Carina & Fru Mandelmann….


Vaknade till strålande sol och klarblå himmel ✨ I mitten på nästa vecka ska temperaturen stiga så att den nästan är uppe i den normala temperaturen för januari.

Jobbade som sagt i butiken igår.. Otroligt lite att göra.. Det värsta (allt är relativt) som kan hända när det är riktigt lite att göra är att det kommer in någon som inte har ”alla hästar hemma”. Det har bara hänt en gång tidigare och så ikväll..

Det var en kille/man som ville anmäla sig för att jobba som volontär.. något som dessvärre inte kommer att bli aktuellt. Han kom från Rumänien och vad han gjorde här förblev högst oklart. Anledningen till att han ville jobba som volontär var för att hans mamma dött av cancer.. dock inte vanlig cancer utan en cancerspruta (?!) George W Bush och Donald Trump varit engagerade i hans livsöde och senast nu Trump som hjälpt honom att få lämna Rumänien.. Ja, ni fattar.. Man vill ju inte vara dum/elak men man kan ju inte heller stå och lyssna hur länge som helst..Lite nervositet skymtade någon gång – inte konstigt och jag tror det är helt borta nästa program

Vi börjar väl med recensionen som ”utlovat”.. Det har ju varit en enorm hype inför premiäravsnittet så det ska bli intressant att se tittarsiffrorna- lovar att berätta om jag kommer ihåg att kolla.. Det är ju lite fördröjning på statistiken för tittarsiffrorna.

Jag tycker att det var spridda skurar.. Inledningen med Stefan och Ulla Löfven var bra. Intervjun med Benjamin var bra men det var i hög grad Benjamins förtjänst.. eller rättare sagt så blev det en slags bra stämning/dialog där paret Löfven var med på ett hörn på ett bra sätt. Intervjun med hästtjejen tycker jag inte alls blev bra – introt var riktigt bra med den korta filmsnutten men sedan föll det successivt och blev ett väldigt abrupt slut.

Delen med skidkillen missade jag i princip helt för några kompisar skulle komma förbi och hämta en grej så maten fick avbrytas och återupptas just när intervjun med skidkillen var.

All in all så var det bra men jag skulle inte kalla det en dundersuccé- nu hade jag förvisso väldigt höga förväntningar så jag kanske är orättvis. Vad tyckte ni?Benjamin Ingrosso verkar ju vara en otroligt trevlig person, ödmjuk och fin. Han är dessutom ett musikaliskt geni, till och med ”surgubben” Plura sa ju att Benjamin var den mest musikaliska person han träffat på..

Låten han framförde han skrivit när han var 12-13 år (!!) och morbror Niclas Wahlgren hade hjälpt honom med texten när de satt på bryggan hos hans mormor och morfar (inte helt okända de heller).. Låten har hunnit bli en succé och jag hoppas att hel albumet blir det – skulle bli förvånad om det inte blev det.. Hade btw helt missat att det kommer mat & musikprogram med honom ”Benjamins”. Vet inte när det börjar men utifrån perspektivet matinspiration tror jag att det kan vara bra.. Han ska ju tydligen och verkar väldigt på det.. oxå ✨

Igår hade det regionala styret här möte och man har ”gått” till centralregeringen för att få igenom klart hårdare restriktioner. Man tror att vi har tre riktigt svåra veckor framför oss..

Det man nu vill ska gälla är;

Utegångsförbud från klockan 20.00

Restauranger och butiker måste stänga 18.00

Utanför hemmet får man bara vara max fyra personer tillsammans

Man ska vistas utanför hemmet i så stor utsträckning som möjligt

Total stängning av restauranger i områden med över 1 000 smittade per 100 000 invånare (inte aktuellt här)..

Det här innebär såklart att ändrar tiderna i butiken så att vi stänger 18.00 – siestan justeras och jag börjar då två timmar tidigare istället.. Bättre arbetstider för mig men något sämre ur en försäljning-synpunkt..


Aʟʟᴛ ʟᴊᴜs ᴘᴀ̊ ᴍᴇʟᴀɴɪᴀ….Just nu är det mer fokus på Melania Trump än på Donald Trump.. Vad hon har gjort? Ingenting. Allt fokus handlar om vad hon kommer att göra. Det skrivs spaltmeter om att hon kommer att vilja skiljas och hur mycket pengar hon kommer att få vid en skilsmässa.

Jag håller fast vid min teori.. Om Donald Trump inte har någon annan så kommer vi inte att höra talas om någon skilsmässa.. på ett tag. Nog för att Melania verkar vara en kvinna som gör som hon vill så finns det säkert en kappsäck pengar eller två som gör att hon inte kommer att agera mot hans vilja..Så fort hon bara kan kommer hon att se till att de inte lever ihop och när tiden är inne är det garanterat Bye Bye Donald..


