Örter & Ljuslyktor….


Sol idag men nu varnar de för några nya regndagar igen..

Igår var det dags igen, för en ny tv-sänd gala.. Inget för mig så det blev fixande hemma istället. Håller på att bli tokig för att vi har börjat få strömavbrott lite väl ofta. Får ta och kolla upp varför..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴋᴀᴍᴇʀᴏʀ & ᴛᴀʟ….Igår höll Melania Trump sitt sista tal som presidentfru. Det var såklart det förväntade att det varit en ära, tack till alla lojala amerikaner osv men hon tog också upp våld även om hon inte specifikt nämnde stormningen. Inte så konstigt sett från hennes perspektiv- hon nämner våld men kanske inte något jättestarkt statemen.. Hon pratade också om vikten av att vara ett enat land.. med tillägg;


Var passionerad i allt du gör, men kom kom ihåg att våld aldrig är lösningen, och kommer aldrig att vara motiverat”

Melania Trump – 18 januari 2021

sᴏ̈ᴛᴄʜᴏᴄᴋ….En utrotningshotad liten apa har fötts på ett zoo i Philadelphia ❤️ Till en början hade mamman svårt att knyta an så den lilla apan fick bli omhändertagen av djurskötare.. men nu är mamman okej igen och de är en happy apfamilj ✨


Mɪssᴀᴅᴇ….Märkligt nog så missade T att Milan spelade match igår – lite extra tråkigt eftersom Zlatan är tillbaka och dessutom gjorde två mål. Kommer fler matcher och garanterat fler mål av Zlatan ✨


Aᴛᴛ ᴠᴀᴋɴᴀ ᴛɪʟʟ sᴏʟᴜᴘᴘɢᴀ̊ɴɢᴇɴ….Det ser ju inte helt tråkigt ut att vakna upp och se ljuset från soluppgången genom en skir beige gardin ✨ Får ställa sängen på snedden i rummet.. inte komma åt hälften av garderoberna och köpa beiga gardiner men det är ju nästan så att det känns som om det är värt det.. Eller så sätter jag mig upp och vrider på huvudet.. kanske en bättre lösning 😊


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʟᴊᴜs….Finns det någon mer produktiv människa är Åsa Ingrosso? Camilla Läckberg är kanske med och delar förstaplatsen.. Nu lanserar hon handgjorda ljuslyktor i skuret glas tillsammans med Majas Cottage.. Ett litet extra plus är att tio kronor per såld ljuslykta går till barncancerfonden ✨


Iᴍᴏʀɢᴏɴ….Imorgon 16.45 börjar Ettans sändning av Joe Bidens presidentinstallation.. Kommer självklart att sitta i tv-soffan med blandade känslor för man är ju onekligen nervös för vad som kan hända.

Vi lär med all säkerhet också under morgondagen få se när Trump kliver på planet.. Jag läste någonstans att en av hans kompisar uttalat sig om att Trump kommer att trivas bättre med att inte vara president för han kan då fortsätta att agera inom i det politiska livet men utan att ta ansvar..

Jag kan inte låta bli att undra om han verkligen känner sin kompis Trump.. 1) Har han inte insett att Trumps ego går före allt? 2) Har Trump någonsin tagit ansvar för någonting?


Kᴏᴍᴍᴇʀ ᴅᴏᴍ….


Äntligen fri….

Mike Pence har ju sagt att han ska komma på installationen- han skäms med all sannolikhet å Trumps vägnar.. Bortsett ifrån hans väldigt konservativa åsikter så verkar han vara en hederlig person och jag har svårt att förstå att han varit så otroligt lojal.. Lojaliteten har Trump förlorat och är väl heller inte hundra happy över att Pence kommer att närvara vid installationen..

