Stämningar & Samarbeten….


Känns som om det var i förrgår eller så som jag skrev att det var ny vecka men ”here we go again”. Väderprognosen kvarstår det och just nu är det 18 grader men mulet.. Bortsett ifrån att allt blir finare och man blir gladare av sol så gör det inte så mycket eftersom vi ändå jobbar.


ᴀᴛᴛ ᴛʀᴀ̈ɴɢᴀ sɪɢ ɪ ᴋᴏ̈ɴ….
Nu har en och annan person på högre samhällspositioner gjort något de antagligen ångrar.. Trängt sig i kön.. för vaccinering. Det skulle de inte ha gjort av typ alla anledningar men framförallt inte om de vill behålla sitt jobb..Jag såg inte Anna Hedenmos intervju med Camilla Läckberg i programmet Min sanning, det verkar som om den var bra. Iallafall om jag ska tro Camillas inlägg på Instagram där hon överväldigad tackar för all positiv feedback. Kollade SVT Play och programmet kan ses över hela världen så jag ser nog intervjun någon kväll den här veckan.

Jakten på mördare som jag ju inte kunde följa ordentligt pga Milans matcher går tyvärr inte att se utanför Sverige..


Mᴇʟʟᴏ….Hade nästan glömt att det ju är Mello-tider i februari/mars.. Nu är det mindre än två veckor kvar till det är dags för den första deltävlingen.. nu är det ju inte någon turné utan alla tävlingar är på samma plats och utan publik.. Så långt ifrån Mello-stämning man kan komma. Hej då plakat, guldhattar och boor och över till något klart mer avskalat..


Gᴜɴᴅᴇs ᴛʀᴏsᴏʀ….Jag kanske har skrivit om det här förut och det är en lite lång story.. om hur det gick till när jag fick ett par trosor av Gunde.. Viktigt att notera att det var åt det hållet 😃

Vi var på en konferens med en utökad ledningsgruppen hos Gunde och hans fru Marie på Lokstallarna.. En gammal tåghall där de körde konferenser mm och man bodde i enkelrum som var en tågkupé- känns plötsligt som om jag skrivit om det här för inte allt för länge sedan. Men alla behöver ju inte ha läst det för det..

Vi var där i ett par dagar och baserat på lite olika saker hade Gunde satt ihop team som skulle tävla med olika uppgifter i huvudsak ute i naturen. Det var lite, med betoning på lite, Fångarna på fortet över det.

Det var inte en person i laget som skulle utföra uppgiften utan alla, vi var väl tre-fyra i varje lag. Allt började och slutade i Lokstallarna och vid ett tillfälle var man tvungen att korsa Dalälven.. På en stock och med rep för att hålla i sig.Det är här trosorna kommer in i bilden.. På andra sidan Dalälven stod Gunde och ropade på sitt minst sagt breda dalmål; Eva, du klarar det här.. Vingligare och vingligare blev det – inga uppmuntrande hejarop i världen hjälpte. Snart var det inte vingligt utan iskallt – gummistövlarna jag hade fylldes med vatten och det var allt annat än ett trevligt dopp i Dalälven.. Gunde ryckte ut och hämtade upp mig med en båt.

Det är nu jag inte riktigt kan komma ihåg.. varför fick jag ett par trosor? Det måste ha varit så att jag fick byta om – låna en träningsoverall och behålla trosorna jag fick.. Kan ju inte ha varit så att jag bara bytte trosorna 😊

Hursomhelst det var knappast några spetstrosor jag fick där på andra sidan Dalälven.. De trosorna skulle ha nog kunnat passa en mormor eller så.. Men de var väldigt bekväma 😃

Blev lite långt om det nu är som jag tror.. att jag skrivit om det hyfsat nyligen 😊


ɪɴᴛᴇ ᴘᴀ̊ ʟᴀᴛsɪᴅᴀɴ….Joe Biden kommer antagligen ha slagit rekord när man ser vad en president åstadkommit under de första hundra dagarna. Enligt boken jag lyssnade på kände Trump inte ens till något om ”De första hundra dagarna” och när det blev klart för honom började han kräva förslag på vad som skulle göras.. Det mesta ratades med motiveringen” Där är för litet – jag behöver något stort, riktigt stort”.

Om det var inom de hundra dagarna eller ej ska jag låta vara osagt men Trump införde ett förbud för transpersoner att tjänstgöra i USA:s militär. Motiveringen var att det skulle vara medföra enorma kostnader, något Försvarsmakten inte höll med om utan menade att det var frågan om en minimal påverkan.

Nu sägs det att Biden river upp beslutet idag och att det gäller från och med onsdag..

De kan skjuta lika rakt som någon annan kan skjuta”

Joe Biden i mars 2020

ɢᴏʟғᴀɴᴅᴇ ᴘʟᴀɴᴇʀɪɴɢ….Här håller han till.. spelar golf och smider listiga planer. Lite hot om att han ska stötta andra senatorer än de som nu sitter i senaten är nog en bra plan.. tycker han.. Rudy Giuliani, som förvisso inte kommer att försvara Trump, har försvaret klart för sig. Det går enkelt uttryckt ut på att det inte kan vara en uppvigling eftersom det var en sanning Trump förmedlade. Hade det inte varit sant att det var valfusk så hade det kanske varit lite annorlunda.

