Bernie & På spåret….


Jobbade igår och nu stänger vi ju 18.00 så då har vi hela fredagskvällen ledigt.. Vi körde den vanliga traditionen med varma mackor – alltid bekvämt eftersom T & doggisarna alltid hämtar mig och vi normalt brukar vara hemma 20.30..

Sovit soppigt.. och det innebär ett långt inlägg idag – dvs jag skrev lite.. Det kan man ju tycka är världens absolut sämsta lösning när man inte kunde somna för att man blev pigg som en örn vid bedtime och det är det antagligen 😊


Vi åkte till Pappas lägenhet för att kolla till så att allt var okej vilket det var. Det är ju så himla tråkigt för honom och för oss att han inte kunnat vara här på ett år.. Tanken var ju att han skulle komma ner nu men med tanke på smittoläget och alla restriktioner så känns det inte så lockande. Men det blir förhoppningsvis snart så pass bra att han kan komma men då ska det ju anpassas till vaccineringen.. ingenting är helt lätt..

En lavendelbuske klättrade ut en bit mellan entrédörrarna på Pappas hus.. Kunde inte hålla mig från att plocka med mig lite..Det som jag nu så här i efterhand kan ångra är att jag stod på mig så mycket att Pappa skulle boka av sin augustivecka här. Med facit i hand så hade det nog varit rätt så riskfritt och kanske till och med säkrare än i Sverige.

Det skulle ju vara mulet, risk för regn och Hortensias stormbyar – skulle varit.. för här är det verkligen inte en bra beskrivning av vädret.. Soligt och varmt passar bättre ✨

Vi hade tv:n på medans vi åt och innan talkshowen skulle börja- den går ju på samma kanal som På Spåret så därför såg vi lite av det..Det är nu säsong 31 (!!) och programmet är alltid ohotad etta när det gäller tittarsiffror.. Det är runt 2,5 – 2,8 miljoner människor som bänkar sig framför tv:n varje fredag klockan 20.00 för att se På Spåret. Fyrans utmanare just nu är ju Talang som haft 800-900 tusen tittare per program.

Det är inte så att tittarsiffrorna i förhållande till andra program ökat den här säsongen. På Spåret är alltid ohotade och varför har de till numerären så många tittare.. Jag tror inte att det är så komplicerat eller rättare sagt inte komplicerat alls.. De flesta tycker att det är skönt att landa i tv-soffan på fredagskvällarna, ska man ha gäster eller gå ut är det mer vanligt på lördagarna.

Spåret är ett alldeles lagom ”trevligt” program som man som tittare kan vara engagerad i.. Menar inte att man måste ladda ner någon app eller så för det utan helt enkelt bara vara med och gissa vart resan är på väg.. Det är en SVT-produktion så programmet har hög kvalitet. Svårare än så är det inte.. skulle jag tro..


Sɴᴀʀᴛ ᴏ̈ᴠᴇʀ ᴛᴜsᴇɴ….Man är nu mer eller mindre övertygad om Marbella kommer att passera gränsen på 1 000 smittade på måndag. Då blir det som det ser ut ”Hemmakarantän”, exakt vad det kommer att innebära vet jag inte än. Information om det kommer nog på måndag och börjar gälla på onsdag, skulle jag tro..

Alla var ju så glada att lämna 2020 bakom sig men 2021 har ju tyvärr inte blivit bättre men det är bara januari. Vaccinet ger ju hopp så nu får vi hoppas att vaccinationerna går som planerat.


Gᴜɴᴅᴇ, ғᴇʀʀʏ & ᴅᴇ ᴀɴᴅʀᴀ ɪ sᴏғғᴀɴ….Jag tycker att gårdagens talkshow var klart bättre än vad premiären var. Hon hade definitivt blivit varmare i kläderna och det blev en bra mix av lite allt möjligt. Gunde och sonen Ferry är väl lite speciella men verkar ha en väldigt fin relation., Någon dag ska jag berätta om trosorna jag fått av Gunde 😃 Kanske i helgen..Ska inte kommentera varje gäst men måste kommentera hur Carina Bergfeldt sitter. Blev nästan lycklig när jag upptäckte det.. Dra upp det vinklade benet lite till på soffan och så har ni min sittställning – i princip oavsett var jag sitter.. Jag sitter alltså på det ena benet😊 Inte riktigt överallt.. inte på strandrestaurangen eller när vi är ute och äter kanske men i övrigt.. i princip jämt..


