Risotto & Ullas Julklapp….


Idag har jag varit riktig produktiv och skrivit två artiklar – känner mig nöjd. Till på söndag kväll ska jag satsa på två till och då är det ur ett ”skriv-uppdragsperspektiv” en riktigt bra vecka. ✨

Hörde att Sverige nu passerat 10 000 döda. En otroligt hög siffra och tyvärr ser man väl ingen avmattning heller. Med en så hög nivå ligger man väldigt mycket högre än grannländerna men i nivå med Spanien (per capita). Nu tror jag iofs att Spanien inte har redovisat på samma korrekta som Sverige så per capita nivån är nog några snäpp.


Fᴏᴏᴅ….


Sååå svårt att fotografera risotto

Kökstjänst för mig och jag gjorde en svamprisotto- det var ett bra tag sedan vi åt det.. Jag tycker verkligen att det är gott men det är väldigt mättande och kanske egentligen passar bäst som en liten förrätt.. Gott var det hursomhelst och vi åt upp allt.. väldigt mätta sedan med andra ord..

Apropå risotto och all annat mat så har väl regeringen minst sagt hanterat det här med restaurangerna väldigt ”soppigt”. Lägger ingen värdering i beslutet bara i hanteringen med den minst sagt usla planeringshorisonten.. Jag förstår att de inte är så glada. Restaurangägarna alltså..Något annat som det var länge sedan vi åt var hamburgare.. Då menar jag inte Big Mac, det var iofs väldigt länge sedan vi åt det också. När jag tänker efter så åt jag cheeseburgare och chili cheese när vi var i Sverige i september, det var senaste gången.. Hur ofta blev det inte fast food när jag jobbade i Stockholm – Väldigt ofta..Det har verkligen exploderat med hamburgare – det finns förvånansvärt många hamburgerrestauranger här – inte Mc Donalds och Burger King men de som är som en ”riktig” restaurang. Hamburgarna kan dessutom vara precis hur stora som helst – allt större en Big Mac är för mig omöjligt att kunna äta på ”hamburger-sätt”. Det blir inte samma sak att äta hamburgare med kniv och gaffel.. Lång utläggning – kanske dags att äta T’s hamburgare med hans specialdressing..


ғɪʀsᴛ ᴛɪᴍᴇ….Som sagt så är det premiär i morgon för Carina Bergfeldts talkshow. Hon planerar att ha en blandning av officiella och ”vanliga” människor vilket låter intressant tycker jag. Nu i premiärprogrammet, som spelades in igår, har hon Stefan Löfven och hans fru Ulla som två av gästerna. Hon har ju minst sagt fört en anonym tillvaro och det här är den första intervjun tillsammans. Julklappen till Ulla ska det tydligen pratas om ..

Just det här att hon varit utrikeskorrespondent på SVT gör att hon kommer att få både ”seriösa” och ”hippa” eftersom hon har en ”creddig” profil själv..


Tᴜʀɪsᴛᴀɴᴘᴀssᴀᴅ ᴄᴏʀᴏɴᴀ-sᴛʀᴀᴛᴇɢɪ….Det finns en viss inkonsekvens i Spaniens Corona-stragegi, eller är nog mer rätt att säga strategier.

Inledningsvis var man ju väldigt konsekvent med 10 veckors Lock Down för att sedan successivt gå över till ”den nya normaliteten” So far so good” – inkonsekvensen kom senare.

Det hade ju varit extremt tufft under våren och man ville inte förlora sommarsäsongen så man öppnade upp. För mycket. Det var ju t ex inte speciellt smart att öppna nattklubbarna som ju fick stänga rätt så snabbt igen.

För att sammanfatta inkonsekvensen kan man säga att den hänger ihop med högtiderna = turister.. Dels utifrån signalvärdet att det är säkert att komma hit och utifrån att man behöver turistintäkterna. Man hoppas sedan på det bästa, dvs att smittspridningen inte ska sätta fart.

Vi hade förvisso restriktioner med bland annat utegångsförbud men restaurangernas öppettider och lite annat ökades. Julafton och nyårsafton fick man plötsligt vara ute till 01.30 ungefär som om det skulle vara mindre risk för smitta då..

Nu skjuter antalet smittade per 100 000 snabbt uppåt – var nyligen under 200 och är nu över 600..


Bᴇɴᴠɪᴛᴛ….Visst är det fint med benvit? Lika fint är det när man blandar material, som på bilden – en riktigt silkig kjol och en lite löst hängande stickad tröja. Superfint ✨


ɪɴʀᴇᴅɴɪɴɢsʟᴜsᴛ….
Har sådan inredningslust.. Hur jag än vrider och vänder på det så kommer jag till samma slutsats och nu är T med på att det är rätt.. Sängen i gäst-arbetsrummet är för stor..det är en 1,30 säng och jag tycker att den tar för stor plats och gör att rummet vare sig blir ett bra arbetsrum eller ett bra gästrum. Då måste man ju ställa sig frågan hur ofta har vi övernattande gäster och hur ofta arbetar vi? En vanlig enkelsäng får plats och man skulle ju kunna ha någon utdragbar lösning så att två personer kan sova bra..Om vi gör så kan vi istället få till bättre arbetsytor och några hyllor.. Förvaring kan man helt enkelt inte få för mycket av..

Bokhyllan Billy måste btw vara Guds gåva till mänskligheten när det gäller möbler.. Finns ju numera i massor av varianter – kommer definitivt att vara Billy som löser vår förvaring i arbetsrummet. Har en idé om bra arbetsyta/skrivbord oxå som jag ska klura lite till på.. Skrivbordet vi har nu får fylla en annan funktion ✨


ᴘᴀ̊ ʀɪᴋᴛɪɢᴛ….När Trump tillträdde som president anställde han ju både dottern Ivanka och hennes man som rådgivare. Erfarenheterna var knappast adekvata men det är inte America First utan Family First som står överst för Trump.

Dottern och familjen hade skydd vid bostaden av Secret Service, ett uppdrag som kanske inte sticker ut mot mycket annat som Secret Service gör med ett undantag.. Agenterna fick inte använda en av de sex toaletterna i huset.. eller rättare sagt de fick inte använda någon.

Så vad gjorde agenterna när behov uppstod? Antingen fick de gå hem till paret Obama och låna toaletten.. Mike Pence ställde också en toalett till förfogande 😃 Men det blev lite krångligt med det upplägget så en ny lösning behövdes.. Det hela löstes med att Secret Service fick hyra en källarlokal som hade en toalett för 25 000 kronor per månad.. Notan så här långt? Typ 830 000 kronor av skattebetalarnas ficka.

Ivanka Trump hävdar att det är Secret Service som inte velat använda toaletterna.. vilket såklart förnekas av Secret Service.. Om man ska lite på boken om Trump så är Ivanka inte den vassaste kniven i lådan..


Sluta med något trevligt var det..Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.