I min värld ett ganska svagt försvar.. Vi får se om den/de advokater som ska representera honom kör på den linjen.. Trump har tydligen valt att anlita en mycket välrenommerad advokat och inte bara som vanligt med typer som Giuliani..


Rᴀɴᴜɴᴋʟᴇʀ & ᴀɴᴇᴍᴏɴᴇʀ….Nu när man på riktigt börjar känna av våren så längtar jag extra mycket efter färg.. Måste definitivt klämma in en sväng till Nueva Andalucia och fransyskan. Dessutom dags att fylla på lagret av ljus – här har det gått åt en hel del minst sagt.. När vi ändå är i Nueva Andalucia blir det såklart ett besök i Svenska butiken.

Något helt annat är att jag har ett i-landsproblem- jag vet inte hur jag ska göra med bildernas storlek. Kommit fram till att det bästa sättet är att ha liggande bilder.. iallafall max kvadratiska.. och så får det väl bli. Ett i-landsproblem mindre..


Gʀᴇᴛᴀ….


Greta ❤️

Det som inte är så lämpligt för mig att upptäcka på Instagram är sådant här.. Små hundvalpar eller som i det här fallet kattungar som söker nya hem.. Nu är det som tur är inte så ofta det läggs upp inlägg där nya hem söks till hundvalpar eftersom köerna är långa för att få köpa en.. Det är inte heller så klokt att flyga till Sverige för att adoptera lilla Greta och här händer det väldigt sällan att inlägg av den här typen läggs upp..


Nʏ sᴇʀɪᴇ….Har sett väldigt lite på tv den sista tiden – skönt ✨ Har ingen avsikt att öka på men ikväll börjar det en ny serie på Fyran och den tänkte vi ge en chans. Traces heter den och är brittisk vilket ju ofta borgar för kvalitet..

Vi brukar aldrig se Renées Brygga, oklart varför för det verkar ju vara ett avslappnat och rätt härligt program.. Kanske skulle ta och se det på onsdag när Petra Mede, Carola och William Spetz är gäster..


ᴀɴʟᴇᴅɴɪɴɢ ᴀᴛᴛ sᴠᴇᴛᴛᴀs….


Rudy Giuliani och Sidney Powell

Rudy Giuliani har anledning att svettas.. Dominion Voting Systems har stämt honom på 11 miljarder kronor för hans omfattande uttalanden om det påstådda valfusket som de anser har skadat deras rykte.. Företaget är en ledande producent av rösträkningsmaskiner och försåg ett dussin delstater med maskiner. Dom har tidigare även stämt Trumps kampanjjurist Sidney Powell. Hon var väl inte frisk någonstans btw.

Giuliani och hans advokat säger att han attackeras för att han använt sin yttrandefrihet och försvarat sin klient.

Oavsett om han i slutändan fälls eller inte så kommer han säkert att svettas både över risken och över advokatkostnader.. Med vänner som Trump behöver man inga fiender – han vägrade enligt uppgift att benåda Giuliani.


Sᴀᴍᴀʀʙᴇᴛᴇɴ….Det är många influensers som med jämna mellanrum kör samarbeten med Skinroller. Det är inte själva ”manicken” utan också ett flertal produkter man kan/bör/ska använda för att få till en riktigt bra hy med det där glowet jag längtar efter..

Det är inte några galna priser och det är alltid någon rabattkod på sisådär 15 procent. Jag undrar ibland hur det är med de där samarbetena – hur många är riktigt selektiva när det gäller de samarbeten de gör? Det är ju inte som ”gamla tiders” fotomodelljobb utan här sätter de ju sitt namn på att produkten/produkterna är bra som de rekommenderar.

Jag är säker på att det de som är väldigt noga, de som tycker att så länge det verkar vettigt så är det okej och de som bara kör för pengarnas skull.Mindre influensers som kanske inte får erbjudande om så många samarbeten kanske är mindre ”nogräknade” och genom det diskvalificerar de ju sig för att bli trovärdiga influensers.

Vissa har kanske ”bara” pengarna i åtanke – ett exempel på det är när Blondinbella inledde ett samarbete med ett tyskt sminkvarumärke med så hög prisbild så ingen i hennes målgrupp skulle ha råd att köpa ett läppstift.. Samarbetet fick ett tvätt slut – hennes svar när hon fick frågan om varför svarade hon att produkterna inte hade den kvalitet /de ingredienser hon kunde stå för.. Mindre än en månad tidigare hade hon höjt produkterna till skyarna i båda perspektiven.

Sedan finns det såklart många som tänker långsiktigt och bara gör samarbeten med produkter de står för.. och jag kom på att jag borde köpa göra en vårstädning i ansiktet 😊


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.