hålla koll på men det finns en uppsjö av lokala också.. Bakgrunden till det är att det under Francos tid var totalt förbjudet med någon form av festligheter – det enda som var okej var några tillfällen av stark religiös karaktär.


65 ɢʀᴀᴅᴇʀ….Helt galet och det har aldrig hänt tidigare men nu i januari har det varit en temperaturskillnad på 65 grader.. Den lägsta var -35,8 grader den 7 januari i Leon och den högsta igår i Alicante där det var 29,2 grader..


Jᴀɢ ᴠɪʟʟ ᴏxᴀ̊ 😊….
Jag vill också ha barnasinnet kvar hela livet – hur glad blir man inte av att se en 90 plussare så glad och ha såå kul i pulkabacken ✨

Man blir inte äldre än man gör sig är min devis när det kommer till ålder – men det är ju mycket som förutsätter att man har hälsan. Men rent generellt så tycker jag att jag är rätt bra på att inte låta saker påverka mig som jag inte har möjlighet att påverka.


Lɪᴠɪɴɢ ɴᴇxᴛ ᴅᴏᴏʀ ᴛᴏ ᴀʟɪᴄᴇ….För ett ögonblick så trodde jag att Stig fanns med och toppade listan på populära namn 2020.. Men så var det inte och jag blev väl inte speciellt förvånad.. Tror att om inget annat sätter käppar i hjulet för namnet så gör ICA-Stig det.. Mitt namn toppade listan på 50- och 60-talet och låg tvåa på 70-talet.. Det trodde jag faktiskt inte. Stackars Stig har aldrig toppat listan men har legat med bland Topp 10.. Men då får man backa 90-100 år. Populärast förra året? Alice & Noah ✨


Sᴛʀᴀғғʙᴀʀᴛ….Det är väl och borde vara straffbart att tycka att det blivit lite tomt på något sätt nu när Trump är tyst och håller sig golfbanan. Det enda och absolut enda man ska vara är tacksam över att han är på golfbanan och att vi hör så lite som möjligt både ifrån honom och om honom.

Han avvaktar väl det här med riksrätten och kommer att göra ett stort nummer av att han inte blev fälld. Sedan är han väl igång igen och då kommer jag som sagt ångra meningarna..What goes around comes around – Shamanen är arg. Galningen från stormningen av Kapitoleum alltså.. Varför han är arg? Han känner sig förråd av Trump och vill nu vittna i riksrättsprocessen enligt hans advokat.. He’s not alone – ytterligare fyra personer har sagt de vill vittna eftersom de anser att Trump givit dem order att storma.. Som sagt – What goes around..


Hᴇᴍʟɪɢᴀ Hᴇʟᴇɴᴀ….Såg ett reportage om Helena Seger.. eller reportage och reportage. Det var helt enkelt ett antal antaganden och så hade de pratat med några människor som på ett eller annat sätt kände henne för sisådär 20 år sedan. Det var andra eller tredje gången nu på kort tid som jag såg någon artikel/reportage eller vad man nu ska kalla det om henne.. Men alla säger antagligen samma sak – ingenting.. Snygg blus och väska har hon hursomhelst ✨


Kᴀ̈ʀ (ɪɢᴇɴ)….Nu blev jag kär igen.. Inte för att det är en Christian Dior väska utan tycker att loggan förstör.. Den ska inte vara helt blommig men ta bort de ”blaffiga” bokstäverna så är kärleken total. Jag tror att jag skulle kunna ha hur många väskor som helst…men än har jag inte tappat förståndet 😊


Tᴏɴɪɢʜᴛ….Dags för program tre ikväll.. Har inte sett något om tittarsiffrorna för program två ännu, det var ju cirka två miljoner tittare det första. Om ett program går fler dagar i veckan än en så mäts det programmet per dag.. Ett exempel på det är Farmen som väl går mer eller mindre varje dag.. I vecka två hade måndagens Farmen 826 000 tittare – med risk för att halka ut på en tunn is.. Jag kan inte förstå att det programmet kan locka så många.. Vad är det som är bra? Men det är säkert många som har ”synpunkter” på det som jag tycker är bra så vi lämnar det helt enkelt här.. Med ett tillägg.. Fyrans absolut bästa program den veckan var Sveriges Mästerkock med cirka 1,1 miljoner tittare..


