Carrie & Konservburkar….


Var en sådan där ”soppig” natt igen.. Nu har det varit några stycken den senaste veckan. Inte så att jag ligger sömnlös men jag somnar för sent (vilket inte sällan är självförvållat) och sedan vaknar jag ett par gånger varje natt.. Som tur är så faller jag inte in under kategorin ”de som har problem med sömnen” men det känns när man sovit dåligt några nätter.

Jag hade kökstjänsten igår och det blev en riktigt god soppa igen.. Nu tar vi paus från det, iallafall ett tag, för nu är solen tillbaka!Även om ämnet ligger mig väldigt varmt om hjärtat så såg jag inte på galan som sändes på Fyran igår kväll. Har oftast lite svårt för de där galorna där det sitter ”kändisar” och ringer runt för att ”ragga” månadsgivare. Missförstå mig rätt – det är viktigt att aktivt arbeta med att få nya bidragsgivare och det är inget som helst fel med att göra det på det här sättet men jag har lite svårt för att titta på programmet – det paketerade tv-formatet eller hur jag ska uttrycka mig.När det gäller tv i övrigt så är det ju premiärvecka för ett antal program.. Farmen har börjat, Mandelmanns ikväll, Talang på fredag.. Det jag är intresserad av och kommer att se är Sveriges Mästerkock som börjar imorgon och Carina Bergfeldts talkshow på fredag ✨Nu har jag ”listat” ett antal uppslag att skriva artiklar om.. Det är bara att sätta full fart att skriva.. Så det blir en övergång från riktigt långa blogginlägg till lite kortare och mer artikelskrivande. Skriver ju om karaktären Carrie Bradshaw som är krönikör.. det hade varit ett riktigt drömmigt uppdrag som ju funkar jättebra på distans.. Men man ska ha något vettigt att skriva om också 😊Cᴏʀᴏɴᴀ….Nu sticker siffrorna vidare uppåt.. Den senaste är 436 per 100 000 vilket är mer än en fördubbling jämfört med före jul. Vi kommer att se en fortsatt ökning och det finns ”önskemål” om att regeringen ska utlysa en ny Lock Down. En kort sådan för att snabbt få bukt med smittspridningen men regeringen har ingen avsikt att ”utlysa” en ny Lock Down.

Det har man däremot gjort på Mallorca.. Butikerna och restaurangerna stängda igen, man får vara ute (men inte när det är utegångsförbud) och det finns, precis som i Sverige, en ”snål” begränsning på hur många som får träffas.. Jag hoppas av alla orsaker att vi slipper en ny Lock Down här för det innebär ju att situationen är riktigt illa..


Tɪʟᴅᴇ ᴏᴄʜ ᴍᴀʟᴏᴜ….Efter Fem är ju citat Min Baby (Tilde de Paula) och programmet är väl den huvudsakliga orsaken till att hon hoppat av Let’s Dance.. Hon vill med all sannolikhet gå över till mer seriösa program som Efter Fem. Det finns rimligen en dubbel tanke bakom det.. både när det kommer till utveckling men också att ”livslängden” för en programledare i ett underhållningsprogram är klart mycket kortare än i seriösare program..En som haft/har lång livslängd är ju Malou von Siwers. Nu har jag ju noll koll på hur löner etc ser ut men en person som lyckas maxa alla ledigheter är Malou von Siwers.. Långa jullov.. påsklov och ännu längre sommarlov..

Nyhetsmorgon.. värsta arbetstiderna och kortast semester.. Kan man se karriärstegen här 😄Sᴏᴍ ᴠᴀ̈ɴᴛᴀᴛ….Nej, någon användning av det 25:e tillägget blir det inte och det hade jag inte trott heller. Pence och Trump har nu träffats för att diskutera vad som ska göras den sista veckan. Enligt någon talesperson ska det ha varit ett bra möte, men oavsett hur det mötet egentligen var så hade budskapet varit exakt just det..

Förutsatt att Pence nu bedömde det som att Trump inte utgör något hot/fara (mer än han gjort i fyra år) så är det min uppfattning att han gör rätt. Man skulle troligtvis misslyckas, det skulle reta upp en väldigt stor del av Trumps anhängare vilket FBI varnade för. Det skulle splittra det republikanska partiet mer än det redan är..Man kommer att ha nationalgardet och 15 000 poliser på gatorna bara i Washington och FBI har slagit larm om stormningar i alla delstater. Som om det inte vore nog så följer FBI upp ett antal spår om att skada Biden innan han svärs in.. det finns också en hotbild mot Kamala Harris och Nancy Pelosi.

