Shima i Underlandet….
Den senaste stormen har verkligen ställt till med problem. I Spaniens största urbana skog Casa de Campo i Madrid varnat trädgårdsmästarna för stor förödelse.. Låter märkligt att säga trädgårdsmästare- då tänker man sig max en hotellträdgård eller så.. Hursomhelst så uppges sju av tio träd vara allvarligt skadade och det ser mer eller mindre ut som en krigszon.. De har hittills inte fått den förstärkning de behöver och får de inte det kan man behöva hålla skogen stängd i upp emot ett år.


Vɪɴᴛᴇʀʙᴀᴅ ᴍᴏ̈ᴊʟɪɢᴛ ᴍᴇɴ ᴏᴍᴏ̈ᴊʟɪɢᴛ….Nästan så att man kan ta trenden med vinterbad till Madrid.. tyvärr ligger det inte vid havet..


Sʜɪᴍᴀ ɪ ᴜɴᴅᴇʀʟᴀɴᴅᴇᴛ….Såg Stjärnorna på Slottet och insåg två saker väldigt snabbt.. Hennes frukostdukning som ett Alice i Underlandet stämmer så väl in på den bild jag har av henne. Vet inte om ni såg programmet eller la märke till det på bilden.. den enorma kaffekannan intill henne. Scenografi a la SVT – inget fuskande.

Det var ju som sagt första gången som jag såg ett helt Stjärnorna på Slottet – sett någon kvart här och där tidigare. Det kommer inte att vara ett program som jag kommer att göra allt för att inte missa.. Är det en intressant persons dag kan jag absolut se det men av årets deltagare som är kvar känns inte någon som ”impossible to miss”.Programmet är väl vad man skulle kategorisera som ett ”trevligt” program. Det känns på något sätt som om man var den sjätte gästen vid ett middagsbord bortsett ifrån möjligheten att ställa frågor vilket man kanske skulle ha önskat. Det skulle väl inte gå att undvika att de andra deltagarna kommenterade personen och dagen. Kommentarer som flikades in några gånger under programmet.. De kan kanske bli stolpigt men tyckte inte att det blev så i kvällens program.Det är klart att vissa har mer att berätta på det personliga planet än andra men om jag ska säga något om kvällens program så är det att jag kände att jag lärde mig mycket om vad hon gjort men inte så mycket om vem hon är. Men jag kanske är orättvis.

Jag lärde mig att hon är modig. Jag lärde mig att hon vågar gå sin egen väg. Jag tror att jag lärde mig att hon är genuin. Men till vissa delar kan man säga att det är egenskaper men i sammanhanget blir det ju hon.. Så är jag orättvis? Att lära sig något om vem en person är handlar ju definitivt inte bara om vad en person berättar. Alice i Underlandet dukningen och hennes aktivitet berättade en del utöver det hon sa.Nästa vecka = Multikonstnären Ernst Billgren, ja han är pappa till Elsa Billgren som dyker upp här i bloggen då och då..Det första man tänker på när man hör namnet Ernst Billgren är konst i form av tavlor.. ofta med udda djurmotiv som rävar och änder. Han har målat en tavla som jag verkligen gillar – Andrum. Gillar den speciellt eftersom namnet är är ”underfundigt” eller hur jag ska uttrycka det..Men det stannar definitivt inte vid tavlor det är glaskonst som t ex glas för whiskey, små stilleben, större grejer av olika material för inredning i mer offentliga miljöer och så vidare och så vidare..

Kanske ska se programmet med honom trots allt 😊


ʙʀɪᴛᴛ-ᴍᴀʀɪᴇ….Man kommer att visa den svenska filmen Britt-Marie var här på originalspråk på en biograf i Malaga. Det är inte för en svensk publik utan för en publik i allmänhet så den måste vara textad till spanska. Lite svårt att hänga med annars 😃


Dᴇɴ ᴇʟᴀᴋᴀ ʜᴀʟᴠsʏsᴛᴇʀɴ….Det här är Meghan Markles (gift med Prins (fd) Harry syster. Att påstå att de står på god fot med varandra skulle vara typ det här århundradets överdrift. Man ska väl vare sig ha några synpunker eller förutfattade meningar så vi kan förhålla oss till att det aldrig är ens fel när två träter.

Systern tyckte inte att de i familjen fick någon hjälp när Meghan började tjäna mycket pengar i tv-serien Suits. Ännu surare blev hon när hon tyckte att Meghan ”gömde undan” dem när hon träffade Harry. Det här hon sagt själv i en tv-intervju… då hade hon vid flera tillfällen ”hängt ut” Meghan och även dragit in brodern att göra detsamma, så de blev inte bjuden på bröllopet. Till saken hör att de inte vuxit upp med Meghan.Så vad gör man när man inte tycker sig få ta del av pengar och uppmärksamhet, när intresset för tv-intervjuer som man tagit bra betalt för antagligen sinat.. Jo, man skriver en bok där man ”lovar” att man ska avslöja allt om Meghan.

Väldigt glad över att inte ha en syster som henne..Imorgon får ni läsa lite om det här.. vad det nu innebär får ni se..


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.