Varit iväg och handlat för helgen.. Kökstjänst för mig två av dagarna och jag ska laga två helt nya rätter, en av dem från ett recept av Matfashionistan (vinnaren av Decennietsmästerkock). Hur bra namn har hon inte som varumärke för sig själv? Passar ju som hand i handsken eftersom hon alltid var så otroligt noga med alla uppläggningar, oavsett rätt.Man äter ju lika mycket med ögonen.. Kan man göra mat ”för” vacker.. Ja, jag tycker nog det. Den första bilden, som btw inte är Matfashionistans, är förvisso vacker men väcker ingen aptit.. Då är rätten ”för” vacker tycker jag. Den andra bilden, som är hennes, är både vacker och väcker aptiten.. Skulle jag göra rätten så skulle maten hinna bli kall flera gånger om..


Oᴍ ᴊᴀɢ….Om jag bara fick välja ett enda ställe att återvända till sommartid och ett enda ställe vintertid så skulle det första vara såå enkelt.. Det andra lite svårare så vi kör det första – sommartid..

Jag skulle utan att tveka en sekund välja AmalfikustenAtt få sola på någon av bryggorna i Sorrento, äta lunch på den anslutande restaurangen med ett ”tak” där solens silar igenom.. Göra sig iordning för kvällen och äta middag på hotellets halvpension för att sedan gå runt en stund i gränderna och titta i de små butikerna.. Ta en båttur till Capri och ett besök till Positano.. Det kan inte bli en bättre semester ✨ Det finns två saker som italienarna är bäst i världen på; maten och halvpension..

Det var inte så länge sedan jag skrev om Amalfikusten.. Har ni inte varit där – sätt upp det på er Bucket List.. Som lite kuriosa kan jag berätta att min Pappa och hans bror åkte runt i en hyrd liten bil längs Amalfikusten för snart 50 år sedan.. Jag skulle tro att det nästan ser likadant ut idag – det är helt enkelt en kuststräcka som inte exploateras..


ᴛᴏᴍᴏʀʀᴏᴡ ɴɪɢʜᴛ….Imorgon kväll är det en gala som jag faktiskt kommer att se.. Det är väl inte många som missat att den är imorgon kväll på Fyran.. Det har aldrig varit ett så stort evenemang när det kommer till antal artister. Syftet med galan är att stötta alla dom som jobbar inom musik- nöjesbranschen men inte som artister, dvs musiker, ljud- ljustekniker, kostymörer och en rad andra funktioner som får hjulen att snurra.. Dom har ju verkligen hamnat i kläm nu under pandemin.Initiativtagare till galan är Svenska Musikfonden som grundades. Det är en ideell organisation som långsiktigt verkar för att stötta och utveckla svenskt musikliv. I år går stiftelsens medel till krisstöd men på lång sikt har man som mål att verka för att barn och ungas rätt till kreativa och utvecklande musikupplevelser, att i kristider stötta dem inom näringen som står utan skyddsnät, bidra till musikalisk förnyelse och något ytterligare.

Grundare till fonden är min kompis David Stenmarck och det här är något han drömt om och planerat under många år. Han är ju verksam själv inom branschen mestadels som låtskrivare och har skrivit låtar till bland annat Celine Dion, Westlife och inte minst låten Sjumilakliv till sin brorsa.. Så glad för hans skull att fonden blivit verklighet och att den får en så bra start.. I form av uppmärksamhet menar jag då – anledningen är ju långt ifrån bra..


Så här kommer min helg inte att se ut 😊 Men jag skulle faktiskt inte vilja att den skulle göra det heller.. Det var ett antal år sedan vi var i Paris.. Jag vann en tävling och om det berättar jag i morgon ✨

Nu dags att sätta igång med maten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.