TANT Pelosi & Tant Rosa….


Vi börjar med Kamala.. kom ju inte till poängen i förra inlägget.. 😊 Kritik från läsare hann jag med men poängen var att det inte alls var Kamala Harris som valt kläder etc och att hennes pressteam godkänt bilden med den ljusblå kostymen och inte den andra.. Men det verkade de inte ha gjort så himla stor affär av så yta är garanterat inte högst upp på Kamala Harris prioriteringslista..

Vaknade till sol och att hibiskusen fått fyra nya och stora knoppar – blir förhoppningsvis en bra dag ✨


Gᴀᴍʟᴀ ɪɴᴛᴇ ᴛɪʟʟ ᴅɪɢ….Fortsätter med det där mottot ”Att inte gamla till sig” som den där kvinnan Louise lever efter. Som jag skrev tidigare så tycker jag att det ligger så mycket mer i det uttrycket än ”Ålder är bara en siffra”..

Jag tycker nog att jag är rätt bra på att inte ”gamla” till men allt är relativt.. Jag hänger vare sig i takkronorna på nattklubbarna eller klär mig precis hursomhelst.. Jag kan absolut ha något ”damigt” på mig då och då för att jag tycker att det är snyggt och tillfället är det rätta..Damigt är nog inte rätt uttryck när jag tänker efter – klassiskt är mer korrekt. Lika gärna som att klä mig såhär kan jag....ha en ”blommig” sommarklänning eller en 50- eller 60-tals klänning eller…. För är det inte det som klädmässigt inte är att ”gamla” till sig.. Att man har de kläder man gillar och trivs i – inte känner sig tvingad att slaviskt följa något mode eller att man när man passerat x kan man inte längre ha ett visst plagg och så vidare..Att inte ”gamla” till sig handlar ju såklart om livsstilen totalt.. För just den här kvinnan (Louise) så ett viktigt sätt att umgås med yngre människor.. Japp, håller med men tycker ofta att vi åldersdiskriminerar för mycket och en en ung människa kan vara gammal och tvärtom.. Dessutom är väl en mix rätt givande och plötsligt blev ”ålder är bara en siffra” relevant..

Att våga vara sig själv och att våga sticka ut hänger ihop med det här i allra högsta grad.. Det finns säkert såå många som skulle vilja både det ena och det andra men de tror att det inte passar sig och att andra ska ha synpunker.. Det struntar den här kvinnan i hursomhelst så tar hon husvagnen med sig till dansbandsveckan på Öland varje år.. och husvagnen är ju inte direkt diskret..Det kan man inte kalla henne heller – Tant Rosa i vagnen kallas hon för där på Öland. På Öland socialiserar hon varje år med hundratals människor i olika åldrar – plötsligt dök det upp en tråkig förutfattad mening.. Är hon en sådan där Rosa tant som blir/är översocial? Varför poppar den tanken upp – jag är ju dödstrist när jag tänker så.. Men det kanske på något ytterst märkligt sätt har en viss koppling till Cancergalan.. Jag tycker att det är både viktigt och bra att det finns men vill inte riktigt vara en del av det.. That makes sense (för mig och det har ingenting med ålder att göra)..

Husvagnen tar hon också med sig om hon tycker att det blir för mycket ankdamm i Halmstad där hon bor. Sedan utlandsresan med 30-35 tjejer som hon organiserar varje år och… och… och… Någon brist på energi verkar hon inte ha, den där Tant Rosa..


Så min slutsats är att det här inte är något jag behöver tänka på eftersom jag inte ser någon risk med att jag skulle tanta till mig.. Men det är klart- fråga en 20-åring och jag är obönhörligt en tant..


Tʀᴏʟʟᴊᴀ̈ɢᴀʀᴇ….Jag ser aldrig på TV3.. Inte av någon form av principiellt skäl eller så utan för att jag helt enkelt inte tycker att de har några vettiga program att se. Jag antar att jag är långt ifrån den målgrupp de riktar sig till.. Min uppfattning om TV3 är att det till 90 procent är program av karaktären Paradise Hotel och liknande men ungefär som ingen regel utan undantag så gäller det även här. Jag ser inte programmet men förstår programidén och nyttan med programmet – Trolljägarna..

