Tulpaner & Tussilago….


Hoppas allt är bra med er – här är allt bara bra! Det är skönt att solen är tillbaka och att 10-dagars prognosen visar ett par snäpp högre temperatur och sol ✨ Dags att börja flytta ut på terrassen en kort stund varje dag för att få sol på näsan – gör ju så stor skillnad när man har fått lite färg.. Kommer såklart inte sitta där halva dagarna men nu till en början blir det väl okej med en halvtimmes lunch där 😄


Cᴏᴜɴᴛᴅᴏᴡɴ….Nu är det inte många dagar kvar till vi trycker på knappen.. publicera. Hemsidan alltså ✨ Vi har valt att inte trycka på knappen på grund av Corona, det är en del löpande kostnader för att ha objekt och annat på sidan men nu kör vi.. Då är vi helt redo när pandemin lägger sig och människor börjar resa mer.

Vi kommer att sitta med dem som gjort hemsidan på tisdag för att börja lägga in objekt och så är det ett ”avsnitt” jag behöver hjälp med att lära mig sedan är vi reda att trycka på knappen. Vet inte riktigt hur lång tid det kan ta att lägga upp objekten men vi behöver ju inte ha lagt upp alla innan vi lanserar sidan.. Återkommer med info när den är öppen – lova att ni går och kollar 😊


ᴛɪʟʟғᴀ̈ʟʟɪɢᴛ ᴜᴘᴘᴇʜᴀ̊ʟʟ….Jag tog en paus från Trump boken igår.. Den är intressant och bekräftar det man visste plus lite till. Nu är han ju att betrakta som den sämste presidenten genom tiderna men han måste ha ytterligare ett rekord när det kommer till de första dagarna som president.

En kvinna som arbetat många år i Vita Huset kunde inte tro det hon såg och hörde av arbetet efter det att Trump flyttat in.. Hon kände att det här går inte men jag ska ge det en chans till.. om jag kan få svar på frågan vad Trumps tre viktigaste frågor är så ska jag inte ge upp här och nu. Hon ställde frågan till Trumps svärson och fick svaret; Bra fråga, det får vi nog fundera på. Behöver jag säga att kvinnan sa upp sig.

Lyssnade på P3 Dokumentär istället.. Tycker ibland att det är skönt att bryta av med att lyssna på en podd en kväll eller två och sedan fortsätta med boken.


Dᴇᴛ ᴠᴏʀᴇ ғᴇʟ….Den tidigare FBI-chefen James Comey tycker att Biden bör överväga Trump.. Han tycker iofs att Trump hör hemma i fängelse men tror att ändå att det är det bästa.. Jag har ju varit kluven när det gällde att avsätta honom i förtid och riksrätten men här är jag inte kluven.. Att benåda Trump efter allt han gjort tycker jag vore högst bedrövligt. Jag kan förstå oron för vilka konsekvenserna kan bli men signalvärdet att någon som gjort så mycket olagligheter blir benådad för att man är rädd för vad konsekvenserna kan bli är att låta rädslan vinna.

De omedelbara reaktionerna/känslorna kommer säkert att vara upprörda men man har visat en svaghet och det kommer att förfölja Biden.


Eʙʙᴀ & ʜᴜsᴇᴛ….KD tappade så pass mycket i senaste Novus mätningen så att de inte haft så lågt väljarstöd på 2,5 år. Kanske har hennes tuffa utspel som ibland nästan varit ”attacker” mot regeringen spelat in men det som jag tror haft störst inverkan är hennes husaffär.

Hon anser ju att hon gjort allt rätt och det är möjligt att hon har, men det finns ingen mäklare förutom kompisen Margaux Dietz brorsa som hjälp till att upprätta dokumenten. Han är mäklare men har inget mäklaruppdrag vilket innebär att han inte har något ansvar i affären.

