Löjrom & Pannkakor….


Ny vecka (igen).. På agendan står de sista förberedelserna inför morgondagens möte och en artikel..

Det blir inget utegångsförbud från klockan 20.00 för att om jag uppfattade det rätt så finns det inget stöd för det i lagen. Jag brukar ju alltid tycka att alla restriktioner är okej eftersom det enda man vill är ju är ju att smittan sprids så lite som möjligt men det här 20.00 utegångsförbudet kändes vare sig kul eller rimligt.


Det blir däremot perimeterkarantän, dvs man får inte passera sin kommungräns eller ge sig in i någon kommun med perimeterkarantän. De sa inledningsvis att införande skulle ske dagligen men har nu ändrat det till varannan dag så för Marbellas del gäller alltså onsdag. Smittspridningen sticker verkligen iväg nu här i Marbella – är nu över 700, en nivå jag inte tror att vi haft under hela pandemin. Gäller alltså att ta det extra försiktigt..


Lᴏ̈ᴊʀᴏᴍ….Gjorde ju som vanligt matplaneringen för veckan igår, det är lite som en ”Gör det själv Linas matkasse” Eller inte 😄 Men planeringen och variationen är det iallafall.

På veckans meny står inte löjromspizza och det har det aldrig gjort, har faktiskt aldrig ätit det. Men jag kan inte föreställa mig något annat än att det är gott ✨ Det tog lite tid för mig att verkligen uppskatta det, i början tyckte jag inte alls om det..

Apropå löjrom.. på en middag för ett gäng år sedan fick jag höra historien om när Micael Bindefeld som vanligt skulle ha nyårsmiddag på Mallorca.. En av gästerna var hans väninna Tina (Kronprinsessans stylist).. Hon skulle komma till Palma precis innan nyår och han var redan där så han bad henne att köpa med sig löjrom.. Självklart sa hon – hur många kilo ska jag köpa 😄 Hon köpte uppenbarligen inte löjrom så ofta, eller mer troligt aldrig..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴘɪᴢᴢᴀ….Hörde under Carina Bergfeldts talkshow att Stefan Löfven var den som börjat med att när man beställer pizza så beställer man den halvt färdiggräddad – sedan gräddar man klart när man kommer hem – perfekt varm och god pizza.

Det låter ju vettigt men man kan ju också värma den när man kommer hem.. men det kanske är klart längre till pizzerian när man bor i Örnsköldsvik..


Fᴏᴋᴜs….I övermorgon svärs Joe Biden in som president- aldrig någonsin har det väl varit så lite fokus på den tillträdande presidenten som nu. Det är iofs inte en normal president som avgår men lite mer fokus på Biden borde det väl ändå varit. Det är nog ”tur” att stormningen av Kapitoleum hände för annars hade det funnits risk för att Trump haft ett eget stormöte eller liknande, allt för att ta bort fokus från Biden och förstöra för honom.

Det kommer säkert att vara en hel media när Trump går längs den röda mattan, de 21 salutskotten fyras av och han kliver på Air Force One för sista gången. Inte för att hedra honom utan för att se vad han eventuellt kan göra..

Jill Biden kommer, till skillnad ifrån Melania, att fortsätta jobba. Kan inte tänka mig att det kommer vara på heltid men tror att det i allra högsta grad är ett ”statement”:att hon inte är Melania 2 som enbart spenderat skattebetalarnas pengar på svindyra kläder och haft ett litet (som sig bör) presidentfru projekt. Det har nog aldrig varit så stor skillnad på det presidentpar som flyttar ut och de som flyttar in i Vita Huset.


Cᴏʀᴏɴᴀ sᴘᴇᴄɪᴀʟ….Det var ju någon form av Corona-special igår men vi såg bara en väldigt kort stund. Det känns nästan hemskt att säga/skriva det men det är en slags ”information overload”. Vad som är rätt eller vad som är fel, all statistik och allt det andra.. Det viktiga för mig är inte om strategin varit helt rätt, Sverige eller Spanien gjort rätt (som exempel), statistik på korsen och tvärsen utan att de ansvariga följer utvecklingen och agerar därefter samt situationen här och nu.

Det är såklart rimligt att Stefan Löfven, Lena Hallengren och Anders Tegnell (FHM) blir utmanade och ställs till svars både för strategin de haft och vad man har för tankar framåt men jag kan känna att det blir ”jobbigt” att ”bara” höra och läsa om det hela tiden. Förstår givetvis att det behövs och jag är inte ointresserad men det blir för mycket att följa allt.


Iɴɢᴇᴛ sᴏᴍ ʜᴇʟsᴛ ᴀɴsᴠᴀʀ….Lovisa Worge, assistent till Bianca Ingrosso, fyllde år i lördags och hade fest på Hallwyska på Strandvägen.. Oklart hur många som var där men av de bilder som florerat på Instagramstories mm var det inte oklart att de inte verkar ha någon koll på några restriktioner..