Fʀᴜ ᴍᴀɴᴅᴇʟᴍᴀɴɴ & ᴊᴀɢ….Eftersom mitt hår inte är i toppskick nu (är väl aldrig det efter det att jag var sjuk..) så sover jag ju med en turban för att skydda håret och jag tycker att jag ser lite resultat. Sedan använder jag ofta en typ av hårband- något som är jättefint men man ska mer hår än vad jag har för att det ska komma till sin rätt. Hursomhelst så använder jag det och T tycker att jag ser ut som Fru Mandelmann 😃

Nu har hon väldigt mycket tjockare och längre hår och ett tjockare hårband men bortsett ifrån det.. I övrigt har vi nog inga likheter misstänker jag.. Det enda jag ser av det programmet är någon trailer. Har en känsla av programmet blir lite för mycket av det goda – framförallt han (heter han Gustaf?). Men det ser onekligen härligt ut där på gården på Österlen. Böljande fält, alla deras odlingar och djur som mår bra så hur ”för mycket” programmet än må vara för min smak så är nog inte miljön och livet där det..


ʙɪʟᴊᴇᴛᴛsʟᴀ̈ᴘᴘ….Varje år är det ju en stor och lång musikfestival- den börjar i slutet på juli och pågår i cirka en månad. Under den tiden är det drygt 25 konserter. Man körde förra året men i mindre skala än planerat, färre i publiken och internationella artister kom inte. Det är alltid en blandning mellan spanska och internationella artister.Här är några av artisterna som kommer t ex Lionel Richie, Il Divo och Simple Minds. Förförra året tänkte vi att vi skulle gå på någon av konserterna, minns inte vilken, men avstod eftersom biljetterna kostade en halv förmögenhet även om man stod bakom en pelare typ.. Nu finns det inga pelare kom jag på eftersom det är utomhus men även de sämsta biljetterna var svindyra för att inte tala om VIP biljetterna som finns tre nivåer..

Det finns väldigt mycket att göra här och under ett normalt år händer det mycket och är en massa olika typer av event – inte bara på sommaren. Men just under sommaren blir mycket så himla mycket dyrare. Det är väl inte så konstigt eftersom det alltid finns människor med mycket pengar här – framförallt under sommaren. Dom får gå på Starlite festivalen i vårt ställe 😃


Mɪɴ ᴋᴀʀʀɪᴀ̈ʀ sᴏᴍ ʙᴀʟᴇᴛᴛᴅᴀɴsᴏ̈s….Det här är Josefine Sundström – är journalist, författare och världens trevligaste sådan.. Hon började sin karriär som balettdansös, Bingo-Berra och som programledare i lite olika SVT produktioner.. Bland annat Mello för typ hundra år sedan.. Nog om det. När jag såg hennes Instagraminlägg igår kom jag och tänka på balett. Min relation till balett.

Jag vet inte hur många gånger och hur länge jag tjatade på Mamma om att få börja med balettdans. Jag vet inte riktigt hur gammal jag var men troligtvis i sexårsåldern eller så.. Det var inte så att mina föräldrar tyckte att jag inte skulle ha fritidsaktiviteter men Mamma var väldigt osäker på om balett riktigt var min grej. Inget bet på mig.. Balett var min grej. Punkt. Att det troligtvis var de där ”fina” rosa dräkterna som lockade mer än själva dansen sa jag inte ett ord om.

Envis är jag och snäll var Mamma och det var dags för första balettklassen. Mamma var med och satt på en bänk vid sidan och vi var ett antal små flickor som skulle börja fullfölja drömmen om balettdans. Min karriär som balettdansös tog slut där och då. Jag tror faktiskt inte ens att jag fullföljde den första lektionen 😊 Aldrig har väl Mamma haft så rätt och jag så fel – men aldrig hörde jag heller; vad var det jag sa ❤️


ᴄᴏʀᴏɴᴀ ᴏᴄʜ sᴛᴀᴛɪsᴛɪᴋᴇɴ….Såg en rubrik.. Sverige sjätte värst i världen. Måste ju vara en felaktig uppgift är den första tanke men den visar sig stämma. Om man tittar på datan för den senaste veckan. En vecka tidigare har det värre än nu annars har det varierat uppåt och nedåt.

Att titta på statistik på det här sättet korta perioder med jämförelser för just den perioden gör mig yr. Nu är det ju vare sig meningen eller viktigt att jag förstår statistiken på den nivån men är det inte lite oklart om det är någon som gör det?

Alla är överens om en sak – situationen är allvarlig. Sedan går åsikterna isär. Ordentligt isär. Någon säger att om inte hårdare restriktioner införs kan upp till 5 000 dö inom loppet av två månader. Vi kan alla vara överens om att vi verkligen hoppas att han har fel.


Nu kan det väl räcka att läsa svaret som ja eller nej.. men det är ju en undersökning i en kvällstidning 😃

Nu ska vi ta det här med en nypa salt.. En totalt icke statistisk säkerställd undersökning i Aftonbladet som cirka 215 000 deltagit i visar att 70 procent tycker att Sverige hanterat pandemin dåligt och 32 procent tycker att det skötts bra.