Ja, det finns konstiga saker som poppat upp efteråt med någon släkting som anser att det är hans och någon granne som tycker något liknande.. Han är väl pressad från alla håll nu den stackars mannen och syns i tidningarna i en såpa som aldrig tycks ta slut. Nu ska det tydligen bevisas att han inte var frisk när han skrev på de handskrivna avtalet med Ebba i köket.. Rätt kan hon ha, men rätt gör hon inte.. Hon kommer troligtvis inte att vinna hur det än blir..


Fʀɪᴅᴀʏ….Fredag = jobb och träffa Christina.. Sedan direkt hem för att se premiären av talkshowen.. Hann med en del annat admin-jobb innan jag åkte och jobbade i butiken.. Lever kvar i en ”excel-värld” när det kommer till uppföljningar av olika slag 😊 Uppdaterade också bloggen med lite nya bilder från mitt bildbibliotek som kommer att synas högst upp i bloggen..Ikväll är det säsongspremiär för Talang = inte bänkad framför tv:n. Iallafall inte för att se på just det programmet.. Alexander Bard åkte ju ut med huvudet före vilket var helt rätt.. nu har jag ingen som helst belägg för det här men det sved nog rätt rejält i hans plånbok.. Ersättningen var nog bra och jag vet inte hur hans övriga intäkter ser ut. Men som sagt.. noll belägg för det.

Gladys de Pilar åkte inte ut med huvudet före men är ersatt hon också.. De nya jurymedlemmarna är Sarah Dawn Finer och Edward af Sille’n..eftersom jag inte ser Talang så har jag heller inte belägg för det när jag säger att jag tror att det blir bättre med dem..Fredagskvällar = alltid väldigt enkel middag eftersom jag kommer hem rätt sent. Ikväll tomatsoppa med mycket mozzarella.. T & doggisarna hämtar mig som vanligt och om allt går som vanligt så är vi hemma strax efter 20.30 ✨


Tᴜʟᴘᴀɴᴇɴs ᴅᴀɢ….Nu tycker jag förvisso att just den här tulpanbuketten är väldigt vacker men tulpaner sådär i allmänhet köper jag aldrig.. Egentligen inte för att de inte är fina (de är ju första känslan av att det kommer en vår).. utan för att jag tycker att de slår ut och slokar så himla snabbt. Vanliga ”enkla” tulpaner som slokar är helt enkelt inte så fina så jag väljer andra vårtecken istället..Nu är det ju egentligen inte alls så att tulpanerna är något riktigt vårtecken eftersom de såklart är odlade i växthus men det ger en känsla oavsett.. Det som verkligen är det riktiga vårtecknet är tussilago- då vet man att våren är på väg.. men de kommer ju så tidigt så att det kan komma ”bakslag”.. tillfälliga som tur är..Nu har vi inte några tussilago här.. men om vi hade haft så hade jag tagit med mig lite vårtecken hem och satt i en liten glasburk – såå fint ✨


Nᴜ….Hur snabbt rusar inte veckorna iväg? Man skulle ju kunna tro att det kändes som att de gick klart långsammare med tanke på restriktionerna… Att man inte gör så mycket och är hemma så mycket mer.. Men så är det definitivt inte.

I helgen blir det en hel del jobb – vi har ju mötet på tisdag och då ska vi vara helt förberedda så att det blir ett konstruktivt och bra möte.
Ett av vinterns riktiga ”inne-plagg” är den stickade klänningen.. Kan vara väldigt snyggt men kan också vara något helt annat.. Jag hade (eller kanske förhoppningsvis har på lagret i Magna) en grå stickad tröja. Den var lite vidare i modellen nertill och gick ungefär till strax nedanför knäet. Jag skulle inte bli förvånad om den inte finns i någon grön flyttlåda i Magna – jag bodde i den klänningen för ett antal vintrar sedan 😊

Nu har jag kanske ”gamlat” till mig lite men.. Att ta selfies är bara kul när människor gör men selfies när mobilen döljer halva ansiktet? Ja, vissa gör det för att visa kläderna de har på sig och då kan jag väl förstå det men tycker att det fotas på det här sättet lite hipp som haver.. Det stör mig inte på något sätt men bilderna blir ju inte jättekul att se.. tycker Tant Eva 😊

Nu iväg och jobba!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.