Våren & Lyckan….


Jag har inte sett något om att centralregeringen ska ha svarat huruvida Andalusien får införa utegångsförbud från klockan 20.00. Jag uppfattade det som om det skulle börja gälla from idag men det kan ju vara fel för nu är det inte helt lätt att hänga med… Kanske bäst att bunkra konserver och stanna inne så år man säker på att inte göra fel 😄

Det är knappt jag tror att det är sant men jag har inte skrivit något om Trump de senaste inläggen. Det blir i nästa inlägg för att tro att han stilla och lugnt skulle räkna ner dagarna var väl såklart naivt. Revenge..”Någon” gjorde något som ”Någon” inte borde ha gjort igår.. Konsekvensen.. Det ena glaset lossade och jag kan inte ”trycka” tillbaka det ordentligt.. Som tur är bara vanliga läsglasögon men måste fixa nya asap eftersom det är så ansträngande för ögonen utan. Klarar mig idag men imorgon blir det nya..


Vᴀ̊ʀᴛᴇᴄᴋᴇɴ….Något man ofta säger om Sverige är att man uppskattar årstiderna. Vi har såklart också de fyra årstiderna men de skiljer sig ju inte alls som de gör i Sverige. Här det mest temperaturen som skiljer om man ska förenkla det men det finns något som är gemensamt. Våren, eller rättare sagt känslan när våren kommer.

Jag vet att det är lite tidigt att i Sverige börja prata om våren men med tanke på hur fort tiden går hela tiden så är det snart vår. När kommer våren? Det skiljer sig givetvis från år till år men enligt SMHI kommer våren när: Dygnsmedeltemperaturen överstiger 0 grader men understiger 10 grader kallar man det dygnet för ett dygn med vårtemperatur. Om det är så sju dygn i rad säger man att våren kom det första av de här dygnen. Ett normalt år brukar det hända i mitten av mars i Stockholm och någon vecka tidigare i Skåne.

Det innebär att vi ett normalt år ligger på gränsen för att ha vår i januari och februari för då är dygnsmedeltemperaturen 10 grader beroende på väldigt kalla nätter. Så vi har två årstider om man ser till temperaturen.Det finns gemensamma vårtecken och så finns det de som skiljer sig lite åt, en som är gemensam är den härliga känslan av att vakna till fågelkvitter. Det är som om de förmedlar att nu ligger den ljusa, vackra tiden framför oss. Man får hopp även om man såklart vet att det alltid kommer en vår så kommer fåglarna med bekräftelsen, lite banalt uttryckt så där.Hur många gånger har man inte åkt till handelsträdgården eller liknande för att köpa årets första blommor för att plantera i krukor ute – penséer.. Hur många som helst och de lyser ju upp så himla fint efter en lång vinter.

Man kanske inte i första hand tänker på penséer i Spanien men faktum är att det planteras enorma mängder penséer i kommunala rabatter, rondeller etc. Man lägger ju väldigt mycket pengar på att Marbella ska blomma året runt, ännu mer pengar lägger man i Estepona som kallas för Costa del Sol’s trädgård.Det har ju alltid varit något speciellt när uteserveringarna började öppna upp – för många år sedan fick man inte ställa ut dem före första maj nu finns det ju uteserveringar året om med infravärme och vad det nu är, Men det är ändå en riktig vårkänsla när alla uteserveringar är ute och de, så fort solen visar sig, snabbt fylls med människor som längtat efter solen ✨Det finns en ”sak” som däremot skiljer sig rätt så mycket.. Det är den där känslan, doften och lukten som kommer när våren är alldeles ”ny”. Jag kan inte förklara den men det är någon slags blandning av ett regn som slutat, de allra allra första tecknen på grönska och att människor börjar le.. Det är ”stadskänslan” som jag kan erinra mig när jag tänker på de där absolut första vårdagarna. Ett bombsäkert vårtecken när vi bodde vid Fredriksdal i Helsingborg var när vi gick för att köpa träskor i den lilla lokalen en halv trappa ner i något av grannhusen. Det kunde ta en stund, inte för att han var långsam eller för att det var kö – det var jag som inte kunde bestämma mig för vilka jag skulle välja..Den första våren blir så mycket tydligare utanför stan.. antenn för att det är så här grönt dag ett på våren men för att man kan ta en kaffe på en solig plats i trädgården, man räfsar bort höstens löv och man ser troligtvis trädens löv och annat tidigare. Det är ju också så mycket vanligare med landställen i Sverige än här. Vissa åker året runt men många åker oftare när våren kommer.

Det är nog helt sant när det sägs att det inte finns någon som inte säger;


Iɴɢᴀ ᴋᴏ̈ᴇʀ….Det är knappast några ringlande köer vid incheckningsdiskarna eller på startbanorna just nu. Det har det väl iofs inte varit på väldigt länge men frågan är om det är värre nu än det varit.


Vᴀᴄᴄɪɴᴇᴛ….Jag vet iofs inte hur det här förhåller sig till förväntningarna men ur ett totalt lekmannaperspektiv så låter det väl bra.. Det behövs ju två doser så det kanske till och med är riktigt bra.