Tror inte att Melania kommer att synas till på installationen och kanske inte vid Air Force One heller.. Trump kommer ju inte att åka med planet utan med de personer som kommer att vara hans stab framöver.. Melania kommer såklart inte ingå i den men det är en prestigeförlust för Trump om hon inte finns vid hans sida där.. En hel värld undrar om hon kommer att vara där 😄 Melania har ju btw aldrig velat vara någon presidentfru så oavsett allt så känns det nog som hon blir frigiven nu..


Åʀsᴅᴀɢᴇɴ….Så sant då – Så sant idag. Joe Bidens Instagraminlägg igår.

Tyvärr känns Martin Luther King JR’s budskap ännu mer tydligt och ännu mer viktigt den här årsdagen än på väldigt länge i USA..


Dᴜʙʙᴇʟ ɴʏᴛᴛᴀ….


I Charlotte Perrellis trädgård..

Om man har en trädgård och en pool och det är vinter och kallt.. Varför inte spola vatten i/på poolen och vips så har man en isrink..


ᴘʟᴀᴛsᴀɴɴᴏɴs….Blondinbella är på jakt efter en säljare.. Hon är ju en del av en bloggportal som ger annonsintäkter oftast baserat på antal sidvisningar bloggen har (eller liknande).. Normalt sett brukar det inte vara okej att sälja annonser vid sidan om men hon kanske har en egen deal eller så planerar hon att ha en egen portal.. Det återstår väl att se.

Precis som hon som bloggare får betalt per sidvisning brukar säljare av det här slaget jobba med provisionslön.. Med tanke på att podden nu ramlat ner till cirka 5 000 lyssnare per vecka så får man vara en otroligt skicklig säljare om det ska bli något i lönekuvertet.. Som jämförelse till de 5 000 lyssnarna så har Alex & Sigge runt 250 000 och Wahlgren & Wistam 125 000 lyssnare..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ɪɴʀᴇᴅɴɪɴɢsʟᴜsᴛ….Camilla Läckberg köpte ju ett nytt, stort och rätt så risigt hus i somras. En totalrenovering behövdes och den pågår för fullt. Hon la för några dagar sedan upp ett par ”mood boards” från den inredningsfirma de använder.. Har inte kollat på själva bilderna utan poängen är att hur mycket pengar jag än hade skulle jag inte anlita inredningshjälp. Möjligen för att hjälpa till att hitta det jag skulle vilja ha men inte för att ta fram förslag på vad jag skulle ha.

Det är ju inte alla som vare sig intresset, förmågan eller tiden att göra det själv men jag älskar att göra det.. Har ju faktiskt också hjälpt några med små inredningsprojekt – superkul att få göra tycker jag.. Har ju just nu världens inredningslust så det ska bli roligt att ta tag i arbetsrummet..


Lɪᴋᴀ ᴍʏᴄᴋᴇᴛ….Lika mycket som jag längtar efter blommiga klänningar längtar jag efter våren och sommarens alla goda sallader ✨ Eftersom T (som så många andra män inte tycker att man blir mätt på sallad) så får jag se till att ha mättande ingredienser i och ha sallad som tillbehör i högre utsträckning..Nu var det iofs by far det nyårslöfte som var lättast att hålla eftersom vi i princip alltid levde så redan innan – flexitarianlivet alltså.. Något som vi definitivt ska göra är att ha våra egna örter.. mycket basilika som jag älskar. Det är inte helt lätt att hålla dem vid liv men jag tror att vi kan lyckas om vi har dem på balkongen. Kanske lite tomatplantor också – får nog börja ”plugga” på lite för jag kan i princip ingenting om odling..

Rent generellt så tycker jag att det är lite dåligt med utbudet av örter här. I vanliga livsmedelsbutiker finns det vanligen i små plastförpackningar – utom persilja som säljs i jätteknippen.. Däremot hittar man ett klart större utbud hos grönsakshandlarna med sitt hål i väggen..


ᴀᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʙʟᴏᴍᴍɪɢᴀ ᴋʟᴀ̈ɴɴɪɴɢᴀʀ…Någon som verkligen älskar blommiga klänningar är Pernilla Wahlgren.. Utan att på något sätt vara elak så får hon gärna behålla dem – de är definitivt inte min smak utan är ofta plottriga med en massa olika blommor och inte sällan i mörka färger.. Men det finns viktigare saker att tänka på här i världen 😃Någon som nog väldigt sällan har just blommiga klänningar är dottern Bianca.. Däremot kan hon ofta få massa kritik i kommentarsfältet på Instagram. Nu senast i helgen blev hon överöst med kommentarer om hur oansvarig hon var som varit på sin assistens fest (som jag skrev om) och var ute i princip varje kväll i veckan.

Nu var det bara ett ”problem” i den kritiken – hon var inte på festen och har inte varit ute sedan före jul.. Förutfattade meningar kallas det och jag brukar inte alltid vara så bra på att inte ha sådana heller 😊Ansvar fullt ut tar btw Pernilla Wahlgren.. Hon skulle kommit förra påsken, i somras och på höstlovet men stannade snällt hemma., Igår la hon upp ett inlägg på Instagram om hur mycket hon saknade sitt Casa Rosa..


Sᴀᴋɴᴀʀ & ʟᴀ̈ɴɢᴛᴀʀ….Det var länge sedan man såg en sådan här syn i Gamla stan – överhuvudtaget i Marbella. Det var inte dött under högsäsongen men det var långt ifrån en vanlig Marbella-sommar.

Nu har det ju varit långt ifrån någonting som kan betraktas som normalt och restaurangerna har det jättetufft. De fick iofs ha lite utökade öppettider under jul & nyår men nu är det 18.00 som gäller.Redan i somras var det ett antal restauranger som inte klarat sig och det har blivit fler och fler. Här får de i princip inget stöd alls.. Hjälp med lägre hyror och att de får ha anställda on hold ett tag.. Men det är inte alla som får det och ”regelverket” kring det verkar inte vara helt tydligt.

Den enes död – den andres bröd är ju hemskt men man ju inte annat än hoppas och tro att det kommer nya ägare till de restauranger som tvingats bomma igen..


Bᴏᴏᴋs….
Man kan ju knappast anklaga mig för att inte lyssna på en massa väldigt olika böcker.. Strax klar med Trump-boken och då står boken om ”Det stora pensionsrånet – Falcon Funds” på tur för att sedan brytas av med en helt annan genre.. Man lär sig en hel del iallafall ✨ Tänkte iofs vare sig bli president eller jobba på sexklubb 😊


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴘʀᴇsɪᴅᴇɴᴛᴇʀ….“Justitiedepartementet är saknade i strid”

Donald Trump till Fox News 29 nov 2020

Det uttalandet passerade inte justitieministern William Barr obemärkt förbi eftersom de gjorde allt de kunde för att utreda Trumps påstådda valfusk..”Det är bullshit”

William Barr om det påstådda valfusket


Sedan gjorde han något han antagligen velat göra ett tag – gav upp och lämnade in sin avskedsansökan.. Han hade ju minst sagt dispyter med Trump för att stoppa honom från att sätta in nationalgardet under #blacklivesmatter kravallerna..

Lite förvånande är det ändå att Barr inte fick sparken eftersom Trump sparkat folk till höger och vänster.. men ännu mer märkligt är det att han inte ”dissade” honom totalt i samband med att informationen gick ut. Det har ju normalt sett alltid varit en vana från Trumps sida., Måste finnas en hållhake eller två 😃


Aᴠsʟᴜᴛᴀ ᴍᴇᴅ ɴᴀ̊ɢᴏᴛ ᴛʀᴇᴠʟɪɢᴛ….Den hundfria tiden i Vita Huset är över – Trump är den ende presidenten i modern tid som inte haft hund.. Men nu är snart ordningen återställd och en ny The First Dog flyttar in ✨

Nu i väg på arbetsmöte – hörs sen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.