Popcorn & Flaggor….


Det var ett riktigt bra och intensivt möte idag. Alla bilder är nu uppdaterade och klara, arbetet med objekten har påbörjats så snart trycker vi på knappen ✨ Det är ju så att man är ansluten till två olika plattformar för att få tillgång till alla objekt längs hela kusten. Så pepp på att äntligen komma igång – nu får vi bara hoppas att Corona situationen blir bättre så att människor börjar resa igen.

När man sitter så där fokuserat och flera timmar i rad med en skärm framför sig kan man bli lite trött och det blev jag.. Det var ju inte bara själva ”tittandet” på skärmen utan genomgång av bilder och några funktioner som jag behövde lära mig..


Aᴛᴛ ɪɴᴛᴇ sʟᴜᴛᴀ ᴍᴇᴅ ғʟᴀɢɢᴀɴ ᴘᴀ̊ ᴛᴏᴘᴘ….Donald Trumps sista dag och han lämnar med hundratalet benådningar och med ett lägre väljarstöd än någonsin. Det är bara 33% av av de tillfrågade amerikanerna som tycker att han gör ett bra jobb – tappet kommer nästan uteslutande från republikaner. (Inte så konstigt efter som demokrater i allmänhet nog aldrig tyckt att han gjort ett bra jobb).

Apropå benådningar så kan man konstatera att han agerar lite ”strategiskt” och populistiskt när han benådar personer som någon stor rappare etc.. Det lär han göra för att ställa sig in hos väljare snarare än att han bryr sig speciellt mycket om rapparen.. Ett exempel bara.. Det är ju väldigt många som benådas som är Trumps allierade.. Det sägs att Rupert Giuliani inte blir benådad – oklart varför, enligt honom själv för att det skulle se ut som om han gjort något brottsligt vilket han påstår att han inte gjort.. tbcApropå att inte sluta på topp.. I samma undersökning uppger 47 procent att de har en ”ogynnsam” inställning till henne.. Rätt så stor skillnad mot Michelle Obama som hade popularitetssiffror på 70 procent..Lite elakt och överdrivet så är det nog många som ser på henne som en First Lady som prioriterat det mesta annat.. Men det är kanske mycket man inte vet men synlig kan nog ingen påstå att hon varit..


Dᴀɢᴇɴs ᴅᴀɢ….Det är internationella popcorn-dagen idag.. Hade noll koll på det innan jag hörde det på Efter Fem.. Vi har ingen micro längre men tidigare poppade jag micro-popcorn men köper ingen ny micro för den sakens skull, Popcornen som säljs här är väl lite sisådär, många är söta och smaksatta på olika sätt och det gillar jag inte alls.. De allra godaste popcornen är ju dem man gör själv, kan inte komma ihåg att jag sett majskorn i snackshyllan. Får kolla upp och poppa lite popcorn 🍿


Dᴏɢɢɪsᴀʀɴᴀ….Finns det något härligare än att komma hem och mötas av två nosar precis innanför ytterdörren – totalt överlyckliga oavsett om man vi varit borta i en halvtimme eller en halv dag.

Idag var de av någon anledning ”hysteriskt” glada – så härlig känsla att känna sig såå välkommen när man kommer hem..


ᴅɪɴɴᴇʀ….Ikväll blev det en rätt så stor skillnad mot gårdagens pannkakor – Penne Arrabbiata.. Två dagar av veckan och två dagar vegetariskt ✅


Dᴇᴛ ғɪɴɴs ʜᴜʀ ᴍʏᴄᴋᴇᴛ ғɪɴᴛ sᴏᴍ ʜᴇʟsᴛ….Riktigt fin urna.. både att ha stående såhär eller full sommarblommor som riddarsporrar och liknande.. Saknade plötsligt den stora hallen i huset i Vitemölla med bänken där vi hade en stor vas med snittblommor ✨ɪɴsᴛᴀʟʟᴀᴛɪᴏɴᴇɴ….Imorgon kommer jag definitivt att följa installationen -/följa för jag kommer inte att sitta helt fastklistrad. Såg ett kort inslag från Washington och jag tycker att det är skamligt att de behövt alla avspärrningar etc och att de behöver ta in tiotusentals människor från nationalgardet, polisen och FBI.. Men det är jag knappast ensam om..Man både kan och brukar väl ha lite empati och ”tycka lite synd om” någon som förlorat ett val, en tennismatch eller vad det nu kan vara. Oavsett om man har en helt annan politisk uppfattning eller att man höll på den som vann. Man känner lite med dem eftersom man vet att de kämpat och man vet att de hoppats. Trump omfattas inte av det – det går bara inte att tycka det minsta synd om honom, ha den minsta ”empati – han har ju definitivt ingen själv och diskvalificerar sig därför själv.. Inte bara hos mig utan hos/för en väldig massa människor. Bryr han sig? Troligen inte för det är tveksamt om han vet vad empati är och att inte alla tycker att han är en vinnare oavsett existerar nog inte..Det bästa ”tycka synd om” exemplet är når någon missar en straff i fotboll när matchen avgörs på straffar.. Det spelar då ur ett ”tyck synd om” perspektiv vem det är som missar.. även om det är till Sveriges fördel. Tänk känslan att stå där inför en fullsatt arena och veta att man måste sätta straffen annars är man ute ur turneringen.. Fruktansvärt måste det vara..


Sʟᴜᴛᴀ ᴍᴇᴅ ɴᴀ̊ɢᴏᴛ ᴛʀᴇᴠʟɪɢᴛ….Ja, minst sagt trevligt ✨

Fullt upp imorgon = superkul!


2 reaktioner på ”Popcorn & Flaggor….”

  1. Rudy Giuliani, inte Rupert. Eller är det Autocorrect som spökar?
    Har sett det åtminstone två gånger i bloggen. Småfel som irriterar och minskar trovärdigheten, i alla fall för gnällspikar och besserwissers som jag…

  2. Hej!
    Tack Bengt! – Nej, jag tar på mig skulden Jag tyckte att det kändes fel när jag skrev det så jag borde såklart ha kollat det bättre.. Han är ju inte direkt okänd så inte något jag har en ursäkt att missa Skrev ju fel på FHMs generaldirektör länge oxå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.