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴛʀᴇɴᴅᴇʀ….Det är långt ifrån något nytt med paddel eller stavas det padel? Det blir jag aldrig riktigt klar över men det är å andra sidan inte så himla viktigt. Skrev ju om att vinterbad är det nya men även om paddel inte är nytt (inte vinterbad heller om man ska märka ord) så har det ökat och ökar det hur mycket som helst.

Det kommer nya paddel-hallar som svampar ur marken och till med Globen används nu eftersom det ändå inte kan vara några evenemang där. ”Alla” spelar – inte alla såklart men det känns så när man scrollar igenom Instagramflödet. Jag tror att det är kul för de flesta verkar bli helt fast och ingen är väl så korkad att den spelar flera gånger i veckan bara för att det är en trend?

Inbillar mig också att det är kul för att om jag och T börjar så får han automatiskt ett överläge eftersom han är man, som det är i tennis.. Men det vet jag ju inte så kanske vi skulle ta och masa oss ner till urbanisationrns paddelbana 😄 Att det finns en säger en del om hur stort paddel är och har varit länge i Spanien.Gᴇʀ sɪɢ ɪɴᴛᴇ….Ja, ett skriftligt avtal är ett avtal. Ja, Ebba Bush har drömt om att få köpa det här huset i många år och det passar hennes livssituation bra med tanke på skilsmässan, barnen och ex-maken.. . Ja, hon upplever att ägaren fullt ut var vid sina sinnens fulla bruk när de skrev det där första skriftliga avtalet i husets kök.

Nu skärper Ebba Bush tonen eftersom hon tycker att säljarens (80-årige Esbjörn) juridiska ombud medvetet drar ut på tiden. Det juridiska ombudet hävdar dessutom att de 3,9 miljoner som är köpeskillingen är två miljoner under marknadsvärdet så nu ska ett värderingsinstitut värdera fastigheten.

Ja, att påstå att det är en sååå älskad släktgård är en sanning med modifikation- ingen verkar ha varit där på åratal och det var nog flera decennier sedan som någon la en krona på någon form av underhåll. Med tanke på husets skick (nu vet jag iofs inte hur tomten är) och trots att det ligger vid en sjö skulle jag bli väldigt förvånad om det dels skulle vara värt sju miljoner bli ännu mer förvånad om Ebba Bush tänkte köra under radarn, hoppas på det bästa och försöka köpa det medvetet till ett kraftigt underpris.. Det skulle väl ha gjorts någon värdering i samband med köpet om jag inte minns fel..

Men skulle det visa sig att hon ”köpt” huset till kraftigt underpris lär rubrikerna bli ännu fler, ännu större och väljarstödet ”få rejält med stryk….


Aʟᴅʀɪɢ sᴀ̊ ʟʏᴄᴋʟɪɢ sᴏᴍ ɴᴜ….Att läsa Blondinbellas blogg i januari 2021 är verkligen annorlunda mot hur det varit. Det är som om det är en annan människa som skriver om ett helt annat liv. Borta är galor hon betalat för att vara med på, påstådda flygningar med privatjet, personal hemma och allt det där andra. Det som handlade om att visa upp en image och yta av framgång och flärd.

Nu hämtas det barn på dagis, det lagas frysta torskpanetter och det är Netflix i tv-soffan. Ett väldigt vanligt liv helt enkelt. Ett liv som verkar göra henne gott Det är inget nytt, jag har skrivit om det förut men tänkte på en sak..Har hon hittat sig själv eller har hon bara anammat den ”nye” pojkvännens intressen och livsstil? Hade hon varit lika övertygande om att hon hittat sig själv och aldrig mått så bra eller varit så lycklig som nu om hon träffat t ex en IT-miljonär. En person i en helt annan miljö och med en helt annan ”livsstil” och som påminde om den hon hade? Eller om hon hade träffat ett fotbollsproffs eller en politiker..

Ja, det tror jag. Det behöver såklart inte vara helt och hållet negativt men det kan vara lite farligt att anpassa sig efter någon annan helt och hållet och kanske flera gånger. Då hittar man ju aldrig själv och den grund man behöver för att stå stadigt. Hon har levt i en roll sedan hon som 15-åring blev Blondinbella och började med bloggen. En blogg som blev Sveriges största på den tiden och där hon konstant hittade på saker och händelser för att hålla bloggen intressant. Under åren har nog privatpersonen och karaktären vuxit ihop så starkt så att hon inte riktigt vet vem hon är utan karaktären..


Dᴇᴛ ᴅᴀ̈ʀ ᴠᴀɴʟɪɢᴀ….
Då var det dags igen.. Veckoplaneringen och de vanliga söndagsrutinerna.. Har skrivit lite på nästa inlägg och lite annat så det kommer ett inlägg till idag.. Trumps sista skälvande dagar som president måste ju dokumenteras.. även om det tyvärr inte kommer att vara det sista vi hör om honom..
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.