Cancergalan & Succe….


I åtta dagar framöver ska solen skina ☀️ Så skönt att den nu är tillbaka – att vakna och mötas av en blå himmel jämfört med en grå gör att man helt klart får en bättre start på dagen..

Fastnade i tv-soffan nu ikväll men fastnade inte framför tv:n.. Fick skriv-flow till det här extra inlägget istället och så sorterade jag bort massor av bilder.. lite halvt samtidigt.. Kanske är det så att många tror att varje inlägg tar en hel del tid men normalt är det inte riktigt så.. Skriver väldigt snabbt, rättar inte och har ju inga ”måsten” att skriva om.. Tänk om det varit precis lika lätt att skriva artiklarna eller kanske en bok 😄

..att jag ville förtydliga mig gällande måndagens gala. Jag tycker självklart att de här galorna är bra eftersom de resulterar i massor av nya månadsgivare och ekonomiska bidrag från företag och privatpersoner. Det jag menar är, oavsett gala, är att jag personligen inte tycker att det är så kul att se själva programmet och ingenting annat. Nu tror jag iofs att alla nog förstod det men lite övertydlighet kan vara bra ibland ✨Om jag förstått det rätt så resulterade galan i 41 500 nya månadsgivare och enskilda bidrag så totalt sett genererade galan över 300 miljoner kronor till Cancerfonden vilket givetvis är fantastiskt..

Förra året resulterade galan i 7 000 nya månadsgivare, i år var målet 10 100 och resultat blev alltså 41 500 (!!)


Sᴛʀᴀɴᴅ-sᴛᴀ̈ᴅɴɪɴɢ….Arbetet med att fixa till stränderna ser ut att gå bra ✨ Jag antar att de stora sandhögar som de brukar leverera för att fylla på stränderna kommer att vara lite fler i år. Det kommer alltid någon form av storm under vintern så det inget unikt men den här (Filomena) var snäppet värre än t ex förra året.


Aʟʟᴀ ʀᴀ̊ᴅ ᴀ̈ʀ ʙʀᴀ ᴜᴛᴏᴍ ᴅᴇ ᴅᴀ̊ʟɪɢᴀ….”Om du känner dig nervös i studion tänk bara att du är i ditt vardagsrum, var ett råd jag fick. Du har helt klart inte sett mitt vardagsrum svarade jag”.” Likheten är slående..”

Carina Bergfeldt

Har inte förrän jag ”upptäckt” henne och börjat följa henne på Instagram insett att hon faktiskt har en stor portion humor.. Men det är klart, inte så konstigt att jag inte uppfattat det – ingår ju inte riktigt att i rollen som USA-korrespondent för SVT att visa sin humoristiska sida. På fredag har talkshowen premiär – har ingen aning om vilka gäster det är eller hur hon kommer att funka som talkshow-värd.. Blir en recension på lördag ✨


Tᴏᴛᴀʟ sᴜᴄᴄᴇ….Åsa och Emilio öppnade ju sin fjärde La Perla restaurang i november – dom har ju tre på Mallorca och det här var den första i Sverige. Hypen innan var total och succén är ännu mera total. Det är fullbokat till i juli.

Dom är ju starka personliga varumärken själva som har en koppling och relevans till det de gör.. Inredning av restaurangerna och matintresset/kunskapen och då har man väldigt mycket bättre förutsättningar att lyckas än om man bara är känd och produkten man bygger upp sin business kring inte är helt ”kopplat” till det man annars gör. Menar inte ”skomakare stanna vid din läst” – menar att man säljer inte produkter bara för att man är känd..Apropå att sälja.. Bianca Ingrosso är känd men ingen modedesigner.. Förvisso en influenser med stort intresse för mode.. så man får väl ändå säga att hennes designsamarbete med Nelly.com hade en väldigt bra koppling till henne. Det märktes också när det kom till försäljningen.. Kollektionen sålde slut på 40 minuter.. Minuter, inte timmar, inte dagar utan 40 minuter..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴋʟᴀ̈ᴅᴇʀ….Säg det som är korrekt, rakt och tydligt.. Inte är det mycket och inte heller bakgrunden kring Vouges omslag med Kamala Harris.. men det tar jag imorgon. Blev så trött på vissa upprörda reaktioner.. inte alla men vissa.. Men som sagt det tar jag i morgon.


Eʙʙᴀ & ʜᴜsᴇᴛ….Inte så mycket som gått Ebbas väg den senaste tiden.. Först var det festande med influensern Margot Dietz, därefter ytterligare någon fest och sedan det som antagligen slår hårdast.. Husaffären.. med den gamle mannen på ena sidan och Ebba på den andra.. Den affären kan ingen politiker vinna i ett helhetsperspektiv.. Hursomhelst så syns det i opinionsmätningen, minus 0,8 procent och den sämsta siffran på 2,5 år..