Work mood i helgen ✨ Nu gäller det bara att säga ”Good Enough” – det är ju inte så att hemsidan är skriven i sten eller omöjligt att byta bilder men man vill ju att den ska vara så bra som möjligt när man trycker på knappen. Vi kommer att komma på att vi kanske borde tänkt på något som kräver mycket att rätta till och då väntar vi tills vi kan samla ihop det.


Väldigt mycket av de objekt som säljs nu är nyproduktion

Det som vi håller på med nu är objekt.. Det är så lätt att komma på att vi kanske borde byta någon bild eller kanske skriva om texten lite här eller där.. eller där. ja ni fattar – Good Enough som sagt .. Nu i helgen är det jobb med objekt.. Alltifrån supermoderna och nybyggda lägenheter till charmiga små spanska hus..Har lyssnat klart på boken om Det stora pensionsrånet, dvs Falcon Funds. Den var inte så lång så därför tog det inte så lång tid att lyssna igenom den. Den var bra i ett faktaperspektiv – hemläxan är definitivt gjord och det är en skandal att de kunde hålla på som de gjorde. Nu är det ju en faktabok och ska så vara men det blir lite torrt.

Nu har jag påbörjat boken Till mina torskar – en självbiografisk bok som definitivt inte är ”torr” och så otroligt långt ifrån mitt eget liv. Före detta bloggare, Big Brother deltagare, droger och jobb på sexklubbar – som sagt man kan nog nästan inte komma längre ifrån mitt eget liv..


Rɪᴋsʀᴀ̈ᴛᴛᴇɴ….Nu har senaten beslutat om nästa steg riksrätt – veckan som börjar med den åttonde februari. Det är då senatorerna ska rösta om åtal ska väckas eller inte.

Hela syftet med riksrätten nu är väl att hindra honom från att kunna ställa upp i något presidentval igen. Det skulle också innebära att han förlorar det som en avgående president alltid får (ekonomiska ersättningar mm) men det är knappast anledningen till att de driver det här.


Å

Det har väl inte varit så många som trott på en fällande dom i slutändan. Det kanske inte är så många som gör det nu heller. Det krävs 2/3 delars majoritet för att åtal nu ska väckas. I senaten har demokraterna 50 platser och republikanerna 50 platser. Det innebär alltså att det krävs 17 republikaner som röstar för att åtal ska väckas. Med reservation för att jag nu inte fått det om bakfoten 😊

När det gällde beslutet om det skulle bli någon riksrätt överhuvudtaget röstade 10 senatorer för att det skulle bli det. Om de då röstar på samma sätt nu skulle det innebära att det krävs ytterligare sju republikaner som röstar för en fällande dom.

Det jag inte riktigt vet är vilken roll Mitch McConnell har/kommer att ha när det gäller hur andra senatorer kommer att rösta och hur han själv kommer att rösta., Han har inte varit diskret med hur han ser på Trump men det betyder i sig inte att han röstar för att åtal ska väckas. Inför förra omröstningen om själva riksrätten sa han inför röstningen att han inte visste hur han skulle rösta = signalvärde, rösta som ni vill. Han röstade själv inte för riksrätt.

Kommer de 10 republikaner som röstade för riksrätt också rösta för åtal eller var det lite för mycket känslorna som styrde när de röstade vid det första tillfället? Har fler blivit modigare och eller fått mer distans till Trump nu när han lämnat Vita Huset?

Det är omöjligt att förutse hur det kommer att gå. Det finns en stor risk att han kommer undan på fel grunder – för att man inte vill förlora hans väljare.. Finns en annan aspekt som kan göra att man vill fria – undvika att republikanska anhängare ”attackerar” dvs ger sig på de senatorer som röstar för att han ska åtalas. Att det skapar våldsamheter i delstaterna. Sedan har vi såklart de som inte tycker att han ska åtalas för att de inte tycker att det finns grund för det. Det troliga är väl att han inte åtalas.. Eller??