Imorgon avgörs frågan om riksrätt.. blir troligtvis ingenting av med det heller. Principiellt viktigt att ta i ”frågan” men som sagt förenat med risker..En ceremoni där landets nya president ska väl ändå vara trevlig, åtminstone för presidenten.. Självklart för de allra flesta i landet oavsett om man röstade på den som vann valet. Men att så mycket resurser ska läggas på det här är helt sjukt och att den nya presidenten i det närmaste ska vara rädd för ceremonin är ”beyond” sjukt.


Gʟᴀᴅ ᴍɪᴛᴛ ɪ ᴀʟʟᴛ….Mitt i allt när det är januari och mesta handlar om Corona och galenskaper i USA så känns det lite extra bra när det här dyker upp på Instagram story.. Ett besök i en svensk och riktigt bra blomsterbutik skulle jag inte tacka nej till idag.. Hur bra fransyskan än är så har hon inte stora sortiment och blommorna exponeras inte såhär härligt utan förvaras i hennes kylrum.. Men ”står ut” med det eftersom handelsträdgårdarna är så himla mycket bättre..Det här blir man också lite glad av.. men inte riktigt lika glad.. En bra kampanj av Marabou som engagerar människor att komma med förslag på årets nya smak.. Vann gjorde Eva med kombinationen Marabou mjölkchoklad + popcorn & salt.. Vad tror ni? Tveksam säger jag även om sött och salt är en bra mix i grunden..

Apropå popcorn.. När jag jobbade på Coca-Cola var biografkedjan SF en viktig kund.. Då hade de bara den stora filmstaden vid Hötorget plus de vanliga biograferna och skulle precis öppna filmstaden i Heron City.. Hursomhelst så hade de ett rum och en man som på heltid poppade popcorn till alla biograferna i Stockholm.. Det poppades – hälldes över i svarta plastsäckar och kördes ut till biograferna. ”Popparen” hade inte många dagar kvar till pension när jag träffade honom och jag misstänker att de inte anställde någon efterträdare..Det är iofs inte så konstigt att det blir mycket repetitioner i Instagram-flödet för det återspeglar ju det som är aktuellt från tid till annan..

Nu är det mycket semlor.. Den här varianten som ser ut som en kebabrulle tycker jag nog inte tillhör dem som ser godast ut..


ᴅᴇᴛ ᴋᴏᴍ sɴᴏ̈ ᴀ̈ᴠᴇɴ ʜᴀ̈ʀ….


Benahavis Foto Kathrine Browall

I går kom snön till Marbella, förvisso på lite drygt 1 200 meters höjd – dvs på toppen av La Concha och däromkring. Jag kan bara minnas att det hänt en gång och det var 2013 om jag inte minns fel..

Bilden är tagen strax innan nio i går morse och efter lunch någon gång kom solen och den lilla snön var ett minne blott.. Då 2013 eller när det var låg den kvar i några dagar tror jag..Vet att jag ”tjatar” om väder och snön men jag bara måste ha kvar bilder på hur det var när jag ”sitter på hemmet” och går igenom mina gamla dagböcker.. Jag kan bara föreställa mig hur mycket kaos det är i t ex Madrid och har läst om snöoväder & kaos i Sverige också..


ᴛʜᴇ ɴᴇxᴛ ʙᴏᴏᴋ….Bra boklyssning nu och har något att se fram emot efter.. Det stora pensionsrånet av Jens B Nordström är nerladdad och klar att sätta igång. Lite drygt tio timmar att lyssna på men än har jag ett gäng timmar kvar om Trump..


Aɴᴅ ᴊᴜsᴛ ʟɪᴋᴇ ᴛʜᴀᴛ….And just like that kommer det information om att det kommer en uppföljare till Sex & The City med just namnet ”And just like that” ✨

De har ju alltid varit fyra karaktärer men nu ska karaktären Samantha inte vara med eftersom det finns någon schism mellan den skådespelerskan och Sarah Jessica Parker..Jag kommer ihåg hur otroligt bra jag tyckte att serien var när den kom för sisådär 20 år sedan.. Den utgår ifrån karaktären Carrie Bradshaw som bor i New York, jobbar som krönikör med uppdraget att skriva om singellivet i New York.. Hon älskar mode i allmänhet och Manolo Blahnik skor i synnerhet – och såklart ett lite komplicerat förhållande till ”pojkvännen Mr Big”..


Älskar hennes kläder på bilden

Hon verkar vara en cool kvinna även utanför serien.. Sarah Jessica Parker.. Vet att hon bor i New York, har något ställe på Long Island och har startat sitt eget varumärke SJP.. Kanske gör lite efterforskningar någon dag.. Hon är hursomhelst en av mina absoluta favoritskådespelare ✨


Tᴏᴅᴀʏ….Ikväll gör vi ett litet ”skiftbyte” för T har Spaghetti med köttfärssås överst på önskelistan och han lagar den mycket bättre än mig.