Trolljägarna går ut på att Robert Aschberg och Frida Boisen jagar tag på människor som bakom anonyma IP-adresser både håller på med näthat till män som utger sig för att vara något helt annat och lurar unga tjejer. Exemplen är många.. De jagar tag på dem och ställer dem mot väggen. Ibland är det ”barn” och då vänder de sig såklart till föräldrarna.. De här elaka nättrollen finns i alla ålderskategorier och ger sig på människor i alla ålderskategorier men det är unga tjejer som är överrepresenterade.. och också de mest känsliga. Programmet bidrar till ”samhällsnytta” vilket man inte vanligtvis tänker på när det gäller TV3….


Mᴀ̈sᴛᴇʀᴋᴏᴄᴋᴀʀ….Såg såklart Sveriges Mästerkock igår. Det är det programmet som är roligast att se och är mest inspirerande. Det är nog för att det är sådan bredd på vad de lagar och tävlingsdelen i det. Har i princip helt slutat se Halv åtta hos mig.. Kan se det med ett halvt öga om tv:n står på.. Det är lite för mycket torskrygg men vad som är ”värre” är att det är lite för mycket Morgan Alling..

Nu under audition perioden kör de tydligen både onsdag och torsdag så då vet jag vad jag gör ikväll 😊


Sᴀʟᴛᴀ ʙᴀᴄᴋᴀʀ….Vid en första anblick ser det ut som ett par skidbackar, iallafall några lite kortare sådana.. Men några snöbackar är det inte utan saltbackar levererats till Madrid.. Den mängd snö som kommit i Madrid ställer självklart till massor av problem.

Saltanläggningen i Torrevieja har akut levererat 1 200 ton till Madrid och de kommer att levereras ytterligare 1 260 ton..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴠɪᴛᴛ….Så var det där med den vita dörren.. Den ska symbolisera att hela tiden se framåt och inte bakåt. Även om något inte blev som jag tänkt mig så ska jag lägga fokus på att öppna nästa dörr. Med det här menar jag förhållningssättet varje dag. Se möjligheter.. Att se på framtiden med intresse och tillförsikt.

Jag är i grunden bra på det här men det är aldrig fel att påminna sig själv, speciellt i tider som dessa..

Den här förklaringen blev så mycket sämre än hur jag ser på dörrens symbolik men vad gör det.. Det viktiga är ju att jag vet vad den innebär..


ʀɪᴋsʀᴀ̈ᴛᴛ x ᴛᴠᴀ̊….Jag snurrade till det igår (hört den förut 😊) och vet inte var jag 17 republikaner ifrån.. Att det skulle behövas så många republikaner för att rösta igenom beslutet om riksrätt. De 17 republikaner som behövs är i själva riksrätten som kräver 2/3 delars majoritet för att få honom fälld..


Total antal röster totalt i en omröstning om riksrätt = rekord. Aldrig någonsin tidigare har en riksrätt haft så stort stöd från båda partier✨

Konstaterar att beslut om riksrätt är fattat, 10 republikaner röstade för riksrätt och att det inte kommer att tidigareläggas något möte i senaten vilket innebär att nästa möte är den 19 januari..

Om man nu ska tro något så tror jag inte att Trump såg det här komma. Jag tror att han trodde att han skulle klara sig.. Han är genom det här den ende presidenten som ställts in för riksrätt två gånger och en hel värld kommer nu att om och om igen få höra att det är historiens värsta häxjakt som bedrivits mot honom. Men det måste ”landa” först – innan attack menar jag.

Igår höll han det vettigaste tal jag hört honom hålla. Kort, koncist där han fördömer våldet, säger att ingen som stöttar honom använder sig av våld etc. Då tillhör de inte gruppen av riktiga anhängare. Det finns en sak som återigen är lite ”scary” – han säger; ingen som stöttar mig eller the movement (rörelsen).. Det finns onekligen en klar liknelse med en sekt….


Avsluta med något trevligt – Vi hörs senare idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.