Det är inte första gången som den här typen av ”fester” spårar ur men Hallwyska säger att de sagt till gästerna upprepade gånger etc. Man har nu infört en mejladress dit människor kan mejla när de ser att restriktionerna inte följs på någon restaurang.. Ur en smittosynpunkt är det väl bra men jag kan inte undvika att få en ”känsla” av historiska tiders former av angiveri. Nu rör det sig iofs inte om privatpersoner och konsekvenserna inte desamma som det en gång var men…Det jag inte förstår är hur det kunnat vara någon fest överhuvudtaget om det nu inte var någon fest på dagen.. Det kan det iofs ha varit för alkohol får ju inte serveras efter klockan 20.00 eller vilken tid som nu gäller i Sverige.. Hallwyska är ju förutom ett museum även en restaurang med festlokal och man får inte enligt lag låta gäster ha med sig egen alkohol.. Nej, stannar där.. det var som det var och Lovisa Worge säger att hon från och med nu ska tänka sig för och ta större ansvar. Då får väl Stockholmarna vara tacksamma för det..

Hon var btw inte den enda som hade fest i helgen.. Riktigt dåligt av dem att inte respektera restriktionerna och sätta festande i fokus..


Lɪᴛᴇ ɪɴsᴘᴏ….Såg det här inlägget på Sofia Wistams Instagram.. Blir lite för (eller mycket när jag tänker efter) sött för mig men jag fick en idé om en slags hybrid.. En delicato chokladboll med en mums-mums emellan.. Ja, jag vet att proportionerna inte stämmer men med lite fantasi löser man såklart det. Måste helt enkelt prova.. Både chokladbollar och mums-mums finns i Svenska butiken.. Kanske blir en total succé 😊


GʟᴀssVet ni att det såldes 14 miljoner glassbåtar i Sverige förra året – om inte så gör ni det nu..


Dᴀɴsᴀɴᴛᴇ ᴊᴀɴɴᴇ….Det märks att Corona påverkar frilansarnas intäkter.. Ola Rapace erkände ju t ex att den enda anledningen till att han ställde upp i Stjärnorna på Slottet var för att han behövde pengarna. Lisa Nilsson sa samma sak om varför hon var med i Så mycket bättre men är inte det absolut mest udda den senaste nyheten att Janne Josefsson ska vara med i Let’s Dance…


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴛᴠ….Carina Bergfeldt fick sina siffror för sitt premiärprogram idag.. 1 964 000 tittare.. Det placerar programmet som nummer två av alla tv-program oavsett kanal.. Men slår På spåret gör hon inte – de hade 2 763 000 tittare..alltid en ohotad förstaplats..


Bᴇɴᴊᴀᴍɪɴs sᴘᴀɢʜᴇᴛᴛɪ….Har inte lyckats lista ut när Benjamin Ingrossos mat/musikprogram ”Benjamins” börjar.. det är kanske inte spikat och/eller kommunicerat ännu. Vi får väl se om han kommer laga Spaghetti Carbonara (troligen..) – han har ju en väldigt bestämd uppfattning om hur en Spaghetti Carbonara.. Väldigt.


Pᴀɴᴄᴀᴋᴇs….Det är iofs inte torsdag och vi har inga planer på någon ärtsoppa men däremot tänkte jag fixa lite pannkakor.. Om man (läs jag) får lov att säga det själv så får jag till det rätt bra.. När vi bodde i Sverige gjorde vi aldrig pannkakor utan det är något vi börjat med här.. lite då och då..


Aᴛᴛ ʙᴇɴᴀ̊ᴅᴀ ᴇʟʟᴇʀ ɪɴᴛᴇ ʙᴇɴᴀ̊ᴅᴀ….Det sägs att Trump ska benåda runt hundra personer den sista dagen men att det inte inkluderar honom själv.. Efter sista tidens händelser har han tydligen tänkt om eller så har han kanske aldrig tänkt tanken fullt ut.. Vi får väl se vad som händer – inte många timmar kvar..

Apropå riksrätten så uttalade sig ju bundsförvanten Rupert Giuliani igår om åtalet och försvaret.. Nu säger New York Times att Giuliani inte kommer att delta i teamet som arbetar med Trumps försvar.. Det är många som tycker att Giuliani inte varit den bäste rådgivaren.. Jag har lite svårt att förstå att en fd åklagare ändrar sig så mycket att han ”viger” sitt liv åt någon som Trump..


Sʟᴜᴛᴀ ᴍᴇᴅ ɴᴀ̊ɢᴏᴛ ᴛʀᴇᴠʟɪɢᴛ ᴠᴀʀ ᴅᴇᴛ….Ibland kan jag bara bli såå kär i sådana där gulliga saker.. som t ex den här söta påsen med te.. Jag skulle däremot inte få för mig att köpa påsen, tillhörande servetter etc utan bara som en detalj så här..


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.