Avskedet & Installationen….


Hemma igen efter bra möte och installerade i soffan.. Ute regnar det så det där utlovade fina vädret vet jag inte vart det tog vägen.. Nu säger prognosen att den kommande veckan ska vara det mulet och risk för regn i fem dagar soligt i två.. Tycker det regnar mer än normalt och hoppas att det är årets aprilregn som kommer nu..

Det blev installation, kökstjänst och sedan Sverige mästerkock och levande ljus..

Det här inlägget är helt och ”minnesanteckningar” från The Day of Democracy – ointresserat? Vänta till morgondagens inlägg 😃Hade det varit normala tider hade det varit läge för att sätta på sig pärlhalsbandet och gått ut och ätit middag och dricka champagne.. men nu är det ju som bekant inte det.Apropå det där med pärlor och Kamala Harris så är det inte så att man ska sätta på sig just när hon svärs utan att man ska det hela dagen.. Eller helt enkelt när man känner för det. Facebookgruppen We Wear Pearls on Jan 20th, 2021 – jag har alltid ett armband med pärlor på mig så jag är redo 😃 Men det är ju trots allt en historisk dag så det fick bli ett färgglatt grönt pärlhalsband också ✨Det var verkligen något speciellt idag med Kamala Harris installation. Hennes glädje och en form av segergest efter hon avgivit löftena.. ja, det kom en liten tår. Det var så äkta, så innerligt och jag är säker på att hon kommer att vara en riktigt bra vicepresident ✨Inte lika känslofyllt med Biden men det var så fint att se hur stolt hans familj var, speciellt hans fru och dottern Ashley.. Något som väl aldrig hänt förut är att de låg före i tidsschemat – kunde inte gå snabbt nog att byta president tydligen 😃

Alla har väl sett och hört hela eller delar av Bidens tal så det behöver jag inte återge. Demokrati och förening är väl sammanfattningen. Han nämnde Kapitoleum och att det var ett angrepp på demokratin. Han tackade sina företrädare och riktade sig mot Pence som var där. Sedan fick Trump en liten passning. Att man aldrig kan vända på fakta och ibland även fabricera fakta.. Dvs alla Trumps lögner..

Hela ceremonin gick som tur var lugnt till och det var inga som helst stökigheter på gatorna. Det kommer väl Trump tycka är hans förtjänst det också..


Kʟᴀ̈ᴅᴇʀɴᴀ….Det har alltid varit kotum att The First Lady klär sig i kläder designade av unga amerikanska designers i så stor utsträckning som möjligt och framför allt vid installationen.. Jill Biden var det och Kamala Harris var det.. men sådant har Melania aldrig tagit någon notis om.. Hon passade btw på att byta om på flyget till Florida och klev ner för flygplans trappan i en sommarklänning från Gucci för 30 000 kronor.. Ja, vi har alla olika budget för våra sommarklänningar 😃


Tʜᴇ ʟᴀsᴛ ғʟɪɢʜᴛ….Melania har inte flytt fältet, än iallafall men det var väl inte väntat att Trump skulle lämna Vita Huset utan The First Lady vid sin sida. Det är ju helt galet att han är på en så låg nivå så att han inte är med vid installationen, att de som avgående presidentpar inte hälsar det nya välkomna till Vita Huset och att Melania inte bjudit in Jill Biden på den ”testund” som är en lång tradition.

Syftet är inte att dricka te eller att bli bästisar utan att ge lite råd om att vara First Lady.. Men det kanske inte finns så mycket råd att ge eftersom hon knappast varit en ”vanlig” presidentfru. Det kommer Jill Biden inte heller vara men verkligen inte på samma sätt.. (Hon ska ju fortsätta jobba som lärare.)eftersom hon

Det är hursomhelst första gången på 150 år som en president inte är med vid installationen av sin efterträdare.Svårt att få någon uppfattning om hur människor som var på plats vid Air Force One men det var en del media och ”hard core” fans.. De sistnämnda ”skanderade” Vi älskar dig.. så egot fick lite på påfyllning.

Han höll givetvis ett tal som väldigt enkelt uttryckt gick ut på;

  • Hans egen förträfflighet och vad han åstadkommit
  • Han tackade sin familj, sin administration och nämnde Mike Pence mer eller mindre i förbifarten
  • Han önskade den nya administrationen lycka till och han trodde att de skulle lyckas. Tack vare honom såklart som lämnar över ett USA som typ är bättre än någonsin..
  • Han (de) kommer tillbaka- någon form för den resa han (de) börjat är bara en början..


En tradition är att den avgående presidenten lämnar ett brev i en skrivbordslåda i Ovala rummet.. Otippat nog så säger Trump att han gjort det (?!) Det skulle minst sagt vara mycket intressant att få veta vad som står i brevet. Skulle ju kunna stå vad som helst men kanske har den sista tidens händelser ändå har fått honom att inse att en bra idé är att slå upp ordet ödmjukhet i ordboken.

Det brukar inte offentliggöras vad det står i brevet men det har hänt och då var det typ något tips om att media kommer att vara väldigt tuffa och att man inte kan ta åt sig.. Rimligt att tro att de är neutralt snälla de där breven..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴀᴛᴛ sᴋʀɪᴠᴀ….Trump skrev nog till bläcket tog slut.. Var det 163 eller 168 benådningar att fick ihop.. någonstans där omkring var det.. Vilka som benådats har hamnat i skuggan av allt annat idag men att Bannon blev det såg jag.. Sedan är det med all sannolikhet en drös med kompisar och några som på något sätt ska rättfärdiga alltihop..Bannon var Vita Husets chefsstrateg men särskilt strategisk var han inte – en bra strategi tyckte han det var att prata negativt om Trumps barn genom att t ex säga att ”Ivanka är en dum anka” och dessutom förskingra sisådär en miljon dollar från den fond som samlade in pengar till bygget av muren. Det var en bra strategi om man ville få sparken. Det fick han och det var garanterat det där med barnen som avgjorde den saken..

Åtalad var han hursomhelst men inte nu längre alltså.. Han har vissa likheter med Trump sådär i allmänhet – bland annat har han också blivit avstängd från Twitter efter inlägg där han tyckte att Anthony Fauci och FBI-chefen skulle halshuggas..Han lär väl vara lite trött nu.. Mr Trump så några dagar på golfbanan blir det nog innan vi hör av honom igen.. Mest intressant när det gäller Trump nu är riksrätten.. tbc

Behöver inte avsluta med något annat trevligt idag – det räcker sååå bra med en ny president 😃

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.