ʟᴀ̈ʀᴀ sᴀ̊ ʟᴀ̈ɴɢᴇ ᴍᴀɴ ʟᴇᴠᴇʀ….Ny låt & video av och med Lena Ph – kollade snabbt på ITGV och det är en typisk Lena Ph låt som vid en första lyssning känns sådär bra så att den fastnar ✨


ᴅᴀɢs ғᴏ̈ʀ sᴇᴍʟᴏʀ….Nu finns det semlor i Svensks butiken.. Inte varje dag utan på tisdagar fram till fettisdagen.. Dom ser lite gulligt hembakade ut tycker jag.. Är vi där någon tisdag kanske vi köper men vi åker inte dit för att köpa några. Semlor står inte högst i kurs hos mig men kan absolut vara gott att äta en som är riktigt bra gjord.Äɴɴᴜ ᴍᴇʀ ғʀᴜ ᴍᴀɴᴅᴇʟᴍᴀɴɴ….Skrev ju häromdagen att T kallar mig Fru Mandelmann tack vare band jag har i håret typ varje dag.. Men att påstå att jag likt Lady Gaga och Fru Mandelmann flätar in mitt eget hår i bandet skulle vara ungefär lika sant som att påstå att Bernie Sanders var välklädd på installationen (se nedan).. Men tänk om jag hade kunnat fläta in mitt eget hår.. då hade jag kanske sett ut som ett mellanting av Lady Gaga och Fru Mandelmann 😄

Det finns ju ett sätt att åtminstone delvis lösa det med håret.. Hair talk extensions men om jag skulle skaffa det så skulle det vara av en helt annan anledning än att se ut som Fru Mandelmann.. Slutsats? Jag kör lightversionen.. 😄


Bʟᴏᴅᴀᴘᴇʟsɪɴᴇʀ & ᴛᴏᴍᴀᴛᴇʀ….Apelsinernas tid böjar gå mot sitt slut. Inte så att man inte får tag på apelsiner sedan såklart men de där typ 5 kilos näten kanske man inte hittar och framförallt inte till de priser som är nu..

Det som jag inte lyckats hitta är blodapelsiner, ska väl erkänna att jag inte letat direkt men de har inte funnits på SuperSol eller så.. Nästa vecka får vi åka till favoriten när det kommer till grönsakshandlare med hål i väggen och kolla om de har.. och vad statusen är när det kommer till jordgubbar 🍓Det som vi garanterat köper när vi handlar hos dem är tomater.. vi köper inte bara sådana där härliga stora utan oxå de riktigt skruttiga.. Inget fel på dem smakmässigt men de är lite skruttiga.. Dom är det helt perfekt att köpa för att använda när man gör tomatsås 🍅

I helgen har vi mycket att göra men i nästa vecka ska jag googla och läsa på om att odla tomter och lite annat. När vi var i Estepona häromdagen så såg jag deras broccoli plantor – herregud vad stora och höga de var redan.. Hur ska de då bli i sommar?


Eᴛᴛ ᴠɪʀᴀʟᴛ sᴛɪʟɪɢᴛ ᴍᴏᴅᴇʟᴇᴊᴏɴ….Bernie Sanders, en av dem som slogs mot Biden om att få bli demokraternas representant i presidentvalet, var både inbjuden och på plats vid Bidens installation.. Man kan ju inte anklaga honom för att ha klätt upp sig till tänderna direkt 😃

Oklart till vem och när han uttalade;

I Vermont bryr vi oss inte så mycket om mode

Bernie Sanders

Det behöver man såklart inte göra och förvisso ska man klä sig som man vill men ansträngningen hade kanske inte varit så himla stor att klä sig i linje med tillfället..

Bilden har inte otippat blivit viral och det har photoshoppats i all oändlighet.. Utan överdrift finns det nog en miljon nya bilder på/med Bernie nu..

Det är absolut inte bara i USA som Bernie i nya situationerHan frös nog knappast iallafall- alltid något 😃


Tʜᴇ ɴᴏᴛᴇ….
De flesta var rätt så övertygade om att det inte skulle finnas någon handskriven lapp i skrivbordslådan från Trump.. Men det gjorde det ju som bekant. Biden har inte velat säga vad det stod..

Inte oväntat börjar det ju både att spekuleras i och skämtas om vad det stod på den här lappen.. Benådning och du vet att du inte vann är inte otippat det som det skämtas mest kring..

Nu jobba vidare ✨
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.