Att inte alla använder munskydd i Sverige vet jag men använder alla handsprit varje dag – flera gånger per dag? Det finns ju ett antal företag som snabbt ”hakade” på och säljer handsprit med både god doft och snygga förpackningar.. De är inte billiga. Skulle vi köpa och använda sådana vet jag inte hur mycket pengar vi skulle ha lagt ner – det är fullt tillräckligt som det är. Det går många munskydd varje månad och mycket handsprit.. vill inte räkna ut vad det kostar för tänk vad mycket bättre saker vi kunde ha gjort för de pengarna.. Det är ju trots allt tio månaders kostnad nu..överstiger definitivt 5 000 kronor. Som var så reglerades ju priset på munskydd av regeringen hyfsat snabbt och nu har Spanien fått godkänt av EU att inte ha en lägre moms på dem (något andra länder också har).Vi får se om vi kommer att kunna köra arbetspasset på tisdag med dom som gjort hemsidan – det finns en rätt så stor risk för perimeterkarantän. Ett begrepp jag definitivt inte hört talas om tidigare men man lär sig en del under en pandemi. Det mesta hade man velat vara utan..

Hursomhelst så infaller den typen av karantän när en kommun har över 500 smittade per 100 invånare.. Marbella har nu 485 och Estepona (dit vi ska) har runt 420. Det där med hur många smittade det ska vara för att karantänen ska bli aktuell kan variera. Spanien är nu uppe i 575 smittfall per 100 000 och precis som i Sverige ser man några svåra veckor framåt.


Tᴀ̈ɴᴋᴛᴇ ɪɴᴛᴇ ᴘᴀ̊ ᴅᴇᴛ….Han stod där på podiet – totalt uppfylld av sig själv när han mötte publikens jubel.. Stort ego, uppfylld av sig själv och en person som inte kan hålla sig till någon form av manus = en väldigt farlig kombination. Konsekvenserna med stormningen av Kapitoleum, den massiva kritiken mot honom och riksrätten vet väl alla mer och därtill om.

Det man kanske inte hört lika mycket om är helt andra konsekvenser som t ex att bankerna drar in Trumps lån, stora företag drar in eller reducerar sina donationer till det republikanska partiet och en stor prestigefylld golftävling som skulle spelats på en av Trumps golfbanor har bokats av.

Vad det innebär med lånen vet jag inte, företagens donationer kommer återkomma när, var och hur vet ingen.. Det kommer nog inte att vara populärt om Trump fortsätter ha någon form av framträdande roll i partiet., men det kan han ju bara inte tillåtas att ha hur många anhängare och därmed väljare han har..


Jᴀɢ sᴋᴀ ʜᴀ….Nu har Trump meddelat hur han ska ha det när han lämnar sitt ämbete och därmed Vita Huset.. Biden ska sväras in runt 12-tiden och under förmiddagen ska Trump hämtas i helikopter och föras till en militärbas där det ska hållas en större avskedsceremoni med militär känsla.Röda mattan ska rullas ut, det ska skjutas salut (oklart varför just 21 skott) En militärorkester ska spela och han ska kliva på Air Force One för sista gången.. Destination Florida.. Med på planet är ett antal personer, utöver familjen, från Vita Huset som kommer att fortsätta jobba för honom, hur man nu kan vilja det om man inte tillhör familjen.. Han har ju ekonomiska medel att avlöna människor med de bidrag han samlade in för att bestrida valresultatet – fanns ju mycket som gömdes i det finstilta där…

Vad han ska ha är ingenting annat än en utgång via bakdörren efter det han gjort åstadkommit.Den här helgen har vi ju mycket jobb med förberedelser inför tisdagens arbetsmöte men ska också ”klämma” in en artikel och tvätt.. Det får bli en snabbstädning den här helgen och veckostädningen efter tisdagens möte annars kommer vi inte hinna med. Jag har kökstjänsten idag och T i morgon- kommer av tidsskäl inte bli så avancerat..

Kanske blir ett inlägg till ikväll, skriver ofta när jag sitter där i soffhörnan och halvtittar på tv..Ikväll vet jag vad vi inte gör. Vi tittar inte på Fångarna på fortet, övergår mitt förstånd att det fortfarande existerar och det på bästa sändningstid.. Finns inte någon statistik än för årets säsong men det kommer per automatik vara höga siffror pga sändningstiden.

Apropå tittarsiffror så har Bingolottos helgsändningar verkligen legat i topp för Fyran.. Julaftonsveckan hade Kalle & hans vänner drygt 4 500 tittare och Bingolottos uppesittarkväll runt 2 600 och var näst det mest sedda programmet.

Årets sista vecka hade SVT plats 1-7.. sedan kom Bingolottos Nyårssändning hak i häl..Apropå SVT, tv och ikväll så blir det nog premiär för att se Stjärnorna på Slottet på riktigt. Ikväll ska det vara Shima Niavaranis dag. Hon är väl en slags charmig ”multikonstnär” som rör sig lite över olika ”gränser”. Hon var med i någon av de där serierna om semesterlivet med familjen i skärgården. Inga mästerverk men kan vara lite charmiga sådär. Finns säkert hög igenkänningsfaktor för många. Hennes karaktär är gräslig men hon gör rollen äkta och bra så den blir ändå mänsklig om ni förstår vad jag menar. Gillar henne men kommer aldrig att lära mig hennes namn..


Något trevligt eller så..Om några veckor kanske ni hittar den första tussilagon 😄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.