Frallor & Lakritssemlor….Vi ”skyndade” på med våra ärenden så att vi skulle komma hem till presskonferensen för en uppdatering. Ser oftast inledningen men vi har missat två gånger nu.. Det är via presskonferenserna och nyheterna vi håller oss uppdaterade. Det skrivs ju spaltmeter efter spaltmeter varje dag men jag utgår ifrån att det viktiga kommer fram via presskonferenserna och nyheterna.

Det som jag tycker är bra är kvällstidningarnas möjligheter för läsarna att ställa frågor – förutsätter då att de svarar korrekt såklart 😄

Helt underbart väder – sol och 20 grader. Hade bara på en helt vanlig kavaj och det blev lite för varmt med den i solen.. Läste att det på fredag ska bli 25 grader 😄 Gäller alltså att få terrassen sommarfärdig så snabbt som möjlig.. Vårstäda, ut med dynor etc men vi får vänta lite med blommor för handelsträdgården stänger ju ikväll. Det är dessutom lite för tidigt att köpa vår och sommarblommor tycker jag – vi har ju inte tomt utan det är lite som övervintrat.. Kan lova att jag kommer att njuta av att sitta där och få sol på mig ✨

Vi var uppe hos Fransyskan och nu har vi färgglada blommor som ska muntra upp under karantänen.. Passade också på att besöka Svenska butiken.. och vi bestämde oss för att äta något i kväll som vi inte ätit på väldigt länge men som står på de flesta svenska barnfamiljers middagsbord ofta.Den gamla klassikern Korv Stroganoff i lite upphottad version blev det 😄


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴍᴀᴛ….Nu stänger ju alla restauranger ikväll igen och får bara ha öppet för Take away & delivery. Jag hade ju tidigare hört något om att de fick hjälp med sänkta hyror och att de fick vara flexibla med personal.. Nu hörde jag att de inte får någon som helst hjälp. Oavsett om det första eller det andra är det rätta så förstår jag att restaurangerna verkligen går mer än på knäna nu. Butiker också men de har oftast haft lite lättare restriktioner.

I Sverige är det ju kastrulluppror varje dag klockan 16.00. Det är, som jag uppfattat det, inte för restriktionerna utan för att den av Magdalena Andersson, i.e regeringen, utlovade ekonomiska hjälpen aldrig kommer. Har Magdalena Andersson gått upp i rök btw.. Det senaste man hörde om henne var att hon stått i kön till en skiduthyrning i fjällen..


Jᴀɢ ❤️ Fʀᴀʟʟᴏʀ….Jag har ju kommit en bit nu när det kommer till mina matlagningskunskaper.. ingen mästerkock på något sätt men väldigt mycket bättre än för ett år sedan eller så.. Men det är lite värre med bakningen.. inte för att baka bullar och fikabröd utan frallor.. Sådana fluffiga frallor med vallmofrön typ – är ju så gott som frukostbröd.. Annars finns det gott bröd här men just de där frallorna.. Kanske ska kolla om inte Patricia kan börja baka.. Eller så börjar jag själv.. 😊Var bara tvungen att köra storlek medium på den här bilden – den blev hemsk i stor storlek. Den kanske är rätt hemsk så här också.. Lakritssemlor – känns det lockande så finns receptet på Köket.se


Vᴇᴄᴋᴀɴs ᴘʀᴏᴊᴇᴋᴛ….Det är lite jobbigt att sitta för länge och ”stirra” in i en skärm så jag tar paus då för att göra något parallellt.. Idag blev det projekt tvätt/städutrymmet.. Blev inte 100 procent klar men nästan- nu var det knappast fråga om något stort projekt utan mest en organisering.. inkl att slänga det som bara står där för att..

Konstaterade att vi behöver en ny tvättkorg, ställa undan lite grejer vi ska ha kvar men inte behöver sådär himla ofta – efter det är fixat så är det 100 klart ✨ Tyvärr kommer det ju att dröja några veckor eftersom butikerna inte kommer att vara öppna men så viktigt är det inte så att vi ”kastade” oss iväg till Casa eller någon annan butik nu ikväll.


Nʏᴀ ʙᴜʙʙᴇʟɢᴜᴍsʀᴏsᴀ….En helt underbar bubbelgumsrosa väska – instanst love 💜 Kommer dock inte att be T köra mig till Puerto Banus och Chanel butiken.. Vill man en bubbelgumsrosa väska från Chanel får man betala minst 60 000 kronor. Vill ha – ja. Vill betala – Nej..


Cᴀɪᴀ….Om två veckor börjar en ny säsong av Wahlgrens Värld och såg i trailern att det kommer att vara något härifrån Marbella.. Bianca var ju här med sin assistent.. Häromdagen lanserade CAIA som hon är en av ägarna avbochnansikte för ett antal nya produkter. Det har gått galet snabbt och galet bra för dem.. En av anledningarna är givetvis Bianca men att tro att det bara är det är att göra det lite för enkelt. De har en väldigt bra affärsmodell, de har rätt priser för målgruppen och de har lyckats bygga upp ett stort instagramkonto snabbt.. De har 155 000 följare och en bra interaktion. Bara som jämförelse så har Löwengrip Beauty 26 000 följare, trots att de funnits så många år längre och en väldigt låg interaktion.

CAIA har ju till stora delar gjort en copy cat på Kylie Jenners sminkvarumärke (en av systrarna Kardadashian). Inte tagit allt rakt av såklart men en hel del.. Ett exempel på det är vendingmaskinen på bilden som Kylie Cosmetics hade en mer eller mindre exakt likadan i en tidigare kampanj..Okej eller inte? Vissa har väl synpunkter på att det inte är okej att kopiera rakt av.. Tycker väl att eftersom Kylie Jenners produkter inte säljs i Sverige så är det okej.. Det är ju inte heller frågan om varumärkes-snyltning eftersom inte hennes varumärke syns eller används på något sätt. Hade väl personligen tyckt att det var tråkigt att ha ett eget varumärke och kopiera vad någon annan gjort men de kopierar inte allt och ”if it ain’t broken don’t fix it”.. Om det funkar så varför inte använda det..

Skulle btw bli förvånad om Bianca inte köper den bubbelgumsrosa väskan.. Hon köpte en såg jag i förra säsongen av Wahlgrens värld men den var i en helt annan, lite skrikigare, rosa.. och Chanelväskor tror jag inte att hon tycker att man kan ha för många av 😄


Sᴀ̊ ᴍʏᴄᴋᴇᴛ ᴋᴀ̈ɴsʟᴏʀ….Det är såå mycket känslor i den här bilden och den säger typ mer än tusen ord som man brukar säga ✨

Imorgon har jag läkarbesök och i övrigt så är det ”jobba på” på agendan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.