Vi har handlat nu till några dagar framöver så att vi inte behöver ta oss till SuperSol i tid och otid.Tycker att jag håller på med naglarna mer eller mindre varje (inte riktigt 😊) De har vuxit men är sköra och börjar de ”skiva” sig och så igen. Kanske läge att testa gellack igen ändå – gjorde ju jämt det förut men slutade eftersom jag tyckte att naglarna blev skadade men det här med att fixa var och varannan är ju inte ett dugg bättre.Om jag hade ett stoooort vardagsrum så hade jag gärna haft en brun gammal spansk trädörr som soffbord eller kanske hellre en lite mindre dörr men fortfarande brun och med lite sniderier. Hur fint? Men jag hade tagit bort cykeln hur stort rummet än var 😄


Nʏᴀ ᴇʀɴsᴛ….Nu kommer jag iofs inte ha svenska ängsblommor men blommor/växter kommer vi att ha.. Igår diskade jag och gjorde ordentligt rent två konservburkar som jag tänkte använda till blommorna på nattduksborden. Vi har ju mycket grått i sovrummet så det passar ju in men kanske jag skulle spraymåla dem så att de bryter av?Bryter av gör man väl inte direkt med vitt men kanske jag skulle satsa på att bli nya Ernst.. En konservburk, sprayfärg och en liten etikett -=den hade varit dyr om det var design Ernst.. Tyvärr är jag ur det perspektivet inte Ernst..
Kanske inte en helt dum idé ändå…. tänk vilken terapi 😊


ᴍᴇʟʟᴏ….Av oklar anledning presenterades inte Pernilla Wahlgren som en av programledarna i årets Mello.. Men nu är det gjort – hon ska tillsammans med Per Andersson (😱) och Christer Björkman leda deltävling fyra. Plus = Per Andersson får mindre utrymme.. Minus = Risk för flams.. finns nog en anledning till att Christer Björkman väljer att vara med i just den deltävlingen..Apropå att Pernilla Wahlgren typ alltid har småblommiga klänningar.. Nu är jag nog lite kär igen.. när det kommer till blommiga sommarklänningar alltså.. Eller så är den lite för storblommig.. och modellen för ”damig”.. Kanske är det så..När jag tänker efter en sekund så kommer jag fram till att jag tycker bättre om typ en sådan här klänning (från Zara)..Man säger kanske att man är kär i kläder överhuvudtaget men om man nu gör det så är det kanske mest i sommarklänningar eller så. Jag är inte kär i Bianca Ingrossos outfit men jag tycker att den är väldigt snygg..


ᴋᴀᴍᴀʟᴀ….Kamala Harris på omslaget på amerikanska Vouge.. Hon ville välja kläder själv och helt och hållet vara sin egen stylist. Gillar det där med att vara sig själv och inte bli super-stylad.. Tycker däremot inte att det är snyggt men däremot blir det snyggt för att hon valt det på något sätt.. Ungefär som det är med vackra människor.. om de är elaka så blir de inte vackra längre..


Mᴇʟᴀɴɪᴀ ɪs ʙᴀᴄᴋ….


Rätt säker på att Melania har både stylist och ett klädkonto som är enormt..

Melania har tydligen hållit sig undan sedan före jul men igår gick hon ut och fördömde våldet och att det är skamligt att människor tar tillfället i akt att sprida illasinnade rykten om henne. Det sägs bland annat att hon slutat bry sig och helt ”checkat ut” mentalt från Vita Huset..

Det får då vara mentalt för det sägs att hon befann sig i Vita Huset i onsdags för att tillsammans med en fotograf ta bilder för en “coffee table” bok.. Pratas tydligen också om en bok om hennes år som FLOTUS (First Lady of The United States).

Hon har nog både mentalt och känslomässigt ”checkat ut” från Trump också.. Det kommer såklart inte att komma något pressmeddelande om någon skilsmässa – att Trump tycker att det är nog med nederlag är ingen högoddsare. Tror däremot inte att det är så många som skulle vara beredda att ”betta” emot att de kommer att vara skilda i praktiken..


Öɴsᴋᴇᴛᴀ̈ɴᴋᴀɴᴅᴇ….Det där med att ta saken i egna händer fick en lite ny innebörd när någon la upp en information på utrikesdepartementets hemsida att Trump skulle avgå.. Oklart vem det var så utrikesminister Mike Pompeo har startat en utredning. Är det någon ordning på någonting nu kan man ju undra även om man önskade att informationen var korrekt..
Att sluta med något fint känns bra just nu tycker jagkloka ord från en medlem i Glada Hudikteatern..


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.