Nᴜ ᴀ̈ʀ ᴅᴇᴛ ᴅᴀɢs….Jag kan inte turerna kring det här men har hört en P3 Dokumentär för något år sedan så är lite insatt. Det här är hursomhelst Jonas Falk.. En tidigare dömd bankrånare och som hette något annat tidigare vill jag minnas.
Han greps, misstänkt för att ingå i en knarkliga modell större, efter det att en ensamseglare som hette Mauritz greps utanför Martinique med sisådär 1,4 ton kokain i lasten.. Hursomhelst så dömdes Jonas Falk i den härvan till 18 års fängelse i Tingsrätten men friades i Hovrätten.. Har ett svagt minne av att det också riktades anklagelser mot polisen att de planterat bevisning på något sätt. Självklart inte kokainet på segelbåten 😄

Dagen efter det att han friats i Sverige utlämnades han till Spanien.. Samma brott i botten men spanjorerna fokuserar på penningtvätt och skattebrott.. Det här har dragit ut på tiden, nästan tio år och han har varit på fri fot med anmälningsplikt.

Misstankarna om penningtvätt är för att han investerat omkring 56 miljoner kronor lyxhus, restauranger mm. Jonas Falk säger att pengarna kommer från hans faster Harriette Broman och hon säger att hon i sin tur fått pengarna via en schweizisk stiftelse. Trovärdigt? Nej.

Lång story för att komma fram till att rättegången börjar nu.. typ tio år efter det att han utlämnades till Spanien. Han är tvärsäker på en friande dom eftersom man prövat åtalet om penningtvätt i Sverige. Jag skulle inte vara lika tvärsäker om jag var i hans kläder..


Vᴀʀғᴏ̈ʀ ғᴏ̈ʀɴᴇᴋᴀ sɪɢ….Trump framträdde inför pressen idag för första gången sedan i onsdags.. Han kallar försöket att ställa honom inför riksrätt som absolut löjligt, skapar enorm ilska och att det är farligt för USA. Men tillägger att han inte vill ha något våld. Men det är obehagligt för det finns något där.. något mellan raderna.. Vi vill inte ha något våld men skyll er själva om ni röstar igenom att gå vidare med riksrätten..

I övrigt förnekar han sig inte utan hävdar att;

Alla tycker att mitt tal var totalt lämpligt”

Donald Trump

De har analyserat mitt tal, mina ord och min sista mening och alla tycker bara att det är totalt lämpligt”

Det är ju bara dödsdömt att bemöta det.. En president som i ett tal säger:

Vi vann det här valet, vi vann en jordskredsseger. Om du inte slåss utav bara helvete så kommer ni inte längre ha något land”

Jag ber att få bli exkluderad från ”alla”Jag undrar just om de partikollegor som kommer att rösta för riksrätt också ingår i de alla som tycker att hans tal var lämpligt.. Om vi bara väntar någon dag så kommer ”alla” att ha tyckt att hans tal inte bara var lämpligt utan också fantastiskt..


Sᴊᴘ – Sᴀʀᴀʜ ᴊᴇssɪᴄᴀ ᴘᴀʀᴋᴇʀ….Gjorde en ”snabb-dykning” om Sarah Jessica Parker som spelade den mest framträdande karaktären i Sex & The City; Carrie Bradshaw.. Hon har blivit så sammansvetsad med karaktären namnmässigt så det är nog inte helt ovanligt att människor tror att hon heter Carrie Bradshaw.


Hon är född 1965 i Ohio.. Sju syskon. Fick plötsligt lite hopp (hon är 160 cm lång) eftersom hon ofta bär längre klänningar etc men.. kom sedan på att det alltid är tillsammans med high heels 👠


Från första säsongen

Hon började sitt ”skådespelande“ redan i åttaårsåldern men det var väl genom Sex & The City som hon blev känd för en hel värld. Det är drygt 20 år sedan serien hade premiär.. Hon har medverkat i massor av filmer.. oftast inom genren ”feelgood” på ett eller annat sätt.. Medverkat i ett antal musikaler på Broadway.. Flerfaldigt prisbelönad är hon också..

Gift sedan hundra år med en annan skådespelare och de har tre barn.. Tvillingarna som är de yngsta fick de 2009 genom surrogatmamma..
Stilikon i serien och stilikon överhuvudtaget ✨Hon har som många andra dragit nytta av sitt namn och skapat varumärket SJP som säljer skor, kläder, väskor/resväskor och så var det något mer..


Hennes senaste inlägg på Instagram

Men hon är långt ifrån bara mode och high heels.. Hon är mycket engagerad politiskt och stödjer offentligt Demokraterna dessutom är hon UNICEF ambassadör..

Nu vet vi ni troligtvis både mer om Sarah Jessica Parker än ni gjorde innan och mer än ni behöver 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.